Първоначално изпратено от valk
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът
Collapse
X
-
Last edited by Jay Gould; 15.02.2012, 21:58.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от valk Разгледай мнениеМожеха докато китайците индийците бразилците и руснаците не бяха фактор, който започва да обърква сметките на чичо сам, който вече не едноличен господар започнаха да се прокрадват търговии на суровини във валути различни от долара нещо немислимо преди итн. итн. вече е по-сложно итн. итн.
По спомен - 5 трлн ФЕД, 4 пенсионните дружества,2 банките и 2-3 всички разни тигри и акули......
Така че, рано е да подценяваме 4i40 Сам....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение.Могат и още 13 000 млрд доларчета да си напечатат....без да "развихрят" инфлацията си от 2-3 %...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеВ САЩ уж населението не пестяло, а данните на Федералния Резерв показват, че в края на септември 2011г. населението там е спестило в банковата система:
- над 8 хиляди милиарда долара или над 52% от БВП
]
Те затова инвестират в акции и се радват на дивидентите.......
Ако се сметне и капитализацията на фирмите , които се търгуват, няма защо да ги мислим американците.......Могат и още 13 000 млрд доларчета да си напечатат....без да "развихрят" инфлацията си от 2-3 %...
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение95% oт влоговете принадлежат на 5% от населението. Това според мен е истината.
Който е вземал бонуси, да инвестира. Може и Цар Киро да инвестира, той дори за хотел не плаща, беше в Боровец на държавни разноски, имал и доста депозити по банки... Аз в тая държава и лев няма да вложа повече, освен ако не е нещо спекулативно. 168 000 чиновника само чакат някой да извади и лев, за да налетят като лешояди... Нека те влагат пари..
2 пъти съм давал работа на по 30 човека, на държавата и на властта това не и се хареса, да го духат тогаваLast edited by Jay Gould; 15.02.2012, 21:25.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
В САЩ уж населението не пестяло, а данните на Федералния Резерв показват, че в края на септември 2011г. населението там е спестило в банковата система:
- над 8 хиляди милиарда долара или над 52% от БВП
За сравнение, въпреки критиките, че населението в България много пестяло, данните на БНБ показват, че в края на 2011г. спестяванията на домакинствата бяха:
- по-малко от 32 милиарда лв. или по-малко от 42% от БВП
http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm
http://www.federalreserve.gov/releases/z1/
Коментар
-
Пешо, в дадения случай аз не предлагам нищо. Копирах това с цел. Нали темата беше следствие от думите на Борисов, че има няколкостотин хиляди влога и те са на много хора. Много били станали богатите. Без да заставам зад които и да било данни, бих желал да знам мнението на съфорумците. Кои са верните данни?
И откъде изобщо идва цялата тази супер различаваща се статистика? Какви мнения може да се дават и какви решения могат да бъдат взети, с основа - елА ме рИтни. В смисъл - всеки си пише, каквото му падне и манипулира общественото мнение по най-безотговорен начин.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Ровер ти кво предлагаш да раздавам пари и храна на бедните ли?Или да рева?И тия ли 5% са напълнили кръчмите и улиците.Бензина 2,52 и кола след кола.Да не искаш да си обслужваш кредита е едно друго е да не можеш.Това че някои иска да е баровец не ме впечатлява.Като нямаш възможност няма да си баровец.Има приоритети.Като си получиш дохода първо ще си платиш сметките и кредитите а не първо бензин цигари пиене и кръчми и после ма то не останали.Ще ядеш боб леща и коприва като не си мислил.Като не можеш да връщаш продаваш и се разплащаш.Пак повтарям никой не го вълнува какъв искам да изглеждам.
Коментар
-
95% от влоговете в банките са едва на 5% от населението. Само за януари 2012 година 48% от длъжниците не са можели да си обслужват заемите.
За това алармират от фирмите, събиращи дългове и просрочени кредити.
