IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за масовата регистрация по ДДС?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [quote="Бонвиван.............Ще си взима фактура с ДДС за наема, ще си сключи дог. за счетоводни услуги и там ще му дават фактура с ДДС. ..............[/quote]

Я , ми кажете как ще си вземе фактура с ДДС за наема, ако наемодателят е частно лице ? Аз съм в подобна ситуация и ще Ви бъда благодарен ако ве просветлите по въпроса .
    А ако счетоводството му води някое ЕТ ? Или смятате че бай Пешо ще отиде да си води счетоводство в някоя реномирана счетоводна къща ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro
      markov, така е, ама предпочитам да не си правя експерименти с чиновника в НАП. Представям си каква физиономия би направил, ако си изравнявам нон стоп ДДС-то с фактури от минали периоди, а камо ли да му тръсна някаква от преди 12 месеца.Не - мерси! Без мен в такива филми... Ти не виждаш ли, че той въобще не може да вдене, какво искаш да му кажеш, а камо ли и да го усмисли. ironhorse, за теб говоря...
      Джоро, какво те интересува физиономията на чиновника? Той е там за да си върши работата и такива като теб му плащат заплатите. Закона вече го позволява и фактурите за покупки могат да се осчетоводят 12 месеца назад.Това е невероятна възможност фирмите да си правят разчети. Но определено ти и твоето счетоводство дори не го знаехте:-)

Какво значение има цената за годишна подръжка на ел. подпис. Дали е 50 или 80?!?
      Аз май плащам 98, но спестеното време, разходи сигурно за месец се изплащат.

Колкото дали бай Пешо-обущаря трябва да плаща на печалбата си ДДС-трябва. Защото за едни капачки взима 8 лв, а какво влага и за колко време ги взима?
      Ще си взима фактура с ДДС за наема, ще си сключи дог. за счетоводни услуги и там ще му дават фактура с ДДС. Но с цялата тази дъндания държавата да не излезе на минус. Защото така или иначе бай-Пешо фактури рядко ще издава и ще излиза на възстановяване:-)

По принцип съм за идеята, но трябва да се изпипат нещата.
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

markov, така е, ама предпочитам да не си правя експерименти с чиновника в НАП. Представям си каква физиономия би направил, ако си изравнявам нон стоп ДДС-то с фактури от минали периоди, а камо ли да му тръсна някаква от преди 12 месеца.Не - мерси! Без мен в такива филми... Ти не виждаш ли, че той въобще не може да вдене, какво искаш да му кажеш, а камо ли и да го усмисли. ironhorse, за теб говоря...
        Страх го е този, който не знае ....
        Аз избягвам проблемите по законен начин, а това че Вие не ги знаете говори само мнооого лошо за Вас.

Та Вие не четете не само законите в сила, а по-важното промените, за да имате предварителна информация!

Но сполай Ви, мислете си че целият Свят е срещу Вас, а Вие сте бедни бели овчици...

Безкрайно ми е любопитно какво правите докато пишете във форума ?!
        Аз чета новите промени в интересуващите ме закони ...

Коментар

• markov, така е, ама предпочитам да не си правя експерименти с чиновника в НАП. Представям си каква физиономия би направил, ако си изравнявам нон стоп ДДС-то с фактури от минали периоди, а камо ли да му тръсна някаква от преди 12 месеца.Не - мерси! Без мен в такива филми... Ти не виждаш ли, че той въобще не може да вдене, какво искаш да му кажеш, а камо ли и да го усмисли. ironhorse, за теб говоря...

Коментар

• Марков имах предвид продажба, за покупка ..., няма да казвам повече нищо

Коментар

Първоначално изпратено от Ironhorse
              Джоро ти направо ме хвърли в тъча...

Чиновника самостятелно юридическо лице ли е за да начислява ДДС ?!

Трагедия "
              Та..., с две думи, ако разбереш - разбереш! Ок - да регистрират всички фирми, но да регистрират и всички чиновци - чиновника да си плаща ДДС в/у заплатата, положил труд за 1000 лева през месеца, издал фактура на обща стойност за 1000 лв , дължи 177 лв ДДС /"
              Вземи и прочети кой, как може и за какво може да начислява ДДС !!!!!!
              Ужас такава профанщина...
              Аз отказвам да водя повече дискусия.
              Вие даже не знаете ка се управляват документите за съответен отчетен период, какво можете да правите в него и как да си спестите главоболия !!!

И това ми било бизнесмени.

Ще кажа само едно :
              1. В отчетен период ако забавиш фактура и я предявиш на следващият месец преди приключване за да уравниш ДДС-то какво става ?!

Бахти хората, айде повече акъл няма да давам.
              Гледа да се изкаже добре въпреки че е некомпетентно мнението му.

