Първоначално изпратено от mnz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко са на държавната софра? - 769 100 души
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе момчета, mnz и all_trader, вие сте точно илюстрация на пълния упадък в тая държава. Единият пише образУвание, а другият ми твърди, че не било проблем липсата на образование, щото с малко курсове за обучение всичко се оправяло. Явно за вас представата за държавна администрация е свързана с лелката на гишето за данък "куче" в общината, назначена щото е братовчедка на шуренайката на кмета. Идея си нямате какви хора не достигат в момента, колко пари и години струва да се изградят като специалисти .... А в това време сме принудени да разчитаме на пенсионери. Трагедия ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕ защо не кажеш само в кое ведомство се търсят физици за държавни служители?
Виж, в частия сектор физици и химици се търсят, ама в държавния? В кое министерство? Някаква тайна ли е?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНе се шегувам. И не очаквам да ми намериш хора. Но за съжаление представата на обществото за държавна администрация се изчерпва с изброените хуманитарни специалности, а техническите се забравят. А там е страшното. Наистина е страшно ти казвам. И скоро този недостиг ще достигне и малкото ни останала промишленост. Останалото на ЛС.
Виж, в частия сектор физици и химици се търсят, ама в държавния? В кое министерство? Някаква тайна ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеАз говорих сериозно, не те разбирам, шегуваш ли се или не.
Не съм агенция за работа, че да ти намирам кадри. Аз ти говорих от личния си опит и говоря за моята професионална сфера - там имам връзки, познати, знания. Не мога да ти дам физици или химици, защото не познавам, но ако се поразтърся, може и да намеря.
Между другото я ми каже за коя държавна позиция търсиш химици и физици? Просто като ведомство ми е любопитно, може да сведеш просто до министерство и неговите съответни агенции. Министерство на икономиката може би?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАйде дай ми ги тия младежи и ще те почерпя Пак повтарям - юристи, икономисти, финасисти, пиари и всякакви ала-бала не ми трябват. Дай ми физици, химици и инженери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАйде дай ми ги тия младежи и ще те почерпя Пак повтарям - юристи, икономисти, финасисти, пиари и всякакви ала-бала не ми трябват. Дай ми физици, химици и инженери.
Не съм агенция за работа, че да ти намирам кадри. Аз ти говорих от личния си опит и говоря за моята професионална сфера - там имам връзки, познати, знания. Не мога да ти дам физици или химици, защото не познавам, но ако се поразтърся, може и да намеря.
Между другото я ми каже за коя държавна позиция търсиш химици и физици? Просто като ведомство ми е любопитно, може да сведеш просто до министерство и неговите съответни агенции. Министерство на икономиката може би?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеА това, че няма кого да назначиш не е вярно. Има много младежи, които дори и на ниска заплата искат да почнат в администрацията да натрупат опит за 2-3 години. Но не им се дава шанс точно заради пенсиите. Аз знам един служител, който е хем следствен хем пенсионер!?!? и това държавен служител!?!?И това още от времето на царя до сега!?!? А за неговото място мога да намеря веднага 3-ма желаещи младежи да започнат работа!He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе момчета, mnz и all_trader, вие сте точно илюстрация на пълния упадък в тая държава. Единият пише образУвание, а другият ми твърди, че не било проблем липсата на образование, щото с малко курсове за обучение всичко се оправяло. Явно за вас представата за държавна администрация е свързана с лелката на гишето за данък "куче" в общината, назначена щото е братовчедка на шуренайката на кмета. Идея си нямате какви хора не достигат в момента, колко пари и години струва да се изградят като специалисти .... А в това време сме принудени да разчитаме на пенсионери. Трагедия ....
процесът е необратим - няма кой да ви работи за жълти стотинки и да искате да знае всичко на готово . този филм отдавна го няма . ДОКАТО БЪЛГАРИНЪТ НЕ СЕ НАУЧИ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ САМО ДА ВЗИМА , А ТРЯБВА И ДА ДАВА ОПРАВИЯ ТУК НЯМА ДА ИМА .
точка
Коментар
-
Абе момчета, mnz и all_trader, вие сте точно илюстрация на пълния упадък в тая държава. Единият пише образУвание, а другият ми твърди, че не било проблем липсата на образование, щото с малко курсове за обучение всичко се оправяло. Явно за вас представата за държавна администрация е свързана с лелката на гишето за данък "куче" в общината, назначена щото е братовчедка на шуренайката на кмета. Идея си нямате какви хора не достигат в момента, колко пари и години струва да се изградят като специалисти .... А в това време сме принудени да разчитаме на пенсионери. Трагедия ....He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПри нас има доста. Но това не е от добро. Няма кого да назначиш.
Аз като работих в държавната администрация бяхме 3 долу-горе млади на 30-35г. Всичко друго над 50г + 3 пенсионера, и това за дирекция със състав от 30 човека. При постъпване всички знаехме на каква заплата ще сме, така че не заплатата беше основната причина за напускането ни и на тримата.
А това, че няма кого да назначиш не е вярно. Има много младежи, които дори и на ниска заплата искат да почнат в администрацията да натрупат опит за 2-3 години. Но не им се дава шанс точно заради пенсиите. Аз знам един служител, който е хем следствен хем пенсионер!?!? и това държавен служител!?!?И това още от времето на царя до сега!?!? А за неговото място мога да намеря веднага 3-ма желаещи младежи да започнат работа!Last edited by luboil; 02.03.2011, 12:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение... в нормалнитев държави си има обучение , после качеството се било сринало , ех смях
Лошото е че работата в нашата държавна администрация става все по-непривлекателна, от една страна има тромаво законодателство изискващо много труд, а от друга ниски заплати, които не са бутани през последните няколко години.
После защо се чудим че администрацията ни не може да ни управлява добре? Ами не може само да искаме, трябва и да се дава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПри нас има доста. Но това не е от добро. Няма кого да назначиш. Качеството на работната сила се срива със всяка изминала година. Не ви говоря за разни секретарки, деловодители и въобще административен персонал. Има крещящ недостиг на качествени хора с техническо образование и става все по-лошо. Младежта масово ходи да учи право, финанси, икономика и бизнес администрация и после ми размахва дипломата и се чуди защо не искам да ги взема на работа.
Та такива ми ти работи ..... затова в някои администрации някои наистина работят доживот.
в нормалнитев държави си има обучение , после качеството се било сринало , ех смях
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavkovrr Разгледай мнениеА дали има пенсионери работещи в държавната администрация?И ако има, колко ли са те?
Та такива ми ти работи ..... затова в някои администрации някои наистина работят доживот.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар