Първоначално изпратено от SPEKO
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плащаме 5 пъти повече данъци отколкото през ТУРСКО РОБСТВО!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнениеАбе другари финансисти,
Аз ли нещо не мога да смятам или ……….??????
Гледам средната работна заплата за страната в НСИ! Като и добавя едни 30% сива икономика и що да видя?
Като приспадна на ум всички данъци и осигуровки.
Като добавим ДДС, акцизи и данък сгради и т.н
Като добавим косвените данъци спрямо броя на автомобилите - акцизи на горива, винетки, данъци на автомобили, екотакси, глоби!
То излиза, че плащаме над 5 пъти повече данъци отколкото през ТУРСКО РОБСТВО?????
Плащаме здравни осигуровки, а като идат хората в болница им искат пари под масата. Т.Е. ТОВА Е ДАНЪК
Плащаме социални осигуровки, а те вдигат пенсионната възраст и годините натрупан трудов стаж за пенсиониране до години, които 80% от нас няма да доживеят! Т.Е. И ТОВА Е ДАНЪК
Не съм туркофил, нямам нищо общо с ДПС и много малко турци познавам!!!!
ТОЕСТ ОТ УТРЕ Е ДЕН НА СВОБОДАТА ДРУГАРИ!!!!!
ОТ УТРЕ РАБОТИТЕ ЗА ХРАНА, ВОДА, ТОК, ПАРНО И Т.Н!!!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнениеГледам ви вдигат пенсионната възраст?
Ами след 5 г.? Колко ще е пенсионната възраст? 70г.?
Ами след 10г? Колко 75г.?
Ами след 20г? Колко 85г?
То, това е данъчна политика, а не социално осигуряване?
Пълни малоумници са тея в управлението за последните 20г. и доведоха България до навечерието на Гражданска война!
Все още има начини да се спаси държавата и народа, но за жалост има мощни олигархични структури, които от алчност водят дъжавата към война!!
Коментар
-
Гледам ви вдигат пенсионната възраст?
Ами след 5 г.? Колко ще е пенсионната възраст? 70г.?
Ами след 10г? Колко 75г.?
Ами след 20г? Колко 85г?
То, това е данъчна политика, а не социално осигуряване?
Пълни малоумници са тея в управлението за последните 20г. и доведоха България до навечерието на Гражданска война!
Все още има начини да се спаси държавата и народа, но за жалост има мощни олигархични структури, които от алчност водят дъжавата към война!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнениеНе съм казал че е било по-добре под турско. Не знам защо ти асоциираш така. Виждам сегашното положение, а то не е хубаво
Честно казано не ме интересува кой ще управлява ако страната върви към прогрес, но такъв липсва. Така че ако ще и турчин да е начело, ако води страната към прогрес аз съм за. Не че искам турчин да е начело,предпочитам англичани, германци и т.н. Хора които са дали принос в развитието на технологиите, селското стопанство, във всички отрасли които водят до по-добри услуги и качествен живот.
Да има развитие и прогрес, това е важно за народа дори и да не го оценя така. 90% от населението е с ниска или почти никаква стойност, на тези 90% въобще не им пука кой ще ги води, те искат храна и подслон и петък вечер да идат на бар. Но в бг всички мислят прекалено ограничено. Всички се вторачват в самият проблем а не причината която го е породила и т.н. и т.н. философии.
Не е нужно да те е грижа за народа, за да му правиш добро. Добре е да те е грижа за теб самият и заради това да накараш народа да ти работи за да станеш още по-добре
Коментар
-
[QUOTE=SubZero;1117629]Аз също:
Познанията ти за относителното и абсолютното сигурно са ти донесли шестица по математика някога.
Ето ти „в проценти” – 2,40 лева при средна заплата 450 са 0,5%; 80 долара при средна заплата от 2300 долара са 3,5%. Нужда от опреснителни уроци по смятане?
Сега за абсолютното – много ми е интересно как ще обясниш на фармацевтичните компании, че у нас трябва да продават лекарства според относителния доход на населението. Няма как да получаваш качество като не заплащаш за него!
За болниците ти не си в час, но както и да е.
И не ми се пали, че се осугиряваш на максимума! Аз правя същото, но знам, че само така децата ми ходят на детска градина срещу 50-60 лева и безплатно в гимназия и университет.
Таа кой ПУЦ в БГ пардон Вуз НЕ ВЗЕМА ТАКСИ за обучение да ме светнеш?
