IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искров и Орешарски за фискалния резерв !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rogers
    Първо доказателства няма щото тва което те са правили в повечето случаи е не морално, но не и незаконно, или в най-добрия случаи престъпленията им са труднодоказуеми. Второ дори и да има доказателства - премиера или правителството не са прокуратура или съд - нито са ги назначавали те. И трето - предишните са си гласували някакви закончета, които съвсем ги правят недосегаеми за извършените вече престъпления.
    Явно хора като теб са си въобразявали че нещата могат да се оправят за седмица две и сега се чувстват разочаровани.

Първоначално изпратено от мейси
    Ako герберите начело с д-р Борисов имаха ДОКАЗАТЕЛСТВА касаещи лица като Станишев,Орешарски,Искров, Масларката и др.от предното правитеслтво ,до сега да бяха ги арестували ,а не да ми лаят из медиите .Така се прави в цивилизованите страни.Крайно време е фабриката за илюзии да бъде затворена .Трябва да се действа, а не само да се говори.100 дни минаха .

на снимката търси се оценката за 100 дни управление
    Първо доказателства няма щото тва което те са правили в повечето случаи е не морално, но не и незаконно, или в най-добрия случаи престъпленията им са труднодоказуеми.
    Прав си ,но нали знаеш ,че България е в ЕС ,правова държава и като такава трябва да важи ,,НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ВИНАТА ''а не ОБРАТНОТО : ,,ВИНОВЕН СИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА НЕВИННОСТТА.''
    Второ дори и да има доказателства - премиера или правителството не са прокуратура или съд - нито са ги назначавали те.
    Тука си прав . Винаги съм казвала ,че не е работа на мин.председатяля и сие да казват кой е виновен и кой не . Единствената инстанция е съдът който ако има доказателства ще ги осъди

И трето - предишните са си гласували някакви закончета, които съвсем ги правят недосегаеми за извършените вече престъпления.
    Това го знам даже в тема политика отдавна го бях постнала Законът за амнистията-Чл. 1. (1)
    http://www.econ.bg/law86416/enactmen...n_za_amnistiya
    Явно хора като теб са си въобразявали че нещата могат да се оправят за седмица две и сега се чувстват разочаровани.
    1 Ако бях си въобразявала щях да гласувам за Герб или някой друг 2 Причината за да не гласувам е ,че всички са сателити на комунягите.
    [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Първоначално изпратено от netware5
      Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Първоначално изпратено от Стамболов
      Търговските банки са стабилни, увери премиерът
      Борисов видя умисъл във вчерашното питане за фискалния резерв, отправено от бившия финансов министър

http://www.econ.bg/news/article17005...veri_premierut
      Вчера е имало среща между вицепремиера Симеон Дянков и управителя на БНБ Иван Искров. По време на тях е била постигната договорка тази тема да не се коментира повече.

* Econ.bg

Вместо да бъде УВОЛНЕН веднага от поста който заема, Искров се бил договорил с Дянков темата повече да не се коментира ! Ама тези двамцата не осъзнават ли,че ТЕМАТА не е за техните пари, а за тези на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ???

Темата уважаеми господа МАЛОУМНИЦИ ще спре да се коментира когато такива като Вас спрат да си въртят далавери с Фискалния резерв и отидат да отговарят пред Темида на ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА !!!!!!!!
      Лъжецо, ти по-добре си гледай твоята ПОДСЪДИМА СКАМЕЙКА, че голям запор са ти сложили......
      СЕЛСКИ. На 2 пъти ти отговорих на л.с.,за какво става въпрос - семейни отношения,но на теб ти доставя перверзно удоволствие да си мислиш, че ме ядеш. Продължавай в същия дух.То нали знаеш - "Кой каквото сам си направи и ГОСПОД неможе да му го направи"

За разлика от Искров,Орешарски и Дянков аз не съм политическа фигура грабила парите на данъкоплатците,но мъничкият ти селяндурско-андрешковски мозък неможе да осъзнае този ФАКТ. Това е последният път в който ти отговарям персонално.
      Селски ще викаш на роднините си. Ти си един лъжец и не ти отива да коментираш морала на другите.

P.S. Дреме ми на к.ра дали ще се обръщаш към мен персонално. А ти по-добре кажи за какво е запора, че рано или късно решението на съда ще го публикуват на сайта на СРС и истината ще лъсне.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първо доказателства няма щото тва което те са правили в повечето случаи е не морално, но не и незаконно, или в най-добрия случаи престъпленията им са труднодоказуеми. Второ дори и да има доказателства - премиера или правителството не са прокуратура или съд - нито са ги назначавали те. И трето - предишните са си гласували някакви закончета, които съвсем ги правят недосегаеми за извършените вече престъпления.

Първоначално изпратено от мейси
        Ako герберите начело с д-р Борисов имаха ДОКАЗАТЕЛСТВА касаещи лица като Станишев,Орешарски,Искров, Масларката и др.от предното правитеслтво ,до сега да бяха ги арестували ,а не да ми лаят из медиите .Така се прави в цивилизованите страни.Крайно време е фабриката за илюзии да бъде затворена .Трябва да се действа, а не само да се говори.100 дни минаха .

Коментар

• Ako герберите начело с д-р Борисов имаха ДОКАЗАТЕЛСТВА касаещи лица като Станишев,Орешарски,Искров, Масларката и др.от предното правитеслтво ,до сега да бяха ги арестували ,а не да ми лаят из медиите .Така се прави в цивилизованите страни.Крайно време е фабриката за илюзии да бъде затворена .Трябва да се действа, а не само да се говори.100 дни минаха .

[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• :-) Браво на Орешарски и Искров - по тяхно време имаше забележителна финансова стабилност и никакви банкови фалити! :-)
            Ако дянков изпитва трудности и не може да се справи- вратата към Америка и сладката службица в СБ вероятно все още не му е затворена!!!

Ако Герб не се хванат на работа скоро ще дадат лош пример на цялата администрация.
            Например много ефективно и полезно ще е да се напомни на някои банки, че не е добре да
            се повишават едностранно лихвени проценти по вече отпуснати кредити!

Коментар

• нормалната пазарна логика е, че никой не е вечен на пазара - фалираха дори много стари и стабилни банки по света, за които предишния ден кадваха, че са суперстабилни (справка виж Лемън и Беър... дори е комична).
              Имам чувството, че дянков и сие се опитват зорлян да бутат ВБ, с ей такива сензации за секрети, намеци, подмятания... така се пораждат слухове...
              :-) но може и просто така да ви се струва

не притежавам банкови акции или тъсти суми в банки и ми дреме на шмайзера
              не е препоръка за търговия с нищо,никъде по света

п.п. от новото правителство чакам да ми кажат какво прави бившия вицепремиер евгени бакърджиев с почти половин милион вкъщи?!

Коментар

• Re: още малко теми за размисъл

Първоначално изпратено от alexjr
                като гледам дискусийката се изроди в политиканстване))))

а въпросите са си съвсем прости, ще си направя труда да ги формулирам (поне доколкото се сещам де). и като въпросите получат отговори - веднага ще цъфне всичко)))))
                1. Нарушен ли е закона на валутния борд като БНБ дава пари на търговските банки - според мен ДА. Закон се променя през парламент, а не с тайно споразумение - утре искам тайно споразумение, което да ми даде на мен безлихвено 50 милиона евра, че съм хвърлил око на един остров на карибите и сега тъкмо му пада цената))))
                2. Кой е принципал на БНБ - Мин.Фин или парламента - според мен парламента. Да го онагледим - ваш служител сключва тайно споразумение да ви продаде активите на фирмата с някой, ама нито сте го оторизирали, нито знаете за това.
                3. Кой избира коя точно банка да се подкрепи и при какви условия? За да спасяваме петролния бизнес всички автомобили в държавата започват да зареждат само на ОМВ, че Шел си е добре по принцип - нарушен е Закона за конкуренцията и се облагодетелсват едни за сметка на всички други))))
                4. Плоското оправдание, че навсякъде правителствата наляха пари по големите банки и финансови институции - само като вметка - наляха прозрачено, срещу акции. Никъде не видях държавицата да е станала акционер в някоя търговска банка (в момента основния притежател на акциите на Ей Ай Джи е американското правителство, май)))))
                5. Ако е било нужно да се спасява някой защо отчетите на повечето банки са на зелено , при това твърде? На загуба мисля че бяха - по спомени Емпорики, Алфа и Леуми, като последните напуснаха пазара. Трябва ли да вярваме на отчетите на БНБ тогава или пак с тайно споразумение ги украсваме?
                6. Не на последно място - нарушавала ли е БНБ и специално Банков надзор наредба 20? Аз знам поне за 6 нарушения, като ще си позволя да цитирам виден началник от надзора - "Банковия надзор не следи дали баките работят законно, това е работа на прокуратурата!"?????????

та като си отговорите и вие на тези въпроси - ще стане ясно трябва или не трябва. не претендирам за изчерпателност, ама дори само това стига за самосезиране на компетентните органи))))) не, че не са сезирани де, ама действия и решения до момента - тц, никак)))) макар че чакаме и ще видим)))))

+1

Утре така тайничко могат да бутнат и курса на лева с "тайничка и предпазна" промяна на Закона за БНБ и да се оправдаят, че действат в подкрепа на платежния баланс!

Уважаеми supertrader, чудя се дали Орешарски не заслужава още повече адмирации, че си е засекретил доставките на канцеларски материали за министерството. Интересно какво ли ще излезе при ревизиите. Май забравихме Орешарски като кандидат-кмет от СДС при кого ходеше да пита какво да прави.
                http://www.vsekiden.com/?p=45584

Действително трябва някой да се сети и да се самосезира.

Оставка на Искров и компания!

Коментар

• alexjr

Законът не може да хване това че банките практически разполагат с тези пари когато те са държани безлихвено. Законът за валтния борд не е наушен , защото резервите на банката надхвърлят левовите и емисии. Само с едно съм съгласен - работата е на парламента ! Той защо не си я върши този заспал парламент работата ? Тази демагогия - как парите ще стоят някъде безлихвено ...просто нямам думи. Искров и Орешарски заслужават адмирации че се намесиха в онази ситуация тогава.Особенно Искров. А как на Запад не се изсипват такива пари , изсипват се и то без нужда защото банките им ползват такива пари и си позволяват да ги инвестират в ДЦК.Програмите за подпомагане що ли са !Да някой ще каже , но те не дават парите от резервите си. Как да ги дават от резервите си когато са емитенти и нямат резерви.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Re: още малко теми за размисъл

Първоначално изпратено от alexjr

а въпросите са си съвсем прости, ще си направя труда да ги формулирам (поне доколкото се сещам де). и като въпросите получат отговори - веднага ще цъфне всичко)))))
                    1. Нарушен ли е закона на валутния борд като БНБ дава пари на търговските банки - според мен ДА. Закон се променя през парламент, а не с тайно споразумение - утре искам тайно споразумение, което да ми даде на мен безлихвено 50 милиона евра, че съм хвърлил око на един остров на карибите и сега тъкмо му пада цената))))
                    2. Кой е принципал на БНБ - Мин.Фин или парламента - според мен парламента. Да го онагледим - ваш служител сключва тайно споразумение да ви продаде активите на фирмата с някой, ама нито сте го оторизирали, нито знаете за това.
                    3. Кой избира коя точно банка да се подкрепи и при какви условия? За да спасяваме петролния бизнес всички автомобили в държавата започват да зареждат само на ОМВ, че Шел си е добре по принцип - нарушен е Закона за конкуренцията и се облагодетелсват едни за сметка на всички други))))
                    4. Плоското оправдание, че навсякъде правителствата наляха пари по големите банки и финансови институции - само като вметка - наляха прозрачено, срещу акции. Никъде не видях държавицата да е станала акционер в някоя търговска банка (в момента основния притежател на акциите на Ей Ай Джи е американското правителство, май)))))
                    5. Ако е било нужно да се спасява някой защо отчетите на повечето банки са на зелено , при това твърде? На загуба мисля че бяха - по спомени Емпорики, Алфа и Леуми, като последните напуснаха пазара. Трябва ли да вярваме на отчетите на БНБ тогава или пак с тайно споразумение ги украсваме?
                    6. Не на последно място - нарушавала ли е БНБ и специално Банков надзор наредба 20? Аз знам поне за 6 нарушения, като ще си позволя да цитирам виден началник от надзора - "Банковия надзор не следи дали баките работят законно, това е работа на прокуратурата!"?????????