„Страната върви към огромни проблеми. Привидното благополучие обхваща много малка част от страната - около 1%. Икономиката бавно изстива като умиращ човек. Все повече хора стават бедни, все повече им се влошава здравното състояние, все повече се влошава психическото състояние на огромен брой от хората".
Това каза в ефира на БНР проф. Духомир Минев от Европейската анти-бедност мрежа.
„Там, където трябва да е нашата средна класа, има голяма дупка и празнота - тя е слаба и много малка. Лошото е, че тази ситуация показва, че няма реална нормално функционираща икономика", каза още той.
По думите му в такава ситуация правителството трябва да признае, че антикризисните му мерки не работят и да се потърсят организации и хора, които биха били по-полезни.
„Бедността отдавна не е процентът хора, които живеят под линията на бедността. Бедността е сигнал, че не функционира нормално икономиката, политиката, взимането на решенията и че сме тръгнали по грешен път", заяви той.
================================================== ======================
Къде е истината?Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Аз съм на мнение, че колкото гражданите са по недоволни и следят политиците си- толкова държавата е по просперираща и по демократична. Може и да имаш такава приятелка , но къде са тези патриоти колоси, като тези които ти изброих. За олигарсите милонери- милиардери не ми се говори- те са по лоши от изедниците чорбаджии от времето на Ботев
Коментар
-
Кире, не са в миналото )
Има немалко хора, които помагат отвън...по различни начини
Моя приятелка в Германия има сдружение, което непрекъснато изпраща помощи за домове с деца тук...
Но идеята ми беше друга, че няма разлика къде си, а какви са усещанията ти за Родина.
Тези, които са тук не стават по-големи патриоти само, заради отседналостта си...
А критика, когато е конструктивна трябва да има и оттук и оттам
Коментар
-
Това за емигрантите патриоти за съжаление е в миналото. Къде са сега хората като- Васил Априлов,Петър Берон, Братя Георгиеви. Или емигрантите в Америка, които, когато избухва Балканската воина търчат да се записват доброволци като оставят бизнеса си.. и умират за Родината. Така , че патриотизма да не го обесняваме, а да го показваме.. Поне да не ругаем Родината си. А политика винаги е имало и ще има- патриоти има предполагам от всички цветове и партии
Коментар
-
Асенчо защо не вземеш да си завреш ризънинга в ГЪЗЪ.Удавил си форума със слюнка.Не мога да си изтрия монитора.Направо си се опиянил голяма еуфория.Успокой се да не направиш инфаркт.Момче вземи се прибери в България и иди на психиатър щото си изперкал тотално.Знам че у щатите не можеш да си позволиш лечение.Някакъв цървул дето мие чинии на чернилки ще се меси в управлението на България.С 500-600 долара в щатите си клошар не се дуй кат пуяк.Всъщност ти въобще имаш ли пари за да си дойдеш?Ако нямаш мога да ти пратя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение...Не бива да се бърка Родината с Държавата управлявана от политиците...
Но не бива и да се отъждествява критиката към държавата с липса на патриотизъм или родоотстъпничество. Логиката е сбъркана...
За дебилното -> "мърморещите" са комунисти, няма какво да се коментира
Никога не се посочва какви са другите - "немърморещите" - демократи, капиталисти, феодалисти...послушковци...к'ви са...
Двуполюсният партиен модел изчезна, но някои го приеха за модел на мислене!
Като погледнем в историята, всички важни събития, определящи Родината ни, са ставали с намеса "отвън" - приемане на християнството, създаване на писменост, освобождаване или налагане на чужда хегемония - ... турското робство, "руския комунизъм" до днешния ... мутренизъм/глобализъм...
Често, "по-големи" патриоти могат да бъдат емигрантите, заради родовата им връзка с корените, но и свободата, която им дава разстоянието - може да е по-добрия поглед отвън, необременеността от страха, наложен вътре в системата или безразличието, породено от мисълта за трудна промяна на ситуацията...
За много хора, реалната Родина е там, където се чувстват добре и...хора )
Коментар
Коментар