IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• all_tradere, имам чувството че Дянков е най-големият ти враг и виновник за всички твои беди! По принцип рядко се ядосвам и дразня, но ако прочета още някое твое мнение със сигурност ще ми се случи! Преосмисли си поведението и писанията, пич, особено коментарите ти за хора които няй-вероятно не познаваш лично, защото, повярвай ми звучиш много аматьорски и папагалски!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader;1059067026[B
      Администрацията не трябва да мисли, а да изпълнява законодателството[/B] . Затова е важно тя да е добре квалифицирана", каза още Дянков в отговор на въпрос от бизнеса.
      Това е вярно, не виждам нищо ненормално. Администрацията трябва да изпълнява това което ѝ се каже отгоре, не е нейна работа да мизли и да разсъждава, че то ако всеки вземе да мисли, как ще се управлява администрацията? Всеки ще прави каквото си иска, което не е добре.
      Обаче това за добрата квалификация, трябва да върви и със съответното заплащане, защото иначе трудно ще намериш някой много квалифициран да работи за сегашните ниски заплати.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
        Колкото и да не ми се вярва, дойде време да съм на едно мнение с колегата mnz. Нито е нормално, нито е редно, да се говори и обещава едно, а после след съкращенията спестените средства директно да се орязват без да има никакво разпределяне на средствата към фонд работна заплата, както е обещано. И така до следващите съкращения, и пак същите приказки, и пак същите действия. А работата расте постоянно, не само че хората остават по-малко, но и новите промени изискват все повече нови дейности, които трябва да се извършват и контролират. Всяка година има промени и досега работата винаги се е увеличавала, а заплатите не.
        като ви упрвалява палячо-комик като Дянков няма да стане нищо хубаво .
        да не говорим ,че пак лъже за администрацията . ще ви уввличат заплатата на кукуво лято . направо се забавлявам на този клоун и плоските му лъжи . мисля,че в цирка или психодиспансера по му прляга отколото начело на държава .
        ето най- големият виц от статията :

Администрацията не трябва да мисли, а да изпълнява законодателството . Затова е важно тя да е добре квалифицирана", каза още Дянков в отговор на въпрос от бизнеса.

освен ,че е комплексиран до не май къде си очевидно е и тъп

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
          Когато ви се вдигне производителноста. Какъвто ви е продукта, такива са ви и заплатите. Даже са прекалено големи и би следвало да се намалят...
          Колкото и да не ми се вярва, дойде време да съм на едно мнение с колегата mnz. Нито е нормално, нито е редно, да се говори и обещава едно, а после след съкращенията спестените средства директно да се орязват без да има никакво разпределяне на средствата към фонд работна заплата, както е обещано. И така до следващите съкращения, и пак същите приказки, и пак същите действия. А работата расте постоянно, не само че хората остават по-малко, но и новите промени изискват все повече нови дейности, които трябва да се извършват и контролират. Всяка година има промени и досега работата винаги се е увеличавала, а заплатите не.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
            Стига само съкръщения, а кога ще има актуализиране на заплатите, които не са ни бутани вече 3-та година ще стане?
            Когато ви се вдигне производителноста. Какъвто ви е продукта, такива са ви и заплатите. Даже са прекалено големи и би следвало да се намалят...

Коментар

Стига само съкръщения, а кога ще има актуализиране на заплатите, които не са ни бутани вече 3-та година ще стане?

Още 4% от чиновниците ще бъдат съкратени до края на годината

До момента правителството на ГЕРБ е съкратило 12% от чиновниците, или 9 хил. души, до края на годината се очаква държавната си работа да загубят още 4%, или около 3500-4000 "бюрократа". Това ще даде възможност от 2012 г. да се спестяват около 200 млн. лв. разходи годишно, съобщи пред журналисти вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, след като участва в представянето на редовния доклад на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за страните в преход през последните 10 години.
              не изключвам възможността Дянков отново да лъже . до колкото аз имам информация администрацията не само не се е намалила , но се е увеличила с 6 % за 2 год . не знам кое е верно , но чудно как се намаля бюрокрацията при положение ,че се съдават нови комисии - пример с комисията за храните и там некви с Бокор за корупцията . чудно как се създават държавни комисии а бюрокрацията се била съкращавала - този отново лъже

в нормална държава хора като този са в психодиспансера , в България са вицепремиери - и да цитирам една група - държавата ни е за психодиспансер
              Last edited by all_trader; 22.03.2011, 14:38.

