IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Ами точно така - ти говориш за копане с мотика и за тежък селски труд, пък то се оказва, че ако цял ден ореш нивата с един Claas последно поколение с електроника, климатик и други екстри, е доста по-лека задача, отколкото един обикновен данъкоплатец да стигне с 20-годишния си таралясник на 40 градуса до работата си.

И то защо?! За да може да изкара някой лев за вашите субсидии, а остатъка от заплатата си да похарчи в супера за вашата продукция.

П.П. Като субсидиите не са направени от теб и за теб - Защо ги взимаш? Защото ти ги дават ли?
    Aз не съм ревал за субсидии ма като дават що па да не ги взема.Ако на теб ти дадат няма ли да ги вземеш?Момчета не всички орем с модерни трактори и жънем с модерни комбайни.Не всички гледаме по 50000-100000декара земя.Има и друга техника която много помага малки японски тракторчета мотофрези.Да техниката много помага.Ако мен питате субсидии на хора със стопанства над айде 1000 декара да са не бива да се дават.Едрия има достатъчно начини да произвежда по евтино.Субсидии трябва да дават на малките на хората които гледат животни произвеждат плодове и зеленчуци.Но това си е мое мнение явно в ЕС не мислят така а пък и не съм от техния ранг за да им раздавам съвети.Да гледаш домати има и много ръчен труд.Вярно орането и загребването са механизирани ма се прави конструкция тел се опъва има връзване бране.Има си и доста ръчен труд,трябва да поливаш.А разсада какво му е механизираното.Безколовите се отглеждат по лесно ама са за консерви не са вкусни за салата.И не забравяйте че труда ни е на открито.Главния земеделец казва колко ще произведем може цяла година да се трудиш и една градушка да унищожи всичко.

Коментар

Чакай сега - не бъркай отношението към кучетата с разхищение на храната.
      Аз не харесвам хората, които хранят кучета и гълъби, защото така увеличават популацията им, но те го правят от състрадание и не им се сърдя чак толкова.

А иначе - българите сме нация, която почти никога не изхвърля хляб, вече и кисело мляко (защото не се разваля), но по принцип - домакините могат да направят храна за семейството с всевъзможни остатъци в хладилника и го правят. И става вкусно.
      Аз за кучетата го добавих просто за разнообразие.
      Основната ми мисъл е, че не трябва да има субсидии за това и онова. Ако на земеделеца му е изгодно-да произвежда. Ако не му е изгодно-да стои пуста земята.
      Друг ще произвежда. Ще се вдигнат цените на храните. Ама няма да ни вземат данъци за да плащат субсидиите.
      А сега едни производители (по-хитрите и тези с връзки във властта, демек корупция) получават субсидии и цицат здраво от всички нас, а други работят здраво.
      Last edited by qna92; 08.02.2012, 21:55. Причина: цензуриране
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Интересно защо ли тези, които предлагат данъчно облагане на лихвите от депозити пропускат да отбележат смешните приходи от данък сгради в България?

В САЩ например приходите от данък сгради от края на септември 2010г. до края на септември 2011г. бяха 466,771 милиона долара или почти 467 милиарда долара или повече от 3% от БВП.

За сравнение в България постъпленията от други данъци (включват други данъци по ЗКПО, имуществени данъци и др.) през 2011г. бяха мизерните 792 млн. лв. или по-малко от 1% от БВП са били приходите от данък сгради?!?!?

http://www2.census.gov/govs/qtax/2011/q3t1.pdf
        http://www.minfin.bg/bg/statistics/12

Коментар

• първи стъпки

Сънуваш яко ! Какво ще инвестират - банкови депозити ли ? И ще оттърват лихвата !
          Last edited by supertrader; 08.02.2012, 21:38.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнение
            Като нищо ще сложат "банкова ваканция" и след това си мисля,че само много малък % от българите ще си оставят парите в банките защото още се помни 1996 - 1997 г.
            Мисълта ми е да се змислиме дали сега ще имаме "нерви" да не си катурнеме сами банковата система.
            И после ако вземат да ги инвестират на БФБто .................................
            Ехххххххх, едни 20 - 30 млрд. как хубаво ще се отразят на акцийките.........
            Мечти, мечти...... сигурно ще го сънувам нощеска

Коментар

• Last edited by Данни; 22.11.2012, 13:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнение
                Мдам не обичам много,много да се обаждам,но тук стана много "доматено",все пак заглавието на темата е "Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът"
                Не,че ми е скучно де,научавам много неща за градинарството
                Та по темата,Гърция е все по-близо до фалита и ако не рекапитализират банковата и система не ми се иска да си помисля какво би се случило и с БГ банковата система.
                Знам,че сега ще ми кажете,че освен Алфа банк другите банки са с БГ регистрация,но се замислям какво ще стане един ден когато обикновенния българин чуе,че една гръцка банка е фалирала
                Мисля,че само след 10 мин. пред офисите на всички гръцки банки ще се завихрят дълги опашки,а има ли за нещо опашка по стара наша традиция веднага ще се наредиме и ние
                Като нищо ще сложат "банкова ваканция" и след това си мисля,че само много малък % от българите ще си оставят парите в банките защото още се помни 1996 - 1997 г.
                Мисълта ми е да се змислиме дали сега ще имаме "нерви" да не си катурнеме сами банковата система.
                Ами ти нищо не каза.

