IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
    а аз къде съм в цялата схема - аз съм по скоро от депозитарите, мързеливите така да се каже. имам си нещо като занаят, работя си, каквото не мога да изям го трупам. тия дни разбрах че съм бил едва ли не вреден за икономиката и мързелив. аман от тарикати и боковчета...
    Искам да ти дам 1 пример: представи си, че твоят занаят е фризьорство, а аз съм твой комшия - депозант. Това което се има предвид с изказването е следното: ако 1 стъпки не депозираше всичко, щеше да се подстригва по-често и лудата крава ще печели повече. След това кравата с тези пари ще отиде на почивка и собственика на хотела ще назначи нова хора........ Това е така, друг е въпросът, че Премиер не бива да има такъв речник и въбоще да излиза нещо такова.
    За идеята ти за краденето на занаят и че всеки читав и работлив човек винаги ще се отдели и ще започне нещо свое - категорично не съм съгласен! Представи си, че аз работя в БМВ и много работя, много разбирам от работата си. Наистина ли смяташ, че със спестени 500 Евра на месец примерно ще успея да се отделя и да създам нов завод? Този пример е същият и ако работиш за която и да е корпорация - Шел, Водафон и т.н. Това са проблеми на глобализацията, която според мен няма да доведе до нищо хубаво, но това е дълга тема............

Коментар

• Приходи от ДДС в България:
      1)
      - през 2007г. бяха 6,598.5 милиона лв.
      2)
      - през 2011г. бяха 6,611.7 милиона лв.
      Увеличение с по-малко от четвърт процент за 4 години - чудесна новина, защото бюджетниците щяха да искат да пропилеят много повече пари.

Банковата система в България е отпуснала потребителски кредити:
      1)
      - през 2007г. - 4,517.3 милиона лв.
      2)
      - през 2011г. - 2,157.6 милиона лв.
      Срив от над 52%, защото в края на 2011г. домакинствата дължаха вече над 9.1 милиарда лв. потребителски кредити.

Банковата система в България е отпуснала кредити на фирми извън финансовата индустрия:
      1)
      - през 2010г. - 9,192.1 милиона лв.
      2)
      - през 2011г. - 14,277.3 милиона лв.
      Повишение с над 55% за една година - кошмар за тези, които искат да продължава балонът на цените на жилищата вместо банковата система да финансира фирмите извън финансовата индустрия.

http://www.minfin.bg/bg/statistics
      http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm

Коментар

• ъъъ, ко речи?

Коментар

• Че сте "луда" и "крава" е видно дори от "Кугър". Рупайте си тревицата и не се дръжте менторски.
          Хора печелещи от търговия с емисии, фотоволтаици и други схеми с държавна (корупционна) протекция, да не дават съвети на останалите, че и без това ТЕ- останалите са достатъчно демотивирани и накрая ще си останете само "разбирачите", издуханите банки и циганите. След което следва....канибализъм ...предполагам.
          Last edited by val/she; 06.02.2012, 20:52.

Коментар

• аз обобщавам относно тарикатите. твърде много станаха и в тази тема много си личи.
            а аз къде съм в цялата схема - аз съм по скоро от депозитарите, мързеливите така да се каже. имам си нещо като занаят, работя си, каквото не мога да изям го трупам. тия дни разбрах че съм бил едва ли не вреден за икономиката и мързелив. аман от тарикати и боковчета...
            в бг "работяга" стана мръсна дума. ако си на заплата си глупак едва ли не. но тариката не разбира че и частен бизнес да захване без работа няма да му се вържат нещата. всеки един малък бизнес се крепи главно на уменията/знанията на собственика. та затова ги пращам да работят - за някоя и друга година се краде занаят, сменяш сфери намираш си място ако си в час рано или късно ще се отделиш и ще си работиш сам в сферата я като изпълнител я като консултант. ама без знания и работа колкото и безплатни пари да им налеем на тарикатите все ще се зомбират по схемите дето написах преди...

Коментар

• Чуждата кокошка е патка, но от къде на къде някои ще ни казват да правим нещо , което те не превят

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                бой и глад да се научите да работите, само тарикатлъци са ви в главите - глупаците да работят пък вие на фотоволтаика, нали?
                айде марш на работа и стига рев
                Малко си краен, но общо взето това е истината. Искам да ти кажа, че някои от "нас" работят, недей така да обощаваш хамалската. Искам и да те питам ти къде си в цялата схема - работяга ли си, на фотоволтаици ли, на депозити ли.......................

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                  Не слушайте какво ви говори лудата крава. Аз от 20 години правя това, което той ви учи да направите. Все работя, все по малко прикупувам машини. Произвеждам, продавам. Животът мина покрай мен. Съсипах си нервите.......
                  къде го пише това че всички успяват?
                  от 20 години работел и печелел ама гадно било...
                  трудно...
                  добро утро
                  и какво, вместо да търсиш проблема в себе си, да търсиш решение или друг вариант - ти типично по нашенски - рев, държавата/депозитарите/световната конспирация/илюминатите... все някой виновен, все някой ви длъжен.

