IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за масовата регистрация по ДДС?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ironhorse, ако е само за ЮЛ, може да се намери логика...Но както е написала "ровещата" в нета Мейси, това се однася за всички субекти по ТЗ...
    Ако е само за ЮЛ все пак, това е стрелба с халосни патрони...Много малко ООД( да не говорим за другите) не са регистрирани по ЗДДС.
    Като човек , който търси положителното във всяка ситуация, ОДОБРЯВАМ регистрацията по ДДС на всички фондации( бах мама му, ами тези за лечението на дечица какво ще ги правим ???) - ами добавяме едно "ПОЛИТИЧЕСКИ"...

Коментар

• Мейси, моля те прочети ТЗ в часта за лицата рег. по ТЗ.
      Ако не разбереш разликата между ЕТ и останалите, пак прочети, ако не пак но по-бавно.
      Ако пак неразбереш, значи си неспасяем случай !

Jay Gould,
      анализа ти е напълно погрешен, твоя работа.
      Важното е каква принадена стойност даваш с участието си по веригата, т.е. цената на стоката или услугата която предлагаш.
      Мога да ти кажа че съм започнал от нулата и не съм влизал в схеми, ако съм искал щях, но съм обещал на близки хора да няма екшъни и се придържам строго към обещанието си. Между другото сега вече оценям, че това е правилно решение, въпреки изпуснатите възможности за бързи милиони.

Поне си съгласен за ел. подпис.

Няма лошо да критикувате, но дайте и предложения ка да се излезе от безпрецедентната ситуация. Считам като се претеглят за и против, че задължителната рег. по ДДС за всички юрид. лица е правилна стъпка.
      Другото е автоматизация на обработкатана документи и още, драстично намаляне на разрешителните режими. Промяна в начина на контрол и т.н.

Коментар

• Към Марков ...
        Едно смислено и поучително мнение, което ме ядоса за н-ти път...
        Ако прибавим и мнението на колегата за американската данъчна система, яда ще премине в ГНЯВ !!!
        Защо ???
        Тези системи се основават на партньорство между субектите.Нещата са ясни и прости - едни гащи да подариш в пункт за бедни и ти го признават за разход..
        В БГ системата е - "война на световете"...Ти си враг и мошенник до доказване на противното...Всеки данъчен си тълкува законите според неговото подразбиране.
        А законите са объркани и противоречиви.Прехвърля те от ЗДДС в ЗОДФЛ а от там в ЗКПО...
        Само си спомнете дискусиите дали се облагат печалбите от ФОРЕКС, публични и непублични дружества и т.н.

И пак към това задължително регистриране по ДДС...Абе, хора!!!Самата дума "задължително", вече ограничава свободата на избор в бизнеса и живота...

Коментар

• Явно май пак трябва да го кажа, предложението е за юридически лица не за физически.
          Абе Вие правите ли разлика между ЕТ и другите образувания по ТЗ ?!
          А как ти звучи това???Обмислят: Всички фирми с регистрация по ДДСМай всички ще са под ножа, а не само ООД,ЕООД,СД .Промяната ще засегне дребните фирми, които сега не плащат ДДС и пестят пари от счетоводство.
          http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=483058[/b]
          http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=21001
          Другото предложение което са си наумили е да бъде въведен задължителен ценз за управителите на фирми и те да имат поне средно образование.
          Задължителната регистрация по ДДС на фирмите нямало да напълни хазната http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=530745
          Това предложение на Хер Флика е поредната недослислица - бях чела ,че ЕС готви директива, според която малките и средни предприятия до 1млн оборот (ако не се лъжа) да бъдат освободени от счетоводството, което се води в големите предприятния. Това се прави с цел да се облекчи бизнесът и да се създаде по-добър климат за тези, които желаят да появят инициативност. А тоя нашият америш възпитаник върви точно срещу идеите на ЕС.
          [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
            До Day Gould
            Както сам признаваш малко по-долу си се отказал от бизнеса ...
            докато си дращиш аз бачках и изкарах доволно.
            Следя форума от 2 или 3 години и свястно мнение от теб не съм прочел.
            Даже се съмнявам дали въобще си започвал, след като посочваш причина за отказ от бизнес данъците.
            Не познавам човек отказал се от бизнес заради данъците. Това може да го приказва само работник ( без обиден смисъл да влагам)
            Омръзна ми някой да ме моли ама може ли без ДДС и аз да правя какви ли не лупинги вместо да се концентрирам върху същината ( продажбите и перспективите )
            Твърдо съм за регистрация на всички фирми по ДДС.
            Отправил съм предложение към МФ да помисли да поевтини електронният подпис.
            Сега той струва между 60 до 80 лв. годишно. Ако държавата покрие сумата от 50 лв. ще спести цяла орда чиновници, защото документите чрез съответните формуляри ще се обработва автоматично.

