IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Данни;1059212531]Не довърших това за което пиша,къде да инвестираме,ами в имоти разбира се......хихих[/QUOTE

Стана ли време за имоти пак, докато банките не спукат балона, той още ще се надува.
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• iLY

Да премиера е голяма работа и дори колкото няколко големи работи е ! В момента , в който българите запачнат да инвестират и сами да се грижат за собствените си ресурси ..лошите евреи ще ги приемат като равни , а не като плевел който трябва да се куртивира.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Aсене много си силен и имаш много добри прогнози за пазарите, но....Не бива да се бърка Родината с Държавата управлявана от политиците. Те в цял свят са корумпирани и крадливи и в зависимост от контрола на избирателите го правят повече или по- малко. Вярно е , че в БГ този контрол, а и избора им е неуспешен през последните 22г., но за това са виновни избирателите, както и защото не ги контролират.Родина има всеки нормален човек и ти го виждаш надявам се всеки ден в САЩ. Стига с тези непродуктивни нападки- и за Пешо се отнася- Асене ако можеш направи прогноза как виждаш пазарите в близките две години- полезно ще е за форума- да сте живи и здрави и успех

Коментар

• Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

премиера е голяма работа колкото две по-малки

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Остави го Асен. Личи си, че му стяга шапката тези дни и си го изкарва във форума.

Той си обича България, но по свой начин.
            нещо ти бяга ризънинга!
            когато търсиш следствие на база корелация,би трябвало да имаш изменение в първостепения актив,чиято флуктуация да ти даде някъв ризънинг за второстепенния актив.
            или ако аз съм се променил-да речем станал съм по лош,то тази "негативна" флуктуация е ризънинг за заключението- "стягане на шапката" ......
            ама аз с бате пешовците вечно съм бил така и вечно ще бъда,просто напоследък бате пешовците са в пъти по малко от преди,затуй правиш грешен ризънинг за корелация ... тва,че бате пешовците са на привършване,но се е появил един бате пешо не е достатъчен аргумент,че съм се променил!
            или промяната НЕ е в асен1975 ,а че отдавна не е имало бате пешовец,показал се като такъв,къвто си е!
            а щом промяната не е в асен1975,следва,че "тези дни" са грешна твоя логика.....
            вярната логика е :
            асен вечно го е стегнала шапката...или асен никога не го е стягала шапката.....
            нямаш промяна в асен,за да заключиш "ТЕЗИ ДНИ го е стегнала шапката" ....

нали ти си от залагащите на анализите си?бате пешо печели от домати,ти от ризънинга си,демек грешките ти струват пари,би трябвало да може да прилагаш маркет заключенията си и в реалния живот....
            забравил си асен VS българономистите време оно
            същия съм си анноне! шапката не ме е стегнала тези дни.
            или вечно ме е стягала,или никога не ме е стягала.
            промяната не е в мен,промяната е в интелекта на тези форуми..... хората тук са доста по умни днес,отколкото бе преди години..... дори може и аз да съм повлиял,малко,или много,или никък...
            НО ако трябва да сме релативни дуалисти,може пък те на мен да са ми повлияли.....
            тогава може да съм жерта на грешен ризънинг-не те да са поумняли,а аз да съм затъпял
            дали вече няма българономисти,или аз съм станал един от тях и не ги виждам ... тва трябва да го каже страничен наблюдател,не и аз.

а бате ти пешо дори не е българономист.той си е аграр,което би било доста по добро от българономист,ако не броиме ВЕЛИКОтърноското му самочувствие.... ама поради липса на българономисти,ще шокам аграрите със самочувствие ... защо пък не?

"Той си обича България, но по свой начин"

хм,обич?
            хайде ПАК:
            нали си трейдър,не се ли научи да прилагаш дисциплината си в оценките ти и в реалния живот?
            обич,омраза,инат,яд,стягане на шапка ...... семантиката на тия "определения" е вредна за такива като нас... превръщането на информацията в знание и знанието в мъдрост ,прилагане на логика в ризънинга с "помоща" на по горните води не само до ненужно,но и неправилно,а в много случаи и грешно отъждествяване на знанието ,произвждащо "мъдрост назаем"
            истината в логиката на хората в днешно време е винаги една... което ги прави нищо повече от платонисти,НО по развитите интелектуално са пробили тази догма и знаят,че отговора на функцията на истината не е точно число,а негова граница... няма такава наука в природата като точна математика,освен в доматите на бате пешо.....
            ако искаш да намериш истинската българия,нито трябва да я обичаш,нито да я мразиш....... тва са грешни деривативи ,НЯМАЩИ МЯСТО В НИТО ЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЛОГИКАТА!