Коментар

Видях, но за съжаление е само слух, защото при нас няма нищо подобно.
                Мен по-скоро не ми харесва това че едно се говори, а друго се прави. Нали уж парите спестени от многобройните съкръщения щяха да бъдат разпределяни между останалите служители, а реално нищо подоно не стана. Само съкръщения, работата постоянно се увеличава защото остават по-малко хора, а заплатите никакви не са бутани с години въпреки инфлацията.
                Ми като не ти харесва напускай бе паразит. Нека малко и работата да ви се увеличи, не само заплатите.
                Last edited by sando1; 22.03.2011, 14:44.

Коментар

• Напусни Д(П)Сарско куче. Като не си доволен, бегай в частния бизнес, там ще те оценят подобаващо .
                  Ама неее, друго си е да драскаш простотии за "управлението на народа" от топлото местенце на "Стамболийски", дейба и лайняната ви партийка дейба.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                    мнз, ти не прочете ли мнението под твоето!?
                    Видях, но за съжаление е само слух, защото при нас няма нищо подобно.
                    Мен по-скоро не ми харесва това че едно се говори, а друго се прави. Нали уж парите спестени от многобройните съкръщения щяха да бъдат разпределяни между останалите служители, а реално нищо подоно не стана. Само съкръщения, работата постоянно се увеличава защото остават по-малко хора, а заплатите никакви не са бутани с години въпреки инфлацията.

Коментар

• мнз, ти не прочете ли мнението под твоето!?

Коментар

• Стига само съкръщения, а кога ще има актуализиране на заплатите, които не са ни бутани вече 3-та година ще стане?

Още 4% от чиновниците ще бъдат съкратени до края на годината

До момента правителството на ГЕРБ е съкратило 12% от чиновниците, или 9 хил. души, до края на годината се очаква държавната си работа да загубят още 4%, или около 3500-4000 "бюрократа". Това ще даде възможност от 2012 г. да се спестяват около 200 млн. лв. разходи годишно, съобщи пред журналисти вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, след като участва в представянето на редовния доклад на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за страните в преход през последните 10 години.

Коментар

• Тези дни са повишили заплатите с от 200 до 500лв на част от държавната администрация.
                          Инфо от служителка работеща в контрол по водите в "Изпълнителна Агенция по Околна Среда".

Коментар

• В Германия:
                            - в края на юни 2009г. бюджетниците бяха 4,547,600 души
                            - всички заети в края на юни бяха 40,133,000 души
                            Тоест бюджетниците бяха 11.33% от всички заети в Германия в края на юни 2009г.
                            В България:
                            - в края на юни 2009г. бюджетниците бяха 631,492 души
                            - всички заети в края на юни 2009г. бяха 2,402,243 души
                            Тоест бюджетниците бяха 26.3% от всички заети в България в края на юни 2009г.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
                            http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
                            http://www.statistik-portal.de/Stati..._jahrtab60.asp
                            http://www.destatis.de/jetspeed/port...nderPrint.psml

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                              Аз лично съм склонен да приема Германия за Бенчмарк.
                              Българина обича да се сравнява с германеца /дори със западно-германеца/, но до колко е правилно това, оставям всеки сам да си прецени...
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                " Кат картофите са поскъпнали с 200%, защо не си садите тогава ?! " - в този смисъл се изцепи Премиерът-Слънце вчера, пред Диана Найденова в "Опасно близо"

Българският премиер: "И 2000 процента да порасне цената на картофите, мен специално това не ме касае, защото си ги садя сам. И понеже ме питате за картофите, ще ви отговоря в... Питате ме за хляб, питате ме за картофи. Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете? Трябва да се сложат на тъмно, за да покълнат, след това малко с мотиката се копаят, слагат се. И толкова пустеещи земи, всеки може да си насади. Майка ми беше учителка, но също копаеше, когато имаше нужда да си подпомогне бюджета. Те и 2000 процента да порасне цената на картофите, мен специално, моето семейство и стотици, хиляди семейства това не ги касае“.
                                А защо тоя дебил не прати своите гнъсни любимци - отвратителните хъхряци да садят картофи, вместо да им плаща милиарди помощи от нашите доходи, за да НЕ работят ?!? Помощи без ограничения в срокът, пожизнено, защото, видиш ли, "на ромите социалните помощи са единственото препитание", ама не може да ги прати да хванат мотиките, макар че има 3 000 000 декара пустееща обработваема земя в държавният поземлен фонд !!!

Истината е, че 3 000 000 баламурници Българи посадиха един компир в премиерското кресло преди 20 месеца, ама такъв компир, че не езиците, ами и търбусите ни изгори.

Наглостта и простотията на това говедо ескалират вече от ден на ден, нямам думи вече да го опиша просто...
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X