IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искров и Орешарски за фискалния резерв !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow
    Първоначално изпратено от acen1975
    но незнайно защо Мая на ПИБ НЕ кунфигурира в интервютата,
    тъй като ПИБ е главния заподозрян,сигурен съм,че от капитал са ги търсели за коментар,но явно Мая е била прекалено заета......или непредразположена
    а за нивото на олигофрения на бг банкера и неосведеността му,пак изкрящо си личи в тези интервюта-специялно с левон:
    "в америка НАКАРАХА всички банки да вземат пари".......колко тъп и безочен трябва да си,че да знаеш,че за по малко от година в сащ са фалирали над 120 банки и въщевременно да се "изкихаш" в бг пресата,че в сащ едва ли не НАСИЛСТВЕНО са им раздавали пари......принудили са ги да им дадат
    Момче, иди си гледай бейзбол или американския футбол. Няма да затъпееш повече. Няма как. И си пиши по американските форуми за неща, от които разбираш. А от българския език си пропуснал много. Виновна е разбира се "другарката" дето те е учила, ама и ти.
    Не е КУНФИГУРИРА ами ФИГУРИРА. Това не ти е кунг-фу.
    Не се казва НЕПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА, (такава дума в българския език няма), ами НЕРАЗПОЛОЖЕНА (женско състояние). Или не е ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА.
    А в предните ти изцепки видях, че упорито пишеш "милиЯрд"
    Пише се милиАрд.
    И това е само по езика. По вижданията ти за България се изказаха мнозина. Нито един в твоя полза.
    СпециАлно, а не специЯлно.
    И безОЧЛИВ, а не безОЧЕН-друг е смисъла. БезОЧЕН означава СЛЯП. Което не е престъпно. Има хора, които са загубили очите си по някакви причини.
    добре де-признавам си-от бг "книжовен език" не разбирам-пиши ми двойка.....
    значи мая дали е била непредразположена или неразположена,важното е,че се е покрила като пепелянка през зимата
    ако можеше правописните ми грешка да оправдят факта,че я няма "интервюирана" би било добре ,нали?а беше време,когато мая беше звезда на медийния хоризонт......къвто вестник да отвориш,квато телевизия да пуснеш и мая пъкваше........не пропускаше изява
    е ...може да е по случайност-може да е съвпадение.......може да е в сащ за поредната пластична операция..........щом държавата е зад "гърба".......и има държавни пари за самолетно гориво и частен самолет...и пари за силикон.......може верно да е била "бизи"

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky
      5 милярда валутнио лева се изпариха от бг за отрицателно време..............
      Асене! Тъпако! МЗР-то е от 10% до 8% минимум в БГ, в зависимост от къде са средствата. А в EU e по-малко от 2% и има лихва върху него. Мога да ти кажа от къде да го прочетеш, ако можеш да четеш на английски.
      Първоначално изпратено от Gogogo
      Първоначално изпратено от Billy
      Каква замяна на частен с държавен дълг те гони не зная... банките и сега имат пари и са ликвидни (повечето), но не раздават щото:
      1. Няма читави кредитополучатели
      2. Читавите са се нагрухали и бъди сигурен че те не плащат 10%
      3. Риска за икономиката няма да намалее щото сме издали евробондове, а само един CDS не означава нищо. CDS няма да падне под 180 точки само щото сме издали облигации....трябва ръст на икономиката, а той в момента няма откъде да дойде.
      4. С еврооблигациите в момента може да се замени друг държавен дълг, не е задължително да се наливат парите където и да е било.

На колко мислите че ще прайснат един евробонд, аааа?
      банките ,ако имаха пари,нямаше да дават 8% по депозити......преди 2 години юрибор бе 4%,бг даваха по 6% лихва.....сега юрибор е по малко от 2%,те дават по 8%.......
      няма по добър индекс за сдухването на банкова система,от рейшио между финансиране от ЦБ и депозитна търговия
      да не говориме,че ДЦК да дават по ниска доходност от депозит значи само едно-тотален колапс и абсурдна НЕликвидност!
      намери ми цивилизована държава,където бонд маркета дава по ниска доходност от депозит............когато и да е било
      Тъпако, я кажи защо цената на златото расте или защо доматите през зимата са по - скъпи?
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
        .................
        а за нивото на олигофрения на бг банкера и неосведеността му,пак изкрящо си личи в тези интервюта-специялно с левон:
        "в америка НАКАРАХА всички банки да вземат пари".......колко тъп и безочен трябва да си,че да знаеш,че за по малко от година в сащ са фалирали над 120 банки и въщевременно да се "изкихаш" в бг пресата,че в сащ едва ли не НАСИЛСТВЕНО са им раздавали пари......принудили са ги да им дадат
        Асене, искаш ли да ти извадя постинга от преди няколко месеца, където казваш че точно големоглавия арменец е единствения банкер в България, а всички други били ментета и тъпанари? Не че сега не съм съгласен с теб, но аз тва за левон го твърдя отдавна, а ти забравяш кого си хвалил преди месеци.
        хохо,левончо е некадърник,мая и ягодин са малоумници
        срямо тях,той блести
        ако не се лъжа бул банк имат най леко проникване на ипотечния маркет......ниито пък са изкупували земя от банксите баби на по 20-100 евро на кв,дето не струва в момента и 1 евро на кв

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
          но незнайно защо Мая на ПИБ НЕ кунфигурира в интервютата,
          тъй като ПИБ е главния заподозрян,сигурен съм,че от капитал са ги търсели за коментар,но явно Мая е била прекалено заета......или непредразположена
          Момче, иди си гледай бейзбол или американския футбол. Няма да затъпееш повече. Няма как. И си пиши по американските форуми за неща, от които разбираш. А от българския език си пропуснал много. Виновна е разбира се "другарката" дето те е учила, ама и ти.
          Не е КУНФИГУРИРА ами ФИГУРИРА. Това не ти е кунг-фу.
          Не се казва НЕПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА, (такава дума в българския език няма), ами НЕРАЗПОЛОЖЕНА (женско състояние). Или не е ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА.
          А в предните ти изцепки видях, че упорито пишеш "милиЯрд"
          Пише се милиАрд.
          И това е само по езика. По вижданията ти за България се изказаха мнозина. Нито един в твоя полза.
          СпециАлно, а не специЯлно.
          И безОЧЛИВ, а не безОЧЕН-друг е смисъла. БезОЧЕН означава СЛЯП. Което не е престъпно. Има хора, които са загубили очите си по някакви причини.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
            .................
            Асене, искаш ли да ти извадя постинга от преди няколко месеца, където казваш че точно големоглавия арменец е единствения банкер в България, а всички други били ментета и тъпанари? Не че сега не съм съгласен с теб, но аз тва за левон го твърдя отдавна, а ти забравяш кого си хвалил преди месеци.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• acen1975

И какво като са фалирали 120 банки , те колко банки имат в САЩ и тези 120 всъщност са много малко. Накараха ги да вземат пари защото иначе щяха да надуват лихви като в България , след като заеха пари те предпочитат да плащат ниски лихви. В България заели пари са кредитополучателите на банките и банките според както сочи интереса им надуват лихви , я да ги накарат да заемат пари пък после нека да надуят лихвите.Точно това правеха в САЩ , карат ги да заемат пари и имаше такива които възроптаха че не искат.Левон е прав в случая.Пък ти там живееш и не знаеш какво става. Умрях от смях като ти четох прозренията за вихса и как Стандарт енд пурс 500 се движи по него , аз се чудех какво го движи а то как било. А да и бил прекупен , това пък още повече ме разсмя.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                Статията е добра, макар и да има и друга цел........

http://www.capital.bg/show.php?storyid=811549
                Петре,забележи,всички банкери не са чували за такова споразумение,но незнайно защо Мая на ПИБ НЕ кунфигурира в интервютата,
                тъй като ПИБ е главния заподозрян,сигурен съм,че от капитал са ги търсели за коментар,но явно Мая е била прекалено заета......или по скоро "непредразположена"

Коментар

• Статията е добра, макар и да има и друга цел........

http://www.capital.bg/show.php?storyid=811549

Коментар

• Първоначално изпратено от van69
                    По отношение на Искров може само да сме му благодарни! Може да е използвал малко непозволени средства но в крайна сметка това е спасило положението. Все пак живееме в БГ, призраците на 1996 г. ни дебнат и доверието в провителство, нациоална банка и т.н винаги е било ниско . Аз лично не мога да си представя какво щеше да стане, ако Орешарски беше казал публично, че смята да гарантира някоя банкова институция!
                    Аз мисля, че това влошава положението. Всъщност какво се получава? Преди година - година и нещо няколко човека писахме за тези неща, но ни обявиха за лъжци. Каква 1996? Нали ни обясняваха, че "не можело да се повтори сценария от тогава", а точно както в 90 - те тайно са наливали пари на едни банки, без дори да е ясно какво ще правят с парите тези банки и защо се прави това.
                    Кой се оказа е лъгал?

И задавам най-простия и елементарен въпрос. Нима ако за това се е лъгало, не се е лъгало и за други неща? Там където има пушек има и пламък.
                    Доверието в банките не се гради с дезинформация (На лъжата краката са къси, а и винаги изплува инфо), а с конкретни мерки или липсата на такива.
                    Защото страшен е не фалита на една или две зле управлявани банки, а фалита на същите тези банки, но при липсата на информация, прозрачност или на откровени лъжи, което създава недоверие (Абе те си приказват, че всичко е наред, но винаги са лъгали) а от там и риск за други банки които биха оцелели, ако недоверието не бе повсеместно.
                    Нищо не би станало ако Орешарски бе казал - Даваме пари на тази и тази банка по тази и тази причина!
                    Напротив - Това би увеличило доверието към действията на МФ, БНБ и банковата система и дори някой депозити от тези банки да бяха изтеглени, то едва ли ефекта би бил друг. Само че когато нещата се правя тайно, много хора не биха държали парите си в банка и така риска само се увеличава.
                    И щом аз съм дочул или успял да съобрази някой неща, това значи, че още поне 100 - 200 000 човека са направили същото в тази страна.
                    Истината, често е най-добрата политика. Хората биха смлeли една лоша новина много по-лесно отколкото съмненията за лъжа.
                    Само, че Орешарски е един министър в стил - дребен селски тарикат и не може да го осмисли това, понеже смята всичко други за глупаци. За това и всяко негово действие е прозрачно, стига човек да се замисли за причината-връзка-последствие.

За мен обаче, най-големия грях на тези двамата (Искров - Орешарски), освен всичките им лъжи, глупости и бели които направиха е това, че няма сега от 1 Януари да влезем в Еврозоната, както бе планирано и както лъгаха, че ще стане.
                    Докато с действията си нарочно и задкулисно, работиха за проваляне на валутния борд (добре, че не се получи плана им) за да могат техните хора, да изплатят обезценени кредитите си.
                    Слава богу, от Февруари-Март насам и за сега, този риск значително намаля.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Някой знае ли кои банки са облажили?

Коментар

• Първоначално изпратено от van69
                        По отношение на Искров може само да сме му благодарни! Може да е използвал малко непозволени средства но в крайна сметка това е спасило положението. Все пак живееме в БГ, призраците на 1996 г. ни дебнат и доверието в провителство, нациоална банка и т.н винаги е било ниско . Аз лично не мога да си представя какво щеше да стане, ако Орешарски беше казал публично, че смята да гарантира някоя банкова институция!
                        предлагам утре да те заключат в панделата по целесъобразност, нищо, че ще е нарушение на закона (ако не си направил нищо де, макар че напоследък твърдо мисля, че тъпотията с взлом трябва да се наказва, по НК)))))

ей, червените тиквеници сте гении, наистина. благодари и на тато за светлото пионерско бъдеще)))) няма такава простотия, ндам))))

Коментар

• По отношение на Искров може само да сме му благодарни! Може да е използвал малко непозволени средства но в крайна сметка това е спасило положението. Все пак живееме в БГ, призраците на 1996 г. ни дебнат и доверието в провителство, нациоална банка и т.н винаги е било ниско . Аз лично не мога да си представя какво щеше да стане, ако Орешарски беше казал публично, че смята да гарантира някоя банкова институция!

Коментар

• Първоначално изпратено от scheti
                            Ако е вярно че банковата система е подкрепена още 2008, какво да си мисля за сегашното й състояние (депозитите свършиха, а необслужваните кредити нарастват) Всъщото време отчетите на банките са добри. Но ме мъчи един въпрос, защо така както са подкрепили банките, не са подкрепили и други сектори от икономиката. Де факто какво се получава - в условия на криза банките вдигат лихвите и малкто свободен кеш вмеспо в икономиката отива в банките, в същото време реално кредитиране няма, а и да има то е немислимо при тези лихви. При тази междуфирмена задлъжнялост.......
                            Е добро утро! Ти какво разбираш под финансова криза, ликвидността пада а банките да намаляват лихвите! А по въпроса какво се спасява първо финансовата система или реалната икономика по добре питай Бернанке, Трише, Саркози, Меркел и т.н. Няма как при пробойна в кораба първо затапваш дупката а после изгребваш водата! А код 123 бих го попитал за лихвите по депозитите в Румъния? Или Понци схемата е била за целия регион!

Коментар

• Ако е вярно че банковата система е подкрепена още 2008, какво да си мисля за сегашното й състояние (депозитите свършиха, а необслужваните кредити нарастват) Всъщото време отчетите на банките са добри. Но ме мъчи един въпрос, защо така както са подкрепили банките, не са подкрепили и други сектори от икономиката. Де факто какво се получава - в условия на криза банките вдигат лихвите и малкто свободен кеш вмеспо в икономиката отива в банките, в същото време реално кредитиране няма, а и да има то е немислимо при тези лихви. При тази междуфирмена задлъжнялост.......

Коментар

• 1 коментара:
                                Киро каза...
                                Браво, Смислов! В твое лице, Световната банка и МВФ са загубили анализатор и стратег от първа величина. Отпусни се бе, човек – защо не можете да се примирите, че България е от малкото страни по света, в които банките се справят много добре. Аз съм от „лошите”, с депозит от промоциите и това е единственото, което ме кара да се чувствам стабилен в този хаос, създаван до голяма степен от такива многознайковци като теб.
                                Нямам какво да добавя

Коментар

Working...
                                X