IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
    би_нещо си ......
    Я вземи са скрии и не пиши повече... че много лек....
    Абе, проскубани Соколе, ако хора като мене с по 5 дипломи, и куп знания и умения се скрият държавата България ще изчезне за 1 седмица... моли са на св. Петра да прибира по-малко от умните, смели и способни българи като мен... колкото и нескромно да ти звучи!!!

Няма как да изчезна и да спра да пиша, защото се заформят страшно нагли кражби и все
    някой трябва да се престраши да ги опише!!! А пък как обичам да пиша... :-)

Ето аз поставих началото в този форум на обсъжданията какво, защо, как и кога може бъде откраднато от нас - българските граждани от страна на това членовете на правителството, лобитата около него, кръгово е тълкалета и т.н....

За пръв път се наблюдава правителство с готова стратегия за крадене!!! :-) Каква е тя?
    Ще се постарая да я разглеждаме и обсъждаме редовно през близките 1-2 години!
    Подозирам, че ядрото на тази, нека да я наречем "Стратегия за крадене на милиарди от оспания български народ" е твърдението, че страната вече е окрадена и разграбена... а това е кардинално лъжливо твърдение!!!ама донесе на герб дори убедителна изборна победа... една масова манипулация...

Естествено, че не е! :-) :-) Засега!
    Защото Държавата БЪЛГАРИЯ притежава огромни и неподозирано ценни ресурси (като водата, чието време скоро ще дойде, заради необратимите в близките 100 години климатични промени), включително подземните богатства, Държавата притежава и управлява (неефиктивно разбира се!) над 70%% от цялата територия на България, притежава цялото морско и Дунавско крайбрежие, Държавата притежава АЕЦ (втория АЕЦ е готов за открадване), Булгаргаз, Държавата притежава лостовете за управление и т.н.

Значи само АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене в близките години ще генерират десетки милиарди евро приходи...

Да не пропускаме и ключовото за региона и Европа геостратегичеко разположение на страната

Коментар

• be_google, ти си имаш някакво мнение за Станишев и коалицията. Не ти го оспорвам, твое си е.
      Факт е, че Станишев и сие имаха късмета да управляват държавата ни в периода на "лесните" пари в световен мащаб. Затова бяха огромните ПЧИ, затова и много хора теглиха ипотечни и потребителски кредити.
      За съжаление, след такива "успешни" управления икономиките не могат да се съвземат с десетилетия. Но да, успешен премиер е в цифри.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
        be_google, да не би преди това да си гледал Станишев в На 4 очи?
        След него всички изглеждат като звезди.
        Станишев е най-добрия БГ-Премиер от 1934а година насам... бие всички по инвестиции... над 20 милиарда евро, ако не беше толкова дълбока кризата, мисля, чещяхме да хвърламе калпаците, но уви....

Освен това когато румънците вдигнаха пенсиите с 45 % за една година Станишев не се поддаде на популизъм... иначе сега щяхме да сме Латлия №2... на ви пенсиите - режем ви от пенсиите!

Чакам да видя коя от фантасмагориите на Бойко ще излезе вярна... а после и чудесата ... значи Станишев вече не е управляващ - нека да си гледаме новите избранници какви ги вършат!!!

Ето например новото правителсто направо се чуди как да изгони RWE от проекта Белене и да ни домъкне някви техни хора... би трябвало да сте доста загрижени за подхода на Премиера си към големия европейски бизнес... :-)

Коментар

• be_google, да не би преди това да си гледал Станишев в На 4 очи?
          След него всички изглеждат като звезди.

Коментар

• би_нещо си ......
            Я вземи са скрии и не пиши повече... че много лек....

Коментар

• снощи колеги, излезох по пижама и пdнтофи на терасата и като гледам една ослепителна светлина , а то звездата на дянков свети, свети та чак Луната бледнееше пред неговата бляскава звезда... и знаете ли каква мисъл ми мина директно през фунтанелата... ще кажа - получих просветление, че звездата дянкова ще ни закара към 100 годишен просперитет и блаженство!
              мисля, че беше и Пълнолуние, което е още един положителен знак за идещото връз нас чудо.... и понеже нощем често мисля за пари, очаквам икономическо чудо...
              като гледам и анкетата в другата "симеондянкова" тема съм почтисигурен, че около 80-95% от нас са убедени, че иде чудо невиждано...

слава на Симеон, слава на Дянков!

:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                Първоначално изпратено от anon6706

Асене, не искам да се заяждам с теб....

.
                аз пък искам да се заяждам с теб
                междудругото ти си един от малкото хора тук,които имат представа за кво иде реч.......за мен си много по високо ниво от дянков,щом си способен да си седиш дома и да си изкарваш парите,вместо да чиновникУВАШ некъде си.
                за мен некъдърниците икономисти стават чиновници и преподаватели,къдърните нямат време да се занимават с жълти стотинки.
                ама тва,че за мен стоиш много по високо от дянков не значи,че няма да се заяждам с теб,ако ми дадеш причина,нито значи,че чиновничето дянков го поставям на някакво високо ниво-напротив-той е плюнка
                Заяждай се!
                С теб винаги ми е било ползотворно заяждането. Разсъждаваме по различни начини, но правилни, и затова, поне аз, може да научим нещо един от друг.

