IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аман от "ценни кадри"... Писна ми!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    .... ситуацията е зле, а правителство няма ясна програма, при ББ всичко е юруш вдигаме тока с 5%, в медиите започват да се прокрадват отрицателни мения. ББ като типичен нарцис - Разпоредил съм се да се търсят начини да не се вдига тока, медиите веднага избухват в аплодисменти. След 2 дни тока поскъпва с 3% и в медиите вместо заглавия - Ужас, поскъпва с 3%; Изедници, обраха народа и т.н., се появяват бодряшки заглавия - Бойко свали цената на тока с 2% - е как го е свалил, като тока се е вдигнал с 3%!.....
    Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    ...исках Бойко още тогава да почне решителни реформи, драстични. Тогава беше времето, когато обществената подкрепа беше силна. Подкрепяше го безусловно РЗС (не за дълго) и Синята коалиция. Тогава имаше достатъчно мнозинство дори за конституционни промени.
    Само че Бойко пропиля това златно време. Тогава и резервът имаше 2-3 милиарда повече, и хората не бяха толкова изгладнели.
    Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
    ... очакванията бяха други - новото правителство на ръба на европейските закони да сложи малко ред, те милите и барбркюто на Доган не могат да бутнат, камо ли незаконното строителство, хилядите обекти по страната, какво правим с циганите, какво правим със крадците и корупцията - трябваше малко по твърда ръка в тая посока. Съда бил виновен - ами понатиснете ги бе, тихичко, без да се шуми... Така се прави..... Дано на Бойко хората се усетят и в останалите години са по решителни иначе и на изборите ще изгорят
    ++++++
    Поздравления за думите на изказалите се тук. И не става дума кой комунист и кой не, кой демократ и кой не, а че очакванията бяха други и колкото повече време минава, колкото повече те не се изпълняват, толкова повече ситуацията ми заприличва на тази на Иван Костов, когато всички очакваха едно, а стана друго. Казваха му, крещяха му - смени министри, а той "не", та "не", докато накрая не гледаше опулено на изборите, защото хората може да ги излъжеш един-два пъти, но накрая и най-глупавите се усещат, че си ги преметнал.
    И вече почвам лично аз да се дразня, като ми говорят за тройна ламя и т. н. сякаш нямам памет за 2 години назад и сякаш сега наместилите се във властта не са пак кадри на ДПС и БСП. Айде, холан. Да сме от дне, че да не се познаваме, поне да не плямпат, че стават вече смешни как се "били борили".
    И ще кажа нещо което пишех и преди още при предните и още при по-предните. Хвърляйте на лъвовете тия от своите които са сгафили, ако не всички то поне от време на време по някой. Иначе не става. Бизнеса се усети, изнася капитали, всяко решение е предпоследно и ако аз знам още от първите 2 месеца за една далавера в железниците, за милиони на новия министър на транспорта, мислите ли, че хора много по уведомени от мен не знаят и че агенция партенка не работи и че хората не знаят и много повече от мен?
    Някой хора моментално трябва да си идат. Не уволни ли Бойко веднага, още сега Дянков, Трайчо Жицата, Транспортния и не почнат ли моментално реформи в администрацията и съда, на следващите избори още Бойко ще е като на тръни, а на по-следващите ще се пули в камерите, а някой друг ще му седне на мястото.
    ... И накрая ще дойде един който ще иска да се задържи на власт и такива погроми ще устрои, че лъвовете в Колизеума ще преядат, а народа ще го преизбира години наред. Само, че бившите като най-угоени и популярни първи ще идат за мезе. Както се казва в "Маргарит и Маргарита" - за да получиш, първо трябва да дадеш.

Откриха поредното незаконно "весело село" - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3334411
    Last edited by Jay Gould; 16.10.2010, 14:22.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
      Онзи ден един колега преподавател в инститита изрази това мнение - че интелигентните хора често си меняли позициите. И точно такъв пример даде че самият той не бил гласувал два поредни избори за една и съща политическа сила. Докато електората на БСП си бил прост, но твърд и добре че бързо измирал...
      Майтапче а
      Интелигентните не си менят позициите, това правят хора БЕЗ ПОЗИЦИИ. Ветропоказатели - такива които нямат свои идеи и възгледи.
      Може и да му го кажеш в очите, ще му стане кофти ама какво толкоз.

Правителството на ББ няма политика. Факт. Според мен са на власт като един бушон - да видим кой е "спасителя на бял кон" - сценария с жълтите царисти ще се повтори. Не трябва в никакъв случай да се допуска да се емитира дълг и да се пипат резерва и парите за пенсия и здраве! Нека се самоизядат - защото не остана какво да оберат от хората, а и ЕС влияе дисциплиниращо на такива мекерета!

Коментар

• Онзи ден един колега преподавател в инститита изрази това мнение - че интелигентните хора често си меняли позициите. И точно такъв пример даде че самият той не бил гласувал два поредни избори за една и съща политическа сила. Докато електората на БСП си бил прост, но твърд и добре че бързо измирал...

Както и да е - явно ти си бил прав преди месеци, очевидно другите сме грешали. Но и някак очакванията бяха други - поне аз очаквах новото правителство на ръба на европейските закони да сложи малко ред, те милите и барбркюто на Доган не могат да бутнат, камо ли незаконното строителство, хилядите обекти по страната, какво правим с циганите, какво правим със крадците и корупцията - трябваше малко по твърда ръка в тая посока. Съда бил виновен - ами понатиснете ги бе, тихичко, без да се шуми... Така се прави. И понеже комунистите още си държат икономическата власт само трябва малко нещо Бойко да им стане неугоден - веднага ще фалират една две тяхни Банки и големи предприятия (те ги държат техни хора и няма да имат никакъв проблем) и ето ти 1997ма ама тоя път те ще са добрите итн.... Дано на Бойко хората се усетят и в останалите години са по решителни иначе и на изборите ще изгорят

Коментар

Много си прав за безкрайната неефективност и прекалените медийни изяви на новият премиер. Явно се рабра и с руснаците и с американците и с турците, съответно и с потежетата им в БГ. За съжаление този начин на работа няма да доведе до исканите промени... Както не се променя структурата на общественото устройство а само се наливат пари (макар и малко) нищо няма да се случи, просто ще похарчим парите и след това пак сме на това положение...На мен ми се искаше да видя по решителни мерки по важните проблеми на обществото.....
          Ти да не си се преродил? Аз като ги приказвах тези неща миналата есен, ти и още няколко се скъсахте да ме плюете, че съм комунист. А аз исках Бойко още тогава да почне решителни реформи, драстични. Тогава беше времето, когато обществената подкрепа беше силна. Подкрепяше го безусловно РЗС (не за дълго) и Синята коалиция. Тогава имаше достатъчно мнозинство дори за конституционни промени.
          Само че Бойко пропиля това златно време. Тогава и резервът имаше 2-3 милиарда повече, и хората не бяха толкова изгладнели. Имаха туй-онуй скътано настрани.
          Жалко, наистина жалко за народа.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Много си прав за безкрайната неефективност и прекалените медийни изяви на новият премиер. Явно се рабра и с руснаците и с американците и с турците, съответно и с потежетата им в БГ. За съжаление този начин на работа няма да доведе до исканите промени... Както не се променя структурата на общественото устройство а само се наливат пари (макар и малко) нищо няма да се случи, просто ще похарчим парите и след това пак сме на това положение...На мен ми се искаше да видя по решителни мерки по важните проблеми на обществото - бизнес, събираемост на данъци, такси, глоби и сметки, здравеопазване, малцинства, екология, свръх застрояване итн. За съжаление освен медийният шум който има своя, времен ефект, нищо не се е случило..... И позитивните новини са фалш - като прочетеш "разходите за заплати скочиха с 8%" - Просто тук там се поуплашиха от шума и почнаха да си осигуряват работниците от 300 на 400 лв примерно.... Умряла работа...

