IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за масовата регистрация по ДДС?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами да бе чичоовото, защото не съм специалист по всичко,се доверявам на човек , който е изминал пътя от данъчен до шеф на Нап - София...
    За каква реклама става въпрос - като насадиха Мургина, Захаринова си вдигна багажа...Без рев, сополи и обвинения - мъжко момиче !
    Не познавам нито едната, нито другата лично !!! - просто ходя по улиците и слушам..........

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
      Леле, леле, най-добре да го беше затворил, за да не пишеш глупости...
      И тъй като тука сме най-големите специта по всичко... не е ли по-добре да прочетете какво е написала Захаринова за тези предложения.
      А тя е точен човек и отличен специалист !!!
      Чичо ли си,дядо ли си незнам,
      ама тука найстина повечето сте специалисти по всичкооо......
      Незнам дамата какъв и по какво е специалист,но найстина неиздържах да чета глупостите на някой!!!!!
      И не си правете безплатна реклама,където повечето хора тук,не се интересуват от вас!!!
      Тук се дискутират теми и проблеми!!
      Айде със здраве.

Коментар

• Леле, леле, най-добре да го беше затворил, за да не пишеш глупости...
        И тъй като тука сме най-големите специта по всичко... не е ли по-добре да прочетете какво е написала Захаринова за тези предложения.
        А тя е точен човек и отличен специалист !!!

Коментар

• Леле,леле,като чета какви глупости са писали някой,ми идва да затворя лаптопа!
          Вярно , тука повечето са държавни служители,които никога не са имали общо с бизнес!!Питам се какво търся твъв форум за инвеститори?
          А и до бизнесмените,които са регистрирани по ДДС, що ли предлагат оферти без ДДС?! Иначе били регистрирани от самато началото! (Не се заяждам с никой!)
          АБСОЛЮТНО ЗА регистрация на всички!!!
          Ама фризьорката,ама шивача,ама ключара,ама гробара............!!!
          Има си занаятчийска камара!Регестрираш се в нея и с на ПАТЕНТ!
          На село плащаш един ,в града друг,но си работиш сам и си на патент,не те гони ДДС.
          Но ако си фирма,салон и вътре имаш 2-5 фризьора, по ДДС!
          Ключарско ателие, фирма имаш персонал ДДС! и т.н.
          И в момента частно лице,мине ли 50000 лв.по ДДС!!
          И така ще се изсветлят моного неща и няма да ми предлагат оферти с цени БЕЗ ДДС ,защото такива НЯМА!! (Данъчна основа+ДДС=Цена)
          По добре всички по ДДС,отколкото вдигане на ДДС.
          А че счетоводителите щели да вдигнат цените,не е сигурно!Невидимата ръка на пазара ще реши случая.

Коментар

• Поздрави за divedi и от мен :-)
            Предлагам инвестора да пусне неговия пост на първата си страница или да го изпрати на HR на МФ, а и до цялото правителство и Парламент. Тези хора трябва да стъпват на земята , а не да летят по облаците.
            Проблемът на СиДянков и на компания е,че това са учени,така казват за себе си, т.е. хора които са наясно с процесите само на книга!
            На нас ни тряблват хора от практиката от живота,да им кажат това което са написали някои тук. Нашите министри нямат никакъв практимчен опит. То и затова законите ни приличат на тях, т.е. нямат нищо общо с реалността ,а после се чудим защо има корупция. Е как няма да има като изкуствени закони няма как да се спазват без рушвети. Променете законите,направете ги близки до реалните случаи от живота и няма да има неспазването им и ще се намали до минимум корупцията.Освен нови закони ни трябва и 50 % съкрашаване на администрацията!
            Ето какво написа един приятел до министър Плевнелиев,
            Драги Росене. Предложи на Бойко да направите като в Бавария Bayerisches Staatsministerium fur Wirtschaft, Infrastruktur, Verkehr und Technologie ( за незнаещите немски Bavarian Ministry of Economic Affairs, Infrastructure, Transport and Technology). И тогава няма да питат защо магистралите са тука,а не са там.
            Освободете тия гигантски сгради в центъра и ги дайте за хотели или за офиси под наем. И ТРАНСПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО Е ОГРОМНО И БАШ НА ПЪПА НА СОФИЯ, И НАПИ Е ИЗЛИШНО ЩРЪКНАЛО НА ПЛОЩАД МАКЕДОНИЯ И МРРБ Е РЕМОНТИРАНО СИГУРНО КАТО 5-ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ С ТИЯ МНОГО МИЛИОНИ ОТ ДЖОБА НИ, И ИКОНОМИКАТА СЕ Е РАЗПРОСТРЯЛА ИЗ ЦЕЛИЯ СОФИЙСКИ ЦЕНТЪР БАРАБАР С ЕНЕРГЕТИКАТА И ГЪЛТАТ ПАРИ И ПЪЛНАТ ТОАЛЕТНИТЕ С ИЗПРАЖНЕНИЯ, БЕЗ ДА ИМА ЗАЩО. СЪБЕРЕТЕ ВСИЧКО ТОВА НА ЕДНО МЯСТО, даже да е в сградата на МРРБ, а излишната паплач - уволнете. Оставете един малък, стегнат и компетентен екип. И ще видите икономически ефект веднага. И като дойдат от Брюксел ще знаят къде да отидат и с кого да говорят и да запомнят с кого са говорили, а не да ги мотаят като пумпали от сграда в сграда и от човек на човек, както правеха комунистите досега и после да се хилят злорадо, че са объркали и ошашавили гостите. Ефект от срещите може и да не е имало, но заплатите на всичките тия наши боклуци си им вървяха и си ползваха всички привилегии на властта. На тях Брюксел не им трябва. Само им създава работа и главоболия. Изхвърлете всичко това, което е излишно и ненужно, прочистете организъма на държавата, санирайте я, изрежете тоя тумор. АКО НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ВЕДАГА, ТАЯ ГНИЛОЧ ЩЕ ВИ ЗАРАЗИ И ВАС И НЯМА ДА МОЖЕТЕ ПОСЛЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ. СЕГА ИЛИ НИКОГА! А ако искате реално бизнеса да спре да дава подкупи на чиновниците веднага направете приоритет номер едно - промените или както смятат повечето колеги написването на един съвсем нов ЗУТ или там както го прекръстите.Сегашният е напълно атрофирал и поражда само възпроизвеждане на корупционните практики,които са станали хронични.
            Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• + 1.
              Браво !

Първоначално изпратено от divedi
              Не знам за чий са ни тоолкова бизнес-асоциации, картелни божидарданевски камари и прочие камари от боклуци. Защото никой, ама никой не скочи на онова там недоносче за престъпната му идея вместо данък лукс да доунищожи нас - бедните. Като накара всеки едноличен търговец като мен, или да стане престъпник, или да започне да плаща ангарии и за вечно неразбиращи счетоводителки и на всеки 14 дни да спира да си вади очите в правене на поредния сайт за 200 лева и да отива и да виси по опашките на нападжийките за да им прави селям, само защото те, нападжийките, са на заплатка и на топло държавно местенце. А аз съм повярвал на НП посланик Джеймс Уорлик, че има капитализъм и работеща пазарна икономика. Та, ако няма Божидар Данев, оня там Велев, оня там Камен Колев, оня там Иво Прокопиев (прегледах и днес за няма защо и "Дневник"), и прочие самоназначили се за защитници явно само на мутренския 'бизнес' - да се наема аз да защитя бедните като мен. Ето какво ти казва бре душманино, дошъл от Световната банка, днес един човек, който разбира: "А как въвеждането на ДДС за всички ще се отрази на бизнеса? При въвеждане на ДДС за всички фирми, всяка една компания, независимо какъв оборот има, ще трябва да прави допълнителни разходи за счетоводители и за вкарване на специализиран софтуер. Което в условията на криза не мисля, че е най-доброто решение. По-скоро тези фирми ще затворят или ще минат в сивия сектор. Има достатъчно регистрирани лица по ДДС и най-важното в момента е подобряване на организацията и ефективността на данъчната администрация". Четеш ли бре съветнико от СБ? Който съветва посланик Уорлик да си гледал историята щото ти, о българоубиецо, си бил имал докторат по някаква си там балонна 'икономика'. Цитата майоре Колев е от "Стандарт". Ако ще ме арестувате - отчитайте дейност с качулките и автоматите преди оня там от Световната банка да ме е унищожил. А думите са на шефката на НАП от преди крадливата Мургина.

Сега още малко за целта на занятието на оня там българоубиец от Световната банка. Още един цитат, над който си струва да се замислим: "- В момента по ДДС са регистрирани 220 хил. фирми, а активно действащите са 600 хил. Представете си какъв допълнителен ресурс ще бъде необходим, за да се контролират всички фирми по ДДС. Данъчните и сега не успяват да възстановяват ДДС винаги в срок". Такааа.... значи все още има съпруги и дъщери на ченгета в ченгесарската република за уреждане на държавна софра. Явно целта е да се изпоназначат ГЕРБерски гласоподавателки. Много! Навсякъде! А ние!? Ами в Западна Европа! Да им мием чиниите и да им отпушваме кенефите. И в САЩ на 'бригади'. Пфу! Робска история! Евалла на гърците, че имат националната гордост и мъжество да им кажат, че онези, които направиха кризата трябва да си плащат. А не ДДС за бедните, а за Банева - да продължава необезпокоявана да се плацика със Станишев на яхтата си.

А един мой познат се възползва от факта, че на времето като студент съм живял с един индианец от Кито (столицата на Еквадор). И понеже тоя мой съкафезник после стана висш еквадорски чиновник - моят познат замина за Еквадор. И ми писа от Еквадор. Идвай тук - регистрирай фирма. Нищо не струва и първите години изобщо не те търсят за данъци. Схващаш ли бре умнико от Световната банка? Защо не след Перу, ами и след Еквадор сме вече?
              http://jj-bg.info/single.php?news/20100519110042

Коментар

• Не знам за чий са ни тоолкова бизнес-асоциации, картелни божидарданевски камари и прочие камари от боклуци. Защото никой, ама никой не скочи на онова там недоносче за престъпната му идея вместо данък лукс да доунищожи нас - бедните. Като накара всеки едноличен търговец като мен, или да стане престъпник, или да започне да плаща ангарии и за вечно неразбиращи счетоводителки и на всеки 14 дни да спира да си вади очите в правене на поредния сайт за 200 лева и да отива и да виси по опашките на нападжийките за да им прави селям, само защото те, нападжийките, са на заплатка и на топло държавно местенце. А аз съм повярвал на НП посланик Джеймс Уорлик, че има капитализъм и работеща пазарна икономика. Та, ако няма Божидар Данев, оня там Велев, оня там Камен Колев, оня там Иво Прокопиев (прегледах и днес за няма защо и "Дневник"), и прочие самоназначили се за защитници явно само на мутренския 'бизнес' - да се наема аз да защитя бедните като мен. Ето какво ти казва бре душманино, дошъл от Световната банка, днес един човек, който разбира: "А как въвеждането на ДДС за всички ще се отрази на бизнеса? При въвеждане на ДДС за всички фирми, всяка една компания, независимо какъв оборот има, ще трябва да прави допълнителни разходи за счетоводители и за вкарване на специализиран софтуер. Което в условията на криза не мисля, че е най-доброто решение. По-скоро тези фирми ще затворят или ще минат в сивия сектор. Има достатъчно регистрирани лица по ДДС и най-важното в момента е подобряване на организацията и ефективността на данъчната администрация". Четеш ли бре съветнико от СБ? Който съветва посланик Уорлик да си гледал историята щото ти, о българоубиецо, си бил имал докторат по някаква си там балонна 'икономика'. Цитата майоре Колев е от "Стандарт". Ако ще ме арестувате - отчитайте дейност с качулките и автоматите преди оня там от Световната банка да ме е унищожил. А думите са на шефката на НАП от преди крадливата Мургина.

Сега още малко за целта на занятието на оня там българоубиец от Световната банка. Още един цитат, над който си струва да се замислим: "- В момента по ДДС са регистрирани 220 хил. фирми, а активно действащите са 600 хил. Представете си какъв допълнителен ресурс ще бъде необходим, за да се контролират всички фирми по ДДС. Данъчните и сега не успяват да възстановяват ДДС винаги в срок". Такааа.... значи все още има съпруги и дъщери на ченгета в ченгесарската република за уреждане на държавна софра. Явно целта е да се изпоназначат ГЕРБерски гласоподавателки. Много! Навсякъде! А ние!? Ами в Западна Европа! Да им мием чиниите и да им отпушваме кенефите. И в САЩ на 'бригади'. Пфу! Робска история! Евалла на гърците, че имат националната гордост и мъжество да им кажат, че онези, които направиха кризата трябва да си плащат. А не ДДС за бедните, а за Банева - да продължава необезпокоявана да се плацика със Станишев на яхтата си.

А един мой познат се възползва от факта, че на времето като студент съм живял с един индианец от Кито (столицата на Еквадор). И понеже тоя мой съкафезник после стана висш еквадорски чиновник - моят познат замина за Еквадор. И ми писа от Еквадор. Идвай тук - регистрирай фирма. Нищо не струва и първите години изобщо не те търсят за данъци. Схващаш ли бре умнико от Световната банка? Защо не след Перу, ами и след Еквадор сме вече?
                http://jj-bg.info/single.php?news/20100519110042

Коментар

• Добре е наистина да се задължат всички фирми да се регистрат по ЗДДС, това от една страна ще увеличи приходите в бюджета ни, а от друга ще се създадат нови работни места за още хора в НАП, които да проверяват фирмите.
                  Предложението е изцяло позитивно.

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                    ........към днешна дата поне според държавната информация активно работят около 1 275 000 фирми.
                    Ако приемем, че три фирми се обслужват средно от един счетоводител - то на България ще бъдат нужни 425 000 счетоводители . А ако 100 фирми се следят от един НАП служител - 12 750 чиновници трябва да работят само за обслужването по ДДС в НАП.
                    Грешни ти са сметките.
                    Първо - представи си един счетоводител с квалификация да заверява ГФО и към него има още трима който му помагав /тези тримата може и да нямат и най вече я нямат, квалификацията за заверка/. Значи вече имаме четирима работещи счетоводителя. Та тези четиримата за да си изкарат РЗ-и трябва да водят минимум 15 фирми. Ето че смъкнахме необходимата бройка счетита с квалификация до около 100 000. Тези счетита работят в сферата на услугите, т.е. те също ще участват в увеличение на БВП. /Както знаете в някой страни услугите правят до 60 % от БВП/.
                    Второ - нужда от много данъчни!!! При един по добър софтуер, няма да има нужда от увеличаване на администрацията в НАП.
                    ПП. А що се отнася до сметките ти за положително и отрицателно настроените и резултатите от анкетата - допускаш ли, че има хора, който гласуват, а не изказват мнение? Аз например не съм гласувал, защото възможните отговори не ми харесват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon
                      Първоначално изпратено от Бонвиван
                      Към Avalaon, ти така гледаш от твоята камбанария.Мизерия било.
                      Имай впредвид, че пазара бързо се саморегулира и празните се запълват. Като в Червен бряг няма фирми за управление на имоти може и да проима, пък дребните рибки ще изпаднат. Баба Пена ще остане без наемател, ще се поогледа малко и ще кацне на кацалката, защото няма да е конкурентноспособна. Ако не и се занимава с договори, гаражчето ще и стой празно.Това сегашната свободия с наемите няма да продължи дълго. Кой декларирал, доход от наем, кой писал някакви смешни суми- това ще изчезне:-)

Масово забелязвам, че хората не знаят какъв е принципа на ДДС. Защо си мислят, че ДДС само им бърка в джоба/ не говоря за крайният потребител/ Той има много предимства.
                      Също, както писах и преди, това ще проработи само и единствено ако се регистрират всичси , без изключения. но на приказки всичко е много хубаво, но реалността е друга. Баба Пена няма да й стои празен гаража ако е на хубаво място, също така, бай Пешо ще избере този гараж , за сметка на ДДС-то, заради локацията. Конкурентоспособността е в пряка връзка и зависимост от притежаваната допълнителна стойност / ценност / за клиента.

По отношение на това за ДДС-то , ако се отнася за мен, ще кажа че си имам доста оформена представа за данъка и механизмите свързани с него. И да, смятам, че при определени условия само бърка в джоба дали директно , дали косвено чрез съпътствъщите го разходи.
                      Тук се съгласявам с теб. Ако локацията е търговска загубата от липсата на документ с начислен ДДС ще се компенсира от по-високите оборотина обущаря.

Само, че аз сравнявах бизнеси, имоти, и фирми поставени при еднакви условия. Тогава нещата са в полза на наемодател регистриран по ДДС.

Съгласен съм и с това, че на хартия е лесно и идеално, но има начини.Просто трябват промени в закона за ЗДДС и време. Не е нужно увеличаване на щата на НАП. Може да се сложи праг при какъв оборот фирмата на какъв период да подава ДДС декларация. 3-6-12 месеца. Ел. подпис и меткаш документа. Ревизии само при възстановяване и то над определена сума. Откакто периода за декариране на разходите е 12 месеца, спокойно може ако фирмата е на възстановяване да иска парите веднъж в годината. Варианти много.
                      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• [quote=Бонвиван]
                        Първоначално изпратено от Avalaon
                        Първоначално изпратено от "Бонвиван.............Ще си взима фактура с ДДС за наема, ще си сключи дог. за счетоводни услуги и там ще му дават фактура с ДДС. ..............[/quote

Я , ми кажете как ще си вземе фактура с ДДС за наема, ако наемодателят е частно лице ? Аз съм в подобна ситуация и ще Ви бъда благодарен ако ве просветлите по въпроса .
                        А ако счетоводството му води някое ЕТ ? Или смятате че бай Пешо ще отиде да си води счетоводство в някоя реномирана счетоводна къща ?

То така или иначе двустранно счетоводство не може да се заверява от всеки изкарал курс :-))))))))))))))))))
                        ........към днешна дата поне според държавната информация активно работят около 1 275 000 фирми.
                        Ако приемем, че три фирми се обслужват средно от един счетоводител - то на България ще бъдат нужни 425 000 счетоводители . А ако 100 фирми се следят от един НАП служител - 12 750 чиновници трябва да работят само за обслужването по ДДС в НАП.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван
                          Към Avalaon, ти така гледаш от твоята камбанария.Мизерия било.
                          Имай впредвид, че пазара бързо се саморегулира и празните се запълват. Като в Червен бряг няма фирми за управление на имоти може и да проима, пък дребните рибки ще изпаднат. Баба Пена ще остане без наемател, ще се поогледа малко и ще кацне на кацалката, защото няма да е конкурентноспособна. Ако не и се занимава с договори, гаражчето ще и стой празно.Това сегашната свободия с наемите няма да продължи дълго. Кой декларирал, доход от наем, кой писал някакви смешни суми- това ще изчезне:-)

Масово забелязвам, че хората не знаят какъв е принципа на ДДС. Защо си мислят, че ДДС само им бърка в джоба/ не говоря за крайният потребител/ Той има много предимства.
                          Също, както писах и преди, това ще проработи само и единствено ако се регистрират всичси , без изключения. но на приказки всичко е много хубаво, но реалността е друга. Баба Пена няма да й стои празен гаража ако е на хубаво място, също така, бай Пешо ще избере този гараж , за сметка на ДДС-то, заради локацията. Конкурентоспособността е в пряка връзка и зависимост от притежаваната допълнителна стойност / ценност / за клиента.

По отношение на това за ДДС-то , ако се отнася за мен, ще кажа че си имам доста оформена представа за данъка и механизмите свързани с него. И да, смятам, че при определени условия само бърка в джоба дали директно , дали косвено чрез съпътствъщите го разходи.

Коментар

• Към Avalaon, ти така гледаш от твоята камбанария.Мизерия било.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• [quote=Бонвиван]
                              Първоначално изпратено от Avalaon
                              Първоначално изпратено от "Бонвиван.............Ще си взима фактура с ДДС за наема, ще си сключи дог. за счетоводни услуги и там ще му дават фактура с ДДС. ..............[/quote

Я , ми кажете как ще си вземе фактура с ДДС за наема, ако наемодателят е частно лице ? Аз съм в подобна ситуация и ще Ви бъда благодарен ако ве просветлите по въпроса .
                              А ако счетоводството му води някое ЕТ ? Или смятате че бай Пешо ще отиде да си води счетоводство в някоя реномирана счетоводна къща ?

Драги, не разбираш ли, че там се крие разковничето на цялата идея.
                              Когато бай Пешо-обущаря е по ДДС ще наеме помещение от фирма или частно лице, но дало имота си за управление на фирма която ще му издаде документ.
                              Занимавам се с наеми и за всички наеми издавам фактура с ДДС. Ако не наема такъв имот проблема си е негов.Има пари на вятъра-хвърля ги. Някой спомена, че не можело за всичко да се взима фактура.ГЛУПОСТИ!!!
                              Взимам си фактура дори за едно ксерокопие.Само така ще се оправи държавата ни.

А фактурата за счетоводството му, пак ще е с ДДС защото той ще има задълчително сключен договор с този счетоводител/ просто това е идеята на промяната: ДДС, управители поне със средно образование, договор за счетоводство от лицензирано счети/ и ще си получава документ за разход с ДДС. То така или иначе двустранно счетоводство не може да се заверява от всеки изкарал курс :-))))))))))))))))))..............
                              Хе-хе. Не знам в кой град живеете и в кой квартал, но я ми обяснете как някой си бай-Пешо в Червен Бряг, например, ще намери евтино гаражче управлявано от таква фирма ? Или баба Пенка от Плевен няма да си даде гаражчето на бай-Пешо ми ще отиде да търси фирма ? Или бай-Пешо ще предпочете да си качи наема с комисионната на фирмата и да се занимава съд заумни договори, вместо да звънне директон на баба Пена ?

както писах, вече, всичко трябва да се основава на българската мизерна действителност !

Коментар

• [quote=Avalaon]

Драги, не разбираш ли, че там се крие разковничето на цялата идея.
                                Когато бай Пешо-обущаря е по ДДС ще наеме помещение от фирма или частно лице, но дало имота си за управление на фирма която ще му издаде документ.
                                Занимавам се с наеми и за всички наеми издавам фактура с ДДС. Ако не наема такъв имот проблема си е негов.Има пари на вятъра-хвърля ги. Някой спомена, че не можело за всичко да се взима фактура.ГЛУПОСТИ!!!
                                Взимам си фактура дори за едно ксерокопие.Само така ще се оправи държавата ни.

А фактурата за счетоводството му, пак ще е с ДДС защото той ще има задълчително сключен договор с този счетоводител/ просто това е идеята на промяната: ДДС, управители поне със средно образование, договор за счетоводство от лицензирано счети/ и ще си получава документ за разход с ДДС. То така или иначе двустранно счетоводство не може да се заверява от всеки изкарал курс :-))))))))))))))))))

Коментар

Working...
                                X