IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• dosadnik

Не е вярно това , сериозно грешиш и гипсокартона и сухите материали не са канцерогенни в никакъв случай.За да се топлят тези коптори трябва енергия и тя се добива като се отделят много повече канцерогенни вещества. Да не говорим за тази сеч на гори , иначе е много здравословно да се топлиш с дърва и това е факт и наистина е така.
    D.Y.F-091066

Коментар

• ludakrava

Голям тарикат си , да не би в банката да са ти вързали земя или имот като си им депозирал пари ! Просто забрави за такава лихва на пари срещу които , дори искаш да ти прехвърлят реални активи..такъв филм няма.Такива лихви има само срещу бележки , хартия за внесени пари и то доста по ниска лихва - около 7 %. Ти сигурно ще искаш и ако стане нещо с цените на имотите и вземат та поскъпнат ненадейно да ги задържиш на твое име пък балъка да духа супата.Гарантираш , че ще му върнеш имота на честна дума нали ?
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Разликата мужду мисленето на западняка и българина , е че ако там премиера им каже че ще им е изгодно да инвестират в енергийна ефективност на домовете си - западнякът ще каже - Виж как се е досетил премиера , мисли за нас и колко добра идея има !
        - Българина , казва тоя ми гледа в джоба !
        Реално това е безрискова инвестиция , за този който инвестира защото приходите от нея са за сметка на бъдещите разходи на самия инвеститор . Какво по добро от това? Но българина не е инвеститор , той е балък и всичко учи по трудния начин.
        Ма разбира се , наблъскайте си копторите със всякакви стереопори, гипсокартони и всякакви канцерогенни шлаки. Колкото пари спестите от топлото, 3пъти повече ще дадете за хапчете. Ма какво ли ви говоря, тука нали сте се събрали все велики инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          По принцип е така, но има една разлика. Да се влага в енергийна ефективност е нещо добро и много нашенци го знаят, за това и го правят, но когато го предлага кабинета, предвид това, че абсолютно нищо в тази държава не е правено от правителствата без някаква гадория зад идеите им, то нашенецът е прав. И ако не е така, посочи ми поне една идея на правителствата ни последните 23 години, която е донесла нещо положително? Не се сещам за нито една. Всеки план на всеки кабинет до един е бил с цел грабеж, хаос, неприятности или някаква друга мизерия.. Тия горе са гадини до един. Никога няма да предложат нещо, ако не могат да измамят или да окрадат хората, както и са правили винаги с всеки наивник който им се довери

На това отгоре да видим как е схемата - ЕС дава 8 милиарда за енергийна ефективност. Те вземат част от тия пари, слагат ги в една банка и почват да ти ги дават с лихва... Аз го казах - Факта, че сменят банката от "Прокредит" която от години се занимава с такива кредити и е работила без проблеми с други 2 банки, ми мирише и то яко на развалени яйца Една работа ако работи не се пипа, а те пипат, значи имат някаква измама на ум.
          Дай някакви данни колко мноооооооооого са се възползвали от тази работеща схема. Иди се поразходи по Младост и Възраждане и огледай олющените блокчета. Сам може да прецениш дали има нужда от промяна - ако не си развил нЕква зависимост
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Разликата мужду мисленето на западняка и българина , е че ако там премиера им каже че ще им е изгодно да инвестират в енергийна ефективност на домовете си - западнякът ще каже - Виж как се е досетил премиера , мисли за нас и колко добра идея има !
            Реално това е безрискова инвестиция , за този който инвестира защото приходите от нея са за сметка на бъдещите разходи на самия инвеститор . Какво по добро от това? Но българина не е инвеститор , той е балък и всичко учи по трудния начин.
            По принцип е така, но има една разлика. Да се влага в енергийна ефективност е нещо добро и много нашенци го знаят, за това и го правят, но когато го предлага кабинета, предвид това, че абсолютно нищо в тази държава не е правено от правителствата без някаква гадория зад идеите им, то нашенецът е прав. И ако не е така, посочи ми поне една идея на правителствата ни последните 23 години, която е донесла нещо положително? Не се сещам за нито една. Всеки план на всеки кабинет до един е бил с цел грабеж, хаос, неприятности или някаква друга мизерия.. Тия горе са гадини до един. Никога няма да предложат нещо, ако не могат да измамят или да окрадат хората, както и са правили винаги с всеки наивник който им се довери