Коментар

Евала Колега. Много готино и аргументирано изказване. Края не ме кефи ама то не може всичко да е наред.

Та на въпроса - за Бойко гласувах. Даже съм от тия (да ги наречем хейтъри) дето до преди това за толкова години демокрация я бях гласувал 2-3 пъти я не (за СДС в началото на прехода). Иначе съм от стар антикомунистически род....

И продължавам да съм на мнение че за сега правителството на Бойко е най успешното на прехода. Или да кажем най добре докарващото нещата така щото дори Меркел да го хвали... Ако беше Гей Станишев в средата на кризата щяхме да дледаме повторение на филма 1997 ма...
              абе то и аз гласувах за ББ мажоритарно (даже не знаех кой му е кандидата), само и само да не са комунетата, ама това не ми пречи да мисля, че е изключително некомпетентен, както и почти целия му екип. За момента действаме на мускули - опаткаха (ех, каква хубава Бойкова думичка) излишъка, посегнаха на резерва, започнаха да емитират дълг, не усвояват пари по програмите на ЕС (може и затова да ги хвали Меркел), ама ако кризата не мине - не ми се мисли...
              Въобще ситуацията е зле, а правителство няма ясна програма, при ББ всичко е юруш вдигаме тока с 5%, в медиите започват да се прокрадват отрицателни мения. ББ като типичен нарцис не желае опетняване на ореола му и веднага се изказва - Разпоредил съм се да се търсят начини да не се вдига тока, медиите веднага избухват в аплодисменти. СЛед 2 дни тока поскъпва с 3% 9сигурно толкова си е планувано и от начало, но...) и в медиите вместо заглавия - Ужас, светлото поскъпва с 3%; Изедници, обраха народа и т.н., се появяват бодряшки заглавия - Бойко свали цената на тока с 2% - е как го е свалил, като тока се е вдигнал с 3%!!!!! Сега с осигуровките го играем същия филм и накрая пак ще има заглавия - Бойко свали осигуровките с 1%. Ура, да живе Премиера-Бащицата на народа, а реално мен ще си ме жулят с едни 40 кинта отгоре всеки месец от "намаляването"....
              да не говорим за отктиването на отсечки от по 100 метра, рчзането на ленти на непострената спортна зала в София, откриването на новата магистрала Марица - реално преасфалтирането й и т.н. и т.н. Сега очкавам около 15 пъти да се открие автомагистрала Люлин, но това е тема за друг разговор.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Евала Колега. Много готино и аргументирано изказване. Края не ме кефи ама то не може всичко да е наред.

Та на въпроса - за Бойко гласувах. Даже съм от тия (да ги наречем хейтъри) дето до преди това за толкова години демокрация я бях гласувал 2-3 пъти я не (за СДС в началото на прехода). Иначе съм от стар антикомунистически род....

И продължавам да съм на мнение че за сега правителството на Бойко е най успешното на прехода. Или да кажем най добре докарващото нещата така щото дори Меркел да го хвали... Ако беше Гей Станишев в средата на кризата щяхме да дледаме повторение на филма 1997 ма...

Коментар

Добро утро колеги... Наистина действа депресиращо да видиш след токова години че едни и същи цял трудов стаж изкараха да позаят от народа... Ебати Екатерина Михайлова - Мислех си че е някъде я посланник в някоя Африканска държава я си гледа внуците... Тя пак се бута в кацата с меда... Ама много сме прост и алчен народ...
                  Хехе, ще се учудиш колко народ от "елита" и "ценните кадри" сега пак си във властта - я шефче на агенцийка, ч зам. министърче, я посланиче някъде. Дори и доказан малоумник като Гошо Обратното на Острото беше посланник, да не говорим пък за откровени откачалки като Сугарев и Филчев, който вместо на 4-ти километър бяха пратени да "представят" Родината ни посвета

