IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
    Мисля, че точно тук излезна извън нормалната линия на мислене! Какво значи това? Че той ще дойде "за да ти иска нещо от теб" (забележи кавичките!), та ще дойде, защото точно според твоите думи, спазва закона и иска административно да са му окей нещата и ти ще му дадеш да разбере. Така ли? Как точно ще му дадеш да разбере? Мисля, че всички се сещаме как. А като какъв се изживяваш ти лично, че ще използваш служебното си полжение за да му стъжниш живота? Дали ти си: А/служител на държатава и съответно служител на точно тоя човек, който е дошъл при теб за да изпълни законите на тая същата държава; Б/един хрантутник, който си мисли, че поради спецификата на работата си (а именно дейност, за която нямаш конкурент, няма при кой друг да отиде човек) може да злоупотребява със служебното си положение, да дава да се разбере на тоя и на ония и на практика да пречиш на бизнеса, точно както човека ти казва.
    Хайде сега, не се хващай за думите ми, такъв е израза.
    Иначе мисля че не съм нито А, защото държавата не е човека който иска нещо, тя е нещо над обикновения гражданин, т.е. администрацията работи не за конкретен човек, а за държавата ни; нито Б, защото не съм хрантутник, никой не дава пари без работа, нали?
    Просто не обичам да се говори че не се било работило, а в същото време да си заринат с работа. Както и да се говори че след съкращенията заплатите ще бъдат актуализирани със спестените средства, а реално не е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
      Ти какво искаш да кажеш? Че администрацията не върши никаква работа ли? Или че искаш да нямаме администрация, съответно държава и да става анархия? Аман от анархисти бе, все някой трябва да работи за държавата, за да имаме държава.
      Ти да ми паднеш да ми искаш да ти свърша нещо, че да гледаш какво ще става, ама .....
      Мисля, че точно тук излезна извън нормалната линия на мислене! Какво значи това? Че той ще дойде "за да ти иска нещо от теб" (забележи кавичките!), та ще дойде, защото точно според твоите думи, спазва закона и иска административно да са му окей нещата и ти ще му дадеш да разбере. Така ли? Как точно ще му дадеш да разбере? Мисля, че всички се сещаме как. А като какъв се изживяваш ти лично, че ще използваш служебното си полжение за да му стъжниш живота? Дали ти си: А/служител на държатава и съответно служител на точно тоя човек, който е дошъл при теб за да изпълни законите на тая същата държава; Б/един хрантутник, който си мисли, че поради спецификата на работата си (а именно дейност, за която нямаш конкурент, няма при кой друг да отиде човек) може да злоупотребява със служебното си положение, да дава да се разбере на тоя и на ония и на практика да пречиш на бизнеса, точно както човека ти казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Мале-е-е - чета туканка и направо не вярвам на своите зъркели - някакви чиновници твърдят, че ВЪРШЕЛИ РАБОТА ?!? Вие въобще знаете ли какво е това работа, синове майчини?
        Ти какво искаш да кажеш? Че администрацията не върши никаква работа ли? Или че искаш да нямаме администрация, съответно държава и да става анархия? Аман от анархисти бе, все някой трябва да работи за държавата, за да имаме държава.
        Ти да ми паднеш да ми искаш да ти свърша нещо, че да гледаш какво ще става, ама .....

Коментар

• Редакционен: Добре платена - да, компактна - едва ли

От Дневник

Администрацията намаляла с 9 хил. бройки за година и половина - 22 мар
          "Политиката ще продължи да се води на принципа отговорност за всеки похарчен лев. Целта ни е компактна и добре платена администрация." С този слоган (изречение от съобщението на пресцентъра на финансовото министерство) правителството на ГЕРБ обяви, че е съкратило 12% от държавната администрация, или 9000 щата. До края на годината ще има съкращения на още 3500-4000 бройки, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Тези ведри новини обаче страдат от остра липса на конкретност, като например колко души и откъде са съкратени, както и дали посочените 9000 са реално съществуващи хора, или са незаети щатове. Защото номерът с "мъртвите души" бива пробутван на данъкоплатците от всяко правителство.
          Най-разтърсваща от съобщението е новината, че МВР също е оптимизирало своя щат с 3000 бройки. С това число ведомството, оглавявано от Цветан Цветанов, изпъква като отличник в съкращенията.

Озадачаваща новина, като се има предвид, че бюджетните съкращения миналото лято не го засегнаха с нито стотинка с оправданието, че на МВР не му достигат служители и че няколко хиляди работни места стоят празни. В началото на 2010 г. министърът беше обявил "ще правим съкращение на 4-5 хиляди щата, които и без това никога не са били заети и не е имало възможност да бъдат обезпечени финансово".

По-късно съобщи, че съкращават 3000 бройки, но "няма да се стигне до принудително освобождаване на служители на МВР , защото в момента има една вълна от напускащи системата". Сметката какво точно е съкратено от началото на мандата е трудна и енигмата колко са реално освободените служители остава. Не само за силовото, а за всяко министерство.

Няма отговор и на въпроса как се реши проблемът с изплащането на неползваните отпуски и обезщетения в размер на няколко заплати - през лятото липсата на средства за тях бяха основният аргумент на управляващите срещу упреците, че администрацията не се съкращава.

В опита си да убеди гражданите в реформаторския си дух министерството на финансите удобно пропуска, че повечето от посочените от него като закрити държавни структури всъщност са преобразувани и само са им сменени имената. Липсва и "малката" подробност, че до броени седмици ще започнат работа нови ведомства като БОРКОР, Комисията по цените, Специализирания наказателен съд, в които ще бъдат открити нови немалко щатове. Какъв ли ще е балансът съкратени - назначени тогава?
          Last edited by SEBULBA; 23.03.2011, 11:08.

Коментар

• Мале-е-е - чета туканка и направо не вярвам на своите зъркели - някакви чиновници твърдят, че ВЪРШЕЛИ РАБОТА ?!? Вие въобще знаете ли какво е това работа, синове майчини?

Вие ПРЕЧИТЕ на хората да работят, кожите ви !!!

Не 4%, 64% съкращения трябват, яко гонка - и тогава, на тия дето са се оказали достатъчно кадърни, за да оцелеят, да им се вдигнат заплатите с 50%.

Това е лесно по една елементарна причина - факт е, че огромната част от заниманията на чиновниците са излишни - печатченца, документченца, хартийчички - които те сами са си измислили, за да симулират дейност, да не говорим че има цели агенции и институции, чиито функции се дублират с тези на други агенции и институции.
            Last edited by Императорът; 22.03.2011, 20:05.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
              и ти се присъедини към хитовете с поредната порция простотии .
              Тебе даже не си струва да те удостоя с отговор

Айде и ти у лево:

<--------

Коментар

Виж, за това тук не си прав да виниш администрацията, защото не тя определя законите и правилата, те се дават от горе, а администрацията следва да действа и управлява хората според правилата.
                След като е казано че трябва да има мокър печат, служителите са длъжни да ти кажат и да те инструктират да сложиш такъв. Те не са виновни, такива са правилата от горе.
                Кое горе бре, от всевишния ли са спуснати?
                Правилата ги спуща някакво си чиновниче, шеф на службица, дето е продукт на същото малоумно съсловие и съответно също е част от тази паразитна паплач.
                А администрацията не следва да управлява, а да служи на хората и на бизнеса, защото те са тези които им изкарват заплатите на бюджетниците.