Примерите с баби, фризьорки и подобни е смешен
            Те ли движат икономиката ?!
            Долу съм писал какви са били някой от основанията, а ти какво обяснение намираш и как ме тълкуваш си е твой начин на мислене. И наистина съм бил и работник до 91 година, но съм бил и член на УС на предприятие с 4000-5000 човека. Дори съм бил за кратко и общ работник, а в 90-те съм бил зад щанд и съм продавал хамбургери . Не ме е срам от това, нито може би като теб съм се родил началник и съм бил със златно цукало Поне за мен няма срамна работа или занимание и не ценя хората по това дали са началник или не. С какво съм се занимавал съм казвал когато е било нужно, както и защо съм закрил или продал някой от бизнесите в които съм бил. В края на краищата, нормата на печалба и смисъла от работата, са били основното за да го има някой бизнес. Мнението ти обаче ми прозвуча като на човек който тотално не знае цената на парите, нито как се вадят. За това и един колега те попита дали си чиновник, че така леко го раздаваш с ДДС то на другите. Не знам какво продаваш, "че те молят за без ДДС", но не зная нито една фирма която да не краде ДДС поне малко, или да не ползва разни хватки да го намали. Не знам и фирма да ми е продала нещо без да сложи ДДС. Относно присмеха ти към бабите и дребния бизнес, за мен това значи само едно - Започнал си явно на едро. С какви пари си е твоя работа, само знай, че никой не е застрахован и не знаеш дали някой ден няма да наемеш и ти гараж. От "нашите хора" съм видял толкова много закъсали, почти до за пред казана за боклук, че по-добре не се присмивай. Днес имаш утре нямаш. А, дали от малкия и среден бизнес зависи икономиката може да видиш по следния факт. Около 90 % от работните места във Варненска област, са във фирми с до 10 човека персонал. Предполагам и в София е нещо подобно. Един от първите бизнеси в които съм бил, започна от мазето на една баба и при моето заминаване от него (продадох дела си след 2 години) имаше около 30-40 човека персонал. Малкия бизнес значи данъци и работни места които големия не може и не иска да даде. В САЩ и Германия е така, но ако тук нещата са някак други то може и да успеете само с едър бизнес Стискам ви палци да нароите корпорация до корпорация като в Манхатън и завод до завод като в Девня.

Марков много добре е обяснил някой неща, колкото и някой път да сме били на различни мнения с него, не мога да не призная, че и много пъти е бил прав, а това пък специално е точно в неговата област!
            За това спирам до тук и прочети поне него.
            Моите уважения и лека вечер. За Е. подписа си прав.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от vrusev
              Иска ми се това , това да е някаква форма на лошо чувство за хумор . Не е възможно да е сериозно предложение .
              Здр. В.Русев,
              Сега си представи брат-питската усмивка на Дянков и почувствай с тръпките по гърба си , чувството му за хумор ...!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
                Първоначално изпратено от Djoro

Ironhorse, не е така. Е защо само фирмите? Няма ли да е още по-добре, ако всеки гражданин на Република България бъде регистриран по ДДС? Арм /както казва Императора/? Май те притеснява факта, че по този начин и ти, ще попаднеш в това число, нали?
                Ся не сме се събрали да говорим глупости.

Първоначално изпратено от Ironhorse

Абе те не движат икономиката, ама има сигурно 100-200 000 хорица които си изкарват по 400-500 лв. в малките градове, па и в големите с разни занаяти, дай да ги затрием а? Ако ти беше обикновен бачкатор на 500 лв. на месец а дядо ти лепи обувки в някой трафопост да си добута по още 300 лв. на месец, нямаше да говориш така. Аз съм го написал, че фирмите които въртят икономиката, са регистрирани всичките по ДДС, просто няма как да не си. Така че от хора които реално си докарват по 300-500 лв. на месец с някое ЕТ, не само че няма да събереш повече приходи, дори и да не фалират, ами и диржавата ще има повече разходи.
                Явно май пак трябва да го кажа, предложението е за юридически лица не за физически.
                Абе Вие правите ли разлика между ЕТ и другите образувания по ТЗ ?!
                Ако не мани мани!!!!

Коментар

• Djoro,
                  За да се регистрира физ. лице по ДДС, не е необходимо да ти обяснявам какви условия трябвада са изпълнени !

Тук говорим за юридически лица, надявам сеправиш разлика.
                  Моите фирми са рег. по ДДС от създаването им.
                  Ако си умен ще спечелиш без да крадеш, ако си тъп положението е ясно.
                  Между другото винаги се дивя колко не разбират смисъла и начина на действие на ДДС.
                  И всички дето ми пишете глупости ...
                  ДДС се плаща от крайният потребител, а не от търг. посредник.
                  ДДС е косвен данък, и по справедлив до сега не е измислен. Потребяваш плащаш, не потребяваш не плащаш.
                  Сега може да ревнете ама нали всички ядем, така е но и не само ядем. Средно статистически едно домакинство харчи около 40 до 50 за храна, а другото ?!!
                  Или обувките, дрехите, шампоаните си т.н. се произвеждат в манифактури от занаятчии ?!!!
                  Айде моля Ви се ! Ако си собственик на бизнес би трябвало ако си законен да искаш регистрация, защото на сумати разходи можеш да си приспаднеш данъка !
                  Всичките обяснения против са на хора които даже не са прочели закона, камо ли да имат бизнес!