Кой нормален човек глсува за корумпираният Костов и шайката му.. Сега ако се окаже че и Цецо Багера е поредната медийна личност а всъщност в личен план си покрадва, вече ще емигрирам... Апа ако е вярно че има договорка мецду ГЕРБ и ДПС...Ние явно сме си държвава на комунистическата мафия...Към комунисти във всичките им разцветки (БСП, РЗС, на царя крадците итн) съм алергичен.
                  Ами същите дето гласуваха за Царот, за ББ (да се свети името Му), за Виденов преди това и т.н. Народът е стадо и обича да вЕрва - единият даже му дЕрваха цял мандат, че и на изборите след това му повЕрваха, че няма да се коалира с БСП. А Цецо е медийна личност - поредният "кадър", отличил се с особена "ценност" само защото си е пил ракията с Бащицата - нищо ново под слънцето, случвало се е с токова много правителства преди. На фона на останалите "ценни кадри" в правителството, олито джанков е направо звезда, а пък за загубилият 2/3 от богатството си на БФБ Трайчо да не отварям дума - истински "ценен кадър" (ама поне няма да забременее и да се зафичка нанякъде)

И какво остава - само да си вдигаме куфарите и да ходим в Белгия (например....) Не е лесно, ама тука да не е по лесно. поне няма да съм в постоянен конфликт с ценностите си.....
                  Това е най-лесният вариант, но аз не бих ти го препоръчал. Ще станеш като бай ти Хасан 12345, дето псува всичко родно и го нарича кочина, а съм на 100% убеден, че ако го викно Боко и му предложи да ръководи някоя агенцийка щескочи с двата крака и ще почне да обянява какъв земен рай е Бг. А и все някой трябва да остане в България, иначе тук ще са само к.рвите (то и те позабягнаха вече, за да търсят по-висок стандарт - не ги обвинявам, предлгат качество, съответно търсят цена, но ми е гадно като през Плевен примерно и само 1 от 10 да става, а преди бяха 9 от 10 -еееех), пенсиите (що никой не ги ще), мутрагените (щот на тях си им е ок) и мангалите (щот тях пък даже ги и връщат и то точно хората, "борещи" се за евроценности и измислили фразата "свобода, братство, равенство", ама ако може на чужд гръб)

ПС. За какво са му на Цветанов 9 недвижими имота..... Ебати малоумната нация. Възможно ли е всеки лев това племе да бута в имоти при положение че отявлено населението изчезва.. Е така след години ще ги национализират по давност...
                  За какво ли да са му- ами, за да си вложи някъде парите, щот българина е финансово неграмотен и освен влог и къща, друг начин на спестяване и увеличаване на богатството не признава (е, някои се поопариха от борсата и сигърно ще им държи до живот). Та Цвъ Цвъ или е трябвало да забие кинтата на депозит (ама така излиза много лесно в регистъра и елементарният въпрос - А откъде кинти, няма как да бъде отговорен с клишираното - Ами заем от приятел/кредит от банка, щото и на идиот е ясно, че заемни пари не се държат на депозит) или да си купи имотец (щото цените никога не падат нали), а и с имотеца много лесно стават врътките - ниско покупна цена, заем от приятел, кредит - отговори много, така и наш Цвъ Цвъ е с кредит.
                  Абе гадно е да те излъжат, ама да те лъжат толкова много време и ти пак да гласуваш за същите (то вярно, че негласуването не е опция) значи си уфтсъ, при това проста

