IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение

Наистина ли има администрация да се занимава с това...да брои компоти ли

Няма... Просто дадох пример за да не говоря със конкретни примери, защото ще нарушим анонимността...

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
      А не ми се говори за БАН.... Половината ми колеги се водят на 8 часов работен ден в БАН. А в същото врем преподават по вузове... Водят се консултанти в по 3 фирми, две от които държавни....

Но не искам да ме разбиате погрешно - аз самият съм работил в министерство. Няма държава без администрация... Но трябва да се направят промени - най малкото да се даде път на знаешите и можещите за да променят нещо... Иначе става парадокса (поради който аз напуснах) - цяло звено от 20 мчовека от 20 години се занимава със, например колко компота се правят в България всяка година, НО никой за 20 години не им е дал колко хора правят компоти и списък на населените места (за което също отговарят две огромни звена) тс, те нямат никакъв начин да си свършат работата и просто веднъж в годината отчитата че няма как да се преброят компотите - Параграф 22... Уникално... А забравих и като дойде време за парите за дрехи и всички изпадат в истерия че трябва да правят нещо различно от седене в нета....Започва се едно звънене чак министъра разбира че паразитите са се размърдали.

Наистина ли има администрация да се занимава с това...да брои компоти ли

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
        Значи може да има изключения ,но правилото е ниски заплати .......изключението е повод за недоволство на масата плащащи данъци и омразата да падне върху цялото съсловия...държавна администрация...

Към Рапана ,
        сам признаваш че не си плащал от три месеца ...тези твойте крадат ли те или живеят на фотосинтеза...това повод ли да те наричат кръвопиец и некадърник щом не можеш да им намериш необходимите средства за препитаване....и примера е показател за всички частни фирми....
        Нищо лично само съждения върху написаното....

Ами хванахме и някои да ни крадат... Честно казано и аз често обвинявам себе си че не мога да давам заплати..... Е предим коледа едвам събрах да дам по 100 лв на хората да посрещанат празника... А имам да събирам (дължат ми) няма да ти кажа кави суми...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Да, не сме се разбрали, аз говорех за общия случай. За изключенията си прав.
          А не ми се говори за БАН.... Половината ми колеги се водят на 8 часов работен ден в БАН. А в същото врем преподават по вузове... Водят се консултанти в по 3 фирми, две от които държавни....

Но не искам да ме разбиате погрешно - аз самият съм работил в министерство. Няма държава без администрация... Но трябва да се направят промени - най малкото да се даде път на знаешите и можещите за да променят нещо... Иначе става парадокса (поради който аз напуснах) - цяло звено от 20 мчовека от 20 години се занимава със, например колко компота се правят в България всяка година, НО никой за 20 години не им е дал колко хора правят компоти и списък на населените места (за което също отговарят две огромни звена) тс, те нямат никакъв начин да си свършат работата и просто веднъж в годината отчитата че няма как да се преброят компотите - Параграф 22... Уникално... А забравих и като дойде време за парите за дрехи и всички изпадат в истерия че трябва да правят нещо различно от седене в нета....Започва се едно звънене чак министъра разбира че паразитите са се размърдали.

Коментар

Значи може да има изключения ,но правилото е ниски заплати .......изключението е повод за недоволство на масата плащащи данъци и омразата да падне върху цялото съсловия...държавна администрация...

Към Рапана ,
            сам признаваш че не си плащал от три месеца ...тези твойте крадат ли те или живеят на фотосинтеза...това повод ли да те наричат кръвопиец и некадърник щом не можеш да им намериш необходимите средства за препитаване....и примера е показател за всички частни фирми....
            Нищо лично само съждения върху написаното....

Коментар

Абе ако туриш и БНБ, БДЖ, АЕЦ Кузлудуй, доктори итн. дето не се водят държавни служители ама и те от същаъта ясла папат ебеш ли го колко ще станат...
              Привърженик съм на правилото, когато изказвам мнение да съм подготвен. Препоръчвам ето това четиво Доклад за състоянието на администрацията за 2009 г. на всички, които се упражняват в тая тема. А ето тук можете да видите същите доклади от 2004 г. насам. Докладът за 2010 още не приет от МС, ще стане около средата на годината.

Та в тоя доклад пише, че за 2009 г. администрацията е била 80 255 души, от които 47 194 централна администрация и 33 061 - териториална. В тази последната влизат и общините, които всъщност не би трябвало да се броят държавна администрация, защото са автономни и сами решават колко хора да наемат. В в горнит 80К+ не са включени МВР (около 60К), ДАНС (около 3К), армията (около 37К) и неизвестен на мен брой следователи, прокурори и съдии. Ама както и да ги броиш няма как да ги изкараш повече от 200-250К.