тяхото количествено натрупване води до бате пешов ризънинг от рода:
            "велико търново е на повече от 1000 години,а сащ на 200 "
            " имотите в сащ няма как да са ударили дъно,защото сащ изгубиха войната в ирак"
            "земята в оряховица и търново е най плодородна,защото бате пешо живее там"

последната страница на тоя форум заприлича на тържествена реч на първанов по случай 3 март....
            запитвал ли си се аноне защо хора като първанов ОПРАВлЯваТ бгетовицата?
            как е възможен такъв абсурд?
            ами просто е-защото имаш достатъчно количество бате пешовци...
            не случайно казах,че в бг не е станало нищо незаслужено,че да й се помага!
            всичко е заслужено!грешките се плащат!ти кат си купиш йени и те паднат,кво става?губиш нали?
            ами същото е и навсякъде другаде в живота.... патриотизма и национализма се използват точно от най лицемерните и мръсни хора,за да яхат стадото!
            следствията са:
            НАСЛЕДНИЦИ СМЕ НА ВЕЛИКО ПЛЕМЕ,но парното е 400 лева на месец!
            обаче тва,че парното е в пъти по скъпо от пенсията не е проблем,защото НАСЛЕДНИЦИ СМЕ НА ВЕЛИКО ПЛЕМЕ!
            а велико търново е на 1000 години!

обич?
            аре стегайте коланите тогава.....

Коментар

• Бате Пешо

Аз дори нямам произход за БКП , за мен самия не ставам за комунист. А от едната страна по майчина линия ..баща и е бил кулак и беше голям инат и в ТКЗС нямаше и един ден работа и въобще не е работил за заплата , а беше пишманземеделец като теб през социализъма ..затова си ми леко комичен с това земеделие твоето.Той обаче си го наричаше така сам и не му беше обидно.Освен със земеделие , беше и строител котато е бил съвсем млад и да кажем сам си е строил къщата .Той казваше - един мъж като не може сам да си вдигне къщата е бил наречен да бъде жена. А от страна на баща ми - бивш градоначалник на един от големите градове , който комунистите като идват на власт го бяха пратили да чука камъни по кариерите и той пък се хвалеше че никак не му е било тежко.Факт обаче , че след години комунистическите управници или поне нкои от тях , които не бяха от най надъханите го уважаваха .Родителите ми , с такива родители също не бяха в БКП и дори съзнателно отбягваха близост с властта , за да не се проучва произхода им..Че аз сега комунист ли да ставам
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Обирахте и мандри,палехте кметства,взривявахте църкви и влакове убивахте хора не отричай.Вие инвестирахте в Българо Съветската дружба.А сега да са ви честити ръждясалите паметници на дружбата.
                Бате Пешо ти май имаш някакъв личен мотив в отношението си към Комунягите, който Публиката не го разбира.......

Да не си някакъв дисидент от ранга на Петър Дертлиев или просто си заключван, заради някакви далаверки при Социализма.........

Считам че е прав е Асен за някои неща

Коментар

Aз не съм ревал за субсидии ма като дават що па да не ги взема.Ако на теб ти дадат няма ли да ги вземеш?Момчета не всички орем с модерни трактори и жънем с модерни комбайни.Не всички гледаме по 50000-100000декара земя.Има и друга техника която много помага малки японски тракторчета мотофрези.Да техниката много помага.Ако мен питате субсидии на хора със стопанства над айде 1000 декара да са не бива да се дават.Едрия има достатъчно начини да произвежда по евтино.Субсидии трябва да дават на малките на хората които гледат животни произвеждат плодове и зеленчуци.Но това си е мое мнение явно в ЕС не мислят така а пък и не съм от техния ранг за да им раздавам съвети.Да гледаш домати има и много ръчен труд.Вярно орането и загребването са механизирани ма се прави конструкция тел се опъва има връзване бране.Има си и доста ръчен труд,трябва да поливаш.А разсада какво му е механизираното.Безколовите се отглеждат по лесно ама са за консерви не са вкусни за салата.И не забравяйте че труда ни е на открито.Главния земеделец казва колко ще произведем може цяла година да се трудиш и една градушка да унищожи всичко.
                  Субсидии ви се дават за да не си паркирате тракторите на жълтите павета. Това е всичко.
                  "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    И какви мандри обираме ние ? Нас разни неща за плюскане не ни блазнят чак толкова много , ние сме по инвестициите за разлика от вас дето сте по лихвите..
                    Обирахте и мандри,палехте кметства,взривявахте църкви и влакове убивахте хора не отричай.Вие инвестирахте в Българо Съветската дружба.А сега да са ви честити ръждясалите паметници на дружбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Лекинко започваш да ме нервиш, а по принцип съм ти фен.
                      Не е хубаво да смяташ, че пишещите тук са глупаци, ако и да са софиянци.