Айде бегай у лево

<------

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                  Абсолютно е прав. Реформи се правят по време на криза, защото по време на подем, няма политическа воля за тези реформи. Айде опитай се да обясниш на някой бюджетен паразит що е оптимизация на разходи, и че е необходимо да бъде съкратен, в година на бюджетен излишък Така, че Дянков е прав, реформите закъсняват
                  и ти се присъедини към хитовете с поредната порция простотии .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                    хитовете днес продължават :

Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи, каза вицепремиерът
                    Абсолютно е прав. Реформи се правят по време на криза, защото по време на подем, няма политическа воля за тези реформи. Айде опитай се да обясниш на някой бюджетен паразит що е оптимизация на разходи, и че е необходимо да бъде съкратен, в година на бюджетен излишък Така, че Дянков е прав, реформите закъсняват

Коментар

• хитовете днес продължават :

Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи, каза вицепремиерът

клоун

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Ей го поредното Д(п)Сарско ланце - щели да управляват хората. Алоооо онбаши, ти НЕ УПРАВЛЯВАШ, ти СЛУЖИШ на народа. И след съкращенията ще управляваш само колело.
                        Хайде без обиди, никога не съм симпатизирал на ДПС, няма и да го направя.
                        Както и да го наречеш, управлява или служи, в този случай си е по-скоро управлява, защото точно служителят е този който ще ти каже и ще те накара да сложиш мокър печат. Иначе, няма да те обслужи, защото не изпълняваш изискванията които са спуснати отгоре.
                        Аман от хора които не зачитат работата на администрацията ни.

Коментар

• Ей го поредното Д(п)Сарско ланце - щели да управляват хората. Алоооо онбаши, ти НЕ УПРАВЛЯВАШ, ти СЛУЖИШ на народа. И след съкращенията ще управляваш само колело.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                            Това е имитация на работа. Оня ден една държавна служителка ми върна документите, щото за фирмата иска актуално състояние с мокър печат При условие, че фирмения регистър е публичен, достъпен е през интернет (безплатно), и информацията във службата по вписванията я разпечатват пак оттам ( ама и слагат печат! - 5 лв., с превода 10 лв.) Шибани оператори на печат!
                            Виж, за това тук не си прав да виниш администрацията, защото не тя определя законите и правилата, те се дават от горе, а администрацията следва да действа и управлява хората според правилата.
                            След като е казано че трябва да има мокър печат, служителите са длъжни да ти кажат и да те инструктират да сложиш такъв. Те не са виновни, такива са правилата от горе.

Коментар

• Ми то как да не се дразниш когато някакъв тотален безхаберник наричащ се трейдър - който в същото време е фен на социализма е тръгнал да дава акъл за неща дето въобще не са му ясни

Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                              all_tradere, имам чувството че Дянков е най-големият ти враг и виновник за всички твои беди! По принцип рядко се ядосвам и дразня, но ако прочета още някое твое мнение със сигурност ще ми се случи! Преосмисли си поведението и писанията, пич, особено коментарите ти за хора които няй-вероятно не познаваш лично, защото, повярвай ми звучиш много аматьорски и папагалски!

Коментар

Колкото и да не ми се вярва, дойде време да съм на едно мнение с колегата mnz. Нито е нормално, нито е редно, да се говори и обещава едно, а после след съкращенията спестените средства директно да се орязват без да има никакво разпределяне на средствата към фонд работна заплата, както е обещано. И така до следващите съкращения, и пак същите приказки, и пак същите действия. А работата расте постоянно, не само че хората остават по-малко, но и новите промени изискват все повече нови дейности, които трябва да се извършват и контролират. Всяка година има промени и досега работата винаги се е увеличавала, а заплатите не.
                                Това е имитация на работа. Оня ден една държавна служителка ми върна документите, щото за фирмата иска актуално състояние с мокър печат При условие, че фирмения регистър е публичен, достъпен е през интернет (безплатно), и информацията във службата по вписванията я разпечатват пак оттам ( ама и слагат печат! - 5 лв., с превода 10 лв.) Шибани оператори на печат! Компютрите и интернет за тях са само развлекателно средство... Едни чиновници хранят други чиновници, а и едните, и другите са излишни - купища работа може да се свърши онлайн. Чиновниците ги е страх най-много от съкращения, защото в реалната икономика са негодни за нищо. Затова е и тая имитация на работа... Минимум още 50% съкращения оттук нататък, кухите тьотки - аут, това трябва да е целта, и тогава ще можем да се похвалим с ефективна държавна и общинска администрация...

Коментар

Working...
                                X