Четете го доклада. там всичко си пише - и за заплати и за възраст и за компютри и за интернет. Полезно четиво е. Ама нали знаете - чукча не читатель, чукча писатель

P.S. А на неграмотния модератор ще кажа, че демонстрира обидно ниска обща култура като редактира моя постинг и заменя "Посмали Манго" с "Посмали М***о". За твое сведение младежо (девойко) това е СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ АСЕН БОСЕВ и е включено в Библиотека златни страници за деца. Инвесторе, подбирайте си хората, поне да могат да отличават идиоми и други форми на речта и да знаят популярни цитати от известни автори!
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Не бе човек ти не ме разбираш - хората взимат много малки заплати (е Мечето ти казва - 500 лв стартово). Но....... назначават специалисти които явно ги водят много ценни и им дават много високи заплати - тези хора обикновенно работят в екипа на Дянков, по Европейските програми итн... Тая моята овца имаше оферта от Банка за добра позиция и избра министерството заради по високата заплата и държавната работа..... Ти сам помниш заплата на Калинка Илиева. По някакви канали успяват на определени хора да дават много високи заплати...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  А посмали М***о! Откъде ги измисли тия 500К? Да не говорим пък за манипулативното заглавие на темата - 700К+. Приказвате колкото да се намирате на работа.
                  Абе ако туриш и БНБ, БДЖ, АЕЦ Кузлудуй, доктори итн. дето не се водят държавни служители ама и те от същаъта ясла папат е**ш ли го колко ще станат...
                  Last edited by Eti_; 05.03.2011, 15:17.

Коментар

........... А не сега - половин милион вечно мрънкащи чиновничета...
                    А посмали М***о! Откъде ги измисли тия 500К? Да не говорим пък за манипулативното заглавие на темата - 700К+. Приказвате колкото да се намирате на работа.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Чакай къде отиде ..... ами специалистите със средно образование ,който са болшинството от администрацията е до 400-450 лв. заплата по щат....там какво име петролно кладенче или чичко паричко....
                      А за съкращенията съм го писал 1000 пъти,бяхме и петнайсет и десет и пет ....сега сме пет с тенденция да станем трима да не мислиш че повече работа вършим от 15 ....
                      ако ни закрият още по добре тогава ще цъфнете без нас но мошениците....
                      Вярно е че винаги има някакъв минимум - човк сигурно и с 60 лв на месец може да живее... НО синдикатите са го изчислили - минимум 700 лв на член от семейството в София...... И като се замислиш на там отиват нещата.

Коментар

Мерси, за отговора. Не е лоша политиката ти, пък като се поразсеят облаците, дано и те да са доволни от шефа.

А момата и да е взела някакво голямо ДМС за тримесечие и оттам да идва объркването колко са 20 см. , вярвай ми че основната и заплата е в пъти под 2К, имам идея колко взимат там.

Поздрави

Не бе човек ти не ме разбираш - хората взимат много малки заплати (е Мечето ти казва - 500 лв стартово). Но....... назначават специалисти които явно ги водят много ценни и им дават много високи заплати - тези хора обикновенно работят в екипа на Дянков, по Европейските програми итн... Тая моята овца имаше оферта от Банка за добра позиция и избра министерството заради по високата заплата и държавната работа..... Ти сам помниш заплата на Калинка Илиева. По някакви канали успяват на определени хора да дават много високи заплати...

Коментар

Не те просто не живеят с тези пари... Всичките някой ги издържа (я съпруг, я някое наемче, я някое прасенце от ссело им идва), а те просто бозаят на данъкоплатеца парите.... Администрацията в БГ трябва да се намали на половина минимум и тия дето останат да взимат заплати, но да им обърнат хастара от работа.... А не сега - половин милион вечно мрънкащи чиновничета...
                          Чакай къде отиде ..... ами специалистите със средно образование ,който са болшинството от администрацията е до 400-450 лв. заплата по щат....там какво име петролно кладенче или чичко паричко....
                          А за съкращенията съм го писал 1000 пъти,бяхме и петнайсет и десет и пет ....сега сме пет с тенденция да станем трима да не мислиш че повече работа вършим от 15 ....
                          ако ни закрият още по добре тогава ще цъфнете без нас но мошениците....

Коментар

Сега работя предимно с хора без опит, но мотивирани, които не мислят само за пари и съм много горд с екипа си....
                            Мерси, за отговора. Не е лоша политиката ти, пък като се поразсеят облаците, дано и те да са доволни от шефа.

А момата и да е взела някакво голямо ДМС за тримесечие и оттам да идва объркването колко са 20 см. , вярвай ми че основната и заплата е в пъти под 2К, имам идея колко взимат там.

Поздрави

Коментар

Ето за това говорим тези 700 К живеят с тези пари и са корумпирани според теб защото са малко.....Гадно е да пишеш без да мислиш...
                              Не те просто не живеят с тези пари... Всичките някой ги издържа (я съпруг, я някое наемче, я някое прасенце от ссело им идва), а те просто бозаят на данъкоплатеца парите.... Администрацията в БГ трябва да се намали на половина минимум и тия дето останат да взимат заплати, но да им обърнат хастара от работа.... А не сега - половин милион вечно мрънкащи чиновничета...

Коментар

Колега, тия ги разправяй на някой друг... Значи си корумпиран или имаш странични доходи... А бонуса на три месеца е върховна несправедливост - като на гърците 13 тата заплата...

Ето за това говорим тези 700 К живеят с тези пари и са корумпирани според теб защото са малко.....Гадно е да пишеш без да мислиш...

Коментар

Working...
                                X