IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Не живея в Търново. Варненец съм и от 17 години в София. Къщата я продадохме, щото беше далеч и на мен и на родителите ми. Харесал съм си едно селце на около 40 км от София. Даже бях направил сделка, но дядката умря. Наследниците не ми продадоха. Сега искат да ми продадат, аз пък изхарчих парите и така За кокошките съм решил да купя 10-15 да ги пусна да пасат, и която оцелее)) Ама ще видим как ще е с кризата до лятото, ако пак спастря парите скачам веднага
    Няма да намериш около София такава земя като в Търново и Г.Оряховица.Успех в начинанието.Колкото повече хора се осъзнаят толкова по добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Няма проблем да се сложи малко тор лошото е че се слага много.Синия камък е срещу мана.Срещу други вредители не помага.Природата се промени не е както беше.От 300 ара мое да изкара и над тон и повина домати.Търновско е много готино и всичко се ражда.Ако живееш в Търново нямаш проблем цяло лято мое си на село и да си гледаш крадинка кокошчици.
      Не живея в Търново. Варненец съм и от 17 години в София. Къщата я продадохме, щото беше далеч и на мен и на родителите ми. Харесал съм си едно селце на около 40 км от София. Даже бях направил сделка, но дядката умря. Наследниците не ми продадоха. Сега искат да ми продадат, аз пък изхарчих парите и така За кокошките съм решил да купя 10-15 да ги пусна да пасат, и която оцелее)) Ама ще видим как ще е с кризата до лятото, ако пак спастря парите скачам веднага

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Да кашкавала от родопските мандри е хубав и аз взимам от него, а за доматите Пешо няма гаранция- намерил съм производител на когото вярвам, но ги няма все пак старите сортове. Онези сирене и кашкавал много скъпите ги змам ,но не си струват тези пари
        Кире аз преди два месеца ходих до Елена и на входа открих едно магазинче.От него купих кашкавал ако не се лъжа 9,5кинта килото ей така да опитаме.Оказа се много добър.Ако знаеш само какво ми е коствало да събера семена от стари сортове нехибридни домати.От баби на по 80-85г съм ги събирал.Иначе народа масово маа хибриди от магазина.Имам истински розови едри червени едри и разни други които съм кръстил баба Цеца баба Връбка баба Ленче и те така.И боб и тиквички и чушки чушлета.Тази година съм си взел и някакви италиански сортове да опитам.Иначе си прав няма гаранция ако не си го произвел ти

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Да ти кажа честно по спомени навремето, също се тореше. Дядката слагаше оборска тор от овцете и ако не се лъжа амониева силитра. Доматите ги пръскаше само със син камък и един или два пъти по спомен купроцин или нещо такова. Селото ми беше в търновско близо до Джолюница и вадеше по 100-120 кила домати и 30-40 корнишони дневно от няма и 3 ара градина. И бяха страшно хубави Сега съм решил да си купувам село и кат си купя ще питам как да извадя хубав домат
          Няма проблем да се сложи малко тор лошото е че се слага много.Синия камък е срещу мана.Срещу други вредители не помага.Природата се промени не е както беше.От 300 ара мое да изкара и над тон и повина домати.Търновско е много готино и всичко се ражда.Ако живееш в Търново нямаш проблем цяло лято мое си на село и да си гледаш крадинка кокошчици.

Коментар

• Да кашкавала от родопските мандри е хубав и аз взимам от него, а за доматите Пешо няма гаранция- намерил съм производител на когото вярвам, но ги няма все пак старите сортове. Онези сирене и кашкавал много скъпите ги змам ,но не си струват тези пари

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
              айде поредния ревящ тарикат

значи какво, да ви дадем едни милиони на вас тарикатите, щото за вас цехче е поне 20,000м2, ама на ниска лихва да е щото вие сте супер печени и всяка една ваша инвестиция е трепач, а накрая да ви освободим от всеки един контрол/документчета/разрешения щото това само ви спъва. пей сърце
              много готино сте го измислили, ей
              и да, отварял съм "цехче" с авер, знам как е. със събрани пари от заплата го направихме, и с машини на старо. наехме и един счетоводител - оправяше ни И документите и разрешителните, така че не ми разправяй. аз от години се махнах но авера още си работи.
              ТИ ако можеш нещо да произведеш и за 20-30к първоначална инвестиция ще се оправиш, ама проблема не е в бюрокрацията/банките/илюминатите ами във вас - на 2 магарета сламата не можете да разделите ама си играете на инвеститори. една малка фирма построена на база на именията които ВИЕ имате със средтва които ВИЕ сте си заделили знаеш ли кога ше фалира.... ама не за вас 1000 лева месечен приход от нова фирма или цех с под 50 работника нищо не е, нали сте родени за шефове.

а за туризма още ли ревеш - ех да можеше всеки да има по един семеен хотел
              а в БГ къде ги видя тия условия не разбрах. лятото имаш сезон 2 месеца а зимата 2.5, с празниците 3. морето мрсно, за гмуркане не става, а за риболов още по-малко, един остров болшевик имаме - сигур там ще разхождате туристите за сравнение в турските южни курорти сезона е от март до ноември. за гърция да не говорим,
              и на този фон питаш какво му е на това осиране с туризма в БГ. нищо му няма. облъчени сте точно като овце - една мутра да построи хотел и всички тарикатчета се юрнахте... аман.
              20-25% лихва за вас, глад и принудителен труд да се научите как се печелят парите които искате да разпилеете...
              Ей ама ти както си ги подкарал тарикатите дай им малко въздух да глътнат.Бъди милостив към Сънито тя не е лоша просто не е разбрала какво пишем.А бъди убеден че тия със семейните хотели реват че лошата държава не им прави достатъчно реклама не е направила добри пътища много са контролните органи.Енергото ВиК-то и телефоните и от тях недоволни.Банките и те лоши лихвите големи,природата и тя не е стях зимата няма сняг а лятото е студено.Данъците и те високи таксите и те,работниците и те мързеливи и само искат.И това което съм изброил е само началото и като те почнат с едни простотии ти знаеш ли как е на Запад там парите ги раздават на всеки който иска да работи ей така берат ги от дърветата освободени са от данъци и други митове и легенди

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Съни голяма сладурана си да знаеш.Знам че всеки нормален човек ще си купи домашно и без контрол отколкто купешки боклуци с контрол.Мен контрола не ме притеснява щото не правя шмекерлъци.Не гледам два реда за мен а за пазара тонове тор и постоянно ръсене.Ръся до три пъти и гледам да е изтекък карантинния срок преди да започна да бера.Почне ли беритбата край с пръскането.Една година ми заболяха половината домати и просто ги оскубах.От мен да знаеш че ако сам не си сложиш контрол никой не може да ти сложи.Не съм тарикат и страшно мразя тарикатите.Няма как да ме контролират 24 часа.Начините да излъжеш са много.Няма да си кривя душата продавал съм и малки количества извън магазина.Дойде някой и иска две кила у нас кво да го върна ли или да му издам бележка.У дома нямам касов апарат.Продавам и на фирми.Те как се оправят незнам.
                Да ти кажа честно по спомени навремето, също се тореше. Дядката слагаше оборска тор от овцете и ако не се лъжа амониева силитра. Доматите ги пръскаше само със син камък и един или два пъти по спомен купроцин или нещо такова. Селото ми беше в търновско близо до Джолюница и вадеше по 100-120 кила домати и 30-40 корнишони дневно от няма и 3 ара градина. И бяха страшно хубави Сега съм решил да си купувам село и кат си купя ще питам как да извадя хубав домат