никакви кредити за БГееца - ако беше се овътрил в началото с едни пари зер по-добре щеше да си
                  20% лихва и нагоре и това е, да се научи първо да изкара, после да троши пари. аман от тарикати - точно като овце сте. преди блеехте за апартаменти и селски къщи, сега почнахте да се зомбирате по ВЕИ и земеделска земя. един да чуе нещо по телевизора и всички вкупом. сакън пък някой таксиметър да не ви сподели нещо са субсидии тихичко... толкова сте предвидими че нищо не трябва да ви се дава - бой и глад да се научите да работите, само тарикатлъци са ви в главите - глупаците да работят пък вие на фотоволтаика, нали? то не остана нива на до 1км от жица и да е без сменен статут
                  айде марш на работа и стига рев

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                    Не слушайте какво ви говори лудата крава. Аз от 20 години правя това, което той ви учи да направите. Все работя, все по малко прикупувам машини. Произвеждам, продавам. Животът мина покрай мен. Съсипах си нервите. Ако имате възможност да живеете от заплата - не започвайте никакъв бизнес. Стойте си зад бюрцето, мрънкайте, че ви е горещо, или пък студено, че чистачката не е почистила праха...... Все ще се намери някой да даде акъл на другите - как трябвало да произвеждат, как трябвало малко по малко..... как да си затриеш живота. А те - отстрани ще гледат, защото са по-умни. Те производство няма да започнат - те ще са в БСК, БТПП. ЦИР, МИР. КИР и т.н. Те са аристократите, белите якички. А аз ще ходя при минус 20 да паля парното, защото параджията и той аристократ, напил се е и не му се ходи в студа да го пали, нищо че ще гръмнат всичките инсталации.
                    Ще ви дам добри консултации по въпроса за печене на жар. Не че не можете да го намерите в нета, ама вече съм специалист. Яжте и пийте, и хич да не ви пука за икономиката, държавата......
                    от всяко дърво свирка не става ... Ако мислиш че по белия свят е по различно ..жестоко се лъжеш... Проблема е основно в тебе пич ..разсипал си си живота , параджията ти бил аристократ и ти вместо него палиш парното..Ами ти си го направил такъв пич ... значи не ставаш за бизнес

Коментар

• Rover е прав.Гледайте си кефа.Зимайте заплатката и не си мислете за бизнес.Тази държава още не е дорасла за такива сложни работи.Ако не сте монополист,ченге или човек с връзки в администацията има едно направление ТЕРМИНАЛ 2.Или живейте по скромно,но и по спокойно.

Коментар

• Не слушайте какво ви говори лудата крава. Аз от 20 години правя това, което той ви учи да направите. Все работя, все по малко прикупувам машини. Произвеждам, продавам. Животът мина покрай мен. Съсипах си нервите. Ако имате възможност да живеете от заплата - не започвайте никакъв бизнес. Стойте си зад бюрцето, мрънкайте, че ви е горещо, или пък студено, че чистачката не е почистила праха...... Все ще се намери някой да даде акъл на другите - как трябвало да произвеждат, как трябвало малко по малко..... как да си затриеш живота. А те - отстрани ще гледат, защото са по-умни. Те производство няма да започнат - те ще са в БСК, БТПП. ЦИР, МИР. КИР и т.н. Те са аристократите, белите якички. А аз ще ходя при минус 20 да паля парното, защото параджията и той аристократ, напил се е и не му се ходи в студа да го пали, нищо че ще гръмнат всичките инсталации.
                        Ще ви дам добри консултации по въпроса за печене на жар. Не че не можете да го намерите в нета, ама вече съм специалист. Яжте и пийте, и хич да не ви пука за икономиката, държавата......
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Голям тарикат си , да не би в банката да са ти вързали земя или имот като си им депозирал пари ! Просто забрави за такава лихва на пари срещу които , дори искаш да ти прехвърлят реални активи..такъв филм няма.Такива лихви има само срещу бележки , хартия за внесени пари и то доста по ниска лихва - около 7 %. Ти сигурно ще искаш и ако стане нещо с цените на имотите и вземат та поскъпнат ненадейно да ги задържиш на твое име пък балъка да духа супата.Гарантираш , че ще му върнеш имота на честна дума нали ?
                          що да съм тарикат? казах - щом някой е заревал за ресурс ще му дам на 2% под банковата лихва ако закона позволява срещу ипотека. кво тарикатско има - нали ревете че заради високите лихви не сте направили швейцария на балканите. ето предлагам ти решение.
                          а реално лихвите по кредитите са МАЛКИ. трябва съз закон да ги фиксират на поне 15-20% че да се сопрете малко. виж тук всеки заревал че за хубав проект трябвали милиони. он 1000 лева не е заделил през живота си, ама банката да му давала милионите че идеята му била убиец. нагледахме се на вашите идеи убийци до 2008година - освен плазми/джипове/курви за какво инвестирахте? върха беше да инвестираш в имот земя или нива 5та линия море, а най-големите гении сред вас - в семеен хотел в Малко Зрънчево или къщи за англичани и марсианци. ей сега да ви отпуснат лихвички и пак същите ще ги творите, или ще ме убеждаваш че за 4-5 години сте поумнели
                          никакви кредити за българистанеца - да се научи да работи, за изкара лев, да задели, та тогава да инвеститра. хвани се на работа в някой цех за мебели, задели лев, научи занаята, след 2-3 години заработи на частно, та чак тогава търси 40-50к за инструменти/материал. ама не, БГееца нали е тарикат, трябват му милиони, само да инвестира, да наеме персонал и директно мега корпорация да стане. сънища...
                          на стив джобс кой му е дал милиони за да си отвори гаража бе? а на гугъл колко милиона са им трябвали за да започнат?

