Първоначално изпратено от meche_cveti93
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко са на държавната софра? - 769 100 души
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЗа съжаление и аз съм забелязал това.... А още по лошото е че докато те си пишат аз и ти ги издържаме финансово......... И няма един ръководител дето поне да им спре нета за да им развали комфорта...
Защо не си гледате паничката.....ако търсиш държавна работа мога да ти помогна и ти да пишеш на интернет в работно време...ама за
700 лв. бруто ....стоя защото имам голям стаж и проценти и бонус на всеки три месеца ...ако си нов тогава отпадат процентите и бонусите са по малко и ставаш с 500 лв. месечно и ако имаш семейство......
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеРапан, тази мома се ебава с вас Не хвърляй таквиз цифри в пространството, че ще му прилошее на някой инвеститор.
Кратка справка в гугъл показва че основната заплата за младши експет в МФ е 537 лева бруто! Тоест с премии и т.н да го докарва до към 800 чисто.
Колко давате във вашият офис за служител с висше образование и език? Не се заяждам, интересно ми е.
Официалните данни са много осреднени.. Новите служители са с много по високи заплати. А момата със сигурност не ме лъже, защото знам колко и е акъла - не би посмяла...
При мен стартовата заплата за човек без опит и с език (при нас е задължителен) е 350 лв. На 6 месец ако се представи добре удвояваме тс 700. Нагоре е индивидуално в зависимост от представянето и стажа, но имам и хора с по 1 500 лв заплата.... Осигурявам всички служители на реалните им доходи..... Проблема е че рядко успявам да плащам в срок. Често ми се случва да закъснявам и към момента вървя назад с около 3 месеца.... И на практика се получава че хората взимат толкова колкото мога да им дам...
Слагам една скоба - 2008 ма година ядрото от експерти ми взимаше твърдо над 3000 лв на месец... За съжаление повечето от тях се оказаха много дребни души и пътищата ни се разминаха... Сега работя предимно с хора без опит, но мотивирани, които не мислят само за пари и съм много горд с екипа си....
Коментар
-
Рапан, тази мома се ***ва с вас Не хвърляй таквиз цифри в пространството, че ще му прилошее на някой инвеститор.
Кратка справка в гугъл показва че основната заплата за младши експет в МФ е 537 лева бруто! Тоест с премии и т.н да го докарва до към 800 чисто.
Минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността са:
-образование: висше, минимална степен – „професионален бакалавър по......”;
-професионален опит: не се изисква.
2. Допълнителните изисквания за длъжността са:
-висше образование в областта на стопанските или социалните науки;
-владеене на английски език - писмено и говоримо;
-компютърни умения – MS Office, правно-информационни продукти и Internet;
-познаване на българското законодателство и умения за ползване на нормативните документи в областта на бюджета;
-добро познаване на бюджетния процес в България и добрите практики в областта на резултативното бюджетиране.
http://www.jobtiger.bg/obiavi-za-rab...udzhet-79278-2Last edited by Eti_; 05.03.2011, 14:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеТи си напълно прав.. Но нека ти дам и една друга гледна точка - Най големите паразити в държавната администрация въобще не взимат по 500 лв. Примерно стартова заплата в мин. на финансите за млад специалист е 2 бона (една патка от моят екип отиде там и още еди8н преди години в екипа на Плугчиева) + че на всеки три месеца взимат някакви бонуси (по още една заплата) за справяне с работата + пари за дрехи+че по цял ден са крак връз крак... Щото от един момент на там не е важно колко взимаш, а е важено съотношението работа/нерви.... Щото винаги можеш да станеш един шеф на клон в Райфайзен банк или ОББ например, и да взимаш 5 бона заплата, ама това значи 15 часов работен ден и на 8 месец излиташ по някаква незнайна причина (разбира се след като си си довел вече клиентите)...
А да не забравяме и купищата други привилегии дето имат... Та не са толкова зле да ти кажа... Вярно е че има и такива със по 500 лв. но те са хора без избор и въобще не са в играта, нито са проблем...
.
ами какво да кажем за "експертката" на Земеделието Калинка , която беше с 4415 лв заплата? или за Кушлев с 9 бона? или за разни други такива ?
в министерство на финансите съм убеден , че е пълно с скъпоплатени "експерти" , които разбират от финанси колкото аз от ракетостроене . барабар с министър Седянков . после що всички искат в БГ на държавана работа.... щото е сладко по цял ден си клатиш краката абе циркове дами и господа .
за тва и нема да се оправим скоро
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЗа съжаление и аз съм забелязал това.... А още по лошото е че докато те си пишат аз и ти ги издържаме финансово......... И няма един ръководител дето поне да им спре нета за да им развали комфорта...
направо ми се драйфа като гледам какво им е нивото на повечето . най-жалкото е ,че хрантутковци дават акъли за икономическата политика и бизнес . смехория брат....