Коментар

• В частния бизнес в момента пари няма. Междуфирмената задлъжнялост е катастрофално висока. На държавната софра обаче има огромна маса чиновници, 4-5 пъти повече отколкото има в Швейцария. Те са резерв в икономиката. Техните заплати не само не са намалели, а са се качили с няколко десетки % в кризата. Редно е премиерът да се обърне към тях и спестяванията им за инвестициите които са му нужни. Парите им вместо да дремят, могат да се ползват от държавата.
                  Last edited by Jay Gould; 07.02.2012, 17:28.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от TNO Разгледай мнение
                    Радвам,се че все пак избираш българското.А оня кашкавал от 25лв.не го мисли.
                    Няма да го бъде още и 6 месеца. Няма пазар за такъв продукт в България.
                    А вкусово и като консистенция има доста да се работи по него.
                    Добре е, че като вземеш две кутийки и двете са с еднакъв вкус.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Байпешови приказки...
                      Ако продаваш от домашно произведеното, нали знаеш какво трябва да имаш...ако не сте празни политикани...

Иначе и аз при възможност, купувам и търся подобно производство, но не наричам хората, мъчещи се да оцеляват "тарикати"...
                      Съни голяма сладурана си да знаеш.Знам че всеки нормален човек ще си купи домашно и без контрол отколкто купешки боклуци с контрол.Мен контрола не ме притеснява щото не правя шмекерлъци.Не гледам два реда за мен а за пазара тонове тор и постоянно ръсене.Ръся до три пъти и гледам да е изтекък карантинния срок преди да започна да бера.Почне ли беритбата край с пръскането.Една година ми заболяха половината домати и просто ги оскубах.От мен да знаеш че ако сам не си сложиш контрол никой не може да ти сложи.Не съм тарикат и страшно мразя тарикатите.Няма как да ме контролират 24 часа.Начините да излъжеш са много.Няма да си кривя душата продавал съм и малки количества извън магазина.Дойде някой и иска две кила у нас кво да го върна ли или да му издам бележка.У дома нямам касов апарат.Продавам и на фирми.Те как се оправят незнам.Едно е да бачкаш друго е да се мъчиш да оцеляваш а трето е да си тарикат.Против първите две групи нямам нищо против възхищавам се на такива хора.Не обичам тарикатите и такива които мрънкат че няма работа каквато те искат където я искат и за колкото искат.Когато няма каквото искаш работиш това което има и търсиш.А не мрънкаш и не обвиняваш държавата.Е такива не харесвам и не ми пука за тях и желанията им.Казах ти вече че искам да чукам Джулия Робъртс ма не става тя отказва да чуе за мен.
                      Last edited by Бате Пешо; 07.02.2012, 17:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение

значи какво, да ви дадем едни милиони на вас тарикатите,
                        ...................
                        Ужас....грам конкретика няма.
                        Все едно говоря с Борисов от екрана!!!

Хубав ден на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от TNO Разгледай мнение
                          Домашното филе"Елена" е хубаво нещо,а купеното е тези пари ,защото има сушене,заплати за персонал,опаковане,административни разходи,разходи за машини,ток,дистрибуция,покриване на загуби от кражби от служители,които обичат да си правят домашно /аноне ,аз рибица за 8.50 лв. не съм виждал отдавна "купи" ми малко и на мен,моля/.Но някой хора няма от къде да ги знаят тия работи.
                          Мненията на някои от Вас,дават отговори на много въпроси,един от тях е кои са истинските Андрешковци.
                          Как да не си виждал?! По магазините в София на дребно е 10 - 10.50 лв.
                          Когато взема 15 килограма рибица и ми дават отстъпка. Естествено, не ги купувам от Билла, а търся домашно прасе.

Относно другите разходи - Знам, винаги могат да се намерят оправдания за високите цени (погледни си сметката за ток с колко реда се ценообразува крайната цена). Но докато при тока няма измъкване, при храната има и всеки му търси цаката. А за производителите остава варианта да правят конкурентни цените, не да убиват конкуренцията.