Искам да вадя парите за мен и семейството си по такъв начин, че да спя спокойно.
                А и какво по-сладко да печелиш от грешките на другите? Не за тяхна сметка, подчертавам!!

Коментар

Първоначално изпратено от prodigal
                  Първоначално изпратено от acen1975
                  Първоначално изпратено от luboil
                  Ако не е тайна, ти в коя класация и на кое място в нея си?
                  аз никога нищо не съм твърдял за мен......няма кво да се доказвам...освен,че съм пица диливъри......тва съм казвал,че правя
                  дянков е този,който твърди,че е един от 100 топ икономисти в света.....пикливото чиновниче,дошъл в бгетовицата да се надува.....
                  едно нещо обаче твърдя-макар и да съм пицарче ,гарантирам ти,че на дянков ще му смъкна и белите гащи от гъза,ако тръгне да се разправя с нещата,с които аз се занимавам.......верваш ли ми,или не ми верваш?
                  Тогава какво се правиш на умряла лисица, щом си парче мафиот Кажи си да ни е страх подобаващо И без това развали приказката с режийните простотии.
                  продигале,всичко зависи от гледната точка
                  нека ти цитирам един човек,който ми е отворил очите за тва,онова:
                  "-не се кахъри,че неграмотниците стават "управляващи"......ако финансистите на държавни постове са истински икономисти,нямаше да има хляб за нас...... "
                  та аз не съм от тестото на този човек,но реалността за професионализма в икономиката е различна от това,което се представя на "масите".
                  гамените икономисти се "дореждат" до държавни постове,а истинските вундеркини в професията стоят от страни и дебнат да намажат от грешките им.
                  макар и нечестно изградена,това е реалността във финансовия свят в днешно време.
                  тъпунгери управляват,умниците правят пари от техните грешки........проблема е,че от управлението на тъпунгерите,страдат "масите".......
                  и така е не само в бг ,но и в целия свят.......
                  просто системата трябва да се промени-хора като Анон трябва да се стимулират да са в държавния сектор,а хора като дянков и орешарски трябва да се стимулрат да бъдат счетоводители в магазини метро или билла.........
                  Има логика, но пропускаш една малка подробност - тези с парите определят кой ще е на поста и какво ще прави.

Навремето се притеснявах се за Велчев, после за Орешарски.. сега знам че са водили добра за бизнеса политика и за този изобщо не се притеснявам.

Ти ако намираш за нужно се кахъри, ама май ще е залудо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов и после anon6706
                    Днес няколко пъти писах какво предлагам , ама хайде за последно пак
                    1.Повишаване акцизите на казината от 12% на 25% - в София казината са повече от баничарниците
                    Няма смисъл. Вече малка част играещи в казината (като суми) са българи, а с повишаване на данъка ще отблъснеш и малкото чужденци (те имат повече географски алтернативи).

2.Връщане на ДДС в 2 седмичен срок
                    Прав си.

3.Стимулиране на потреблението и ръст на ПОКУПАТЕЛНАТА способност на хората, а не точно обратните действия които виждам в действията на Дянков
                    Стимулирането на потреблението в ОТВОРЕН тип икономика е пагубно за търговския баланс (при криза в основните ни търговски партньори) и всички последствия от това. Има смисъл да стимулираш ПОТРЕБЛЕНИЕ, ако има местно производство на стоки, а не главно от внос. Малко е омагьосан кръг, но това е засега.

4.Ревизия фиансовите параметри на концесиите сключени от правителството на Станишев
                    Мисля, че го правят.

5.Събираемост на вземанията
                    Поне на думи се опитват и го приветствам. Малко са им объркани приоритетите, но все пак.

6.Пресичане на контрабандния внос на земеделска продукция от съседни страни
                    Тук е голям проблем. Скоро гледах репортаж от Петрич. Самите производители твърдяха, че откакто се затегнал вносния режим от Гърция, изкупвачите престанали да идват, съответно да изкупуват и тяхната продукция. Значи скоро ще имаме местни ятаци, доставящи гръцка продукция на петричката борса.
                    Дай предложение за решаване на проблема.

