IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плащаме 5 пъти повече данъци отколкото през ТУРСКО РОБСТВО!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
    Гледам ви вдигат пенсионната възраст?
    Ами след 5 г.? Колко ще е пенсионната възраст? 70г.?
    Ами след 10г? Колко 75г.?
    Ами след 20г? Колко 85г?
    То, това е данъчна политика, а не социално осигуряване?

Пълни малоумници са тея в управлението за последните 20г. и доведоха България до навечерието на Гражданска война!

Все още има начини да се спаси държавата и народа, но за жалост има мощни олигархични структури, които от алчност водят дъжавата към война!!
    Който иска по-малко - по-рано си умира ! Мойта възраст нека я направят на 170. Съгласно съм, само по-дълго да я взимам
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Абе другари финансисти,

Аз ли нещо не мога да смятам или ……….??????

Гледам средната работна заплата за страната в НСИ! Като и добавя едни 30% сива икономика и що да видя?

Като приспадна на ум всички данъци и осигуровки.
      Като добавим ДДС, акцизи и данък сгради и т.н

Като добавим косвените данъци спрямо броя на автомобилите - акцизи на горива, винетки, данъци на автомобили, екотакси, глоби!

То излиза, че плащаме над 5 пъти повече данъци отколкото през ТУРСКО РОБСТВО?????

Плащаме здравни осигуровки, а като идат хората в болница им искат пари под масата. Т.Е. ТОВА Е ДАНЪК
      Плащаме социални осигуровки, а те вдигат пенсионната възраст и годините натрупан трудов стаж за пенсиониране до години, които 80% от нас няма да доживеят! Т.Е. И ТОВА Е ДАНЪК

Не съм туркофил, нямам нищо общо с ДПС и много малко турци познавам!!!!

ТОЕСТ ОТ УТРЕ Е ДЕН НА СВОБОДАТА ДРУГАРИ!!!!!
      ОТ УТРЕ РАБОТИТЕ ЗА ХРАНА, ВОДА, ТОК, ПАРНО И Т.Н!!!
      5 пъти е много по-малко от инфлацията за 130 години бе Спеко ! Радвай ся !!
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Гледам ви вдигат пенсионната възраст?
        Ами след 20г? Колко 85г?

Пълни малоумници са тея в управлението за последните 20г. и доведоха България до навечерието на Гражданска война!

Все още има начини да се спаси държавата и народа, но за жалост има мощни олигархични структури, които от алчност водят дъжавата към война!!
        не ве спечен..снощи ми звънна Дянков и ми каза че от 2013 след изборите директно вдигат пенсионната възраст на 100 г. и стаж за пенсия на 80 г.... няма какво да си играем на дребно.... така каза човека. И аз вече съм спокоен и доволен от тази радикална , но полезна мярка.. Защо са пенсионерите на тази държава ... за да подхранват редиците на бесепето ли.. айде стига толкова..Варианта да се заличи тази вредна партия е този..

Коментар

• Ай.....

Ай стига. Кой ще храни цигани и олигарси-комунисти? Я по-сериозно. Управляващите имат мисията това да е вовеки! Сакън!

Коментар

• няма да имам против да си плащам данъците стига стандарта ни на живот да беше по-висок, така че като дойде време да се издължа да го направя без да бера грижа, че съм изпълнил едно от гражданските си задължения, но за сметка на това съм получил и качество на живот.

Коментар

• Гледам ви вдигат пенсионната възраст?
              Ами след 20г? Колко 85г?

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
                Не съм казал че е било по-добре под турско. Не знам защо ти асоциираш така. Виждам сегашното положение, а то не е хубаво
                Честно казано не ме интересува кой ще управлява ако страната върви към прогрес, но такъв липсва. Така че ако ще и турчин да е начело, ако води страната към прогрес аз съм за. Не че искам турчин да е начело,предпочитам англичани, германци и т.н. Хора които са дали принос в развитието на технологиите, селското стопанство, във всички отрасли които водят до по-добри услуги и качествен живот.
                Да има развитие и прогрес, това е важно за народа дори и да не го оценя така. 90% от населението е с ниска или почти никаква стойност, на тези 90% въобще не им пука кой ще ги води, те искат храна и подслон и петък вечер да идат на бар. Но в бг всички мислят прекалено ограничено. Всички се вторачват в самият проблем а не причината която го е породила и т.н. и т.н. философии.
                Не е нужно да те е грижа за народа, за да му правиш добро. Добре е да те е грижа за теб самият и заради това да накараш народа да ти работи за да станеш още по-добре
                Както казваха навремето състудентите ми чехи-"не е важно колко години си бил под робство ,а под чие" .