Сам знаеш, че тези уж европейски пари са от наши вноски. Дори сме на минус, т.е. по-малко сме получили, отколкото сме внесли.
                      Нямам за цел да те дразня и ядосвам.Не мисля софиянците и пишещите тук за глупаци Просто си реших че когато човек е получил нещо трябва да благодари.А с трейдъра се шегувам не го вземам за сериозен.Той е получил партийно поръчение и си го изпълнява с усърдие

Коментар

• Бате Пешо

И какви мандри обираме ние ? Нас разни неща за плюскане не ни блазнят чак толкова много , ние сме по инвестициите за разлика от вас дето сте по лихвите..
                        D.Y.F-091066

Коментар

Трейдърче ако не сме ние какво ще обирате бе.Какви мандри ще разбивате.И субсидиите не ги дава Бойко Борисов а всички данъкоплатци в Европа за което БЛАГОДАРЯ.Има ли отрасъл на икономиката по който да не си специалист?
                          Лекинко започваш да ме нервиш, а по принцип съм ти фен.
                          Не е хубаво да смяташ, че пишещите тук са глупаци, ако и да са софиянци.

Сам знаеш, че тези уж европейски пари са от наши вноски. Дори сме на минус, т.е. по-малко сме получили, отколкото сме внесли.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Аз за кучетата го добавих просто за разнообразие.
                            Основната ми мисъл е, че не трябва да има субсидии за това и онова. Ако на земеделеца му е изгодно-да произвежда. Ако не му е изгодно-да стои пуста земята.
                            Друг ще произвежда. Ще се вдигнат цените на храните. Ама няма да ни вземат данъци за да плащат субсидиите.
                            А сега едни производители (по-хитрите и тези с връзки във властта, демек корупция) получават субсидии и цицат здраво от всички нас, а други работят здраво.
                            Препрочитам ти поста и дори го цитирам:
                            --------------------------------
                            Гигов написа:
                            Право думаш, ама требе и Европата да почне да мисли като теб.
                            Сега има субсидии, които намаляват цената на продукцията и съответно хората могат да купуват повече храни. Това обаче стимулира разхищението на храна. И у дома е така. Майка ми понякога идва на гости и като гледа какво нося на кучетата вика: куче да съм в твойта къща. Та така...

--------------------------------

Извинявай, но от този ти пост разбирам, че българинът така се е опаричил и цената на продукцията така е спаднала, че той започва да изхвърля храната си.
                            Звучи ми цинично, особено в тази криза, и затова така реагирах.

По-ясно е да се каже, че субсидията сваля себестойността на продукцията, но това по никакъв начин не се отразява на цената й по щандовете в магазините. Просто се увеличава печалбата на субсидираните.

Още по-зле - субсидиите карат производителите да не оптимизират производството си, т.е. то продължава да бъде неконкурентноспособно.

Както се казва - селякът и на Бентли да го качиш, пак ще си мирише на кочина.
                            Да, де - ама си е на Бентли.
                            Last edited by anon6706; 08.02.2012, 22:13.

Коментар

• Имаше много прагматизъм да се подпомагат стопанства до 500 дкр.Нека да са до 5000 дкр.
                              Защо да помагаш на стопанин с 1 млн собствена и 2 млн арендувана земя...?
                              Той си прави по 150 млн на година и без помощи.....
                              Ноооо, добрата идея пресъхна.......... защо ли ?

пп Явно със "селския" мислим еднакво по този въпрос.....
                              Last edited by 4i40; 08.02.2012, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Защото в България и пенсиите и заплатите са ниски , земеделието в този момент никак не е нискодоходен бизнес. Не става въпрос за Пешката , той не е земеделец а селски хитрец. Той Бойко правилно каза - хора с доход и печалба от милиони искат субсидии и това е вярно , искат пари от тези от които се изплащат пенсиите на пенсионерите .Субсидирането на земеделието е с цел да се смъкне цената на местната продукция и тя да стане по евтина , с което пазара да се предпази от внос. Земеделието в наше време може да осигури поминък от порядъка на 3-8 % от населението , то е доста добре механизирано по отношение на отглеждане на някои куртури , отглеждането на част от културите може да осигури някаква по добра заетост понеже има повече ръчен труд.Проблема е че всяка една страна си я иска тази заетост и всеки иска да си произвежда храната , затова се субсидира.
                                Сега доколко в България в момента има смисъл да се субсидира , то е очевидно при положение че пазарът е залят с чужда стока и на база възможностите на бюджета не можем да си позволим субсидия която да е ефективна. Държавата може да ги вземе в заем тези пари и да ти подари на Пешовци , те пък ще ги депозират за лихва и банките да купят с тези пари ДЦК и държавата да им плаща от постъпленията си лихва..постъпленията ясно са от данъци на гражданите .
                                Трейдърче ако не сме ние какво ще обирате бе.Какви мандри ще разбивате.И субсидиите не ги дава Бойко Борисов а всички данъкоплатци в Европа за което БЛАГОДАРЯ.Има ли отрасъл на икономиката по който да не си специалист?

Коментар

Working...
                                X