На това отгоре да видим как е схемата - ЕС дава 8 милиарда за енергийна ефективност. Те вземат част от тия пари, слагат ги в една банка и почват да ти ги дават с лихва... Аз го казах - Факта, че сменят банката от "Прокредит" която от години се занимава с такива кредити и е работила без проблеми с други 2 банки, ми мирише и то яко на развалени яйца Една работа ако работи не се пипа, а те пипат, значи имат някаква измама на ум.
            Last edited by Jay Gould; 06.02.2012, 12:18.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Знаеш ли колко е трудна тази процедура за саниране с финансиране от банките- те направо те отказват

Коментар

• Разликата мужду мисленето на западняка и българина , е че ако там премиера им каже че ще им е изгодно да инвестират в енергийна ефективност на домовете си - западнякът ще каже - Виж как се е досетил премиера , мисли за нас и колко добра идея има !
                D.Y.F-091066

Коментар

• Управляват ни лентяи, сочи ББ индекс

За да не спят парите във влоговете, населението трябва да бъде стимулирано да инвестира и да харчи спестяванията си - например като сменя дограмите по програмата за саниране. Това става ясно още от изказването на премиера.

Изхождайки от тези насоки, индексът ББ извежда степента на мързеливост на база размера на банковите влогове, коригирани с този на кредитите. Ако всеки лев в банка води до повече мързел, изплащането на кредит би следвало да активира инициативността и трудолюбието, за да бъде изчистен минусът в личните финанси.

Тъй като данните на БНБ сочат, че 75% от влоговете са до 1000 лева, приемаме тази стойност за базова и при изчисляването на индекса ББ всеки спестени 1000 лв. дават 1 пункт мързел. А всеки 1000 лв. кредит отнемат 1 пункт.

Финансист № 1 в челната тройка на мързеливците

“Труд” класира министрите в кабинета по индекса ББ, използвайки декларациите за имоти и пари на политиците пред Сметната палата. В сметките не са включени коли и имоти, а само заделените пари в банки.

Министрите, както и депутатите, не могат да управляват фирми, но нищо не им пречи да инвестират свободните си средства в българската икономика.

Челната тройка на мързеливците - след безспорния фаворит Вежди Рашидов се нареждат Свилен Нейков и Симеон Дянков.

Любопитна особеност е как финансовият министър влиза в тройката. Той е декларирал влогове за 178 942 лева, инвестиции в акции за близо 300 000 лв. и една ипотека за 692 603 лева.

Акциите и ипотеката обаче са в САЩ, тъй че тези пари не представляват интерес за българската икономика . Напротив, обслужването на кредита от Дянков всъщност смуче пари навън и подпомага растежа на американската икономика.

И тъй като е безполезен и даже вреден за родния брутен вътрешен продукт, балансът на Симеон Дянков в случая е само от депозитите.

Шестима са по-работливи от премиера

Какво показва още индексът ББ? Има точно шестима министри, които са по-работливи от премиера. Трима от тях - Сергей Игнатов, Томислав Дончев и Тотю Младенов, не държат нито един “спящ” лев. А транспортният министър Ивайло Московски има само кредити.

Възможно е Борисов да се придвижи още шест места нагоре, ако се изясни какво се е случило с едни 125 000 лв., които той декларира в края на кметския си мандат. Тъй като липсват в премиерската декларация, приемаме, че най-вероятно е сменил дограмите в Банкя.

Ако индексът бе изчисляван преди две години, премиерът щеше да се озове в дъното на класацията заедно с вицето си Цветанов. И двамата ипотекираха лични имоти, за да финансират с по 420 000 лева партия ГЕРБ на парламентарните избори през 2009 г.

С първата държавна субсидия за ГЕРБ ипотеките бяха заличени и индексите за мързеливост на премиера и вицепремиера скочиха.

Президентството пълно с лихвари

Изчисляването на индекса ББ за Президентството също води до разочароващи резултати. От данните излиза, че институцията е пристан на лихвари и лентяи.

Президентът Росен Плевнелиев е декларирал при напускането на поста министър на регионалното развитие, че той и семейството му имат 1 850 722 лв. на влогове. Бившият министър бе принуден да напусне частния си бизнес, когато застана начело на регионалното министерство, защото щеше да влезе в открит конфликт на интереси. Така се стигна до осребряване на дяловете му в печеливши компании.

В същото време Плевнелиев стимулира германската икономика с акции в Дойче банк на стойност 272 263 лв. Съпругата му Юлияна е инвестирала 295 583 лв. в български фонд на Райфайзенбанк.

Към сметката можем да добавим и 5 къщи с декларирана цена на придобиване 3,4 млн. лв. Имотите не влизат в индекса ББ, но подсказват, че президентът би имал доста дограми за подмяна.

Вицепрезидентката Маргарита Попова също е с висок мързеломерен индекс ББ. Тя има 122 542 лева на влогове и нито един лев заеми.

Подобна картина виждаме и при главния секретар на институцията Екатерина Захариева, която разполага с влогове на стойност 136 000 лв. и няма заеми.

За сметка на това началникът на кабинета Цветлин Йовчев е постигнал добър баланс - според декларацията му от времето, когато бе в ДАНС, срещу 90 922 лв. депозити стоят заеми за 176 000 лв. В случая имаме отрицателна мързеломерна стойност на индекса ББ.
                  3 млн. лева влогове на ГЕРБ

Ако всички депутати от ГЕРБ не пипат банковите си влогове, само от лихвите след 1 г. ще получат към 210 хил. лв. Това показват изчисления на “Труд” на база на декларираните депозити пред Сметната палата от народните представители на ГЕРБ. Общата сума на парите, които хората на Бойко Борисов държат в банки, е 3,030 млн. лв. Средната годишна лихва, която дават в момента родните трезори, е 7%, което прави 210 хил. лв.

Безспорен първенец сред депутатите е съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. За 2011 г. той е декларирал, че от продажба на фирмени дялове е спечелил 1,2 млн. лв., които е сложил на влог. Ако е направил депозит, след една година Велчев ще има допълнително 84 хил. лв., без да полага никаква грижа за това.

Слабо известният ловешки депутат от ГЕРБ Михаил Николовски се отчита с влог от 290 хил. лв., за чийто произход е посочил “заплата”. Преди да влезе в политиката, той е работил като лекар.

Още неколцина от народните представители на управляващата партия имат влогове над 100 хил. лв. Това са шефката на земеделската комисия Десислава Танева, която идва в политиката от управата на земеделски фонд и е декларирала, че държи в банка 145 хил. лв. Русенският депутат Десислава Атанасова има 105 хил. лв. влог. В тази група е и Геновева Алексиева - забележителното при нея е, че е единствената честно отбелязала, че произходът на притежаваните от нея 104 хил. лв. са именно лихви. Не е известно колко време е държала парите си в банка. Освен от лихви, парите й са и от продажба на имот.

“Този влог е на съпруга ми, който е собственик на строителна фирма. Като такъв осигурява работни места за около 30 души. В тази криза почти всичко, което изкара от бизнеса, отива за заплати и реинвестиране в бизнеса, както и за покриване нуждите на семейството ни. Така че няма как да се разпозная в упреците на премиера, че българите “лежим и чакаме на лихви”. Така шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова коментира пред “Труд” думите на Борисов. Тя подчерта, че заделените пари ще отидат един ден за образованието на сина им.

Шефката на земеделската комисия Десислава Танева бе категорична, че докато е депутат, няма да пипне спестяванията си. “Първо, по закон депутатите нямаме право да развиваме бизнес. И второ, за всяка евентуална инвестиция има риск да бъда набедена в лобизъм или в конфликт на интереси”, допълни Танева.
                  “Епъл” чупи мързеломера

Ако индексът ББ можеше да бъде разпрострян в глобален мащаб, мениджърите на технологичния гигант “Епъл” щяха да счупят мързеломера.

По последните данни, компанията разполага с 97,6 млрд. долара в брой. По курса на БНБ от петък това прави 145,05 млрд. лева. Тази сума е почти двойно по-висока от БВП на България и само част от нея стига за подмяна на дограмите във всички български жилища. Но индексът е предназначен само за родната действителност и прилагането му извън нея не е коректно.
                  А личният пример къде е?