Коментар

• Иска ми се това , това да е някаква форма на лошо чувство за хумор . Не е възможно да е сериозно предложение .

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro

Ironhorse, не е така. Е защо само фирмите? Няма ли да е още по-добре, ако всеки гражданин на Република България бъде регистриран по ДДС? Арм /както казва Императора/? Май те притеснява факта, че по този начин и ти, ще попаднеш в това число, нали?
                      Ся не сме се събрали да говорим глупости.

Първоначално изпратено от Ironhorse

Абе те не движат икономиката, ама има сигурно 100-200 000 хорица които си изкарват по 400-500 лв. в малките градове, па и в големите с разни занаяти, дай да ги затрием а? Ако ти беше обикновен бачкатор на 500 лв. на месец а дядо ти лепи обувки в някой трафопост да си добута по още 300 лв. на месец, нямаше да говориш така. Аз съм го написал, че фирмите които въртят икономиката, са регистрирани всичките по ДДС, просто няма как да не си. Така че от хора които реално си докарват по 300-500 лв. на месец с някое ЕТ, не само че няма да събереш повече приходи, дори и да не фалират, ами и диржавата ще има повече разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
                        До Day Gould

Даже се съмнявам дали въобще си започвал, след като посочваш причина за отказ от бизнес данъците.
                        Не познавам човек отказал се от бизнес заради данъците. Това може да го приказва само работник ( без обиден смисъл да влагам)
                        Омръзна ми някой да ме моли ама може ли без ДДС и аз да правя какви ли не лупинги вместо да се концентрирам върху същината ( продажбите и перспективите )
                        Сега той струва между 60 до 80 лв. годишно. Ако държавата покрие сумата от 50 лв. ще спести цяла орда чиновници, защото документите чрез съответните формуляри ще се обработва автоматично.

Ironhorse, не е така. Е защо само фирмите? Няма ли да е още по-добре, ако всеки гражданин на Република България бъде регистриран по ДДС? Ърм /както казва Императора/? Май те притеснява факта, че по този начин и ти, ще попаднеш в това число, нали?
                        В следващото си "официално" предложение към хрантутниците от МФ /към които явно си и ти/ им подскажи, че 55 лв., годишната такса /която едва ли трябва да струва по-вече от 5 лв, ако въобще трябва да струва нещо/ за регистрация на годишният баланс на дадена фирма от Агенцията по вписванията е много мъничка и трябва да е поне 5500 лв. Нали? Който има фирма да си прави сметката, те така...
                        Ако, ще и по 2 лева да направят годишната такса за електронен подпис, чиновническата орда в държавицата ни пак, ще се увеличава след, като няма воля за друго! Едва ли таксата за електронен подпис, ще ни реши проблемите след като 80% от чиновниците не знаят от къде да си пуснат компа...

Коментар

• Ами то е ясно, Jay, че е целенасочено. Не вярвам да я направят и тая глупост, ама знае ли се..., явно смелостта на Дянков и Б.Б. се простира до тук - да се бъзика с най-неорганизираните. Забравя обаче факта, че те са и най-многобройни /ако не броим чиновниците/! До тук какво направиха - вдигнаха почти двойно осигуровките на тия същите на които сега се канят и да ги регистрират по ДДС и всичко мина така някак си незабелязано. Ок - няма лошо... Ама не беше ли и редно да кажат, вдигаме вашите, ама и ние вече, ще си плащаме нашите /хайде, да не са целите - на половина да са, пак е келепир/, ама не би! Та в този ред на мисли - добре, съгласен,няма лошо да се регистрира всяка фирмичка по ДДС, ама преди това да бъде регистриран и всеки чиновник по ДДС /така или иначе е по-оборотен/ и, ако може /задължително е!/, да започнат да си внасят вече и оситуровките, а не да не ми ползват всевъзможни облаги недостъпни за простосмъртните, мислейки се за богопомазани. Крайно време е на всеки чиновник да му се закачи по един касов апарат на врата /капсоловон лично от М-р Цветанов/ и всеки да си чука касовата бележка колко и за какво му е дал, а М-р Дянков да си удържа ДДС-то! Егати и държавата сме...

Коментар

• До Day Gould

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                              + 1
                              Винаги съм се чудил защо тия които пишат закони и разпоредби не влязат първо в първата срещната врата на счетоводител или на някоя малка фирма и да питат, но явно всичко се прави с цел.

Ооо те много добре знаят, ама ако имаме нормални пазарни условия, колко време ще се задържат на пазара разни мутрафони и ченгета?

Внимание, анкетите във форума се манипулират

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon
                                За съжаление БГ не е света ! И примера Ви за ремонтите ще бъде подкрепен с тонове фалшиви фактури за ремонти в края на годината...............Всяка идея за редукция или реинженеринг на икономиката в Бг трябва да се основава на действителността : в БГ няма солидарност, няма национално самосъзнание, НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНА ЕТИКА ..............
                                Моля обяснете на кварталния обущар, защо трябва да плаща 200 лв. на месец за счетоводител.

А полсе ми обяснете на мен, защо не се възстановява ДДС от горива?

Внимание, анкетите във форума се манипулират

Коментар

Working...
                                X