Апропо, ти с тази ненавист и усет към комунетата за кого гласува на предните избори? Ще се провбам да позная - за Бащицата? Не те виня (ако е така), но тогава нямаш право нито да се оплакваш, нито да се учудваш - you reap what you sow....
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Добро утро колеги... Наистина действа депресиращо да видиш след токова години че едни и същи цял трудов стаж изкараха да позаят от народа... Ебати Екатерина Михайлова - Мислех си че е някъде я посланник в някоя Африканска държава я си гледа внуците... Тя пак се бута в кацата с меда... Ама много сме прост и алчен народ... Кой нормален човек глсува за корумпираният Костов и шайката му.. Сега ако се окаже че и Цецо Багера е поредната медийна личност а всъщност в личен план си покрадва, вече ще емигрирам... Апа ако е вярно че има договорка мецду ГЕРБ и ДПС...Ние явно сме си държвава на комунистическата мафия...Към комунисти във всичките им разцветки (БСП, РЗС, на царя крадците итн) съм алергичен. И какво остава - само да си вдигаме куфарите и да ходим в Белгия (например....) Не е лесно, ама тука да не е по лесно. поне няма да съм в постоянен конфликт с ценностите си.....

ПС. За какво са му на Цветанов 9 недвижими имота..... Ебати малоумната нация. Възможно ли е всеки лев това племе да бута в имоти при положение че отявлено населението изчезва.. Е така след години ще ги национализират по давност...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Много сложни въпроси задаваш, колега. Отговорът само на този би представлявал поне една дисертация на добър пилитолог.
                      Ако мога с няколко думи, ще изкажа мнението си.
                      В България от Освобождението насам на практика не е имало демокрация.
                      Първо: княз Батемберг-това са годините на изграждане на българска държавност от самата нула.
                      После Фердинанд-почти едноличен режим и много войни.
                      При цар Борис: В началото Стамболийски-оранжевата гвардия, която налага ред със сопите. После Александър Цанков-дошъл на власт с преврат. Времената смутни-каква ти тук демокрация. После Андрей Ляпчев-дето управлявал "со кротце и со благо" и както добавил народът "и со малко кютек".
                      Всъщност трийсетте години на миналия век са време на подем и наченки на демокрация. И пак преврат (19 май 1934г)...
                      После Втората световна война и след нея комунистическата диктатура...
                      Да не забравяме, че ние на практика нямахме дисидентско движение и опити за промяна на властта, както в Унгария (1956г) като в Чехословакия (1968г), Полша (1980г).

Та това е накратко...
                      Това не е отговор, Гигов. И още по-малко е оправдание някому! Ти в момента искаш да ми кажеш, че сме на това дередже понеже "со кротце и со благо" и с незнам какъв си кютек и те тия са виновни! Какво било, кога било и тем подобни това са приказки от 1001-на нощи. Това е минало и заминало. Сега ние с теб сме тук - в настоящето. Ти имаш деца - аз имам деца. Теб те боли как и къде живееш - мен ме боли как и къде живея. Боли те как живеят децата ти - мен ме боли как живеят моите! Миналото е минало. Аспарух е велик и ще си остане велик. Аз знам за него, но той никога няма и да чуе за мене. Хмм..., май прозвуча смешно. Добре, за да съм ясен - няма да чуе и за ББ. ББ може и да е чувал за него /едва ли/, но Хана никога няма да чуе нещо за същия, защото са живели в различни епохи /ле-ле с кого взех да сравнявам ББ - срам ме е, ама така ми тръгна приказката/. На времето - викингите, които са разказали играта на Римската империя са казвали за нас: "Еий..., има един народ там, далече на изток, до морето, който няма минаване и това е! "
                      Как ти се струват тия думи? Това сме били... А сега какво сме? Помиари... Така, че какви сме били, кога, защо и как - едва ли има голямо значение. Важното е сега какви сме. В момента благодарение на крадливите ни политици сме помиярите не само на Европа, ами май и на света. Така, че не ми говори за демокрация и да ми обясняваш, защо тя няма почва у нас. Хайде, моля ти се, стига...!!!
                      Та това е накратко...
                      Last edited by Djoro; 16.10.2010, 09:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                        Ей това много ме дразни - "двайсет години на прехода"!!! Ние какви сме, бе мамка му!!! Колко години преход ни трябват на нас? Целият ми живот мина в "преход"!!! Защо на всички други им трябваха много по-малко години за да направят това, което ние тепърва, ще се пробваме да направим? Защо??!!! .... До кога?
                        Много сложни въпроси задаваш, колега. Отговорът само на този би представлявал поне една дисертация на добър пилитолог.
                        Ако мога с няколко думи, ще изкажа мнението си.
                        В България от Освобождението насам на практика не е имало демокрация.
                        Първо: княз Батемберг-това са годините на изграждане на българска държавност от самата нула.
                        После Фердинанд-почти едноличен режим и много войни.
                        При цар Борис: В началото Стамболийски-оранжевата гвардия, която налага ред със сопите. После Александър Цанков-дошъл на власт с преврат. Времената смутни-каква ти тук демокрация. После Андрей Ляпчев-дето управлявал "со кротце и со благо" и както добавил народът "и со малко кютек".
                        Всъщност трийсетте години на миналия век са време на подем и наченки на демокрация. И пак преврат (19 май 1934г)...
                        После Втората световна война и след нея комунистическата диктатура...
                        Да не забравяме, че ние на практика нямахме дисидентско движение и опити за промяна на властта, както в Унгария (1956г) като в Чехословакия (1968г), Полша (1980г).