Премиерът Борисов се опита да провокира българите да инвестират парите си, вместо да живеят от лихвите по влоговете. Само дето пропусна факта, че собствените му министри и депутати имат доста по-тлъсти депозити в сравнение с масовите влогове до 1000 лв.

Самият премиер също е трупал лихва от пари в банка, и то от продажба на имот.

Вярно, че министрите и депутатите трябва да внимават да не изпадат в конфликт на интереси, когато инвестират, но това не означава парите им да "мързелуват". Сигурно и къщите им не се нуждаят от саниране, но едва ли е толкова трудно да измислят начин, за да дадат личен пример.

Как точно - Борисов ще каже.
                  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1218118

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Пеше да не си от ГЕРБ- все ги защитаваш, а нито икономиката, нито борсата им вървят
                    Кире прочети какво съм писал още преди изборите.ГЕРБ не ме интересува това е партия еднодневка създадена от кукловодите и когато и дойде времето ще си отиде.
                    Мен ме изумяват толкова много мрънкачи и комунисти.Тези хора се изживяват като много умни и кадърни но все някои им пречи ту банките ту правителството.Просто ми омръзнаха воплите им.Ми като тука условията са лоши да направят нещо да се рамърдат.Да променят условията или да отидат там където условията са по добри.На тях все някой им длъжен.Те искат някои да им бърше задниците като се наакат.Откъде това самочувствие?И къде по света някоий нещо ти дава?И защо тези хора никъде не ги искат?

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                      Бати Пешо. Никой не иска подкрепа от държавата. Искаме да не ни пречи и да не променя правилата по време на играта. За разлика от теб,аз и на БГ банките не вярвам. Предпочитам сейф,злато и екскурзии,поне да не ми вземат парите.
                      Аз съм един от тези,които повярваха,че нещо ще се промени и реших да вложа пари в мъничък бизнес, чрез еврофондовете. По план, инвестицията се избиваше за 5г и за времеви срок 20г беше перфектно. За теб,като земеделски производител, може да наливат с кацата,ама за другите не е така. В крайна сметка, понеже промениха правилата на играта малко ПРЕДИ да разгледат проектите, в момента закривам фирмата. Резултатът след почти две години опит за инвестиране в БГ :
                      - загуба на 13к евро;
                      - още поне 3 месеца и може би 1000лв за закриване на ЕООД;
                      - НИКАКВА дейност и печалба;
                      - осигуровките скочиха с 50%. В началото давахме 200лв на месец, сега са 300лв
                      Сега предпочитам да инвестирам САМО в образование на децата си ИЗВЪН БГ, поне те да имат някакъв шанс да печелят достатъчно и да работят каквото им харесва.
                      Аз получавам достатъчно пари за БГ, но нямам никакво намерение да храня и подпомагам паразитите в държавната администрация, стигат им данъците които плащам
                      Аз за разлика от някои няма да ти казвам къде да държиш парите си или в какво да ги влагаш.Щом си имал акъл да ги изкараш имаш акъл и какво да ги правиш.Незнам какъв е конкретния случай но ти вярвам.Да държавата не бива да променя правилата по време на играта и трябва да е коректна и почтена.

