IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искров и Орешарски за фискалния резерв !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow
    Първоначално изпратено от be_google
    ей, Мая и Цветето Б. са прекрасни мадами! :-) :-) :-) умната - само с добро да ги спомнавате...
    Че аз нали с хубаво ги споменавам. А малко силикон не пречи.
    Въй въй въй,

ej golqm seir ste tuka:::::::

Коментар

• Пламен Орешарски и Иван Искров заслужават по един златен медал Стара Планина, че застанаха срещу манипулациите на обладаните от демона на алчността! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
        ей, Мая и Цветето Б. са прекрасни мадами! :-) :-) :-) умната - само с добро да ги спомнавате...
        Че аз нали с хубаво ги споменавам. А малко силикон не пречи.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gogogo
          Първоначално изпратено от gigow
          Първоначално изпратено от acen1975
          значи мая дали е била непредразположена или неразположена,важното е,че се е покрила като пепелянка през зимата
          ако можеше правописните ми грешка да оправдят факта,че я няма "интервюирана" би било добре ,нали?а беше време,когато мая беше звезда на медийния хоризонт......къвто вестник да отвориш,квато телевизия да пуснеш и мая пъкваше........не пропускаше изява
          е ...може да е по случайност-може да е съвпадение.......може да е в сащ за поредната пластична операция..........щом държавата е зад "гърба".......и има държавни пари за самолетно гориво и частен самолет...и пари за силикон.......може верно да е била "бизи"
          Хайде сега да забравим за малко обидите. Извинявам се, че бях доста нападателен за граматиката.
          Идея си нямам за тази Мая. Коя е и какво прави. (Ясно, че ми говориш за Мая Георгиева).Едва ли и 1% от следящите новините я знаят коя е. От това не следва, че твоите твърдения са верни. Много произволен извод от едно отсъствие.
          За мен по-важното е да се запази стабилността на банковата система в България. Впрочем това е най-важното задължение на БНБ. За мен е важно също това запазване да е законно. Не може да се нарушава закона заради целесъобразност! Обаче сведенията, какво се е случило, са твърде неясни и несигурни. Затова не бива да се издават присъди с такава категоричност, като твоята.
          А дали Мая си уголемява циците в САЩ или другаде, не ме интересува. Нямам достъп до тях. За съжаление.
          Асене, ти имаш някакви лична драма с Мая - я кредит не ти е дала, я те е уволнила, я нещо друго. А като чета как яростно я плюеш може би ти плащат за да пишеш против нея.
          Много прозрачно, мнооого.

Коментар

• Само не разбирам щом това добро и благородно дело , ние с нашите тъпи необразовани глави, как да разберем критиките на същия тоя Орешарски към министър Дянков?

И за какво всъщност, той си позволява да критикува сегашния министър?

Орешарски е правил тайно същото (щом е тайно, има нещо гнило и съмнително), за което сега упреква политическия си съпереник Дянков.
            Само, че Дянков каза открито какво иска да прави и за разлика от Орешарски не раздава милиарди под масата.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от NoLand
              Всеки мисли, че разбира от финанси и икономика, защото управлява малкото си лично стопанство. За разлика от домашните финансии, в големите финансии има друга логика, която се обуславя от строго определени правила.
              За споразумението:
              1. Парите са краткосрочни и ако са давани са давани за кратък срок.
              2. Парите са задължително обезпечени с ценни книжа или други валути.
              3. Парите са давани на пазарни лихви.
              - нещо, което европейската централна банка прави непрекъсното за банките от страните на еврозоната, но на ниски лихви - не пазарни. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВНА ПОМОЩ!!!!!!!!! това е подържане на ликвидност за да се стимулират банките да кредитират.
              Държавната помощ е - когато се предоставят пари за капитал, срещу които държавата взима девиденти, като акционер - ако банката излезе на печалба. Капиталови инжекции не са правени в БГ поради простата причина че капиталовата адекватност на банковата система в БГ е над 16%, което според моето мнение е неразумно високо и води до по ниски печалби, от там по-ниски приходи за бюджета, тъй като банките са едни от най-големите и дисциплинирани данъкоплатци.
              Има банки в БГ, които са получили и ликвидна - краткосрочна /по чуждите стандарти кратко срочна е до 3 години/ и капиталова помощ под формата на срочен подчинен дълг. Трябва ли да говорим, че те имат проблеми?????? не разбира са - те са едни от най добрите банки в БГ - ДСК, ОББ, Уникредит, Райфайзен - и не само са най добрите в БГ, те са най-добрите в рамките на собствените си групи. Отдавна е известно, че ДСК е най-печелившото звена на ОТП, а Райфайзен България е най добре развиващата се банка в източна Европа.
              Сега на прост език -
              Ако дам 100 лева на Асен срещу 100 долара, които той ми оставя за обезпечение, за което той ми плаща 2% марж, той въобще няма да се чувства задължен за това - и ще бъде прав./случая със споразумението/ ако тръгна да разказвам, че Асен ми дължи пари - той ще каже - глупости, нали?
              Ако обаче му дам 100000 лева да си купи къща и се разберем, в края на всяка година, ако има пари да ми ги връща ? - да къщата на практика ще е моя и аз ще имам претенции към нея докато не ми се издължи./ капиталова помощ на държавата/
              Надявам се това да е от полза и много ви моля - четенето на весници не е образование - поне докато няма образовани журналисти, които не търсят сензация на всяка цена!
              понеже подобно изказване заслужава уважение (съвсем е по темата и се опитва да бъде професионално) може ли само да уточним - парите, дето Искров и Орешарски са дали (май е така де, поне не отричат) според мен са използвали обезпечението по точката - ДЦК. просто малка странност - купувам от теб ДЦК на доходност 3-4 % и ти ги оставям като обезпечение на доходност 0.3 -0.5 %. Ей тук някак нещата не се връзват, от там е и тайната , от там са и недомлъвките - размяна на едни хартийки срещу разлика от 2-3 %. При говоренето за 1 милиард лева - малиииииииииииии, дай боже всекиму.
              Не ме интересува коя е банката (или банките), не казвам, че е било безвъзмездно или е възмездено (има си кой да прави проверки). казвам, че някак си ми е леко странно - защото оргомните бонуси (повярвай ми, огромните) на разни банкери са функция и на това. а пък на мен като на данакоплатец - айде, ако може, не по този начин))))
              ако имаш инфо, че са взели парите срещу реални пари (валута) това е друга тема. ама мойто инфо казва, че е срещу ДЦК с тези маржове. и после защо банките на печалба - ми заради това де)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от NoLand
                Всеки мисли, че разбира от финанси и икономика, защото управлява малкото си лично стопанство. За разлика от домашните финансии, в големите финансии има друга логика, която се обуславя от строго определени правила.
                За споразумението:
                Ей сега яростните оплювачи ще те обявят за червен, щото според теб излиза, че няма нарушение от страна на Искров. Дори ми е чудно, че до сега не са го направили.

Коментар

• Всеки мисли, че разбира от финанси и икономика, защото управлява малкото си лично стопанство. За разлика от домашните финансии, в големите финансии има друга логика, която се обуславя от строго определени правила.
                  За споразумението:
                  - нещо, което европейската централна банка прави непрекъсното за банките от страните на еврозоната, но на ниски лихви - не пазарни. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВНА ПОМОЩ!!!!!!!!! това е подържане на ликвидност за да се стимулират банките да кредитират.
                  Държавната помощ е - когато се предоставят пари за капитал, срещу които държавата взима девиденти, като акционер - ако банката излезе на печалба. Капиталови инжекции не са правени в БГ поради простата причина че капиталовата адекватност на банковата система в БГ е над 16%, което според моето мнение е неразумно високо и води до по ниски печалби, от там по-ниски приходи за бюджета, тъй като банките са едни от най-големите и дисциплинирани данъкоплатци.
                  Има банки в БГ, които са получили и ликвидна - краткосрочна /по чуждите стандарти кратко срочна е до 3 години/ и капиталова помощ под формата на срочен подчинен дълг. Трябва ли да говорим, че те имат проблеми?????? не разбира са - те са едни от най добрите банки в БГ - ДСК, ОББ, Уникредит, Райфайзен - и не само са най добрите в БГ, те са най-добрите в рамките на собствените си групи. Отдавна е известно, че ДСК е най-печелившото звена на ОТП, а Райфайзен България е най добре развиващата се банка в източна Европа.
                  Сега на прост език -
                  Ако дам 100 лева на Асен срещу 100 долара, които той ми оставя за обезпечение, за което той ми плаща 2% марж, той въобще няма да се чувства задължен за това - и ще бъде прав./случая със споразумението/ ако тръгна да разказвам, че Асен ми дължи пари - той ще каже - глупости, нали?
                  Ако обаче му дам 100000 лева да си купи къща и се разберем, в края на всяка година, ако има пари да ми ги връща ? - да къщата на практика ще е моя и аз ще имам претенции към нея докато не ми се издължи./ капиталова помощ на държавата/
                  Надявам се това да е от полза и много ви моля - четенето на весници не е образование - поне докато няма образовани журналисти, които не търсят сензация на всяка цена!
                  Crash&Burn

Коментар

• Асен има лична драма с всеки успял човек. Ако беше умен щеше да стане някой - я шеф на Феда, я на БНБ, но той си разнася пиците и пише по български форуми, като дори бългaрския не го е доучил. Мрази всички успели - Ягодин, Бойко , Дянков - не се сещам да не е плюл някой до сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                      значи мая дали е била непредразположена или неразположена,важното е,че се е покрила като пепелянка през зимата
                      ако можеше правописните ми грешка да оправдят факта,че я няма "интервюирана" би било добре ,нали?а беше време,когато мая беше звезда на медийния хоризонт......къвто вестник да отвориш,квато телевизия да пуснеш и мая пъкваше........не пропускаше изява
                      е ...може да е по случайност-може да е съвпадение.......може да е в сащ за поредната пластична операция..........щом държавата е зад "гърба".......и има държавни пари за самолетно гориво и частен самолет...и пари за силикон.......може верно да е била "бизи"
                      Хайде сега да забравим за малко обидите. Извинявам се, че бях доста нападателен за граматиката.
                      Идея си нямам за тази Мая. Коя е и какво прави. (Ясно, че ми говориш за Мая Георгиева).Едва ли и 1% от следящите новините я знаят коя е. От това не следва, че твоите твърдения са верни. Много произволен извод от едно отсъствие.
                      За мен по-важното е да се запази стабилността на банковата система в България. Впрочем това е най-важното задължение на БНБ. За мен е важно също това запазване да е законно. Не може да се нарушава закона заради целесъобразност! Обаче сведенията, какво се е случило, са твърде неясни и несигурни. Затова не бива да се издават присъди с такава категоричност, като твоята.
                      А дали Мая си уголемява циците в САЩ или другаде, не ме интересува. Нямам достъп до тях. За съжаление.
                      Асене, ти имаш някакви лична драма с Мая - я кредит не ти е дала, я те е уволнила, я нещо друго. А като чета как яростно я плюеш може би ти плащат за да пишеш против нея.
                      Много прозрачно, мнооого.

Коментар

• ако не се лъжа бул банк имат най леко проникване на ипотечния маркет......ниито пък са изкупували земя от банксите баби на по 20-100 евро на кв,дето не струва в момента и 1 евро на квSmile
                        По данни на БНБ към деветмесечието Булбанк имат 15.8% пазарен дял в "ипотечния маркет" и са на второ място след касата. Аре у лево - досега нищо верно не си казал. Никой не те взима насериозно и само си хабиш клавиатурата като пишеш.

