IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Узаконената кражба от Сребърния фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
    РЕВЕМЕ за това че БЕЗХАБЕРНИКЪТ АМЕРИКАНСКАТА СЛУГА Седянков изпука 5-6 милирда лева на българите за 2,5 години а сега иска да изпука и бъДещите пенсии на Хората - ЕТО ЗА ТОВА РЕВЕМЕ!!!
    ако купуването на държавни ценни книжа със сребърния фонд е изпукване на бъдещите пенсии ... значи го кажи на всички купувачи на тези ценни книжа които си взимат 4-5 процентнна доходност , ти какво предлагаш да се яде фонда от инфлацията ли и изчисли след 40 години колко ще стане фонда

Коментар

• Първоначално изпратено от СХП Разгледай мнение
      Йосиф,
      очевидно ти липсват основни подготовка в областта на осигуряването:
      1. От http://www.nchi.government.bg/statistika/A_4.pdf можеш да научиш колко е средната продължителност на живота в България - 70 г за мъжете и 77 г за жените, средна продължителност 73 г. В промените гласувани от ГЕРБ се предвижда пенсионната възраст плавно да нараства с по 4 месеца докато в крайна сметка стигне 63 г. за жените и 65 за мъжете. От там насетне ВСИЧКИТЕ ти сметки са грешни.
      2. Средният осигурителен доход за 2011 е 580-590 лв, средният размер на осигурителните вноски варира от 30% до 45 % - http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=113, което, без претенции за идеална точност прави около 200 лв средна осигурителна вноска за 2011 г.
      3. На база на тезии данни сам сметни с колко не ти излиза калкулацията: Пенсиониране на 64 г средно при средна продължителност на живота 73 г = 9 г за ползване на пенсия. Внесени суми по твоя пример 40 г х 12 м . 480 месеца х 200 лв средно . 96000 лв за цитирания от теб период. В сумата трябва да бъде включена и елементарна лихва - по твой избор проста или с натрупване...Но дори да махнем лихвата...108 месеца(9 г х 12 м) имаш да ползваш 96000 лв = 888 лв(!)/месец...това без лихви, без реализиране на доходност от евентуално управление на парите...
      Ако наистина се чудиш защо нямаме пенсии отговора е повече от един и определено на първо място не са малките осигурителни вноски, които правим.
      +1000

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Да Жека ,така е ...и аз преди малко го прочетох.Останал съм с грешна представа

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          я да обърнем сметката отзад напред ти казваш 40 г*100 лв/месец = 48 000 лева ... така .. Да приемем ,че ще живееш 15 г. след пенсия ... какво идва на месец ....267 лева... е питам аз ти колко искаш да ти "хвърля" държавата ... 2500 лева на месец ли ?
          а това че не те устройва си е твой личен избор ... но сегашните пенсионери не трябва да се сърдят и да си се радват на живота и оставащите дни.
          Йосиф,
          очевидно ти липсват основни подготовка в областта на осигуряването:
          1. От http://www.nchi.government.bg/statistika/A_4.pdf можеш да научиш колко е средната продължителност на живота в България - 70 г за мъжете и 77 г за жените, средна продължителност 73 г. В промените гласувани от ГЕРБ се предвижда пенсионната възраст плавно да нараства с по 4 месеца докато в крайна сметка стигне 63 г. за жените и 65 за мъжете. От там насетне ВСИЧКИТЕ ти сметки са грешни.
          2. Средният осигурителен доход за 2011 е 580-590 лв, средният размер на осигурителните вноски варира от 30% до 45 % - http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=113, което, без претенции за идеална точност прави около 200 лв средна осигурителна вноска за 2011 г.
          3. На база на тезии данни сам сметни с колко не ти излиза калкулацията: Пенсиониране на 64 г средно при средна продължителност на живота 73 г = 9 г за ползване на пенсия. Внесени суми по твоя пример 40 г х 12 м . 480 месеца х 200 лв средно . 96000 лв за цитирания от теб период. В сумата трябва да бъде включена и елементарна лихва - по твой избор проста или с натрупване...Но дори да махнем лихвата...108 месеца(9 г х 12 м) имаш да ползваш 96000 лв = 888 лв(!)/месец...това без лихви, без реализиране на доходност от евентуално управление на парите...
          Ако наистина се чудиш защо нямаме пенсии отговора е повече от един и определено на първо място не са малките осигурителни вноски, които правим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pa Pa Разгледай мнение
            Финансист съм бате, искаш ли по-просто да ти го напиша:

18. Така и така ставаме 100% зависими от държавата за пенсия независимо в какъв стълб, фонд и тем подобни сме осигурени, какво ревете тука?

Сега чат ли си?
            РЕВЕМЕ за това че БЕЗХАБЕРНИКЪТ АМЕРИКАНСКАТА СЛУГА Седянков изпука 5-6 милирда лева на българите за 2,5 години а сега иска да изпука и бъДещите пенсии на Хората - ЕТО ЗА ТОВА РЕВЕМЕ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
              Може,не съм сигурен....но това ми е останало .....и затова се наливат там пари от приватизационните сделки.Ама пак казвам ....така си мислех.....ама и не ми се рови да проверя....Ако някой може да обясни
              Само си помисли - продават ДЪРЖАВЕН дял от енерго, от табаци, от какво ли и в крайна сметка наливат в един кюп, достъпен от 10 % от населението. То дори такъв кюп не съм чувал да има, камо ли такава "опция".

Ползвам случая да те питам защо аджеба само в ТИМ акции трябва да вкарват?
              Остави настрана капитализацията им и колко могат да поемат, сам видя, че 50 емитента може да ги огрее. Не говорим въобще дали ще се стигне до участие в акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                бате не ти се разбира а и се съмнявам като гледам че схващаш закмо става въпрос
                КРАЙНО ВРЕМЕ Е ХОРА КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ПО ДАДЕНА ОБЛАСТ ДА НЕ ИЗКАЗВАТ НЕПОДГОТВЕНИ - ти нещо финансисш ли си къв си че даваш акъли не ми е ясно ???
                Финансист съм бате, искаш ли по-просто да ти го напиша:

1. Всеки месец от фиша ти изчезват 100 лева (ако си на 2000 и нагоре)
                2. Нарича се ДЗПО - демек УПФ
                3. Това са така наречените частни пенсионни фондове
                4. Това ще ти е допълнителната пенсия като се пенсионираш
                5. До 2006 г. тези фондове бяха почти изцяло инвестирани в български ДЦК
                6. През 2007 г. имаха почти 0 български ДЦК
                7. В момента пак масово купуват български ДЦК
                8. Всички ревете, че сребърния фонд ще купува ДЦК или казано по народну му, ще го опоскат
                9. На никой от ревящите не му прави впечатление, че ДЗПО купуват български ДЦК на поразия - демек ако е сребърния фонд е опоскване, ако ДЗПО е най-нормална инвестиция
                10. Дянков иска да опоска сребърния фонд, щото видиш ли инфлацията го изяла
                11. Дянков му дреме да не казвам на какво, че "личните" ни партиди в ДЗПО - на теб, на мен и на оня АСТА са изядени с 60% инлфация, и за това, че по тези "лични" партиди масово има повече вноски отколкото натрупана сума
                12. Една от причините е високи такси в ДЗПО - 360 милиона лева от 01.01.2003 г.
                13. Тези такси трябваше да са намалени
                14. Тези такси ще бъдат намалени, но много по-малко отколкото трябва и ще е много разсрочено във времето
                15. Пенсионните компании, които управляват ДЗПО са щастливи и купуват български ДЦК
                16. ДЗПО, Солидарен стълб, сребърен фонд - всичките ни пенсионни пари зависят от това държавата да е в дробор фискално състояние
                17. Какъв е смисълът от ДЗПО и Сребърен Фонд? Освен разните такси, които разни частни юридически лица събират?
                18. Така и така ставаме 100% зависими от държавата за пенсия независимо в какъв стълб, фонд и тем подобни сме осигурени, какво ревете тука?