ние ги издържаме -те ни създават проблеми ....
Коментар
-
Аз съм на държавната софра от 7 години и такива като мен ще останат със сигура още най-малко 7, така, че разни смешковци дето се пънат да ни гонят от софрата въобще си нямат хал-хабер за какво иде реч. Боли ме фара за комплексите без капка знания и търговски нюх. Само те блеят за съкращения на Д.С. /държавна софра/. Мизерници!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнениеПрез почивните дни никой не се обажда от бюджетниците. Те пишат само в работно време
Коментар
-
Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнениеточно така
нека ние да си търпим държавните служителки като цветанка дето са по цял ден по форумите и да се оправдаваме, че другите не са като нас
1000 пъти й правя забележка да не драска глупости в работно време, но ефекта е никакъв ---------- почиваме си от нея през почивните дни като си ходи на село
ПС. Интернета трябва да се спре ма всички държавни служители - по 1 комп'тър в звенои ако някой има някаква работа - иначе на всички е ясно че паразитите са по цял ден в нета...
Коментар
-
Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнениеточно така
нека ние да си търпим държавните служителки като цветанка дето са по цял ден по форумите и да се оправдаваме, че другите не са като нас
1000 пъти й правя забележка да не драска глупости в работно време, но ефекта е никакъв ---------- почиваме си от нея през почивните дни като си ходи на село
Е това наистина прави много грозно впечатление - държавни служители които ние издържаме по цял ден са по форуми и фейсбук.... Вярно че има и съвестни хора, но държавната администрация е пълна с паразити. Ума не ти побира колко стотин хора се занимават със евакуиране на София при война. мерене на дължината на улиците, научни дейности по министерствата (разбирай всички тия са по цял ден в нета и само веднъж в края на годината пишат по един отчет поради каква причина не са се справили със задачата)... Ами знаеш ли мкакъв % държавни служители изобщо не ходи на работа - вясват се два пъти в седмицата за по 10 минути (водят се че работят на по 3 места) и си ходят по разни частни дела.... Особенно големи боклуци са юристите - всичките иработят на ястно и ползват държавните си длъжности да им тече стаж и ако све хванат на работа искат пари под масата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЕ все пак САЩ е единствената от развитите държави (все още не слагам там Китай и Индия) или да кажем държавите с богато население със силно позитивен естествен прираст - те са много млада нация тс. не ги задушават тежките пенсионни системи (то при тях е и по различно)...
1000 пъти й правя забележка да не драска глупости в работно време, но ефекта е никакъв ---------- почиваме си от нея през почивните дни като си ходи на селовари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Как бюджетния дефицит уби древен Рим:
http://borsi.blog.bg/history/2010/04...ven-rim.530825
Как бюджетния дефицит уби древен Рим - Разцвет и Залез:
http://borsi.blog.bg/history/2010/04...i-zalez.530837
Как бюджетния дефицит уби древен Рим - Краят:
http://borsi.blog.bg/history/2010/04...-kraiat.530841
Всяко увеличаване на администрацията неминуемо води до разпад на една държава.
Няма държава която да не обеднява значително и да не разстройва всичките си функции започне ли да расте администрацията.
Накрая се свършва винаги, или с разорение и фалити като в Латинска Америка или с чужда окупация.
Историята отдавна е доказала това.Last edited by Jay Gould; 04.03.2011, 20:05.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
За съжаление по време на криза трябва често да се избира по малкото зло - в случая 300 000 безработни ще са по опасни за държавата от същият брой неефективни държавни служители - Факт.
==========================================
Опасни в какъв смисъл - ще разбойничестват по пътищата, вместо да профукват държавните пари злоумишлено, или поради бездействие?
Е, ако държавата това съм аз, може да е опасно за мен. Ама не съм.
Да се било чакало оттласкването от дъното, че тогава да се реже.... Че защо, тогава пък ще има пари и още чиновници ще можем да назначим. На теб ако не ти стигат парите у дома, кога ще си намалиш разходите - сега, или когато ти увеличат заплатата?Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеПропускаш едно интересно детайлче:
1)
- в края на 2000г. броят на пенсионерите и бюджетниците общо се равняваше на 50.5% от населението на възраст над 19 години в България
2)
- в края на 2009г. броят на пенсионерите и бюджетниците общо се равняваше на 45.7% от населението на възраст над 19 години в България
Как мислиш, дали в САЩ в края на 2009г. броят на пенсионерите и бюджетниците общо се равнявал на 45.7% от населението им на възраст над 19 години?
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
http://www.nssi.bg/menu/2.html
Е все пак САЩ е единствената от развитите държави (все още не слагам там Китай и Индия) или да кажем държавите с богато население със силно позитивен естествен прираст - те са много млада нация тс. не ги задушават тежките пенсионни системи (то при тях е и по различно)...
Коментар
Коментар