IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Моля те да ми отговориш на въпросите.

Иначе, лесно е само да се обвинява, нали така казвате - всички се оплаквали и мърморели...нация от андрешковци...
    Обясни накратко, ти как го правиш и какво ти коства това.
    Та от какво съм се оплакал че не разбрах.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Пробвал съм ги всичките с уж новия БДС. "На баба" е данонското с БДС - не става. На вкус ми харесва само Табу (на Бор-Чвор), но и то не се разваля.
      Между другото, повдигна друг интересен въпрос - как нашите стандарти се променят и не е сигурно, доколко се основават на искания на чужди производители - мътна работа...
      За някои стандарти в химически лаборатории, знам със сигурност, за променени изисквания под влияние.

Така че, българският Андрешко, може и да не е български...

За к.мляко, харесвам на Сердика - Добрич, но трудно го откривам

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
        Няколко пъти съм си купувал дрехи от изложението "изберете българското" - цената не беше ниска, но качеството пълна скръб - така че не мерси.
        Я кажи, какво точно си си купувал и от коя фирма, че ми стана интересно... Аз пък, от български обувки и дрехи, често съм изключително доволен. Вносни обувки от годни съм се отказал да си купувам по причина, че поне това което се продава по магазините ни, често е с ниско качество въпреки цената. За съжаление фирмата (пловдивчани) която правеше най-гъзарските модели, фалира преди няколко години. Ако някой от вас е гледал филма „Пришълецът: Завръщането“ - актьорите във филма бяха обути с обувки Made in Bulgaria. Точно тия бяха винаги крачка напред пред модата и работиха с някакви италианци ако се не лъжа. Дизайна им бе винаги последен писък дори на официални и семпли модели за костюми, а качеството бетон. Модата им минава, но обувката не е мръднала въпреки носенето. За съжаление, нещо явно е станало, защото са фалирали. Дали са се надскочили, или ги е помела криза, не знам.
        Last edited by Jay Gould; 07.02.2012, 16:32.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          От земеделие могат да се изкарат не малко пари.Ако си близо до голям град и си отвориш малко магазинче още по добре.
          Ами естествено, че се вадят.

Ето - вече е готово домашното ми филе Елена. Правят ми го. Рибицата сурова ми е 8.50 лв./кг. При сушенето се губят около 40% от теглото. Имаш разходи за морска сол и подправки. Готовото филе се връзва на около 14-15 лв/кг. В магазините, инжектирано и оцветено ми го продават на 27-31 лв/кг.

Знаеш ли кога ще си извадя парите и ще им го купя? По цялата верига е пълно с лапачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
            Няколко пъти съм си купувал дрехи от изложението "изберете българското" - цената не беше ниска, но качеството пълна скръб - така че не мерси.
            ACTA...все още не е в сила, така че бъди малко конкретен - с имена и цена на продукта и аналога му.
            Аз и в двете посоки имам мнение, но категорично не мога да обобщя за цялостна продукция на пазара в БГ.
            Например, ботуши на UGG - 450лв. пропускат при нашите условия...

Коментар

Често ...чуждите Класни(брендови, а не андрешкови) производители залагат стандартите.
              Например, Данон
              Пробвал съм ги всичките с уж новия БДС. "На баба" е данонското с БДС - не става. На вкус ми харесва само Табу (на Бор-Чвор), но и то не се разваля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                E тука не позна.
                Моля те да ми отговориш на въпросите.

Иначе, лесно е само да се обвинява, нали така казвате - всички се оплаквали и мърморели...нация от андрешковци...
                Обясни накратко, ти как го правиш и какво ти коства това.

Коментар

• Няколко пъти съм си купувал дрехи от изложението "изберете българското" - цената не беше ниска, но качеството пълна скръб - така че не мерси.

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Вас, патриотите, най-много ви цоцат българските андрешковци.

Коментар

1. Би ли споделил през колко контролни органи минава продукцията, която продаваш?
                    2. Разходите за това?
                    3. Ако плащаш на някого за труд, извършван при теб - как го осигуряваш - разходи и отговорности?
                    4. През колко точно процедури минаваш от 1-та до последната стъпка - от производството до реализация на продукта ти, било то от малкото магазинче до големия град, от двора ти или до някоя голяма фирма, която ти го изкупува(в случай, че не са борчета)?

И моля те за точни цифри - не като абсолютни стойности, а в мащаб, съотношение!
                    Съни не мога да те разбера.Наредбите и законите ли искаш да ти цитирам или питаш какви рушвети давам на контролните органи????Да те разочаровам още сега рушвети не давам ако това питаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      А аз продължавам да чакам деня, когато киселото мляко ще започне да се разваля в хладилника......

Често ...чуждите Класни(брендови, а не андрешкови) производители залагат стандартите.
                      Например, Данон

Коментар

• Първоначално изпратено от TNO Разгледай мнение
                        ludakrava ,по-полека с определенията.
                        Започнал съм от нулата,без помощ от никого,сега имам 6 души персонал,работя с местни фирми,винаги предпочитам български продукти,децата ми носят обувки на българска фирма,ям българско месо и зеленчуци,къпя се с български шампоан,мия се с българска паста за зъби,пия българско вино,нося български чорапи и т.н.
                        А аз продължавам да чакам деня, когато киселото мляко ще започне да се разваля в хладилника......

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Пеше кажи си, че си изцяло в сивия сектор
                          E тука не позна.

Коментар

• Кире, и на теб здраве и успехи
                            Дай, Боже, всички да сме добре в личен план.
                            Колкото по-щастливи и усмихнати хора има около нас, толкова по-лесно се преодоляват трудностите и по-лесно се живее!

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                              ей го на и поредния тарикат/промит мозък.
                              ей сега се втурнах да харча, точно това ще реши кризата, вервам ти
                              ми да бяхте нещо направили, да бяхте някакво БГ производство започнали предните години та да ви го купувам сега. освен хотели и курви БГ икономиката в друго инвестираше ли? ми да бяхтепоне някое заводче като в турция или гърция наченали, ако не за собствено производство то поне да сглобявате тука, та да купувам. ха кажи ми какво да потребявам българско?
                              аз съм на първо място ПАТРИОТ, казвал см го и преди, затова имам максима - Български продукт - НИКОГА. тарикатите или да се научат да произвеждат качествено или да фалирват. да им купувам залудо - не.
                              ludakrava ,по-полека с определенията.
                              Започнал съм от нулата,без помощ от никого,сега имам 6 души персонал,работя с местни фирми,винаги предпочитам български продукти,децата ми носят обувки на българска фирма,ям българско месо и зеленчуци,къпя се с български шампоан,мия се с българска паста за зъби,пия българско вино,нося български чорапи и т.н.

Коментар

• Умно момиче си Съни- успех

Коментар

Working...
                                X