IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
    Направил съм бил малка правописна грашка, голяма работа. Важното е че това което съм казал е истина. Няма как с трици да ловиш маймуни, за кратко време може и да става, но с години няма начин. Хем работата е много, хем заплатите са на нива отпреди няколко години, хем и съкръщения се искат че да има още повече работа за останалите.
    Заради такива като теб недоразумения, хората плюят по държавните служители. Ако работеше при мен, досега да си изхвърчал по допирателната.....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Абе момчета, mnz и all_trader, вие сте точно илюстрация на пълния упадък в тая държава. Единият пише образУвание, а другият ми твърди, че не било проблем липсата на образование, щото с малко курсове за обучение всичко се оправяло. Явно за вас представата за държавна администрация е свързана с лелката на гишето за данък "куче" в общината, назначена щото е братовчедка на шуренайката на кмета. Идея си нямате какви хора не достигат в момента, колко пари и години струва да се изградят като специалисти .... А в това време сме принудени да разчитаме на пенсионери. Трагедия ....
      Направил съм бил малка правописна грашка, голяма работа. Важното е че това което съм казал е истина. Няма как с трици да ловиш маймуни, за кратко време може и да става, но с години няма начин. Хем работата е много, хем заплатите са на нива отпреди няколко години, хем и съкръщения се искат че да има още повече работа за останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Е защо не кажеш само в кое ведомство се търсят физици за държавни служители?

Виж, в частия сектор физици и химици се търсят, ама в държавния? В кое министерство? Някаква тайна ли е?
        Написал съм ти на ЛС. И не е само там. Има много министерства и агенции които търсят такива кадри. Плюс лекари и ветеринарни лекари. Плюс биолози, компютърни и строителни инженери ..... Все специалности, които не се преподават в Северозападния Университет в Горно Нанадолнище, който бълва икономисти и специалисти по бизнес администрация.

Коментар

Не се шегувам. И не очаквам да ми намериш хора. Но за съжаление представата на обществото за държавна администрация се изчерпва с изброените хуманитарни специалности, а техническите се забравят. А там е страшното. Наистина е страшно ти казвам. И скоро този недостиг ще достигне и малкото ни останала промишленост. Останалото на ЛС.
          Е защо не кажеш само в кое ведомство се търсят физици за държавни служители?

Виж, в частия сектор физици и химици се търсят, ама в държавния? В кое министерство? Някаква тайна ли е?

Коментар

Аз говорих сериозно, не те разбирам, шегуваш ли се или не.

Не съм агенция за работа, че да ти намирам кадри. Аз ти говорих от личния си опит и говоря за моята професионална сфера - там имам връзки, познати, знания. Не мога да ти дам физици или химици, защото не познавам, но ако се поразтърся, може и да намеря.
            Между другото я ми каже за коя държавна позиция търсиш химици и физици? Просто като ведомство ми е любопитно, може да сведеш просто до министерство и неговите съответни агенции. Министерство на икономиката може би?
            Не се шегувам. И не очаквам да ми намериш хора. Но за съжаление представата на обществото за държавна администрация се изчерпва с изброените хуманитарни специалности, а техническите се забравят. А там е страшното. Наистина е страшно ти казвам. И скоро този недостиг ще достигне и малкото ни останала промишленост. Останалото на ЛС.

Коментар

Айде дай ми ги тия младежи и ще те почерпя Пак повтарям - юристи, икономисти, финасисти, пиари и всякакви ала-бала не ми трябват. Дай ми физици, химици и инженери.
              +++++

Коментар

Айде дай ми ги тия младежи и ще те почерпя Пак повтарям - юристи, икономисти, финасисти, пиари и всякакви ала-бала не ми трябват. Дай ми физици, химици и инженери.
                Аз говорих сериозно, не те разбирам, шегуваш ли се или не.

Не съм агенция за работа, че да ти намирам кадри. Аз ти говорих от личния си опит и говоря за моята професионална сфера - там имам връзки, познати, знания. Не мога да ти дам физици или химици, защото не познавам, но ако се поразтърся, може и да намеря.
                Между другото я ми каже за коя държавна позиция търсиш химици и физици? Просто като ведомство ми е любопитно, може да сведеш просто до министерство и неговите съответни агенции. Министерство на икономиката може би?

Коментар

А това, че няма кого да назначиш не е вярно. Има много младежи, които дори и на ниска заплата искат да почнат в администрацията да натрупат опит за 2-3 години. Но не им се дава шанс точно заради пенсиите. Аз знам един служител, който е хем следствен хем пенсионер!?!? и това държавен служител!?!?И това още от времето на царя до сега!?!? А за неговото място мога да намеря веднага 3-ма желаещи младежи да започнат работа!