Ако не знаете как да работите с ДДС сега разбирам, защо толкова мяцате.
              Желая Ви успех и мнооого късмет, защото Ви липсват знания
              За такъв акъл - мерси! Хм... Явно е, че пиша на китайски. И какво става, като не си отчета фактурата за покупка? Ами, ще я отчета следващият месец..., до три такива. Ама, ако не си отчета продажна фактура, какво се получава? Май криеш ДДС, нали? За какви уравнявания преди приключване говориш?!!! Благодаря ти за дадения акъл де. Много, ще ми е от полза...
              Колега само да те поправя от 1.1.2010г. най сетне приехме Европеиската практика и фактура за покупка за може да се включва до 12 данъчни периода назад тоест вече не са само три месеца.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
                Джоро ти направо ме хвърли в тъча...

Трагедия "
                Та..., с две думи, ако разбереш - разбереш! Ок - да регистрират всички фирми, но да регистрират и всички чиновци - чиновника да си плаща ДДС в/у заплатата, положил труд за 1000 лева през месеца, издал фактура на обща стойност за 1000 лв , дължи 177 лв ДДС /"
                Вие даже не знаете ка се управляват документите за съответен отчетен период, какво можете да правите в него и как да си спестите главоболия !!!

Ще кажа само едно :
                1. В отчетен период ако забавиш фактура и я предявиш на следващият месец преди приключване за да уравниш ДДС-то какво става ?!

За такъв акъл - мерси! Хм... Явно е, че пиша на китайски. И какво става, като не си отчета фактурата за покупка? Ами, ще я отчета следващият месец..., до три такива. Ама, ако не си отчета продажна фактура, какво се получава? Май криеш ДДС, нали? За какви уравнявания преди приключване говориш?!!! Благодаря ти за дадения акъл де. Много, ще ми е от полза...

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                  Първоначално изпратено от Ballomed
                  Първоначално изпратено от експерт-строител
                  Много интересно се развива гласуването.........
                  Само за 10-тина минути, на последната позизия: "Повишаване на приходите в бюджета и общините" от 1, гласувалите станаха 46.
                  Преди това за 1 час беше гласувал само 1.
                  Копеле, наистина ако намеря подобен форум ще се махна от тука. Не може администратора да се гаври с пишещите тук. Направи ли някой подобен форум, тук ще останат само 3-ма платени драскачи. То бива безхаберие...
                  Всъщност, темата я пуснах в 11ч и 35 мин. Преди да напиша мнениението си в 15ч и 9 мин., по позицията "Повишаване приходите в бюджета и общините" беше гласувал 1 форумец. Т. е. за повече от 3ч и половина - 1 форумец.
                  В следващите 7-9 мин изведнъж станаха 46 - гласувалите по тази позиция. Може би това се е случило за няколко секунди...., но това само "инвестора" може да каже. Не, че се надявам на някакъв отговор, просто отбелязвам.
                  Направих си труда да преброя негативно и позитивно настроените до тук към тази промяна и ги съпоставих с резултатите от анкетата:
                  Негативно настроени според форума - 23-ма /72%/ , резултати от анкетата 30%
                  Позитивно настроени според форума - 9-тима/28%/ , резултати от анкетата 70%
                  Защо ли са тези разминавания /питам, но отговор не искам/

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                    Не виждам смисъл за пореден път да се мъчим в България да открием топлата вода като я замразяваме!

Хората в Европата към която уж се стремим са го открили.
                    По малки изисквания, по ниско облагане, по облекчен режим за за микро предприятията.
                    И без това според статистиката само 10% от новорегистрираните фирми имат все още дейност след 5 години.
                    Не разбирам защо държавата се държи към малкия бизнес като към престъпници.
                    Внасят си осигуровките, плащат си патента или ДОДФЛ в зависимост от режима.
                    Не се лъжете че на патент е голяма далавера, има панетни които са много гореми по размер и хората в тия професии доброволно се регистрират по ДДС за да минат на режим на облагане според дохода си.
                    Марков да си чувал за следното правило:
                    1. През първата година фалират 90% от новообразуваните фирми.
                    2. На 5-та фалира 90% от докаралите до този период
                    3. На десетата фалират 90 % дотътрили се до тази възраст.

За устойчива фирма се има преодоляла тези периоди

Сега то е ясно че в България не е баш така, но изключението е потвърждение на правилото. Сега ще има фалити та пушек ще се вдика. Не се радвам разбира се !

Коментар

• Джоро ти направо ме хвърли в тъча...

Трагедия "

Ще кажа само едно :

Коментар

• Не виждам смисъл за пореден път да се мъчим в България да открием топлата вода като я замразяваме!

Хората в Европата към която уж се стремим са го открили.
                        По малки изисквания, по ниско облагане, по облекчен режим за за микро предприятията.
                        И без това според статистиката само 10% от новорегистрираните фирми имат все още дейност след 5 години.
                        Не разбирам защо държавата се държи към малкия бизнес като към престъпници.
                        Внасят си осигуровките, плащат си патента или ДОДФЛ в зависимост от режима.
                        Не се лъжете че на патент е голяма далавера, има панетни които са много гореми по размер и хората в тия професии доброволно се регистрират по ДДС за да минат на режим на облагане според дохода си.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Мейси, моля те прочети ТЗ в часта за лицата рег. по ТЗ.
                          Ако не разбереш разликата между ЕТ и останалите, пак прочети, ако не пак но по-бавно.
                          Ако пак неразбереш, значи си неспасяем случай !

.
                          При положение че ще имало изменения в Търговският закон ,може би касаещо точно това което ми визираш ,не виждам причина тогава да не се регистрират всички лица и физически и юридически по ДДС
                          Дянков-Всички фирми ще плащат ДДС. Мислим и правим изчисления за преминаване на всички фирми към ДДС.
                          Мислете !Ще стане като с акциза на цигарите. Какво се получи? Всичко живо пуши контрабанда, бюджета не спечели кой знае какво.
                          [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

Djoro,
                            За да се регистрира физ. лице по ДДС, не е необходимо да ти обяснявам какви условия трябвада са изпълнени !

Тук говорим за юридически лица, надявам сеправиш разлика.
                            Моите фирми са рег. по ДДС от създаването им.
                            Ако си умен ще спечелиш без да крадеш, ако си тъп положението е ясно.
                            Между другото винаги се дивя колко не разбират смисъла и начина на действие на ДДС.
                            И всички дето ми пишете глупости ...
                            ДДС се плаща от крайният потребител, а не от търг. посредник.
                            ДДС е косвен данък, и по справедлив до сега не е измислен. Потребяваш плащаш, не потребяваш не плащаш.
                            Сега може да ревнете ама нали всички ядем, така е но и не само ядем. Средно статистически едно домакинство харчи около 40 до 50 за храна, а другото ?!!
                            Или обувките, дрехите, шампоаните си т.н. се произвеждат в манифактури от занаятчии ?!!!
                            Айде моля Ви се ! Ако си собственик на бизнес би трябвало ако си законен да искаш регистрация, защото на сумати разходи можеш да си приспаднеш данъка !
                            Всичките обяснения против са на хора които даже не са прочели закона, камо ли да имат бизнес!
                            Де го чукаш - де се пука!!! Човеко е опериран от чувство за хумор и всякаква логика. Няма какво да ми обясняваш, за регистрацията на частните лица, защото едва ли, ще можеш. По добре аз да ти го обясня та белким вденеш, ама май няма смисъл..., а и какво лошо има чиновническата ни армия да е още по-добре отколкото е в момента!
                            Та..., с две думи, ако разбереш - разбереш! Ок - да регистрират всички фирми, но да регистрират и всички чиновци - чиновника да си плаща ДДС в/у заплатата, положил труд за 1000 лева през месеца, издал фактура на обща стойност за 1000 лв , дължи 177 лв ДДС /и трябва да ги внесе до 14-то число на следващият месец, нищо че си е получил заплатата на 10-то за същият или може още да не я е получил/. Да си плати осигуровките и ДОД!!! След това, от тия парици, които са му останали от сметката да си пазарува каквото си иска и да си приспада ДДС -то. Не става ли така? Не става, нали?!! Не ви изнася!!! Не става, защото париците му за харчилък от 1000 са вече някъде около 400 + 177 /виртуални/ за приспадане... Е, как с 400 лева реално похарчени в които имаш около 67 лева ДДС да приспаднеш 177 от фактурираното си? Ок..., на третият месец, ще излезеш на кредит. Тежко ти... за тия 110 лв които, ще трябва да ти ги върнат. Хубаво, ще е в такива случаи аз /частникът/ да правя ревизия на "държавния" и да го карам да ми носи какви ли не документчета и декларации и да го питам какви ли не идиотизми, както мен те ме питат.
                            Сега вдяна ли за какво ти говоря? Сещаш ли се вече на какви условия е поставен дребният /така наречен семеен/ бизнес? Искам тия същите, които измислят тия малоумни закони да са поставани на същите условия и да нямат право да мрънкат.
                            За протокола: Едната ми фирма е регистрирана по ДДС от както се пръкна този закон. Можеш ли да кажеш, кога е било това? Другата е от началато на 98 г. Твоите от кога са?

Коментар

• Чичо,
                              дето се казва фондациите са друга бира.
                              Как се точи там е друг въпрос.

Не си прав за малко или много ООД-та с рг по ДДС.

Предлагам ти като разумен човек да се регистрираш в сайта на НАП и да ти изпратят файла с рег. фирми по ДДС.
                              Като сметнеш общата бройка и от НСИ вземеш данни ще видиш, че:
                              1. Хората не са толкова тъпи и разбира разликата между ЕТ или ООД и т.н
                              2. Огомно количество са рег. по патентен данък
                              3. Погледни например колко аптеки или оптики са рег. по ДДС.
                              4. Мисля, че в този форум са активни хора които не само коментират, но и издирват информация и я анализират.

Коментар

• IronHorse,
                                всички тия мерки са тра ла ла.
                                Спестяват милиони, а на държавата и трябват милиарди за да върже бюджета и
                                външнотърговския дефицит. Лекарствата са две, има избор, или 20-30% съкращения
                                на всички бюджетни разходи или девалвация на лева.
                                Варианта с облигациите го пропуснахме вече.
                                Ако генерал ББ не направи съкращенията сега, ще стои мирно пред
                                представителите на МВФ след няколко месеца.

Коментар

Working...
                                X