IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Това е само, ако съм го изкарал в магазин и е правилно да е така. Трябва си ветеринарен контрол.
    За домашна консумация нямаш проблем.
    Байпешови приказки...
    Ако продаваш от домашно произведеното, нали знаеш какво трябва да имаш...ако не сте празни политикани...

Иначе и аз при възможност, купувам и търся подобно производство, но не наричам хората, мъчещи се да оцеляват "тарикати"...

Коментар

• Домашното филе"Елена" е хубаво нещо,а купеното е тези пари ,защото има сушене,заплати за персонал,опаковане,административни разходи,разходи за машини,ток,дистрибуция,покриване на загуби от кражби от служители,които обичат да си правят домашно /аноне ,аз рибица за 8.50 лв. не съм виждал отдавна "купи" ми малко и на мен,моля/.Но някой хора няма от къде да ги знаят тия работи.
      Мненията на някои от Вас,дават отговори на много въпроси,един от тях е кои са истинските Андрешковци.
      Last edited by TNO; 07.02.2012, 17:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Контрол трябва да има постоянно ма като гледам какво продават по разните му хипермаркети тоя котрол или е пиян или спи.Ако имаше контрол гръцката пластмаса нямаше да се казва домат а нещо друго
        Ако знаеш как обичам доматена крем-супа. От малък имам спомени за нея. Само, че тогава беше червена, а сега, ако е с купешки домати, става бледооранжева и понякога стигаща да жълта.

За такива гадории ли да си давам парите?

Коментар

На някои от въпросите мога да отговоря само срещу заплащане.Има фирми които могат да ти кажат какво трябва да направиш за да отвориш магазин за плодове и зеленчуци.Аз не съм безплатна разяснителна организация.Имам двама постоянни работници които имат трудови договори и са осигурявани върху истинския доход.Понакога получават и неща в натура които са на добра воля от мен като бонуси.През лятото наемам когато е необходимо хора но за определена работа срещу определени пари на ден.Работят ден или два и си отиват.
          Аз пак моля за отговор на въпросите - конкретен със стъпки(без имена на институциите) и в стойности - съотношения!
          Ако искам да открия магазин, не съм ровила, но със сигурност дори в нета ще открия достатъчно материали за стъпките, документацията и т.н., така че, не измествай темата...

Оставам с впечатление, че твоите приказки не са по- различни от тези на Борисов - отивайте и пасете овце и садете картофи.

Аз попитах за законния начин и условия всичко това да се прави.

Преди да се ръсят приказки за мързелива нация, нация на андрешковци и тарикати, неплащащи данъци и т.н, отговорете как става по законния начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от TNO Разгледай мнение
            "Сердика"Добрич за жалост вече я няма,защото ги има разни ЛУДИКРАВИ и дАНОНИ6707. Сега млякото с тази марка се прави във Враца и също е добро качество.
            Ами тогава си купувай кашкавал на 25 лева, онзи, в зелените кутийки.
            Кашкавалът в родопските мандри е на 10 лева, а качеството е с пъти по-добро.

Дай да ви пълним гушите, а?

Коментар

Това е само, ако съм го изкарал в магазин и е правилно да е така. Трябва си ветеринарен контрол.
              Контрол трябва да има постоянно ма като гледам какво продават по разните му хипермаркети тоя котрол или е пиян или спи.Ако имаше контрол гръцката пластмаса нямаше да се казва домат а нещо друго
              Last edited by Бате Пешо; 07.02.2012, 17:03.

Коментар

Дано повече хора мислят като теб но внимавай че идва Сънито и пита ти разрешително имаш ли за това?Не дай си Боже да си поканил някой на гости айде в затвора.

Коментар

• "Сердика"Добрич за жалост вече я няма,защото ги има разни ЛУДИКРАВИ и дАНОНИ6707. Сега млякото с тази марка се прави във Враца и също е добро качество.

Коментар

Ами естествено, че се вадят.

Ето - вече е готово домашното ми филе Елена. Правят ми го. Рибицата сурова ми е 8.50 лв./кг. При сушенето се губят около 40% от теглото. Имаш разходи за морска сол и подправки. Готовото филе се връзва на около 14-15 лв/кг. В магазините, инжектирано и оцветено ми го продават на 27-31 лв/кг.

Знаеш ли кога ще си извадя парите и ще им го купя? По цялата верига е пълно с лапачи.
                    Дано повече хора мислят като теб но внимавай че идва Сънито и пита ти разрешително имаш ли за това?Не дай си Боже да си поканил някой на гости айде в затвора.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Нямам идея какъв е новият БДС.

Но знам, че Данон заложиха на сухото мляко и други добавки, а много БГ производители ги последваха, за да издържат на пазарните условия...
                      В същото време, млеката на Данон в България са по-скъпи от някои страни, като Германия, например

Млякото на Сердика/Добрич, при отваряне, в хладилник на 4 градуса за 3-4 дни вкисва...
                      Но, както ти казах, трудно го откривам, а дори и цената му е конкурентна
                      Имаше го преди в Била, ама наскоро не съм го виждал, явно точно щото много бързо вкисва и не искат да го продават .

Коментар

Моля те да ми отговориш на въпросите.

Иначе, лесно е само да се обвинява, нали така казвате - всички се оплаквали и мърморели...нация от андрешковци...
                        Обясни накратко, ти как го правиш и какво ти коства това.
                        На някои от въпросите мога да отговоря само срещу заплащане.Има фирми които могат да ти кажат какво трябва да направиш за да отвориш магазин за плодове и зеленчуци.Аз не съм безплатна разяснителна организация.Имам двама постоянни работници които имат трудови договори и са осигурявани върху истинския доход.Понакога получават и неща в натура които са на добра воля от мен като бонуси.През лятото наемам когато е необходимо хора но за определена работа срещу определени пари на ден.Работят ден или два и си отиват.

Коментар

Млякото на Сердика/Добрич, при отваряне, в хладилник на 4 градуса за 3-4 дни вкисва...
                          Благодаря за инфото. Не съм го купувал, но ще потърся.

Коментар

• Нямам идея какъв е новият БДС.

Но знам, че Данон заложиха на сухото мляко и други добавки, а много БГ производители ги последваха, за да издържат на пазарните условия...
                            В същото време, млеката на Данон в България са по-скъпи от някои страни, като Германия, например

Но, както ти казах, трудно го откривам, а дори и цената му е конкурентна

Коментар

Между другото, повдигна друг интересен въпрос - как нашите стандарти се променят и не е сигурно, доколко се основават на искания на чужди производители - мътна работа...
                              За някои стандарти в химически лаборатории, знам със сигурност, за променени изисквания под влияние.

Така че, българският Андрешко, може и да не е български...

За к.мляко, харесвам на Сердика - Добрич, но трудно го откривам
                              Ами доколкото знам, новият БДС е компромис между потребителите и производителите, като земеделското министерство се е опитало да убеди потребителите (очаква се те да са по-глупави), че новият стандарт ще прилича много на стария.

А всъщност се е постигнало следното: Новият стандарт изисква да не се влагат растителни продукти в млякото и закваската да отговаря на изискванията.
                              Проблемът е, че не са се споразумели за консервантите и те продължават да присъстват в киселото мляко. А консервантът какво прави? Или убива бактериите или в най-добрия случай ги поставя в латентно състояние.
                              Т.е. киселото мляко не е кисело, а е някаква млечна смес в която някога е имало бактерии. Баш си е йогурт.

Коментар

Та от какво съм се оплакал че не разбрах.
                                Ти не се оплакваш, ти само обвиняваш.
                                Затова те попитах конкретни неща.

Коментар

Working...
                                X