Не като на Борисов изхвърлянията - Да сме харчели, да ядем и да съживавяваме икономиката. С много ядене, най-много да "съживим" ВиК с нови такси за отходни води.

П.П. Рибицата е ФИЛЕТО, да не го бъркаш с КОНТРАФИЛЕТО и да не говорим за БОНФИЛЕТО? Там вече са други цените.
                          Last edited by anon6706; 07.02.2012, 17:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Ами тогава си купувай кашкавал на 25 лева, онзи, в зелените кутийки.
                            Кашкавалът в родопските мандри е на 10 лева, а качеството е с пъти по-добро.

Дай да ви пълним гушите, а?
                            Радвам,се че все пак избираш българското.А оня кашкавал от 25лв.не го мисли.

Коментар

• А конкретно по темата- на мен лично ми се иска да си задвижа депозита, но в миналото имах лош спомен от такава операция и ми държи още влага, та сега доста ме е страх да барам от касичката и залагам на лихвите все още. Има едно нещо- обаче докога ще е сигурно и това? А иначе донякъде разбирам Б.Б., който има предвид да се спре трупането в банки, с цел да се спре от друга страна даването на кредити, защото от кредитите идват всичките световни беди. Това засега
                              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Изчетох няколко твои мнения от вчера и днес и не мога да открия някаква ясна позиция и мнение... само противоречия.

1. Имаш ли идея как се правят заводчета и цехчета(не в Гърция или Турция, а тук)?
                                - за колко време, с колко получени документи и разрешения?
                                - начален капитал само до откриването им?
                                - оборотен капитал?
                                2. При лихви над 12% за кредити с колко се оскъпява продукта?

3. Семейните хотелчета и културен туризъм, несериозен бизнес ли е за теб, в страна, за която се говори, че трябва и има условия(природни, за другите - поглеедни ми въпросите и към бате Пешо) за развиване на туризма?

Това са само няколко въпроса, породени от мненията ти

значи какво, да ви дадем едни милиони на вас тарикатите, щото за вас цехче е поне 20,000м2, ама на ниска лихва да е щото вие сте супер печени и всяка една ваша инвестиция е трепач, а накрая да ви освободим от всеки един контрол/документчета/разрешения щото това само ви спъва. пей сърце
                                много готино сте го измислили, ей
                                и да, отварял съм "цехче" с авер, знам как е. със събрани пари от заплата го направихме, и с машини на старо. наехме и един счетоводител - оправяше ни И документите и разрешителните, така че не ми разправяй. аз от години се махнах но авера още си работи.
                                ТИ ако можеш нещо да произведеш и за 20-30к първоначална инвестиция ще се оправиш, ама проблема не е в бюрокрацията/банките/илюминатите ами във вас - на 2 магарета сламата не можете да разделите ама си играете на инвеститори. една малка фирма построена на база на именията които ВИЕ имате със средтва които ВИЕ сте си заделили знаеш ли кога ше фалира.... ама не за вас 1000 лева месечен приход от нова фирма или цех с под 50 работника нищо не е, нали сте родени за шефове.

а за туризма още ли ревеш - ех да можеше всеки да има по един семеен хотел
                                а в БГ къде ги видя тия условия не разбрах. лятото имаш сезон 2 месеца а зимата 2.5, с празниците 3. морето мрсно, за гмуркане не става, а за риболов още по-малко, един остров болшевик имаме - сигур там ще разхождате туристите за сравнение в турските южни курорти сезона е от март до ноември. за гърция да не говорим,
                                и на този фон питаш какво му е на това осиране с туризма в БГ. нищо му няма. облъчени сте точно като овце - една мутра да построи хотел и всички тарикатчета се юрнахте... аман.
                                20-25% лихва за вас, глад и принудителен труд да се научите как се печелят парите които искате да разпилеете...

Коментар

Working...
                                X