IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искров и Орешарски за фискалния резерв !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Rapana
    Първоначално изпратено от be_google
    Първоначално изпратено от gigow
    Герберчетата, да знаете Бойко ще бие шута на Дянков много скоро. Ще намери как. Я ще има оставка по здравословни причини, я по някакви други, ама Дянков няма да изкара цяла година. Тогава ще падне такъв смях. Хахахах
    Чакай бе Гигов, как да му го бие като преди това трябва да бъде съден за разгласяване на класифицирано инфо!???

никакъв шут - на прокурор! баси неграмотника - те тоя юнак мина велчев бе хора!
    ми нали утре ще тръгнем да изкупуваме външен дълг - тоя пак ли ще плямпа!?
    Друг е въпроса кое точно инфо е класифицирано... На всякъде по света когато държавата подпомага с пари на данъкоплатеца частни институции (най вече банки) това се обявява в общественото пространство... Казва се - държавата предостави, толкова миларда, при такава лихва на еди коя си Бнка. Казва се - данъкоплатци, дърцжават с Ваши пшари ще подпомага еди кой си сектор от икономиката... За да може всеки да вземе обективно решение сам за себе си, иначе става казуса Чернобил преди години, геноцид на който още му сърбаме попарата. Иначе за Дянков, не мога да дам мнение, на всеки човек му трябва поне 6 месеца изпитателен срок пък после се дават оценки... (трудов кодекс)...
    ами ние спорим по нещо дето ни сме го видяли, ни чели... :-)
    но щом хората на велчев и царя - джанката и Б.Б. са го казали...

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
      Герберчетата, да знаете Бойко ще бие шута на Дянков много скоро. Ще намери как. Я ще има оставка по здравословни причини, я по някакви други, ама Дянков няма да изкара цяла година. Тогава ще падне такъв смях. Хахахах
      Чакай бе Гигов, как да му го бие като преди това трябва да бъде съден за разгласяване на класифицирано инфо!???

Друг е въпроса кое точно инфо е класифицирано... На всякъде по света когато държавата подпомага с пари на данъкоплатеца частни институции (най вече банки) това се обявява в общественото пространство... Казва се - държавата предостави, толкова миларда, при такава лихва на еди коя си Бнка. Казва се - данъкоплатци, дърцжават с Ваши пшари ще подпомага еди кой си сектор от икономиката... За да може всеки да вземе обективно решение сам за себе си, иначе става казуса Чернобил преди години, геноцид на който още му сърбаме попарата. Иначе за Дянков, не мога да дам мнение, на всеки човек му трябва поне 6 месеца изпитателен срок пък после се дават оценки... (трудов кодекс)...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow

Коментар

• Първоначално изпратено от alexjr
          Първоначално изпратено от alexjr
          1. ех, като другаря Ленин си - чети бе, не само писателствай като чухчето))))
          И не плагиатствувай. И то от мен. Това за чукчата-писател
          а това с чуХче- писател (чукотка е полуостров, чухче е националност, ама това червените тикви го
          Е това е от УИКИПЕДИЯ
          Националният състав на населението е доста разнороден: руснаци — 66,1%, украинци — 16,8%, северни народи — 9,8% (в т. ч. чукчи — 7,3%, ескимоси — 0,9%, евенки — 0,8%, чуванци — 0,6%),
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

2. което казвам е, че не може да засекретяваш документи, защото нарушаваш закона и чрез засекретяване прикриваш престъпление))))
            3. като ти гледам логиката си завършил партийната академия май, ама доколкото си спомням това за висше образование не се признава))))
            1. Ленин си го чети ти. И не плагиатствувай. И то от мен. Това за чукчата-писател наскоро аз го пуснах по форумите на Инвестора наскоро. И да е имало и други е било преди доста време.
            2. Дали има или няма престъпление- ще чуем от магистратите.
            3.Да ама не, както казва уважавания от мен Петко Бочаров. В дипломата ми пише инженер по ....Партийната академия си я завършил ти, като гледам изучавал си Ленин. Ама не си го слагай на сърцето. Други и такова образование нямат. Баба ми имаше само 7 клас, ама пак беше по-умна от тебе. И не забравяй валерианчето!
            понеже мачът върви твърде скучно ще ти го обясня бавно)))
            чел съм Ленин, даже и Маркс,че даже и другаря Енгелс, а - представи си - и Хитлер даже)))) и точно защото съм ги чел не понасям комуняги, дето са такива, ама не си познават класиците))))
            а това с чуХче- писател (чукотка е полуостров, чухче е националност, ама това червените тикви го не сФашате)))) е старо като света, даже по-старо от другарката Дончева (ндам, и преди нея са живели хора, нищо, че тя помни динозаврите живи)))))
            имено като инДЖЕнер (баФти това МЕИ дето сега било Уневирситет) не се опитвай да разсъждаваш на тема право и икономика, не ти се отдава никак))))

опс, Литексо вкара - айде, със здраве, че ще стане интересно))))
            и за да не си нервен - казах ти - целуни станишката и се гушнете)))) леви идеалисти (щото на педали се обиждате, затова ви викам идеалисти)))))))

Коментар

2. което казвам е, че не може да засекретяваш документи, защото нарушаваш закона и чрез засекретяване прикриваш престъпление))))
              3. като ти гледам логиката си завършил партийната академия май, ама доколкото си спомням това за висше образование не се признава))))
              1. Ленин си го чети ти. И не плагиатствувай. И то от мен. Това за чукчата-писател наскоро аз го пуснах по форумите на Инвестора наскоро. И да е имало и други е било преди доста време.
              2. Дали има или няма престъпление- ще чуем от магистратите.
              3.Да ама не, както казва уважавания от мен Петко Бочаров. В дипломата ми пише инженер по ....Партийната академия си я завършил ти, като гледам изучавал си Ленин. Ама не си го слагай на сърцето. Други и такова образование нямат. Баба ми имаше само 7 клас, ама пак беше по-умна от тебе. И не забравяй валерианчето!

Коментар

• Герберчетата, да знаете Бойко ще бие шута на Дянков много скоро. Ще намери как. Я ще има оставка по здравословни причини, я по някакви други, ама Дянков няма да изкара цяла година. Тогава ще падне такъв смях. Хахахах

Коментар

Всъщност, за затвора е Симеон Дянков, които разгласи публично КЛАСИФИЦИРАНА информация от секретен документ. Поне той твърди, че е секретен. Та прокурорите да не дремят. Ето сезирам ги. Лично на мен ми се струва, че е консумирано деянието по чл. 357, това значи 5 години. Но тъй като не съм прокурор оставям квалификацията на магистратите.
                  ех, това камунягите все тричленки виждате)))) и си викаш - да беше жив Джержински...))))
                  че станишката беше засекретил даже червените прашки на гаджето си меликов бе)))
                  да ви имам тайните начи, аман от загубеняци)))) бягай да четеш капитала и да чакаш гробокопаенето на капитализЪма))))
                  Хахаха, герберчетата се разкудкудякаха. Да не е влезла лисица в курника. Хаха
                  Къде видя нещо за тричленки и Дзержински?
                  Цитирам ти наказателния кодекс, който е в сила в момента и казвам да се произнесат магистратите. За по-тъпите пояснявам: Магистрати са Съдиите и Прокурорите, а НЕ Бойко Борисов, който раздава квалификации за КРИМИНАЛНИ деяния.
                  Да ти припомня ако си забравил. Бат Бойко действително е завършил Милиционерската Висша вкола в Симеоново, където подготвяха българските чекисти (дето Дзерджински ги ръководеше), ама Бойко са го скъсали на изпита за чекист и затова е станал пожарникар. В това няма нищо лошо. Достойна професия. И необходима. Та за това моите уважения към него. Ама на пожарникарите после не им признаха висшето образовани за ПРАВНО. И не можаха да станат магистрати. Защото не са чели наказателния кодекс. Ама раздават правни квалификации.
                  И си изпий един валериан,че много се вълнуваш, да не стане нещо лошо. Хахаха [/quote]

ех, като другаря Ленин си - чети бе, не само писателствай като чухчето)))) да ме видя да защитавам ББ? това, което казвам е, че не може да засекретяваш документи, защото нарушаваш закона и чрез засекретяване прикриваш престъпление)))) като ти гледам логиката си завършил партийната академия май, ама доколкото си спомням това за висше образование не се признава))))
                  тц, не съм гласувал за герб , не става. ама законите трябва да се спазват)))) даже и от тия с червените прашки и лявата ориентация - политическа и сексуална. тичай да целунеш станишката, че азер го зарязал и мъка, мъка)))))

Коментар

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
                    В сила от 01.05.1968 г.Обн. ДВ. бр.26 от 2 Април 1968г., попр. ....изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г.
                    Всъщност, за затвора е Симеон Дянков, които разгласи публично КЛАСИФИЦИРАНА информация от секретен документ. Поне той твърди, че е секретен. Та прокурорите да не дремят. Ето сезирам ги. Лично на мен ми се струва, че е консумирано деянието по чл. 357, това значи 5 години. Но тъй като не съм прокурор оставям квалификацията на магистратите.
                    ех, това камунягите все тричленки виждате)))) и си викаш - да беше жив Джержински...))))
                    да ви имам тайните начи, аман от загубеняци)))) бягай да четеш капитала и да чакаш гробокопаенето на капитализЪма))))

