IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    На теб никой не може да ти помогне, моето момче, Вервай ми. И точно ти не ми плащаш заплатата - спи спокойно. Не съм данъчен, военен, полицай, магистрат и т.н. Администрацията, в която работя се издържа от държавните такси, събирани от определени икономически субекти и бъди сигурен - ти не си сред тях.

http://vbox7.com/play:8ac305b7

Коментар

Много си прав. И аз като началник го правя. Защото ЗДС е така направен, че некадърника много трудно можеш да го уволниш. Процедурата е безумна. На тая тема съм много чувствителен, защото търпях един такъв 10 (десет) години, ако щеш вярвай. И всички, включително най-големия шеф бяха съгласни с мен и въпреки това го държаха докато се махна сам. Това го казвам и по повод постинга на колегата Bill-bg защо не ги уволняваме. Само който не е работил в държавната администрация, той не знае колко всъщност е трудно да уволниш някого. За съжаление принципът за стабилитет, който е предназначен да защитава от политически репресии, защитава и обикновените некадърници.
      Той закона е така направен но има други начини.Наказания никакви премии намаляване на заплатата и той сам ще напусне.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
        .... да ми създавате проблеми или да ми помагате....
        На теб никой не може да ти помогне, моето момче, Вервай ми. И точно ти не ми плащаш заплатата - спи спокойно. Не съм данъчен, военен, полицай, магистрат и т.н. Администрацията, в която работя се издържа от държавните такси, събирани от определени икономически субекти и бъди сигурен - ти не си сред тях.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Много си прав. И аз като началник го правя. Защото ЗДС е така направен, че некадърника много трудно можеш да го уволниш. Процедурата е безумна. На тая тема съм много чувствителен, защото търпях един такъв 10 (десет) години, ако щеш вярвай. И всички, включително най-големия шеф бяха съгласни с мен и въпреки това го държаха докато се махна сам. Това го казвам и по повод постинга на колегата Bill-bg защо не ги уволняваме. Само който не е работил в държавната администрация, той не знае колко всъщност е трудно да уволниш някого. За съжаление принципът за стабилитет, който е предназначен да защитава от политически репресии, защитава и обикновените некадърници.
          Това е така, наистина, и не че ти вярвам,а аз знам, че е така. И вместо да се уволни един некадърник, защото е много трудно, по-лесното е кадърния да си намери друга работа...за съжаление...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            Без да се конфронтирам, от личен опит ще кажа според мен къде е основния проблем на бг администрацията - а той е, че 50% там работят, а 50% не работят, а симулират работа, и като не могат да свършат една работа, началниците я дават на тези, които могат, и така нататък, а бе едни бачкат, други си клатят топките...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
              Сигурно е така. Но като си клатят топките, какво правят там, защо им плащат заплати, защо не ги пратят да си ги клатят без заплати....
              Ами нали затова казах, че това е основния проблем, поне според мен. Затова и се махнах оттам, сам, доброволно...

Много пъти съм казвал, че ако махнат тези, които не работят, за тези, които работят ще има пари за двойни заплати, и така ще са стимулирани да работят. А защо не махат пенсиите и тези които само си клатят топките - в повечето случаи те са на такива места, където се вземат тези решения и в общи линии това им е и работата.
              Друго, което съм се чудил като млад е защо е тази тромава структура - изпълнителна агенция - дирекция - отдел - сектор - служител, и след години разбрах, че основната идея е да се размива носенето на отговорност и да се откриват нови щатове. Ако някой има информация да види колко незаети щата има в администрацията ще се хване за главата. Обаче куриозното е, че въобще не се търсят хора за тези щатове, а защо ли? Сами може да си отговорите.
              Аи стига, че се отплеснах много, в крайна сметка има служители, които съвестно си гледат работата има обаче и помияри...