7.Работа по усвояване на ЕФ (ерофондовете) а не плямпотене и хаотични действия като браунов елемент.
                    Може би не си работил по европейските фондове. Нямаш представа каква паяжина от свързани фирми е изградена в БГ. Аз не бих пуснал и 20% от предвидените средства.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                      аз никога нищо не съм твърдял за мен......няма кво да се доказвам...освен,че съм пица диливъри......тва съм казвал,че правя
                      дянков е този,който твърди,че е един от 100 топ икономисти в света.....пикливото чиновниче,дошъл в бгетовицата да се надува.....
                      едно нещо обаче твърдя-макар и да съм пицарче ,гарантирам ти,че на дянков ще му смъкна и белите гащи от гъза,ако тръгне да се разправя с нещата,с които аз се занимавам.......верваш ли ми,или не ми верваш?
                      Тогава какво се правиш на умряла лисица, щом си парче мафиот Кажи си да ни е страх подобаващо И без това развали приказката с режийните простотии.
                      продигале,всичко зависи от гледната точка
                      нека ти цитирам един човек,който ми е отворил очите за тва,онова:
                      "-не се кахъри,че неграмотниците стават "управляващи"......ако финансистите на държавни постове са истински икономисти,нямаше да има хляб за нас...... "
                      та аз не съм от тестото на този човек,но реалността за професионализма в икономиката е различна от това,което се представя на "масите".
                      гамените икономисти се "дореждат" до държавни постове,а истинските вундеркини в професията стоят от страни и дебнат да намажат от грешките им.
                      макар и нечестно изградена,това е реалността във финансовия свят в днешно време.
                      тъпунгери управляват,умниците правят пари от техните грешки........проблема е,че от управлението на тъпунгерите,страдат "масите".......
                      и така е не само в бг ,но и в целия свят.......
                      просто системата трябва да се промени-хора като Анон трябва да се стимулират да са в държавния сектор,а хора като дянков и орешарски трябва да се стимулрат да бъдат счетоводители в магазини метро или билла.........

Коментар

• Сега ще дойде Билкаря и ще ви покаже кон боб яде ли.

Коментар

Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                          Петре,като пишеш за гуруто дянков,може да споменеш и че НЕ Е един от 100 най добри икономисти в света........нищо,че на този въпрос на журналист,той отговори с :"БЛАГОДАРЯ"
                          просто в някакъв пиклив университетски сайт го водят "цитиран".......от 15 000 мембъри,той е в първите 100
                          тва е се едно да кажеш,че be_google е един от най добрите икономисти в света,защото е един от най-цитираните в сайта на инвестор.бг
                          че не бих се учудил дори,ако инвестор.бг е по посещаван от пикливия сайт на унивърсити ъф кънектикът.

дянков е едно обикновено държавно чиновниче,със заплата далеч по ниска от средната за този сектор-икономист с пиейчди,и е дошъл в бгетовицата да се прави на "майстор" и да твърди,че е един от най добрите икономисти в света.....
                          Аз Дянков го разбирам - гони си интереса и целите човека.Прави това което може и знае ("Толкова си може човека" - любима фраза на един професор).
                          По-тъжното и страшното е че БГ журналистика и пропагандната машина се опитват да вменят на масата,че това е Месията в света на финансите.Ама ... и те толкова си знаят и могат.......
                          Какво предлагаш?! (попитах те в другата тема) На площадите ли да излизаме?!
                          Асен и Петър е добре да разберат, че между професионалист (добър или лош) и политик има ОГРОМНА разлика. Професионалистът може да говори почти всичко, което не засяга работодателя и интересите му, политикЪТ може да се изразява с доста ограничен речник и да борави с доста ограничени лостове!!!!!! (не се шегувам) Не защитавам когото и да било, а нападам хора (Асен и Петър), които нямат и 2 минути политически опит. Когато някой от тях стане политик, а не политикан, ще разбере за какво става дума.
                          Днес няколко пъти писах какво предлагам , ама хайде за последно пак
                          1.Повишаване акцизите на казината от 12% на 25% - в София казината са повече от баничарниците
                          2.Връщане на ДДС в 2 седмичен срок
                          3.Стимулиране на потреблението и ръст на ПОКУПАТЕЛНАТА способност на хората, а не точно обратните действия които виждам в действията на Дянков
                          4.Ревизия фиансовите параметри на концесиите сключени от правителството на Станишев
                          5.Събираемост на вземанията
                          6.Пресичане на контрабандния внос на земеделска продукция от съседни страни
                          7.Работа по усвояване на ЕФ (ерофондовете) а не плямпотене и хаотични действия като браунов елемент.

Коментар

Асене, не искам да се заяждам с теб....

.
                            аз пък искам да се заяждам с теб
                            междудругото ти си един от малкото хора тук,които имат представа за кво иде реч.......за мен си много по високо ниво от дянков,щом си способен да си седиш дома и да си изкарваш парите,вместо да чиновникУВАШ некъде си.
                            за мен некъдърниците икономисти стават чиновници и преподаватели,къдърните нямат време да се занимават с жълти стотинки.
                            ама тва,че за мен стоиш много по високо от дянков не значи,че няма да се заяждам с теб,ако ми дадеш причина,нито значи,че чиновничето дянков го поставям на някакво високо ниво-напротив-той е плюнка

Коментар

Еми няма какво да коментирам.
                              Ти каза всичко

Коментар

Коментар

Working...
                                X