Сега чат ли си?

Коментар

ОК съгласем съм с теб,но си мисля,че се отнасяше само за пенсиите на държавните служители.Но все пак Благодаря ти.ще се поровя да проверя
                  няма кво да се ровиш - човекът е прав

дефицитът в НОИ в момента е над 2 млрд лв и за това беше създаден Сребърния фонд - за да с стабилизира системата след 2018 -та а свободните съченения на някой хора тук като Мариаончо и други подобни само показват НЕАДЕКВАТНОСТТА НА БЪЛГАРИНА и неспособнодстта му да говори истината

ДЯНКОВ ИСКА ДА ИЗПУКА ПАРИТЕ НА ХОРАТА ЗА ПЕНСИИ - това правителство на България действа на принципа - СЛЕД МЕН И ПОТОП!!!

Коментар

Ами доколкото си спомням Сребърният фонд е създаден да подпомага изплащането на пенсиите на държавните служители,затова те попитах дали си такъв.
                    http://www.minfin.bg/bg/page/229

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                      Създаден е защото 2018-2030 година ще има страхотно голям дефицит в пенсионната система. Идеята е да се попълва ежегодно с приходи от приватизация (и не само), за да балансира отрицателните потоци в НОИ през този период.
                      ОК съгласем съм с теб,но си мисля,че се отнасяше само за пенсиите на държавните служители.Но все пак Благодаря ти.ще се поровя да проверя

Коментар

Може,не съм сигурен....но това ми е останало .....и затова се наливат там пари от приватизационните сделки.Ама пак казвам ....така си мислех.....ама и не ми се рови да проверя....Ако някой може да обясни
                        Създаден е защото 2018-2030 година ще има страхотно голям дефицит в пенсионната система. Идеята е да се попълва ежегодно с приходи от приватизация (и не само), за да балансира отрицателните потоци в НОИ през този период.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                          Това не е вярно.

Коментар

Ами доколкото си спомням Сребърният фонд е създаден да подпомага изплащането на пенсиите на държавните служители,затова те попитах дали си такъв.
                            Това не е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                              Импе, от гледна точка на сегашните им цени малко да не се получи като да се купува златото от типа на покупка на Софикс 1 900 примерно?
                              Бобане, не виждам връзката с мнението ми и това дали съм самоосигуряващ ли, часпром ли, държавен ли, пък може и безработен? Би ли ме осветлил?

Коментар

• От сектата "приватизирай всичко" ще направите ли коментари къде са инвестирали в по-голямата си част задължителните "частни пенсионни фондове" над 4-те милиарда лева, които са уж в индивидуални лични сметки недосегаеми от солидарност?

Къде принудителните задължителни „частни пенсионни фондове“ са инвестирали парите на данъкоплатците?

Между другото дали някои от задължителните "частни пенсионни фондове" не са си купили с парите на данъкоплатците хубави маркови облигации с номинална отрицателна доходност?
                                ГЕРМАНИЯ ЕМИТИРА ДЪЛГ ПРИ ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ
                                10.01.2012
                                "В понеделник Германия за пръв път емитира дълг с отрицателна доходност, което означава, че инвеститорите всъщност плащат на Берлин за привилегията да заемат средства. Аукцион на 6-месечни бонове в размер на 4 млрд. евро постигна отрицателна доходност от 0,0122 процента в знак на това, че Германия е със статут на убежище насред дълговата криза в Европа. Но нуждата от дълга е по-ниска, като т.нар. коефициент на покритие намалява от 3,8 на 1,8 пъти спрямо предишния аукцион отпреди месец."

Защото кой може да си купи облигации с отрицателна доходност?
                                А) Правителството на Зимбабве
                                Б) Малоумен идиот
                                В) Някой тарикат с чужди пари

Между другото защо българите трябва да си плащат данък пенсии чрез посредник, на който да плащат комисионна? Отделно от това и да плащат допълнително лихви?

А какви са резултатите от схемата?
                                Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Working...
                                X