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                Направил съм бил малка правописна грашка, голяма работа. Важното е че това което съм казал е истина. Няма как с трици да ловиш маймуни, за кратко време може и да става, но с години няма начин. Хем работата е много, хем заплатите са на нива отпреди няколко години, хем и съкръщения се искат че да има още повече работа за останалите.
                Грешката показва,че освен нахални сте и неграмотни

Коментар

Много лесно взе да съкрЪщаваш хората , личи си че работиш в администрацията ни. То там най-зиползвани са думите съкрЪщения и замразяване на запалтите. Обаче като стане дума за извършване на реформите за да вървим по прехода, за реорганизации, за свършването на камарите работа, тогава и дума няма за стимулиране на работещите в администрацията с премии.
                  Точно ти трябва спешно да бъдеш не съкрЪтен, а направо уволнен по чл. 107, ал. 2 от ЗДС.

Коментар

Ти тъпанарю имаш право да говориш когато удовлетвориш минималните изисквания за младши ескперт в администрация А2. Дотогава си налягай парцалите и мълчи.
                    докато аз ти плащам заплатата те съветвам да се държиш нормално и да си мълчиш защото като се разкарат такива като мен ще останеш на сухо .
                    като ви гледам какви сте застреляни се чуда за кво си плащам .... да ми създавате проблеми или да ми помагате....

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Без да се конфронтирам, от личен опит ще кажа според мен къде е основния проблем на бг администрацията - а той е, че 50% там работят, а 50% не работят, а симулират работа, и като не могат да свършат една работа, началниците я дават на тези, които могат, и така нататък, а бе едни бачкат, други си клатят топките...
                      Сигурно е така. Но като си клатят топките, какво правят там, защо им плащат заплати, защо не ги пратят да си ги клатят без заплати....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                        Като не ти харесва може да напуснеш.... и да си потърсиш по-добри условия в частния сектор. Ей такива хрантутници трябва първи да ги изритат от администрациите, дето условията им не били добри, пък и заплатите им били малки, пък и трябвало увеличение.... Защо в частния бизнес може да има съкращения и намаление на заплатите, а в администрацията не може? Не стига това, ами и увеличение..... То затова вече не може да се издържа такава администрация....Наглост!

Коментар

Заради такива като теб недоразумения, хората плюят по държавните служители. Ако работеше при мен, досега да си изхвърчал по допирателната.....
                          Много лесно взе да съкръщаваш хората , личи си че работиш в администрацията ни. То там най-зиползвани са думите съкръщения и замразяване на запалтите. Обаче като стане дума за извършване на реформите за да вървим по прехода, за реорганизации, за свършването на камарите работа, тогава и дума няма за стимулиране на работещите в администрацията с премии.

Коментар

Направил съм бил малка правописна грашка, голяма работа. Важното е че това което съм казал е истина. Няма как с трици да ловиш маймуни, за кратко време може и да става, но с години няма начин. Хем работата е много, хем заплатите са на нива отпреди няколко години, хем и съкръщения се искат че да има още повече работа за останалите.
                            Като не ти харесва може да напуснеш.... и да си потърсиш по-добри условия в частния сектор. Ей такива хрантутници трябва първи да ги изритат от администрациите, дето условията им не били добри, пък и заплатите им били малки, пък и трябвало увеличение.... Защо в частния бизнес може да има съкращения и намаление на заплатите, а в администрацията не може? Не стига това, ами и увеличение..... То затова вече не може да се издържа такава администрация....Наглост!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                              то май доста хора сте за изхвърчане от администрацията като гледам .
                              реформата май трябва да почне именно от там
                              Ти тъпанарю имаш право да говориш когато удовлетвориш минималните изисквания за младши ескперт в администрация А2. Дотогава си налягай парцалите и мълчи.

Коментар

Заради такива като теб недоразумения, хората плюят по държавните служители. Ако работеше при мен, досега да си изхвърчал по допирателната.....
                                то май доста хора сте за изхвърчане от администрацията като гледам .
                                реформата май трябва да почне именно от там

Коментар

Working...
                                X