Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЧакай сега - не бъркай отношението към кучетата с разхищение на храната.
Аз не харесвам хората, които хранят кучета и гълъби, защото така увеличават популацията им, но те го правят от състрадание и не им се сърдя чак толкова.
А иначе - българите сме нация, която почти никога не изхвърля хляб, вече и кисело мляко (защото не се разваля), но по принцип - домакините могат да направят храна за семейството с всевъзможни остатъци в хладилника и го правят. И става вкусно.
Основната ми мисъл е, че не трябва да има субсидии за това и онова. Ако на земеделеца му е изгодно-да произвежда. Ако не му е изгодно-да стои пуста земята.
Друг ще произвежда. Ще се вдигнат цените на храните. Ама няма да ни вземат данъци за да плащат субсидиите.
А сега едни производители (по-хитрите и тези с връзки във властта, демек корупция) получават субсидии и цицат здраво от всички нас, а други работят здраво.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Интересно защо ли тези, които предлагат данъчно облагане на лихвите от депозити пропускат да отбележат смешните приходи от данък сгради в България?
В САЩ например приходите от данък сгради от края на септември 2010г. до края на септември 2011г. бяха 466,771 милиона долара или почти 467 милиарда долара или повече от 3% от БВП.
За сравнение в България постъпленията от други данъци (включват други данъци по ЗКПО, имуществени данъци и др.) през 2011г. бяха мизерните 792 млн. лв. или по-малко от 1% от БВП са били приходите от данък сгради?!?!?
http://www2.census.gov/govs/qtax/2011/q3t1.pdf
http://www.minfin.bg/bg/statistics/12
Коментар
-
първи стъпки
Сънуваш яко ! Какво ще инвестират - банкови депозити ли ? И ще оттърват лихвата !Last edited by supertrader; 08.02.2012, 21:38.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеКато нищо ще сложат "банкова ваканция" и след това си мисля,че само много малък % от българите ще си оставят парите в банките защото още се помни 1996 - 1997 г.
Мисълта ми е да се змислиме дали сега ще имаме "нерви" да не си катурнеме сами банковата система.
Ехххххххх, едни 20 - 30 млрд. как хубаво ще се отразят на акцийките.........
Мечти, мечти...... сигурно ще го сънувам нощеска
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеМдам не обичам много,много да се обаждам,но тук стана много "доматено",все пак заглавието на темата е "Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът"
Не,че ми е скучно де,научавам много неща за градинарството
Та по темата,Гърция е все по-близо до фалита и ако не рекапитализират банковата и система не ми се иска да си помисля какво би се случило и с БГ банковата система.
Знам,че сега ще ми кажете,че освен Алфа банк другите банки са с БГ регистрация,но се замислям какво ще стане един ден когато обикновенния българин чуе,че една гръцка банка е фалирала
Мисля,че само след 10 мин. пред офисите на всички гръцки банки ще се завихрят дълги опашки,а има ли за нещо опашка по стара наша традиция веднага ще се наредиме и ние
Като нищо ще сложат "банкова ваканция" и след това си мисля,че само много малък % от българите ще си оставят парите в банките защото още се помни 1996 - 1997 г.
Мисълта ми е да се змислиме дали сега ще имаме "нерви" да не си катурнеме сами банковата система.
Искаш да прекръстим темата от
"Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът"
на
"Спрете да трупате в банка, спасявайте - каза премиерът"
Правилно ли съм те разбрал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПраво думаш, ама требе и Европата да почне да мисли като теб.
Сега има субсидии, които намаляват цената на продукцията и съответно хората могат да купуват повече храни. Това обаче стимулира разхищението на храна. И у дома е така. Майка ми понякога идва на гости и като гледа какво нося на кучетата вика: куче да съм в твойта къща. Та така...
Аз не харесвам хората, които хранят кучета и гълъби, защото така увеличават популацията им, но те го правят от състрадание и не им се сърдя чак толкова.
А иначе - българите сме нация, която почти никога не изхвърля хляб, вече и кисело мляко (защото не се разваля), но по принцип - домакините могат да направят храна за семейството с всевъзможни остатъци в хладилника и го правят. И става вкусно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеБате Пешо, няма да се чудиш, че се появява неприязън към селскостопанските производители.
Донякъде е основателна.
Под претекст, че изхранват населението, те започват да извиват ръцете на правителствата за все по-големи субсидии. А от къде идват тези субсидии? Ами от данъкоплатците и то от тези, които не се занимават със селско стопанство.
Започваме да губим търпение - все повече ви субсидираме, а получаваме все по-скъпи продукти от вас.
Някак си не е честно, не мислиш ли?
Оправдавате се с климата, борсите, долара, поскъпването на горивата, поскъпването на техниката, повишаването на лихвите по заемите и т.н. и т.н.
Все едно аз да започна да искам субсидия от държавата, защото на форекса се е вдигнала волатилността, риска, марджин изискванията, таксите на брокерите и т.н. и т.н.
Ами всеки да си върши работата и ако печели от нея - да продължи, ако ли не - да спира, а не да ми докарва трактори и да реве за 3 лева субсидия на декар, която ще излезе от нашите джобове.
Така че и ти го давай малко по-смирено.
Сега има субсидии, които намаляват цената на продукцията и съответно хората могат да купуват повече храни. Това обаче стимулира разхищението на храна. И у дома е така. Майка ми понякога идва на гости и като гледа какво нося на кучетата вика: куче да съм в твойта къща. Та така...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Kiro
Защото в България и пенсиите и заплатите са ниски , земеделието в този момент никак не е нискодоходен бизнес. Не става въпрос за Пешката , той не е земеделец а селски хитрец. Той Бойко правилно каза - хора с доход и печалба от милиони искат субсидии и това е вярно , искат пари от тези от които се изплащат пенсиите на пенсионерите .Субсидирането на земеделието е с цел да се смъкне цената на местната продукция и тя да стане по евтина , с което пазара да се предпази от внос. Земеделието в наше време може да осигури поминък от порядъка на 3-8 % от населението , то е доста добре механизирано по отношение на отглеждане на някои куртури , отглеждането на част от културите може да осигури някаква по добра заетост понеже има повече ръчен труд.Проблема е че всяка една страна си я иска тази заетост и всеки иска да си произвежда храната , затова се субсидира.
Сега доколко в България в момента има смисъл да се субсидира , то е очевидно при положение че пазарът е залят с чужда стока и на база възможностите на бюджета не можем да си позволим субсидия която да е ефективна. Държавата може да ги вземе в заем тези пари и да ти подари на Пешовци , те пък ще ги депозират за лихва и банките да купят с тези пари ДЦК и държавата да им плаща от постъпленията си лихва..постъпленията ясно са от данъци на гражданите .D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАсене прекаляваш- ти взе заради спора да ругаеш и Родината си. Разбира се че е плодородна земята в Търновско- най- сатарите чифчии емигранти са от там. Още преди векове са пренесли градинарстворо в Чехия, Австрия, Унгария, Словакия, Русия. За най- може би не е вярно защото наи високи добиви при комунизма в зеленчуко производството имаше в Пазарджишко и Пловдивско. Но традициите може да са по- важни от земята. За сортовете те разбирам- такива зад океана отдавна няма- може и от завист да го правиш. Поспри се малко с нападките си към България- не вярвам съвсем да си я забравил
Той си обича България, но по свой начин.
Коментар
Коментар