Коментар

• Ми само да попитам, ЗАЩО предишното лЕво правителство не го вкара в затвора ? Не е лоша идея.

Ама те левите само в бъдеще време обичат да говорят. После забравят какво са обещавали.

Първоначално изпратено от be_google

хампарцумян е един от най-дразнещите и крешящи примери за конфлрикт на интереси в съвременната ни икономическа история - обещавам му затвор, ако съм в следващото ляво правителство!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975

Коментар

• Безсрамието обзело българските икономисти е чудовищно...

Коментар

• като ви кефи толкова левончо, що не си го напрайхте минфин???
                                кариерата му според google.bg тръгва от кремиковци, после бай иван костов-мавъра му даде БКК, активно "приватизира" банките и.... се насраха.... от самодоволство и кеф, че продадоха без пари активи за десетки милиарди - той и такива като него са за затвора и то от години... но Закона за конфликт на интереси бе приет НАСКОРО???!!! Не се питайта защо!

той е един от стълбовете на "десния банков терор" в Родината!!!

хампарцумян е един от най-дразнещите и крешящи примери за конфлрикт на интереси в съвременната ни икономическа история - обещавам му затвор, ако съм в следващото ляво правителство!

п.п.да и припомня и кои са му приятелките, всички до една "пазарно ориентирани":

Това ли са хората, които решават какви да са лихвите в България??? Няма ляво, няма дясно - те са обединени от обичта и ГРИЖАТА за чуждите пари!!! :-)
                                Управителен съвет на ИПИ
                                Красен Станчев (председател)
                                изпълнителен директор на ИПИ (1993 – януари 2007); народен представител във Великото народно събрание (1990-1991), председател на Комисията по околната среда, член на икономическата и правната комисии; член на Съвета за икономическа политика към президента (1996 - 2001); съосновател на "Прозрачност без граници" – България; награден от списание Euromoney като "най-добър анализатор за България за 1996 година”.
                                Андрей Евтимов
                                изпълнителен директор, Доверие Брико АД
                                Левон Хампарцумян
                                председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Булбанк, председател на Управителния съвет на Асоциацията на търговските банки в България; изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (2000), заместник-министър на икономиката (1999)
                                Мартин Заимов
                                член на Управителния съвет на SG Експресбанк, общински съветник, София; председател на Управителния съвет на Българска пощенска банка (2002 - 2004), подуправител на БНБ (1997 - 2002), заместник-министър на търговията (1996 - 1997)
                                Калин Христов
                                съветник на управителя на БНБ
                                Яна Костова
                                Value Partners, Италия
                                Димитър Вучев
                                Член на Управителния Съвет и Изпълнителен директор, Българо-американска кредитна банка
                                Кенет Левковиц
                                партньор и съосновател, New Europe Corporate Advisory Ltd.

Първоначално изпратено от netware5
                                .................
                                а за нивото на олигофрения на бг банкера и неосведеността му,пак изкрящо си личи в тези интервюта-специялно с левон:
                                "в америка НАКАРАХА всички банки да вземат пари".......колко тъп и безочен трябва да си,че да знаеш,че за по малко от година в сащ са фалирали над 120 банки и въщевременно да се "изкихаш" в бг пресата,че в сащ едва ли не НАСИЛСТВЕНО са им раздавали пари......принудили са ги да им дадат
                                Асене, искаш ли да ти извадя постинга от преди няколко месеца, където казваш че точно големоглавия арменец е единствения банкер в България, а всички други били ментета и тъпанари? Не че сега не съм съгласен с теб, но аз тва за левон го твърдя отдавна, а ти забравяш кого си хвалил преди месеци.
                                хохо,левончо е некадърник,мая и ягодин са малоумници
                                срямо тях,той блести
                                ако не се лъжа бул банк имат най леко проникване на ипотечния маркет......ниито пък са изкупували земя от банксите баби на по 20-100 евро на кв,дето не струва в момента и 1 евро на кв

Коментар

X