IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И аз да споделя моя опит с държавната администрация:
    4 години бачках там, може да се каже първата ми работа на пълен работен ден. В началото си мислех, че правим нещо, че помагаме на хората в нашия сектор. Накрая вече всичко ми беше сиво и безмислено. Истината е, че там всичко се прави толкова отнесено и измислено, без да видиш краиния резултат в обозримо бъдеще, гонейки имагинерни цели, че просто не е истина.
    Та това научих в държавната администрация:
    - 20% работят като луди, 30% работят само колкото е нужно, 50% се скатават и работата им се изразява в клюкарстване и пазене на позицийката. Колко пъти съм виждал едно нещо да не се свършва, защото някой ти пречи, защото му създаваш работа ...
    - Специално в нашия сектор (Рибарството) - нищо не помагахме. Само пречехме на хората. Европейския съюз казал и това е, а че там говорим за държави, на който 15% от БВП им идва от рибарство и според тяхните правила трябвало да става и в България - никой не мисли. Общо взето 100 човека казват на 10 как да си вършат работата - смехория.
    - Кадърните хората не остават в държавната администрация. При този начин на работа, в който 90% от време правиш нещо без да знаеш защо и местиш един молив от едно чекмедже в другото със 100 страници документация няма как човек да види смисъла и да се чуства стимулиран. За заплатите да не говорим - няма как кадърен човек да остане на работа в държавната администрация за дълго - нито за пари, нито ако е патриот.

И за да говорим конкретно - за 4 години стигнах 500 лв. бруто. За следващите 3 години - 2100 и то с реалното съзнание, че произвеждам нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
      Аз също искам държавните служители да ми служат, но нещо никой не ми служи
      Остави ги, не виждаш ли че те гъбаркат?
      Държавният служител се казва държавен служител, защото той е служител на държавата, независимо къде служи на държавата, било в ДС, в администрацията, в полицията или в друга държавна структура. Без държавни служители няма как да имаме функционираща държава.
      Най вече в ДС ти май наистина си от Перник

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Perun, mnz, Setver, Ravon, kefal, paran и daller са никове на ДПС. Играят различни роли, mnz например го играе държавен служител.Подозирам също че ги списва един и същи човек, защото стилът на изразяване е абсолютно идентичен, речникът и конструкцията на фразите също. Така че ДПС му плаща на mnz заплатата.
        Хвърлят си парите на вятъра пълен кретен е

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
          Никого не дразня. Дали ще го наречеш управлява или служи на народа, дейността е смесена. Държавната администрация следва да изпълнява много функции и в голямата си част те не са служене, а ръководене на народа, за да има държава. Например, като решиш да строиш отиваш и искаш разрешение за строеж, точно администрацията е тази която ще ти каже дали можеш да строиш, как да го направиш и т.н.
          Аз също искам държавните служители да ми служат, но нещо никой не ми служи
          Остави ги, не виждаш ли че те гъбаркат?
          Държавният служител се казва държавен служител, защото той е служител на държавата, независимо къде служи на държавата, било в ДС, в администрацията, в полицията или в друга държавна структура. Без държавни служители няма как да имаме функционираща държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение
            То горкото не знае къде се намира и на кой свят е и извинявай ама не разбрах кой му плаща заплатата
            Perun, mnz, Setver, Ravon, kefal, paran и daller са никове на ДПС. Играят различни роли, mnz например го играе държавен служител.Подозирам също че ги списва един и същи човек, защото стилът на изразяване е абсолютно идентичен, речникът и конструкцията на фразите също. Така че ДПС му плаща на mnz заплатата.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
              Ама верно си тъп.
              То горкото не знае къде се намира и на кой свят е и извинявай ама не разбрах кой му плаща заплатата

Коментар

• Ама верно си тъп.
                Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                Никого не дразня. Дали ще го наречеш управлява или служи на народа, дейността е смесена. Държавната администрация следва да изпълнява много функции и в голямата си част те не са служене, а ръководене на народа, за да има държава. Например, като решиш да строиш отиваш и искаш разрешение за строеж, точно администрацията е тази която ще ти каже дали можеш да строиш, как да го направиш и т.н.

Коментар

Уф тоя пак почна-стига дръзни хората-ръководел и управлявал-НАУЧИ ДУМИЧКИТЕ -СЛУЖА НА НАРОДА.Аман от глупаци.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                    Аха, и ти много бързо взе да съкръщаваш и да уволнваш, типично по нашенски.
                    А после кой ще ръководи и управлява народа, след като махнеш половината администрация?
                    На тебе разчитаме..... ти си нашата надежда...

Коментар

Уф тоя пак почна-стига дръзни хората-ръководел и управлявал-НАУЧИ ДУМИЧКИТЕ -СЛУЖА НА НАРОДА.Аман от глупаци.
                      Този е тежък случай. Мисля, че е ДПС-арски трол. Няма да му обръщам внимание.

Коментар

• Уф тоя пак почна-стига дръзни хората-ръководел и управлявал-НАУЧИ ДУМИЧКИТЕ -СЛУЖА НА НАРОДА.Аман от глупаци.
                        Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                        А после кой ще ръководи и управлява народа, след като махнеш половината администрация?

Коментар

Мислиш, че не съм ги ползвал всичките тия начини? Обаче голем гьонсурат излезе копелето! То в това е проблема - добрият специалист и възпитаният човек не търпи натиск и сам си отива, а некадърникът е гьонсурат и колкото повече го тъпчеш и тормозиш, той толкова по-твърд става и не се маха. И те дебне да ти забие нож в гърба. Накрая може и ти да си идеш преди него от инфаркт или инсулт.
                          Бе ти го остави на 240 лева месечно и го юркай за щяло и не щяло па нека стои

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Той закона е така направен но има други начини.Наказания никакви премии намаляване на заплатата и той сам ще напусне.
                            Мислиш, че не съм ги ползвал всичките тия начини? Обаче голем гьонсурат излезе копелето! То в това е проблема - добрият специалист и възпитаният човек не търпи натиск и сам си отива, а некадърникът е гьонсурат и колкото повече го тъпчеш и тормозиш, той толкова по-твърд става и не се маха. И те дебне да ти забие нож в гърба. Накрая може и ти да си идеш преди него от инфаркт или инсулт.

Коментар

Много си прав. И аз като началник го правя. Защото ЗДС е така направен, че некадърника много трудно можеш да го уволниш. Процедурата е безумна. На тая тема съм много чувствителен, защото търпях един такъв 10 (десет) години, ако щеш вярвай. И всички, включително най-големия шеф бяха съгласни с мен и въпреки това го държаха докато се махна сам. Това го казвам и по повод постинга на колегата Bill-bg защо не ги уволняваме. Само който не е работил в държавната администрация, той не знае колко всъщност е трудно да уволниш някого. За съжаление принципът за стабилитет, който е предназначен да защитава от политически репресии, защитава и обикновените некадърници.
                              Според мен пък има начин, или може да се намери начин, но по-лесно е да се казва "няма начин".... пък и по-малко главоболия

Коментар

Точно ти трябва спешно да бъдеш не съкрЪтен, а направо уволнен по чл. 107, ал. 2 от ЗДС.
                                Аха, и ти много бързо взе да съкръщаваш и да уволнваш, типично по нашенски.

Коментар

Working...
                                X