Хахаха, герберчетата се разкудкудякаха. Да не е влезла лисица в курника. Хаха
                    Къде видя нещо за тричленки и Дзержински?
                    Цитирам ти наказателния кодекс, който е в сила в момента и казвам да се произнесат магистратите. За по-тъпите пояснявам: Магистрати са Съдиите и Прокурорите, а НЕ Бойко Борисов, който раздава квалификации за КРИМИНАЛНИ деяния.
                    Да ти припомня ако си забравил. Бат Бойко действително е завършил Милиционерската Висша вкола в Симеоново, където подготвяха българските чекисти (дето Дзерджински ги ръководеше), ама Бойко са го скъсали на изпита за чекист и затова е станал пожарникар. В това няма нищо лошо. Достойна професия. И необходима. Та за това моите уважения към него. Ама на пожарникарите после не им признаха висшето образовани за ПРАВНО. И не можаха да станат магистрати. Защото не са чели наказателния кодекс. Ама раздават правни квалификации.
                    И си изпий един валериан,че много се вълнуваш, да не стане нещо лошо. Хахаха

Коментар

• Дали е коментирано тук това изказване на д-р Борисов което ми се стори интересно?
                      31.10.09г Аз говорих с г-н Искоров и съм им казал да не говорят повече по тази тема, защото решенията и договорите на Министерски съвет, на Орешарски и на банката са на бюрото ми и, ако още веднъж някой се обади, ще ги извадя с риск да съборим държавата. Ако те не спрат да лъжат и да се обясняват - те са ми на бюрото. Аз мога да чета - да млъкнат и да не си играят с банковата система", поиска Бойко Борисов
                      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=425712
                      .
                      Какно има в тези папки което може да събори държавата? Може би това, че банките са били празни и държавата ги е подкрепя с част от фискалния си резерв?
                      мнение от друг по това
                      .
                      знаещо - 31.10.2009 г. 18:13:05
                      Помните ли слуховете за фалита на ПИБ, е затова бяха извадени парите тогава "от резерва" и това е едно от малкото мъдри решения на предишното управление. Един грешен ход тогава и не ми се мисли къде можеше да сме сега....А този малоумник Дянков да отвори някой учебник и да прочете как са устроени държавните финанси и каква е ролята на централната банка, не е зле и малко с по-новата история на БГ да се запознае..
                      Обръщане на палачинката Борисов: Резервът е цял и е на мястото си
                      31.10.09 Министърът на финансите Симеон Дянков отказа да коментира позицията на БНБ относно твърденията му, че е имало тайно споразумение между бившия финансов министър Пламен Орешарски и банката за депозиране на фискалния резерв в търговски банки. В петък Дянков съобщи за наличието на такова споразумение, а банката обяви, че то не е било изпълнено. Премиерът Бойко Борисов каза, че резервът е цял и е на мястото си. Ето какво казаха Симеон Дянков и Бойко Борисов:

„Не е моя работа да съм доволен и недоволен.Аз искам прозрачност и оттук нататък ще направя така, че прозрачност да има в това, което прави Министерството на финансите. БНБ си е отделна политика. Хубаво е да продължите да питате защо финансовата криза в света тръгна в края на 2008 година. Споразумението е от средата на май. Това казва, че или тогавашното правителство е било най-умното в света, или просто не се свързват добре нещата", посочи още Дянков.

„Фискалният резерв стои в народната банка, близо осем милиарда налични, прибрал съм си парите от всички вересии, които Станишев е разпръснал и е абсолютно гарантирано благосъстоянието и влоговете на всички хора. Аз говорих с г-н Искоров и съм им казал да не говорят повече по тази тема, защото решенията и договорите на Министерски съвет, на Орешарски и на банката са на бюрото ми и, ако още веднъж някой се обади, ще ги извадя с риск да съборим държавата. Ако те не спрат да лъжат и да се обясняват - те са ми на бюрото. Аз мога да чета - да млъкнат и да не си играят с банковата система", поиска Бойко Борисов
                      http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=31361

.
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                        Първоначално изпратено от Jay Gould
                        Първоначално изпратено от acen1975
                        ...
                        Още нещо интересно .... http://dnes.dir.bg/2009/10/31/news53...html#sepultura