Искаш да прекръстим темата от
                "Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът"
                на
                "Спрете да трупате в банка, спасявайте - каза премиерът"

Правилно ли съм те разбрал?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Право думаш, ама требе и Европата да почне да мисли като теб.
                  Сега има субсидии, които намаляват цената на продукцията и съответно хората могат да купуват повече храни. Това обаче стимулира разхищението на храна. И у дома е така. Майка ми понякога идва на гости и като гледа какво нося на кучетата вика: куче да съм в твойта къща. Та така...
                  Чакай сега - не бъркай отношението към кучетата с разхищение на храната.
                  Аз не харесвам хората, които хранят кучета и гълъби, защото така увеличават популацията им, но те го правят от състрадание и не им се сърдя чак толкова.

А иначе - българите сме нация, която почти никога не изхвърля хляб, вече и кисело мляко (защото не се разваля), но по принцип - домакините могат да направят храна за семейството с всевъзможни остатъци в хладилника и го правят. И става вкусно.

Коментар

• Този сценарии е малко вероятен, а иначе Гърция почти са я отписали и има защо

Коментар

• Last edited by Данни; 22.11.2012, 13:36.

Коментар

• Last edited by Данни; 22.11.2012, 13:36.

Коментар

• На мен Пешо ми е симпатичен- познавам тежкия му труд- не се хващайте за всяка негова дума за да го нападате.Похвално е че мисли и съхранява сортовете и е коректен с клиентите. Все пак е земеделец , а не професор по Икономикс

Коментар

Бате Пешо, няма да се чудиш, че се появява неприязън към селскостопанските производители.
                            Донякъде е основателна.
                            Под претекст, че изхранват населението, те започват да извиват ръцете на правителствата за все по-големи субсидии. А от къде идват тези субсидии? Ами от данъкоплатците и то от тези, които не се занимават със селско стопанство.

Започваме да губим търпение - все повече ви субсидираме, а получаваме все по-скъпи продукти от вас.
                            Някак си не е честно, не мислиш ли?

Оправдавате се с климата, борсите, долара, поскъпването на горивата, поскъпването на техниката, повишаването на лихвите по заемите и т.н. и т.н.

Все едно аз да започна да искам субсидия от държавата, защото на форекса се е вдигнала волатилността, риска, марджин изискванията, таксите на брокерите и т.н. и т.н.

Ами всеки да си върши работата и ако печели от нея - да продължи, ако ли не - да спира, а не да ми докарва трактори и да реве за 3 лева субсидия на декар, която ще излезе от нашите джобове.

Така че и ти го давай малко по-смирено.
                            Право думаш, ама требе и Европата да почне да мисли като теб.
                            Сега има субсидии, които намаляват цената на продукцията и съответно хората могат да купуват повече храни. Това обаче стимулира разхищението на храна. И у дома е така. Майка ми понякога идва на гости и като гледа какво нося на кучетата вика: куче да съм в твойта къща. Та така...
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Kiro

Защото в България и пенсиите и заплатите са ниски , земеделието в този момент никак не е нискодоходен бизнес. Не става въпрос за Пешката , той не е земеделец а селски хитрец. Той Бойко правилно каза - хора с доход и печалба от милиони искат субсидии и това е вярно , искат пари от тези от които се изплащат пенсиите на пенсионерите .Субсидирането на земеделието е с цел да се смъкне цената на местната продукция и тя да стане по евтина , с което пазара да се предпази от внос. Земеделието в наше време може да осигури поминък от порядъка на 3-8 % от населението , то е доста добре механизирано по отношение на отглеждане на някои куртури , отглеждането на част от културите може да осигури някаква по добра заетост понеже има повече ръчен труд.Проблема е че всяка една страна си я иска тази заетост и всеки иска да си произвежда храната , затова се субсидира.
                              Сега доколко в България в момента има смисъл да се субсидира , то е очевидно при положение че пазарът е залят с чужда стока и на база възможностите на бюджета не можем да си позволим субсидия която да е ефективна. Държавата може да ги вземе в заем тези пари и да ти подари на Пешовци , те пък ще ги депозират за лихва и банките да купят с тези пари ДЦК и държавата да им плаща от постъпленията си лихва..постъпленията ясно са от данъци на гражданите .
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Асене прекаляваш- ти взе заради спора да ругаеш и Родината си. Разбира се че е плодородна земята в Търновско- най- сатарите чифчии емигранти са от там. Още преди векове са пренесли градинарстворо в Чехия, Австрия, Унгария, Словакия, Русия. За най- може би не е вярно защото наи високи добиви при комунизма в зеленчуко производството имаше в Пазарджишко и Пловдивско. Но традициите може да са по- важни от земята. За сортовете те разбирам- такива зад океана отдавна няма- може и от завист да го правиш. Поспри се малко с нападките си към България- не вярвам съвсем да си я забравил
                                Остави го Асен. Личи си, че му стяга шапката тези дни и си го изкарва във форума.

Той си обича България, но по свой начин.

Коментар

Working...
                                X