Та това е накратко...

Коментар

И на мен ми направи впечатление, че Катето е станала по-хубава. Направо да се чудиш?
                          Сигурно е хванала нещо младо.
                          Дай Боже всекиму!
                          Няма лошо, Гигов, дано да е от това. Дай боже всеки му, както казваш. Съмнява ме да е това причината, ама знае ли човек.. Най-вероятно дамата се готви за следващите избори. Белким най-сетне някой лично гласува за нея. Може би това е. Знам ли?

Коментар

Съгласен съм. И двете са от т.нар. "политическа класа", който се формира в България през двайсетте години на прехода.
                            Ей това много ме дразни - "двайсет години на прехода"!!! Ние какви сме, бе мамка му!!! Колко години преход ни трябват на нас? Целият ми живот мина в "преход"!!! Защо на всички други им трябваха много по-малко години за да направят това, което ние тепърва, ще се пробваме да направим? Защо??!!! Ние малоумни ли сме или политиците ни са такива? Станахме за посмешиште в цял свят, като чуят, че си българин. Същият тоя свят, който е треперел само при произнасянето на същата тази дума. Срам!!! И колко, ще ни е прехода на нас? 50, 100, 1000 години? Кажете ни го - за да си го знаем. Защо Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Словения, Литва, Латвия, Естония и тем подобни, каквито се сетите... и завършим с Румъния са приключили прехода и са с години, много години пред нас, а ние още не знаем къде сме. До кога?

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                              ... Я виж каква засукана кака стана Екатеринка и как се подмлади от политиката.
                              И на мен ми направи впечатление, че Катето е станала по-хубава. Направо да се чудиш?
                              Сигурно е хванала нещо младо.
                              Дай Боже всекиму!

Коментар

Не се заяждам.
                                Ама Надето е къде-къде по млада и по-хубава!
                                Хмм... Може и така да е. Добре де, нека да е така, както ти казваш.. Ама все пак, какво и е толкова по-лошото на Екатерина от Надето? И двете имат...... Е, вярно едната по-млада, ама карай... Я виж каква засукана кака стана Екатеринка и как се подмлади от политиката. Това чудо - политиката, то е изморително и изисква много усилия и денонощна работа за благото на народа, ама като гледам добре им се отразява на политиците ни. Личим им дори и външно. Щом една Екатерина, започва да изглежда, като нормална жена, какво да кажем за един Кемал, който е направо като пеленаче. Пухкав, пухкав..., направо ти се иска да го изпапкаш... Та те така... Затова може би ти се струва, че и Надето е много-много млада и много-много хубава! Чакаме отзиви от Европарламента по случая де, ама нещо от там си траят, а и не чуваме нищо за нейните европейски деяния...
                                Last edited by Djoro; 16.10.2010, 07:25.

Коментар

Working...
                                X