Пълно разсекретяване на договорите, които са сключени между държавата и частни компании.... Дори поръчките за химикалки и канцеларски материали, които са били обявявани от министерство на финансите, са били засекретявани, описа изненадите на които се натъква той... По думите му "няколко месеца липсват в сметките", за да твърди Пламен Орешарски, че парите са използвани като противодействие на кризата....
                        Джей,документите,до които дянков има достъп са кокошкарски далавери-тук милионче,там милионче...........
                        само че дянков няма достъп до БНБ,сещаш ли се?там ВСЕ ОЩЕ е искров.......
                        а там магарийките не са за милиони...там са за милиярди!
                        тва си е прах в очите-
                        що се отнася до резервите и "подаряване" на част от тях на "приятелски" банки-това също е нищожна далавера........
                        да не говориме,че исрков спокойно може да е давал милярди,но всяка седмица,преди осчетоводяване на седмичния баланс на резерва,само да няколко часа да има "виртуални" преводи(на хартия)........и дянков никога не може да ги хване,ако са използвали резерва да го дават за лихва на ТБ.......защото по дУкИменти е очетоводено,че не е имало излизане на парична маса,а лихвата,която банките са плащали е трансферирана на банкова сметка на лицето Х,което е поставило наш искров за шеф на БНБ
                        Напълно си прав асене.
                        Лично аз на приказките на БНБ не вярвам и грам - Същите далавераджии които съсипаха страната по виденово време, продължават да си работят там. Като ти кажат добър ден - погледни небето дали не е нощ, така, че си напълно прав. Много е лесно обаче да кажеш - това е секретно и да си крадеш на воля. Само че дали е секретно МВР и разузнаването могат да кажат, а не някакви си чиновници били те и от БНБ или МФ. Така, че мейси нямам какво да цитира членовете, след като е само журналист плащан от БСП да пише във форумите.
                        За каква секретност може да става дума при кражба на милиони или при оферта за химикалки )) Химикалките ли са секретни или кражбите Глупости на търкалета. Пък и щом Бойко Борисов, като глава на МС, от там на МВР и службите за сигурност е дал власт на Дянков да огласи дадена информация - То тя вече не е секретна. Ясно и просто, всичко по закона.

Малко от биографията на Орешарски - В периода 1993 - 1997 г. оглавява Управление „Държавно съкровище и дълг“ към Министерството на финансите.
                        Ха- познайте кои години бе инфлацията и най-големия грабеж на спестявания в страната ни
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
                          В сила от 01.05.1968 г.Обн. ДВ. бр.26 от 2 Април 1968г., попр. ....изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г.

Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

Чл. 145. (1) (Предишен текст на чл. 145, изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който противозаконно открие чужда тайна, опасна за доброто име на някого, която му е поверена или му е станала известна във връзка с неговото занятие, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

Чл. 284. (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Длъжностно лице, което във вреда на държавата, на предприятие, организация или на частно лице съобщи другиму или обнародва информация, която му е поверена или достъпна по служба и за която знае, че представлява служебна тайна, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

Чл. 357. (1) (Зал., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Коментар

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

Чл. 145. (1) (Предишен текст на чл. 145, изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който противозаконно открие чужда тайна, опасна за доброто име на някого, която му е поверена или му е станала известна във връзка с неговото занятие, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

Чл. 284. (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Длъжностно лице, което във вреда на държавата, на предприятие, организация или на частно лице съобщи другиму или обнародва информация, която му е поверена или достъпна по служба и за която знае, че представлява служебна тайна, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

Чл. 357. (1) (Зал., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
                            за затвора не е дянков ,а искров и орешарски,които са "засекретили" далаверите си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                              Първоначално изпратено от acen1975
                              ...
                              Още нещо интересно .... http://dnes.dir.bg/2009/10/31/news53...html#sepultura

Пълно разсекретяване на договорите, които са сключени между държавата и частни компании.... Дори поръчките за химикалки и канцеларски материали, които са били обявявани от министерство на финансите, са били засекретявани, описа изненадите на които се натъква той... По думите му "няколко месеца липсват в сметките", за да твърди Пламен Орешарски, че парите са използвани като противодействие на кризата....
                              Джей,документите,до които дянков има достъп са кокошкарски далавери-тук милионче,там милионче...........
                              само че дянков няма достъп до БНБ,сещаш ли се?там ВСЕ ОЩЕ е искров.......
                              а там магарийките не са за милиони...там са за милиярди!
                              тва си е прах в очите-
                              що се отнася до резервите и "подаряване" на част от тях на "приятелски" банки-това също е нищожна далавера........
                              да не говориме,че исрков спокойно може да е давал милярди,но всяка седмица,преди осчетоводяване на седмичния баланс на резерва,само да няколко часа да има "виртуални" преводи(на хартия)........и дянков никога не може да ги хване,ако са използвали резерва да го дават за лихва на ТБ.......защото по дУкИменти е очетоводено,че не е имало излизане на парична маса,а лихвата,която банките са плащали е трансферирана на банкова сметка на лицето Х,което е поставило наш искров за шеф на БНБ

Коментар

• НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Коментар

Working...
                                X