Само за сведение в цяла Европа нещата са на много по -социално ниво от тук и то не само във здравеопазването.Интересно за това ли даваш пример със САЩ само.Last edited by al64ad; 01.07.2010, 19:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЕ ти какво искаш да кажеш с това?
Че сме живели по-добре по турско ли?
Аман от заблудени хора. Сега поне власта си е наша и си я ползваме както искаме.
Честно казано не ме интересува кой ще управлява ако страната върви към прогрес, но такъв липсва. Така че ако ще и турчин да е начело, ако води страната към прогрес аз съм за. Не че искам турчин да е начело,предпочитам англичани, германци и т.н. Хора които са дали принос в развитието на технологиите, селското стопанство, във всички отрасли които водят до по-добри услуги и качествен живот.
Да има развитие и прогрес, това е важно за народа дори и да не го оценя така. 90% от населението е с ниска или почти никаква стойност, на тези 90% въобще не им пука кой ще ги води, те искат храна и подслон и петък вечер да идат на бар. Но в бг всички мислят прекалено ограничено. Всички се вторачват в самият проблем а не причината която го е породила и т.н. и т.н. философии.
Не е нужно да те е грижа за народа, за да му правиш добро. Добре е да те е грижа за теб самият и заради това да накараш народа да ти работи за да станеш още по-добреТhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
хи хи хи хи.
не им средната по 2 бона в САЩ а и не знам дали им е и 80$ прегледа
за пенсиите че ги плащат тези дето работят в момента си прав.
а за линка в коша действай.
5 пари не давам какво мислиш за мен, жив и здрав ти пожелавам
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениеАз също:
Познанията ти за относителното и абсолютното сигурно са ти донесли шестица по математика някога.
Ето ти „в проценти” – 2,40 лева при средна заплата 450 са 0,5%; 80 долара при средна заплата от 2300 долара са 3,5%. Нужда от опреснителни уроци по смятане?
Сега за абсолютното – много ми е интересно как ще обясниш на фармацевтичните компании, че у нас трябва да продават лекарства според относителния доход на населението. Няма как да получаваш качество като не заплащаш за него!
За болниците ти не си в час, но както и да е.
И не ми се пали, че се осугиряваш на максимума! Аз правя същото, но знам, че само така децата ми ходят на детска градина срещу 50-60 лева и безплатно в гимназия и университет.
А, и щях да забравя, родителите ми получават пенсия точно защото аз плащам за нея. Не ме интересува какво получават разни малцинства. Бих те посъветвал и ти да не го правиш, но не си ми приятен.
Още малко за пенсиите – малко преувеличи с примера за съкратени след 30 години хора, които не получават пенсии. Успокой се, държавата им дава. Обади им се, ако не вярваш.
Не смятам да завирам нищо никъде, освен линка към този сайт в коша.
Добре сте се събрали туканка. Говорете си, поплачете си на рамото, пък нещо може ди се оправи.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение...всяко общество трябва да си има елит, който държи юздите на управлението. На Сулю и Пулю не трябва да се оставя да решават нищо.Last edited by Jay Gould; 01.07.2010, 16:59.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа злочестина основна цел на ТАЗИ държава е да ОГРАБВА данъкоплатецът, за да осигурява благоденствието на ушевият, чиновникът и отвратителният мангал - с една дума да дере по пет кожи от работещите, за да могат неработещите цял живот да лежат и само да лапат.
Социална държава... няма социална държава в историята, която да не се е издънила.
Обаче аз ще продължа мисълта ти - със социалната държава ще си отиде и демокрацията, защо социалната държава е рожба на демокрацията. Простият народ винаги е мразил богатите и е искал да им вземе наготово всичко, което те притежават. В момента, в който му дадеш власт /избирателни права/, лека полека той започва да прави точно това - високи данъци за богатите, по-голямо преразпределение чрез държавата и разбира се - многобройна бюрокрация, която да държи всеки с повече дарби да печели пари за гушата.
Само преди стотина години, когато повечето държави са били монархически, държавата е преразпределяла 5% от БВП. Сега гони 50%. Някога монарха е имал интерес да остави здрава и богата държава на сина си. Сегашните политици са на принципа "след мен и потоп". Не съм монархист искам да кажа. Но всяко общество трябва да си има елит, който държи юздите на управлението. На Сулю и Пулю не трябва да се оставя да решават нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа злочестина основна цел на ТАЗИ държава е да ОГРАБВА данъкоплатецът, за да осигурява благоденствието на ушевият, чиновникът и отвратителният мангал - с една дума да дере по пет кожи от работещите, за да могат неработещите цял живот да лежат и само да лапат.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар