IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДНСК събори тоалетната на семейство от Дупница:

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/..._Dupnitsa.html

Семейство от Дупница остана без баня и тоалетна, след като ДНСК определи постройката за незаконна и я събори. Освен че вече нямат външна тоалетна, Иглика Йовева и синът й нямат и вътрешна, защото в техния район няма канализация.

Тоалетната в двора на Иглика е построена през 1939 г. от нейните родители. След направен оглед на съседен имот от ДНСК, експертите попадат на обекта случайно и установяват, че семейството няма документи за нея.

“Многократно съм подавала молба към Община Дупница да ми се издаде виза, ако не на това място, на друго. Отговорът винаги е бил един и същ: трябва да се развали съществуващата незаконна постройка, за да се даде разрешение за издигането на друга. Аз през това време обаче нямам възможност къде да ползвам друго място за тоалетна”, жалва се Иглика.

И въпреки че тя настоява за гратисен период, в който да реши проблема със санитарния възел, не среща разбиране от контролните органи, които са категорични, че постройката подлежи на събаряне, защото собственичката на имота е пропуснала всички срокове, за да намери алтернатива. Сега пред Иглика стои въпросът как да осигури нормални санитарно-хигиенни условия, за да отглежда сина си, който има и здравословен проблем – възстановява с след онкологично заболяване.

От “Социални грижи” вече са предложили на жената да настанят момчето в специализирано заведение.
    Last edited by Jay Gould; 14.04.2011, 21:14.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• 14 Април - Великденски бонуси за някой чиновници в община София, в размер на 2 000 000 лева.
      Last edited by Jay Gould; 14.04.2011, 20:30.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Браво на Уорлик !!! Настъпа право по мазола тия комунистически мекерета !!!
        Заради дупедавци като теб сме на това дередже... Във всяка самоуважаваща се държава, ако някой посланик си позволи да дава такива оценки още на другия ден му се дава срок да напусне държавата до 48 часа!

На всичкото отгоре, това е послъника на държавата която стана синоним на незачитането на законите в наши дни! Посланик на държава която и в момента държи концетрационен лагер като Гуантанамо, където се изтезават затворени без съд и присъда отвлечени чужди граждани, няма никакво основание дори да се изказва по юридически въпроси. Камо ли пък да дава съвети?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ЗАБОГАТЯ РЯЗКО
          http://www.blitz.bg/news/article/105585
          Държавната служба може да бъде свръхдоходоносна за някои от българските чиновници. Това нагледно демонстрира зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. За 2 години той е успял да спести почти 200 000 лева, твърди

Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители:
          http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/...nite-sl.509036

Коментар

• Остри реплики между Борис Велчев и Джеймс Уорлик

Главният прокурор Борис Велчев и председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев посрещнаха "с недоумение" позицията на посланик Джеймс Уорлик, че в страната има две съдебни системи - за бедните и за богатите. Те определиха още тезата на американския посланик като "неоснователна" и "неприемлива" и обидна за магистратите в България. Позицията си Уорлик изрази на кръглата маса за националната сигурност.

Браво на Уорлик !!! Настъпа право по мазола тия комунистически мекерета !!!

Коментар

• Хора от министерството разказват още, че заместник-министър Георги Костов пък изгорил 1200 л бензин със служебния си автомобил само през февруари тази година...http://www.blitz.bg/news/article/104740

Тоя в Ролс-Ройс ли го возят, или в танк Т -34 ??!

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                Разходи на консолидирания държавен бюджет за заплати и осигуровки на бюджетниците:
                1)
                - от началото на 2005г. до края на февруари 2005г. - 331.6 милиона лв.
                - от началото на 2007г. до края на февруари 2007г. - 563.21 милиона лв.
                Тоест за две години имаше увеличение от 70%!?!?!?!?!?!?!?!?!?
                2)
                - от началото на 2009г. до края на февруари 2009г. - 729.6 милиона лв.
                - от началото на 2011г. до края на февруари 2011г. - 768.91 милиона лв.
                Тоест за две години има увеличение от 5%, въпреки че бюджетниците мечтаят за над 100% увеличение.

http://www.minfin.bg/bg/statistics
                Не бива само да се пише.Трябва и да се чете.И да се осмисли прочетеното

Коментар

• Разходи на консолидирания държавен бюджет за заплати и осигуровки на бюджетниците:
                  1)
                  - от началото на 2005г. до края на февруари 2005г. - 331.6 милиона лв.
                  - от началото на 2007г. до края на февруари 2007г. - 563.21 милиона лв.
                  Тоест за две години имаше увеличение от 70%!?!?!?!?!?!?!?!?!?
                  2)
                  - от началото на 2009г. до края на февруари 2009г. - 729.6 милиона лв.
                  - от началото на 2011г. до края на февруари 2011г. - 768.91 милиона лв.
                  Тоест за две години има увеличение от 5%, въпреки че бюджетниците мечтаят за над 100% увеличение.

http://www.minfin.bg/bg/statistics

Коментар

• БОРКОР стартира работа през юни
                    В момента се формира щатът, назначават се хора

29.03.2011 10:47

Новият Център за превенция и противодействие на организираната престъпност и корупцията (БОРКОР) ще заработи през юни. В момента се формира щатът и започва назначаването на хора, съобщи шефът на звеното Румен Миланов по БНР.
                    БОРКОР има за цел да изследва процесите в областта на корупцията и организираната престъпност, а в бъдеще може и за националната сигурност, поясни Миланов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                      Ти как служиш на държават г-н държавен служител? Като по цял ден киснеш по форумите ли? За това ли ти плаща държавата?
                      Eй затова дълг на всеки отговорен гражданин е да плаща възможно по-малко данъци и осигуровки. Паразитите като тоя ще измрат когато свърши кръвчицата на гостоприемника. Колкото повече им затягаме кранчето, толкова повече ще бъдат принудени да извършат необходимите съкращения на хрантутниците (минимум 50% оттук нататък)

Коментар

• Църковните храмове в Провадийско и Варненско са били щателно проверени от експерти на Инспекцията по труда във Варна. Специалистите изисквали трудовите договори на духовниците, по които поповете получавали и месечните си възнаграждения. Eкспертите от морската столица установили, че всички във Варненско - от клисаря до свещеника, са с изрядни документи по светското трудово законодателство. http://news.varna24.bg/240677.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                          Абе аз разбирам какво мислиш и как си го представяш, ама не си прав. То затова у нас се казва "държавен служител", т.е. служител на държавата, а не народен служител, т.е.. такъв дето да служи на народа. И е нормално, защото заплатата на служителя се плаща от държавата, а не от народа. Държавният служител първо служи на държавата, а после ако е нужно обслужва/управлява/ръководи и отделни хора, но според това което иска държавата.
                          Държавата от къде ги взима тия пари?
                          Държавния служителни нищо не ръководи, той спазва закона, т.е. служи, съвсем си ги оплел нещата.
                          Но предвид, че не се аргоментираш, защо нещата са така и така ще ти го кажа по другия начин:
                          Не мисли, че ръководиш нещо, че служиш на държавата и управляваш някой си, защото има много бърз и груб начин да се окаже, че не е така. Нещата са прости - в момента, в който не спазиш закона - жалби, медии и изхвърчаш като пуканка и се оказваш от другата страна
                          Та промени си гледната точка, че в гореописаната ситуация ще изхвърчиш по-бързо и от служител в частна фирма и ще разбереш, че служиш точно на човека пред гишето и на законите, който би трябвало да защитават него и неговите права ...

Коментар

Абе аз разбирам какво мислиш и как си го представяш, ама не си прав. То затова у нас се казва "държавен служител", т.е. служител на държавата, а не народен служител, т.е.. такъв дето да служи на народа. И е нормално, защото заплатата на служителя се плаща от държавата, а не от народа. Държавният служител първо служи на държавата, а после ако е нужно обслужва/управлява/ръководи и отделни хора, но според това което иска държавата.
                            Ти как служиш на държават г-н държавен служител? Като по цял ден киснеш по форумите ли? За това ли ти плаща държавата?

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                              Не знам дали е такъв израза, но не бих искал на никой служител в държавната администрация дори и на шега да му минават такива изрази през главата.
                              Колкото до "Иначе мисля че не съм нито А, защото държавата не е човека който иска нещо, тя е нещо над обикновения гражданин, т.е. администрацията работи не за конкретен човек, а за държавата ни; .." - Държавата са гражданите в нея. Държавната администрация работи за тях и техните интереси, а не за някакви си свои лични цели. Държавната администрация трябва да работи изцяло в интерес на човека, като същевременно пази той да не ощети интересите на другите граждани. Разбираш ли? Работиш за дадения човек и за всики граждани заедно и режеш дадения човек само ако накърнява пряко или косвено правата на останалите граждани, а не на общо основание. Разбираш ли? Държавата не трябва да е репресивен апарат, не трябва да мачка хората, защото така трябвало, а трябва да ги пази. За съжаление точно това мислене не забелязвам за сега в твойте изказвания. Ти не мислиш, че служиш на хората, ти служиш на държавата, т.е. на кой служиш? На шефовете си, който ти казват както да правиш? А на тях кой им казва - техните шефове и така нататък докато стигнем до премиера. Т.е. ако тръгнем в тая посока цялата държавна администрация служи само на Бойко. Усещаш ли как се плъзга тая логика по наклона...
                              Та това е един от основните проблеми на държавната администрация - дадения експерт знае из основи законодателството в собствената си малка вселена и когато обикновенния човек (средностатистическия гражданин) застане срещу него по въпроси от точно тая област той изглежда некомпетентен. Защо, защото не можеш да изучиш изоснови всички закони и наредби и постановления и т.н. освен ако това не ти е работа. И в тая ситуация какво става, държавния служител гледа тоя срещу себе си и се чуства в силната позиция, защото познава проблематиката из основи, а тоя срещу него е някакъв цървул, на който ще му се разясни как няма да му станат нещата защото това не е направил, онова не му е на 100% според написаното някъде си и т.н. Ето това мислене ме вбесява - вместо да се подхожда с идеята да се помогне на човека му се набиват чивиите и го гледаме от високо. Та наистина разбери - държавния служител е служител на хората, а не на държавата и ако ти примерно живееше в моята къща и ядеше моя хляб, много трудно ще ме погледнеш отгоре като невежа и зависещ изцяло от теб ако ми дотрябваш, в област, в която ти си компетентна, но понеже си държавен служител и заплатата ти я дава някаква имагинерна държава, на която ти служиш отношението е съвсем различно.
                              Надявам се разбираш, че по-ясно от това не мога да ти го обясня...

Коментар

Хайде сега, не се хващай за думите ми, такъв е израза.
                                Иначе мисля че не съм нито А, защото държавата не е човека който иска нещо, тя е нещо над обикновения гражданин, т.е. администрацията работи не за конкретен човек, а за държавата ни; нито Б, защото не съм хрантутник, никой не дава пари без работа, нали?
                                Просто не обичам да се говори че не се било работило, а в същото време да си заринат с работа. Както и да се говори че след съкращенията заплатите ще бъдат актуализирани със спестените средства, а реално не е така.
                                Не знам дали е такъв израза, но не бих искал на никой служител в държавната администрация дори и на шега да му минават такива изрази през главата.
                                Колкото до "Иначе мисля че не съм нито А, защото държавата не е човека който иска нещо, тя е нещо над обикновения гражданин, т.е. администрацията работи не за конкретен човек, а за държавата ни; .." - Държавата са гражданите в нея. Държавната администрация работи за тях и техните интереси, а не за някакви си свои лични цели. Държавната администрация трябва да работи изцяло в интерес на човека, като същевременно пази той да не ощети интересите на другите граждани. Разбираш ли? Работиш за дадения човек и за всики граждани заедно и режеш дадения човек само ако накърнява пряко или косвено правата на останалите граждани, а не на общо основание. Разбираш ли? Държавата не трябва да е репресивен апарат, не трябва да мачка хората, защото така трябвало, а трябва да ги пази. За съжаление точно това мислене не забелязвам за сега в твойте изказвания. Ти не мислиш, че служиш на хората, ти служиш на държавата, т.е. на кой служиш? На шефовете си, който ти казват както да правиш? А на тях кой им казва - техните шефове и така нататък докато стигнем до премиера. Т.е. ако тръгнем в тая посока цялата държавна администрация служи само на Бойко. Усещаш ли как се плъзга тая логика по наклона...
                                Та това е един от основните проблеми на държавната администрация - дадения експерт знае из основи законодателството в собствената си малка вселена и когато обикновенния човек (средностатистическия гражданин) застане срещу него по въпроси от точно тая област той изглежда некомпетентен. Защо, защото не можеш да изучиш изоснови всички закони и наредби и постановления и т.н. освен ако това не ти е работа. И в тая ситуация какво става, държавния служител гледа тоя срещу себе си и се чуства в силната позиция, защото познава проблематиката из основи, а тоя срещу него е някакъв цървул, на който ще му се разясни как няма да му станат нещата защото това не е направил, онова не му е на 100% според написаното някъде си и т.н. Ето това мислене ме вбесява - вместо да се подхожда с идеята да се помогне на човека му се набиват чивиите и го гледаме от високо. Та наистина разбери - държавния служител е служител на хората, а не на държавата и ако ти примерно живееше в моята къща и ядеше моя хляб, много трудно ще ме погледнеш отгоре като невежа и зависещ изцяло от теб ако ми дотрябваш, в област, в която ти си компетентна, но понеже си държавен служител и заплатата ти я дава някаква имагинерна държава, на която ти служиш отношението е съвсем различно.
                                Надявам се разбираш, че по-ясно от това не мога да ти го обясня...

Коментар

Working...
                                X