Коментар

• [QUOTE=SubZero;1117629]Аз също:

Познанията ти за относителното и абсолютното сигурно са ти донесли шестица по математика някога.

Ето ти „в проценти” – 2,40 лева при средна заплата 450 са 0,5%; 80 долара при средна заплата от 2300 долара са 3,5%. Нужда от опреснителни уроци по смятане?

Сега за абсолютното – много ми е интересно как ще обясниш на фармацевтичните компании, че у нас трябва да продават лекарства според относителния доход на населението. Няма как да получаваш качество като не заплащаш за него!

За болниците ти не си в час, но както и да е.

И не ми се пали, че се осугиряваш на максимума! Аз правя същото, но знам, че само така децата ми ходят на детска градина срещу 50-60 лева и безплатно в гимназия и университет.

Таа кой ПУЦ в БГ пардон Вуз НЕ ВЗЕМА ТАКСИ за обучение да ме светнеш?
                  Само за сведение в цяла Европа нещата са на много по -социално ниво от тук и то не само във здравеопазването.Интересно за това ли даваш пример със САЩ само.
                  Last edited by al64ad; 01.07.2010, 19:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                    Е ти какво искаш да кажеш с това?
                    Че сме живели по-добре по турско ли?
                    Аман от заблудени хора. Сега поне власта си е наша и си я ползваме както искаме.
                    Не съм казал че е било по-добре под турско. Не знам защо ти асоциираш така. Виждам сегашното положение, а то не е хубаво
                    Честно казано не ме интересува кой ще управлява ако страната върви към прогрес, но такъв липсва. Така че ако ще и турчин да е начело, ако води страната към прогрес аз съм за. Не че искам турчин да е начело,предпочитам англичани, германци и т.н. Хора които са дали принос в развитието на технологиите, селското стопанство, във всички отрасли които водят до по-добри услуги и качествен живот.
                    Да има развитие и прогрес, това е важно за народа дори и да не го оценя така. 90% от населението е с ниска или почти никаква стойност, на тези 90% въобще не им пука кой ще ги води, те искат храна и подслон и петък вечер да идат на бар. Но в бг всички мислят прекалено ограничено. Всички се вторачват в самият проблем а не причината която го е породила и т.н. и т.н. философии.
                    Не е нужно да те е грижа за народа, за да му правиш добро. Добре е да те е грижа за теб самият и заради това да накараш народа да ти работи за да станеш още по-добре
                    Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• мдаа

Оня ден се върнах от Турция през Малко Търново, от турската страна 3 лентов широк път нов асфалт финансиран от Европейския съюз и Турция от наща сещай се, 20 годишни дупки еднолентов път. Бат Бойко да разследва защо има път въобще

Коментар

• хи хи хи хи.

не им средната по 2 бона в САЩ а и не знам дали им е и 80$ прегледа

за пенсиите че ги плащат тези дето работят в момента си прав.

а за линка в коша действай.

5 пари не давам какво мислиш за мен, жив и здрав ти пожелавам

Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                        Аз също:

Познанията ти за относителното и абсолютното сигурно са ти донесли шестица по математика някога.

Ето ти „в проценти” – 2,40 лева при средна заплата 450 са 0,5%; 80 долара при средна заплата от 2300 долара са 3,5%. Нужда от опреснителни уроци по смятане?

Сега за абсолютното – много ми е интересно как ще обясниш на фармацевтичните компании, че у нас трябва да продават лекарства според относителния доход на населението. Няма как да получаваш качество като не заплащаш за него!

За болниците ти не си в час, но както и да е.

И не ми се пали, че се осугиряваш на максимума! Аз правя същото, но знам, че само така децата ми ходят на детска градина срещу 50-60 лева и безплатно в гимназия и университет.
                        А, и щях да забравя, родителите ми получават пенсия точно защото аз плащам за нея. Не ме интересува какво получават разни малцинства. Бих те посъветвал и ти да не го правиш, но не си ми приятен.

Още малко за пенсиите – малко преувеличи с примера за съкратени след 30 години хора, които не получават пенсии. Успокой се, държавата им дава. Обади им се, ако не вярваш.

Не смятам да завирам нищо никъде, освен линка към този сайт в коша.
                        Добре сте се събрали туканка. Говорете си, поплачете си на рамото, пък нещо може ди се оправи.
                        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess
                          Тук се говори за народа, не за държавата А народа е зле и то много и отива на още по-зле.
                          Е ти какво искаш да кажеш с това?
                          Че сме живели по-добре по турско ли?
                          Аман от заблудени хора. Сега поне власта си е наша и си я ползваме както искаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                            ...всяко общество трябва да си има елит, който държи юздите на управлението. На Сулю и Пулю не трябва да се оставя да решават нищо.
                            Прав си за БВП Гари, но има монархии и монархии. Швеция от една страна и Русия, Португалия, стара Испания и т.н. от друга, разлика от земята до луната. За това и ако елита не се подхранва с хора от долу (Швеция например) той ще се самоизяде заедно с държавата (Русия и Япония). В САЩ никога не е имало елит, въпреки опитите на някой да се имат за такъв. В Австралия, Канада, Нова Зеландия, Швейцария също и още по-малко и ако погледнем то най-силно се развиват държави в които няма рязко изявена класова разнопоставеност - Швеция, Испания (днес - елита е избит по време на комуната и на Франко после), Канада, Австралия, Япония (където елита е избит от американците след втората световна война), Германия, Франция, Швейцария, Холандия и т.н. Дори в Англия елита е силно редуциран още с войната на Розите, а после при Кромуел. Прави си напълно обаче за това, че когато на власт застанат селяндури като нашите, но които се мислят за феодали, нещата тръгват на зле. Всъщност ние сме зле точно защото някой хора се взеха за наш елит и се опитват в момента потомствено да завладеят страната и всички хора и ресурси в нея. Докато са живи те и децата им ще са заплаха за нас.
                            Last edited by Jay Gould; 01.07.2010, 16:59.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              За злочестина основна цел на ТАЗИ държава е да ОГРАБВА данъкоплатецът, за да осигурява благоденствието на ушевият, чиновникът и отвратителният мангал - с една дума да дере по пет кожи от работещите, за да могат неработещите цял живот да лежат и само да лапат.

Социална държава... няма социална държава в историята, която да не се е издънила.
                              Импе, ти си абсолютно прав. Даже си по-прав, отколкото си мислиш . Социалната държава ще умре, защото желаещите само да лежат и да лапат винаги ще се множат. Има ли един такъв, веднага ще се появи втори, после трети и т.н. В един момент на работещите ще им писне и тогава няма да остане нищо - не може цялата държава да е на социални помощи. Щото няма откъде да дойдат.
                              Обаче аз ще продължа мисълта ти - със социалната държава ще си отиде и демокрацията, защо социалната държава е рожба на демокрацията. Простият народ винаги е мразил богатите и е искал да им вземе наготово всичко, което те притежават. В момента, в който му дадеш власт /избирателни права/, лека полека той започва да прави точно това - високи данъци за богатите, по-голямо преразпределение чрез държавата и разбира се - многобройна бюрокрация, която да държи всеки с повече дарби да печели пари за гушата.
                              Само преди стотина години, когато повечето държави са били монархически, държавата е преразпределяла 5% от БВП. Сега гони 50%. Някога монарха е имал интерес да остави здрава и богата държава на сина си. Сегашните политици са на принципа "след мен и потоп". Не съм монархист искам да кажа. Но всяко общество трябва да си има елит, който държи юздите на управлението. На Сулю и Пулю не трябва да се оставя да решават нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                За злочестина основна цел на ТАЗИ държава е да ОГРАБВА данъкоплатецът, за да осигурява благоденствието на ушевият, чиновникът и отвратителният мангал - с една дума да дере по пет кожи от работещите, за да могат неработещите цял живот да лежат и само да лапат.
                                Има и още - За съжаление има какво да се краде в страната и дано не съм прав (!), но мисля на къде са се насочили престъпниците които са на власт от 21 години и какво всъщност се опитват да направят. България е сред най-развитите държави по количеството собствени жилища. Не смятам, че престъпния картел която управлява страната и икономиката ни повече от 21 години, които успя да ограби почти целия БВП на България, ще остави нещата така. Човек с покрив над главата си е прекалено силна заплаха за създаването на сегашната феодална олигархия, която потомствено иска да владее. Човекът със жилище утре може да го продаде, да се изсели, да се озове с пари и да спре да е зависим за храната си, а следователно и неуправляем от престъпната групировка. Има много хора в малки градчета, или дори в големите – които едва свързват двата края, но имат жилища и това е начин да им вземат и това – Тоест, като им натрупат огромни разходи които няма да могат да платят, а после глоби с лихвите. После съдия изпълнител, търг и жилищата ще са продадени и изкупни на безценица от разни субекти свързани с мафията която ни управлява последните 2 десетилетия. Малко по малко върху хората се трупат разходи като целта е те да не удържат в един миг. 10 лева тук, 24 там, още 5 или 15 на трето място и те се трупат. Едва ли управляващите ни не знаят, че сумата от 25 лева месечно, за стотици хиляди означава – или плати, или умри бавно от глад, или стой на студено и без електричество. Напротив – както се знае нищо в тази държава не се прави без някаква цел. Важното е хората да се товарят с разходи – поне 30-40 % са толкова бедни, че няма да удържат. Това са стотици хиляди жилища, за милиарди.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X