Коментар

Абе момчета, mnz и all_trader, вие сте точно илюстрация на пълния упадък в тая държава. Единият пише образУвание, а другият ми твърди, че не било проблем липсата на образование, щото с малко курсове за обучение всичко се оправяло. Явно за вас представата за държавна администрация е свързана с лелката на гишето за данък "куче" в общината, назначена щото е братовчедка на шуренайката на кмета. Идея си нямате какви хора не достигат в момента, колко пари и години струва да се изградят като специалисти .... А в това време сме принудени да разчитаме на пенсионери. Трагедия ....
                    трагедията е ,че некадърници като вас изгониха качествените и кадърни хора от БГ и сега ще разчитате на бабите си .
                    процесът е необратим - няма кой да ви работи за жълти стотинки и да искате да знае всичко на готово . този филм отдавна го няма . ДОКАТО БЪЛГАРИНЪТ НЕ СЕ НАУЧИ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ САМО ДА ВЗИМА , А ТРЯБВА И ДА ДАВА ОПРАВИЯ ТУК НЯМА ДА ИМА .
                    точка

Коментар

• Абе момчета, mnz и all_trader, вие сте точно илюстрация на пълния упадък в тая държава. Единият пише образУвание, а другият ми твърди, че не било проблем липсата на образование, щото с малко курсове за обучение всичко се оправяло. Явно за вас представата за държавна администрация е свързана с лелката на гишето за данък "куче" в общината, назначена щото е братовчедка на шуренайката на кмета. Идея си нямате какви хора не достигат в момента, колко пари и години струва да се изградят като специалисти .... А в това време сме принудени да разчитаме на пенсионери. Трагедия ....

Коментар

При нас има доста. Но това не е от добро. Няма кого да назначиш.
                        Това за ниската заплата е едната страна на медала.

Аз като работих в държавната администрация бяхме 3 долу-горе млади на 30-35г. Всичко друго над 50г + 3 пенсионера, и това за дирекция със състав от 30 човека. При постъпване всички знаехме на каква заплата ще сме, така че не заплатата беше основната причина за напускането ни и на тримата.

А това, че няма кого да назначиш не е вярно. Има много младежи, които дори и на ниска заплата искат да почнат в администрацията да натрупат опит за 2-3 години. Но не им се дава шанс точно заради пенсиите. Аз знам един служител, който е хем следствен хем пенсионер!?!? и това държавен служител!?!?И това още от времето на царя до сега!?!? А за неговото място мога да намеря веднага 3-ма желаещи младежи да започнат работа!
                        Last edited by luboil; 02.03.2011, 12:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                          Дори човек да има подходящото образувание...

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                            ... в нормалнитев държави си има обучение , после качеството се било сринало , ех смях
                            Точно го каза. Дори човек да има подходящото образувание, работата на различните места е специфична, т.е. при назначаване е нужно дори и кратко обучение за да може човека да се настрои да работи според възприетите правила в дадената организация. Защото дори и да иска и да може човек няма как да знае как точно се работи на даденото място.
                            Лошото е че работата в нашата държавна администрация става все по-непривлекателна, от една страна има тромаво законодателство изискващо много труд, а от друга ниски заплати, които не са бутани през последните няколко години.
                            После защо се чудим че администрацията ни не може да ни управлява добре? Ами не може само да искаме, трябва и да се дава.

Коментар

При нас има доста. Но това не е от добро. Няма кого да назначиш. Качеството на работната сила се срива със всяка изминала година. Не ви говоря за разни секретарки, деловодители и въобще административен персонал. Има крещящ недостиг на качествени хора с техническо образование и става все по-лошо. Младежта масово ходи да учи право, финанси, икономика и бизнес администрация и после ми размахва дипломата и се чуди защо не искам да ги взема на работа.

Та такива ми ти работи ..... затова в някои администрации някои наистина работят доживот.
                              ами ти ако си им шеф положението никак не е добре . кво да ги взимаш , като хал хабер си нямаш нито от икономика нито от финанси а в БГ се иска всичко на готово - оп тва м и трябва е сега ще намеря някой дето го е правил 3 години точно това . да , да ама не...
                              в нормалнитев държави си има обучение , после качеството се било сринало , ех смях

Коментар

• Първоначално изпратено от slavkovrr Разгледай мнение
                                А дали има пенсионери работещи в държавната администрация?И ако има, колко ли са те?
                                При нас има доста. Но това не е от добро. Няма кого да назначиш. Качеството на работната сила се срива със всяка изминала година. Не ви говоря за разни секретарки, деловодители и въобще административен персонал. Има крещящ недостиг на качествени хора с техническо образование и става все по-лошо. Младежта масово ходи да учи право, финанси, икономика и бизнес администрация и после ми размахва дипломата и се чуди защо не искам да ги взема на работа.

Та такива ми ти работи ..... затова в някои администрации някои наистина работят доживот.

Коментар

Working...
                                X