та като си отговорите и вие на тези въпроси - ще стане ясно трябва или не трябва. не претендирам за изчерпателност, ама дори само това стига за самосезиране на компетентните органи))))) не, че не са сезирани де, ама действия и решения до момента - тц, никак)))) макар че чакаме и ще видим)))))
                    +1 и само да напомня, че по време на дебата в НС, Орешарски си призна, че е имало изключение от тайното споразумение, но не стана ясно точно кога и за коя банка.... Най- лесното нещо е да се направи баланс на една банка към определена дата и всички, които работят в този бранш знаят това!
                    Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• още малко теми за размисъл

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                        ...
                        Още нещо интересно .... http://dnes.dir.bg/2009/10/31/news53...html#sepultura

Пълно разсекретяване на договорите, които са сключени между държавата и частни компании.... Дори поръчките за химикалки и канцеларски материали, които са били обявявани от министерство на финансите, са били засекретявани, описа изненадите на които се натъква той... По думите му "няколко месеца липсват в сметките", за да твърди Пламен Орешарски, че парите са използвани като противодействие на кризата....
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• "Не само няма да ги откажат тия пари, ами като ги вземат, директо ще заминат навън - за погасяване на банковия дълг към майките. "

+1

Има и други бонуси

- Ако закъса някоя банка с какво ще я спасяват ? Ще теглят от другите и ще наливат в закъсалата ли ? Няма ли така да бутнат другите банки от които теглят ?

- Влоговете в банките се гарантират от държавата, нали? Като държавата си е сложила парите в банките с какво са гарантирани влоговете ? Да не стане така, че не стига, че тези пари ще се изнесат от банките майки ами и хората и чуждите инвеститори почнат да теглят парите си от банките? и дянков да бутне цялата банкова система ....
                          Всъщност какво го интересува Дянков - нали за банките отговаря БНБ (Искров)

Въпросът е защо Дянков не е уволнен все още? При такъв мащабен гаф просто би трябвало да е пътник ....

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...aza_virtualen/
                          ето и още един министър ... "Резервът на здравната каса в БНБ се оказа виртуален"

Защо хора с такъв ранг говорят такива неща за банковата система ?
                          Искат да я съсипят ли ? какво ли ? дали не знаят какво правят всъщност ? такива ли ни упраляват, които не знаят какво говорят и какво правят?

Коментар

• Re: Supertrader

Първоначално изпратено от supertrader
                            А не ти ли изглежда като да разполагат в момента банките с тези пари - безлихвени и да са ги дали в заем за 10% лихва ! Защото на там бие и то яко .Как може да сте слепи , лошия Дянков !!! Той ако не успее България ще се запише в съвсем друга група на дървмарските държави. Ами да бяха го направили златен , я прочети в оптимизма точното дъно можеше да се хване на корекцията на златоэто тогава..златен нямаше да се загуби , а сега е изложен на риск в пари че пуши нали ?
                            имат пари, имат ама още се ослушват за нещо - неотдавна (през април или май, когато се прокрадваха мнения за ликвидността им) видях в едно малко и забутано банково клонче такива прекрасни и сладки чувалчета с пачки (поне 3)... че не спах няколко дена ... таман бях останал и без работа ... затова ме е яд още повече - хем имат, хем стиснали и чакат...като в оня виц за тъщата дето висяла за перваза на 15-ия етаж :-) ... и как го стиска мамка и?! :-)
                            ... дали чакат политическа команда и то преди герб да вземе властта!?
                            Много ме притеснява това тотално политически обвързване на банковата система
                            с политиците - ей го иди насайта на ИПИ и ги виж как са се надундуркали и си плюскат заедно...
                            та имаме от една страна банки стиснали парата, от друга един минфин дето е горд, че отряза милиарди за бг-бизнеса и от трета всекидневни негативни послания от правителството!? Що не отрежат парите на турците от Околовръстното, дето му викаме МАГИСТРАЛА, а то е едни пикливи 15 км???

Коментар

• SStoilov

Да ги вземат ли ? Първо за да ги вземат ще трябва да ги дадат и не става въпрос за даване а за вземане.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• be_google

А не ти ли изглежда като да разполагат в момента банките с тези пари - безлихвени и да са ги дали в заем за 10% лихва ! Защото на там бие и то яко .Как може да сте слепи , лошия Дянков !!! Той ако не успее България ще се запише в съвсем друга група на дървмарските държави. Ами да бяха го направили златен , я прочети в оптимизма точното дъно можеше да се хване на корекцията на златоэто тогава..златен нямаше да се загуби , а сега е изложен на риск в пари че пуши нали ?
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X