Коментар

• Бате Пешо

Лихвите няма да паднат , вероятността е да се повишат до над 10%..ще изкараш късмет. Виж с комбайна може да се разминеш , може да купиш после инвентара и то магарешка каручка без магаре. Премиера в една държава не е най неинформирания човек при всички положения , ако имахне малко умствен капацитет вместо да се правите на умници щяхте да се замислите и да го послушате. В ТВ предаване Орешарски също каза - банковите лихви в момента не са най добрия вариант . От магаре нямаш нужда , биеш по инат всяко потенциален кандидат ..
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Мило момиче айде да се поограмотиш малко преди да пишеш.НЕК не се занимава с трафопостове.Ти какво искаш не мога да разбера.Като производители искате да няма никакъв контрол да си разигравате коня както ви е удобно да плащате мизерни заплати да укривате данъци и осигуровки да мамите да не плащате извънреден труд и празничен но виж като потребители искате в сиренето да няма изкуствено мляко и палмово масло.Ей това е голямото противоречие.И стига сте ревали с тази подкрепа от държавата.Всички искат само да получават никой не иска да дава.
                          Бати Пешо. Никой не иска подкрепа от държавата. Искаме да не ни пречи и да не променя правилата по време на играта. За разлика от теб,аз и на БГ банките не вярвам. Предпочитам сейф,злато и екскурзии,поне да не ми вземат парите.
                          Аз съм един от тези,които повярваха,че нещо ще се промени и реших да вложа пари в мъничък бизнес, чрез еврофондовете. По план, инвестицията се избиваше за 5г и за времеви срок 20г беше перфектно. За теб,като земеделски производител, може да наливат с кацата,ама за другите не е така. В крайна сметка, понеже промениха правилата на играта малко ПРЕДИ да разгледат проектите, в момента закривам фирмата. Резултатът след почти две години опит за инвестиране в БГ :
                          - загуба на 13к евро;
                          - още поне 3 месеца и може би 1000лв за закриване на ЕООД;
                          - НИКАКВА дейност и печалба;
                          - осигуровките скочиха с 50%. В началото давахме 200лв на месец, сега са 300лв
                          Сега предпочитам да инвестирам САМО в образование на децата си ИЗВЪН БГ, поне те да имат някакъв шанс да печелят достатъчно и да работят каквото им харесва.
                          Аз получавам достатъчно пари за БГ, но нямам никакво намерение да храня и подпомагам паразитите в държавната администрация, стигат им данъците които плащам

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            През седмицата имах работа в кметство "Одесос".
                            22 (двадесет и две) гишета и само Аз в качеството си на клиент-гражданин в салона.
                            Трябваше да обиколя няколко от тези гишета и това ми отне около 20 минути. В рамките на тези 20 минути НИТО ЕДИН друг гражданин не поиска услуга.
                            Мини вечер да видиш колко е осветено кметството.) Не знам дали през деня върши работа, но вечер е като Шангри Ла. И внимавай ако си с кола, защото аз се загледах и щях да потроша колата в дупките.
                            Не знам колко ток хаби(пак ще излязат с номера за енергоспестяващи крушки), но прилича на 5 звезден хотел.

Коментар

• Само Форексов не се е изказал, а за лихвите има какво да каже

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Мило момиче айде да се поограмотиш малко преди да пишеш.НЕК не се занимава с трафопостове.Ти какво искаш не мога да разбера.Като производители искате да няма никакъв контрол да си разигравате коня както ви е удобно да плащате мизерни заплати да укривате данъци и осигуровки да мамите да не плащате извънреден труд и празничен но виж като потребители искате в сиренето да няма изкуствено мляко и палмово масло.Ей това е голямото противоречие.И стига сте ревали с тази подкрепа от държавата.Всички искат само да получават никой не иска да дава.
                                +1

и като как изтеглянето на парите от банките ще подобри икономиката? нали имало много депозити - ми да падат лихвите по кредитите на фирмите, моите пари ли пречат?
                                всеки иска - дай. и що? аз като си работя и заделям, като не мога да изям и пръсна по курви всичко на вас ли да си дам кинтата? ми пъхам я в банка или в квото си реша и това е.
                                тука даже апокалипсис пак почнахте да вещаете. проблема в БГ е че институциите спят. къде е прокуратурата, КФН, да видят поради що вещаете крах на банките и съветвате хората да теглят парите?
                                ми тоя крах от 5 години го вещаете - за тоя период най-мързеливите спестители са спечелили по 50% капитализирана лихва само като преподписват договорите на 6/12 месеца. затова ли ви е яд? завист? от години храчите и по БФБ, ама хората си взимат по 10-15-20% дивидент всяка година, нали? и по тях храчите от злоба.

хайде като толкова сте големи предприемачи и само скъпия ресурс ви е виновен за неуспеха - ще ви помогна, нали съм душа-човек - дайте бизнес идея и ще ви кредитирам според закона на лихва с 2% под бнковата. ипотекираме само имоти, машини, земя, подписваме ЗЗ и ипотеки на мое име и ви давам ако банката кредитира на 15%, то при мен ще е 13%. айде да видим, и Бате пешо може да питате, и той може да се навие.

ама май няма да ви отърва, защото искате просто да ви се даде, ей така наготово, срещу нищо. и тогава може да успеете. това не е ли мангалски синдром? а мангал предприемач виждали ли сте?

Коментар

Working...
                                X