IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Анон аз не се чудя пък и не мисля че всички трябва да харесват земеделците.Никога не съм изнудвал никой под никакъв предтекст.Това със субсидиите не е направено за обикновени като мен то е за други хора ма не ми се занимава да обяснявам.Освен това си мисля че не субсидиите са причината думата селянин да се използва като обидна.То в България граждани няма.Кой за какво се мисли си е негов проблем.Това че живееш в място на което викат град караш каляска на 20 години и живееш в кимизарник 40 квадрата у някакъв квартал не те прави гражданин.
    Ами точно така - ти говориш за копане с мотика и за тежък селски труд, пък то се оказва, че ако цял ден ореш нивата с един Claas последно поколение с електроника, климатик и други екстри, е доста по-лека задача, отколкото един обикновен данъкоплатец да стигне с 20-годишния си таралясник на 40 градуса до работата си.

И то защо?! За да може да изкара някой лев за вашите субсидии, а остатъка от заплатата си да похарчи в супера за вашата продукция.

П.П. Като субсидиите не са направени от теб и за теб - Защо ги взимаш? Защото ти ги дават ли?

Коментар

• Асене прекаляваш- ти взе заради спора да ругаеш и Родината си. Разбира се че е плодородна земята в Търновско- най- сатарите чифчии емигранти са от там. Още преди векове са пренесли градинарстворо в Чехия, Австрия, Унгария, Словакия, Русия. За най- може би не е вярно защото наи високи добиви при комунизма в зеленчуко производството имаше в Пазарджишко и Пловдивско. Но традициите може да са по- важни от земята. За сортовете те разбирам- такива зад океана отдавна няма- може и от завист да го правиш. Поспри се малко с нападките си към България- не вярвам съвсем да си я забравил

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Бате Пешо, няма да се чудиш, че се появява неприязън към селскостопанските производители.
        Донякъде е основателна.
        Под претекст, че изхранват населението, те започват да извиват ръцете на правителствата за все по-големи субсидии. А от къде идват тези субсидии? Ами от данъкоплатците и то от тези, които не се занимават със селско стопанство.

Започваме да губим търпение - все повече ви субсидираме, а получаваме все по-скъпи продукти от вас.
        Някакси не е честно, не мислиш ли?

Оправдавате се с климата, борсите, долара, поскъпването на горивата, поскъпването на техниката, повишаването на лихвите по заемите и т.н. и т.н.

Все едно аз да започна да искам субсидия от държавата, защото на форекса се е вдигнала волатилността, риска, марджин изискванията, таксите на брокерите и т.н. и т.н.

Ами всеки да си върши работата и ако печели от нея - да продължи, ако ли не - да спира, а не да ми докарва трактори и да реве за 3 лева субсидия на декар, която ще излезе от нашите джобове.

Така че и ти го давай малко по-смирено.

П.П. Ти може и да не взимаш субсидии, така че не го приемай лично.
        Говоря по принцип.
        Анон аз не се чудя пък и не мисля че всички трябва да харесват земеделците.Никога не съм изнудвал никой под никакъв предтекст.Това със субсидиите не е направено за обикновени като мен то е за други хора ма не ми се занимава да обяснявам.Освен това си мисля че не субсидиите са причината думата селянин да се използва като обидна.То в България граждани няма.Кой за какво се мисли си е негов проблем.Това че живееш в място на което викат град караш каляска на 20 години и живееш в кимизарник 40 квадрата у някакъв квартал не те прави гражданин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Пешо ти субсидии взимаш ли- доста добри били
          Дали са доста добри незнам за миналата година ако се не лъжа бяха по 29 кинта на декар.Ти преценявай дали са добри.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Да пишманземеделецо Бай Пешо , аз съм менте щото не връзвам на глупостите ти.
            На кои по точно че не разбрах.Иначе знам че кредита ти идва малко нанагорно щото с него си раздвижил икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              или аз съм арогантен,или ти си НЕВЕЖА.....невежеството бате пешо е малоумие ,подкрепено със самочувствие,само по себе си водещо до арогантност.....
              та,ако мислиш,че съм арогантен,няма да е зле да се погледнеш теб.......
              значи,аз ако тръгна да говоря за садене на домати и сортове и да споря с теб,много добре знам кво ще стане...... за тва не го правя! нито като стана за смях ще те обвинявам,че си арогантен!!!!!'
              знаеш да копаш!няма да споря с теб как се държи мотика!да не съм някъв селски гъз.....и НИКОГА НЯМА ДА БЪДА!
              не разбирам от селяния,следователно не споря със селяни по тяхната специялност!
              да съм ти казвам,че биволското сърце е по добър домат от лъвския кур?
              ми не съм,защото като ми кажеш,че нищо не разбирам и че дори няма такъв сорт,аз ще трябва да те обвява в АРОГАНТНОСТ????
              земята в търново и оряховица била най добрата в бг.... твое заключение... може така да е,ама аз други изводи си вадя..... понеже ти имаш логика тип "шоп" ,дето от дунаво по длибоко нема,както и от витошата по високо па нема,следва,че щом земята в търново и оряховица е най добра,то ти си роден някъде по горно оряхвските села,по късно си станал търновски гражданин и дори велик,защото търното в ВЕЛИКО търново!!!!!! хем си горен,хем си велик!
              та... тебе трише ти се виждал добър банкер,а дянков добър финмин... а асен бил арогантен,защото мислел обратното на великия и горен бате пешо?и за тва асен бил арогантен,а бате пешо не бил претендирал,че знае,ама наторява форума с торта си повече от всички........
              бате пешо,тва е икономически и политически форум!не е за садене на домати и оране с трактор!нали бе съгласен с мен,че всяка жаба трябва да си зане гьола?
              иначе ме радва,че по горнооряховските села имате интернет и освен кирки ,вече имате и компютри!тва е похвало!не бил бгетовицата толкоз въ феодализма,колкото съм си мислел..... освен законите й и логиката на закрепостените й селяни....
              обаче,защо бате пешо си тръгнал да ни наторяваш с икономическо знание и поливаш с политическа мърдост?
              плюваш комунистите,а защитаваш тва "дясно" правителство.....всичко знаете там във ВЕЛИКО търново и ГОРНА оряховица.....ще ти го обясня по професията ти,че да го вденеш веднъж за винаги и да не ставаш за смях:

все домати са бате пешо,и тия и ония!тия са биволско сърце,предишните бяха лъвски кур!разбираш ли ме?
              по горна оряховица моа да ги неразличавате,ама домата си е домат и като узрее все е червен!
              иначе ти прощавам,че не можеш да видиш по далече от носа си... тва е,защото си сляп!вината не е твоя!политическата слепотата не може да се лекува в горнооряхопвските села ,четейки дневник и гледайки БТВ.... не само няма как да я излекуваш,ами и все повече хора ще ти се струват арогантни,защото все повече ще почнат да проглеждат.......а ти ще си от последните..... селския гъз винаги последен разбира как го ебат!знаеш ли защо?
              ами защото е работлив и нема време да мисли!
              Kазах ти вече че чекиджийството в САЩ ти се отразява доста зле.Оказва се че дори не можеш да четеш.Ти си като навита пружина едно си знаеш едно си баеш.Ще е добре да понамалиш самочувствието и преди да пишеш да четеш внимателно.И недей се отнасяй с пренебрежение към РОДИНАТА си защото като ти разпори някоя чернилка задника тук ще дойдеш да ревунчиш и да се сополивиш.Мениждър на парцал и метла няма как да ме впечатли дори и с арогантна простотия.Нивото ти не е такова че да коментираш централни банкери финансови министри и министър председатели.Научил две думи на английски прочел омазнения от пици вестник и решил с преразказаното да ни впечатлява.Там където си отишъл имат държава от 200 години а по Великотърновско от над 1000.Ма ти си продажник и не си цениш Родината.Смешко който в САЩ не бръснат за слива решил че е значим и кисне в български форум.

Коментар

• Вижте темата и се преместете в друг форум или си отворете нова!

Коментар

• Защо да не взима човека нали работи- в този бранш си ортак с Господ, а не признава и застраховките

Коментар

• rover

И аз имам малко работа , която изостава заради този студ..този студ Хилъри ни го докара само..нали съм от Позитано
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Kiro

Лихва и субсидия се неоттърват ...
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Хайде да се затопля времето и всеки да започне да си гледа работата, че тук сте се събрали като африкански животни около пресъхващ водоем и ще се самоизядете накрая.
                        Така е. Миналата седмица не работихме, много беше студено. Почнахме в понеделник, избутахме и вторника - сняг ни затрупа, днес и утре студено - до края на седмицата ще се седи у дома. И какво друго да правя, освен да се заяждам?
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Пешо ти субсидии взимаш ли- доста добри били

Коментар

• Бате Пешо

Да пишманземеделецо Бай Пешо , аз съм менте щото не връзвам на глупостите ти.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Малеее, голямото спорене тепърва започва, всеки си настоява за своето и всеки си е прав за себе си ама ще има джавкане, което не е нужно.
                              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Съни не мой така имай милост към мен.Не ми съсипвай бизнеса.Колкото повече вносни боклуци толкова по добре за мен.Няма наши плодове и зеленчуци защото селянин е обидна дума. На мен оня мияч на чинии отвъд Големата вода ми вика аграр.А вие му се възхищавате и го четете с отворени уста потънали в телешки възторг и страхопочитание.Докъде се докарахте някакъв мениджър на парцал и метла да ви е гуро.Научил няколко думи на английски и ви взе акъла.Незнам дали не ви обраха и парите вследствие на неговите съвети.Селяните не са такива хвалипръцковци и затова не се харесват.Всички искат да живеят в града земеделският труд не се цени и всички ни се подиграват.Резултата го виждаме и да знаеш от мен най доброто в тази област предстои.
                                Бате Пешо, няма да се чудиш, че се появява неприязън към селскостопанските производители.
                                Донякъде е основателна.
                                Под претекст, че изхранват населението, те започват да извиват ръцете на правителствата за все по-големи субсидии. А от къде идват тези субсидии? Ами от данъкоплатците и то от тези, които не се занимават със селско стопанство.

Започваме да губим търпение - все повече ви субсидираме, а получаваме все по-скъпи продукти от вас.
                                Някакси не е честно, не мислиш ли?

Оправдавате се с климата, борсите, долара, поскъпването на горивата, поскъпването на техниката, повишаването на лихвите по заемите и т.н. и т.н.

Все едно аз да започна да искам субсидия от държавата, защото на форекса се е вдигнала волатилността, риска, марджин изискванията, таксите на брокерите и т.н. и т.н.

Ами всеки да си върши работата и ако печели от нея - да продължи, ако ли не - да спира, а не да ми докарва трактори и да реве за 3 лева субсидия на декар, която ще излезе от нашите джобове.

Така че и ти го давай малко по-смирено.

П.П. Ти може и да не взимаш субсидии, така че не го приемай лично.
                                Говоря по принцип.
                                Last edited by anon6706; 08.02.2012, 19:33.

Коментар

Working...
                                X