все лихвите и държавата ви виновна, мрънкай от сутрин до вечер, па може някой да ти сипне нещо - типично мангалски манталитет. заревахте вече че и депозитите ви били виновни, боко и той приглася - мързеливи били хората с депозити. абе аланкоолу, ако ги няма и тия 10 човека в БГ дето РАБОТЯТ по някакъв начин и успяват да заделят съвсем ще я окъсате бе....
                          марш ма работа, мен не ме гледайте, нали съм мързелив депозитар, имам си лихва - отивайте да се учите на занаят и да видите как се изкарват 100 лева реално, а не да чакате банката да ви подари едни пари....

Коментар

• Слушайте премиера!

Харчете пари, купете си билет от терминал 2! Това ще е най-добрата инвестиция в живота ви!

Ще се махнете от хубавата ни страна, но ще се спасите от кофти държавата...
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Да, както и в тази :

http://stroimedia.bg/media/pics/4670_big.jpg

и в тази:

http://www.bginsulation.com/images/projects/45/278.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

Кметство "Одесос" - Варна

Обаче хората работят и то в какви условия... И все парите в администрацията малко, заплатите им ниски, а работните им условия незадоволителни Миналата година за заплатки само в голяма община са заминали около 14 000 000 лева
                                +++++++++

Скоро пусках тук в инвестора, нужния брой документи само за 1 заведение, само от едната държавна агенция - Колко вида документи, разрешителни и инспекции следва да има, за да започнеш работа - 42 броя, ако се не лъжа, но да бе само това! Това е само едната агенция, а останалите? Следват изискванията на всички останали инстанции които искат средно също по толкова документа. И това не е случайно - както говорихме скоро с мой приятел в данъчното, целта е нещата да са винаги неясни, за да може от горе да извиват ръце на който поискат и да се лапат пари по веригите които стигат до министрите и нагоре. Това не е от ден-два, но алчността и бюрокрацията са вече така сериозни като пречка, че стръмно се спускаме към социализма в Хаити, където за отваряне на какъв да е бизнес (легален) са нужни над 650 дни. И лошото е не толкова това, а че за 15 години думите бизнес и частник се превърнаха в по-мръсни думи дори от времето на социализма. Днес да се занимаваш с частен бизнес е непрестижно, трудно и опасно занимание. Престижните професии са само тия свързани с държавния и общинския апарат или ако ще е частен бизнес, задължително да е служител на високо ниво в някоя голяма голяма компания или монопол. Тия обаче които хранят себе си и семейството си с бизнеса си и са наели хора, те са втора категория. Забележете само кои са винаги и задължително враговете във всички медии. Винаги частния бизнес, не държавата, не общината, не чиновника, ако ще да е последния тапир. Враг е средния и малък бизнес, точно тоя неизвестен буржоа, които става всяка сутрин и който носи страни като Швейцария, Германия и Холандия на гърба си, давайки над 75 % от работните места и данъчните постъпления в тия държави.
                                Мали-и-и - кой живее в тая яка къщичка - чиновниците във Варна ли ?!? Че аз дори в Градченцето си нямам такава къщичка, бе баси !!!
                                42 документчета... а ако вярваме на Пи Джей в Хонконг може да регистрираш и започнеш дейност само с ЕДИН формуляр, без значение дали си дребен търговец или мултимилиардна корпорация !!! Иначе аз съм казвал многократно, че тая държава и тоя народ имат трима основни врагове - продажните политици, гнусните хъхряци и наглите чиновници... и докато не започнем да сечем тимбериците на пръвите, да разстрелваме вторите и да бием третите, нещата няма да се оправят !!!
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X