IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    Първоначално изпратено от luboil
    Първоначално изпратено от acen1975
    Петре,като пишеш за гуруто дянков,може да споменеш и че НЕ Е един от 100 най добри икономисти в света........нищо,че на този въпрос на журналист,той отговори с :"БЛАГОДАРЯ"
    просто в някакъв пиклив университетски сайт го водят "цитиран".......от 15 000 мембъри,той е в първите 100
    тва е се едно да кажеш,че be_google е един от най добрите икономисти в света,защото е един от най-цитираните в сайта на инвестор.бг
    че не бих се учудил дори,ако инвестор.бг е по посещаван от пикливия сайт на унивърсити ъф кънектикът.

дянков е едно обикновено държавно чиновниче,със заплата далеч по ниска от средната за този сектор-икономист с пиейчди,и е дошъл в бгетовицата да се прави на "майстор" и да твърди,че е един от най добрите икономисти в света.....
    Ами нали за това говоря!

Няма значение в какви класации е, какво е завършил, с какви оценки.

Важно е какво е направил и какво прави и какво ще напави.
    Е това коментирайте, не някви класации...

Лошо, много лошо Асене,

това не беше анализ, а лична нападка към човека.
    Смешно е да говориш за класации, знаеш как е там, кой и как влиза в тях
    Ако не е тайна, ти в коя класация и на кое място в нея си?
    я дай да бъдем реалисти,а?
    влез в сайта,където дянков твърди,че е един от 100 най цитирани икономисти в света,и ако намериш ДОРИ ЕДИН ИКОНОМИСТ,който ти е познат,ела ми се обади
    всички са деградирали "академици"........за които са чували само студенти,които им копират "трудовете" за дипломна работа,че да им пиша убави оценки.............
    А къде ми изчезна поста?
    Нещо е много мътно тука, да взема да се махам, че явно голямата метла се е развихрила...

Коментар

Първоначално изпратено от luboil
      аз никога нищо не съм твърдял за мен......няма кво да се доказвам...освен,че съм пица диливъри......тва съм казвал,че правя
      дянков е този,който твърди,че е един от 100 топ икономисти в света.....пикливото чиновниче,дошъл в бгетовицата да се надува.....
      едно нещо обаче твърдя-макар и да съм пицарче ,гарантирам ти,че на дянков ще му смъкна и белите гащи от гъза,ако тръгне да се разправя с нещата,с които аз се занимавам.......верваш ли ми,или не ми верваш?
      Е, по разнасяне на пици никой не може да те бие.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
        аз никога нищо не съм твърдял за мен......няма кво да се доказвам...освен,че съм пица диливъри......тва съм казвал,че правя
        дянков е този,който твърди,че е един от 100 топ икономисти в света.....пикливото чиновниче,дошъл в бгетовицата да се надува.....
        едно нещо обаче твърдя-макар и да съм пицарче ,гарантирам ти,че на дянков ще му смъкна и белите гащи от гъза,ако тръгне да се разправя с нещата,с които аз се занимавам.......верваш ли ми,или не ми верваш?

Коментар

влез в сайта,където дянков твърди,че е един от 100 най цитирани икономисти в света,и ако намериш ДОРИ ЕДИН ИКОНОМИСТ,който ти е познат,ела ми се обади
          всички са деградирали "академици"........за които са чували само студенти,които им копират "трудовете" за дипломна работа,че да им пиша убави оценки.............
          Асене, не искам да се заяждам с теб....

Казваш, че разбираш от политиканстване и политика.
          Хайде да вземем пример с Нобеловата награда за мир на Обама. Това политика ли е или политиканстване? Очакваш ли Обама да отрече, че все още няма никакъв принос за световния мир?!?!?!??!
          Какво очакваш да се носи за Дянков в медийното пространство? Че е никому неизвестен финансист или че е известен, а той да го отрича постоянно?
          Като малки деца сте.
          В твоята тема си във вихъра си, но не се поддавай на манипулации.
          Поздрави.

Коментар

• Колега, такова нещо, дори и да е точно така, не се казва.

Тези пазари се управляват много повече от слухове, очаквания и усещане, отколкото от реални икономически показатели.

Не става един фин мин да се изцепи така...

По-долу написах, че неговата основна работа не е да се справя с рецесията. Това е основа задача на всички останали министри.

Първоначално изпратено от stdmv
            Знаеш че тук нямаме възможност да налеем пари, тип stimulus plan.
            Изходът е в повишаване на ефективността на разходите и ограничаване на кражбите от държавните поръчки.

Според някой изследвания в БГ се прахосва до 45% от държавните разходи - за подкупи и от глупост.

целия проблем е в НЕликвидността-дянков с нея трябва да се пребори и да смъкне лихвите........в момента восиките лихви само акселарират дефлация,обезценка на активи и лоши креидти........
            а да ми говори,че бг банковата система е в "отлично" състояние,при лихви ,които са 4 пъти по високи от европейските е не само демагогия,но и подигравка.
            мен мисълта ми бе друга-не дали можем,или не можем,а това,че дянков е демагог.
            дудня,че бг банковата система е най стабилната в цяла европа,защото има най голяма адекватност,без да споменава ЗАЩО Е ТАКА!
            никък не понасям лицемерието,а демагогия във финансово управление води до МНОГО НЕГАТИВНИ последствия.......
            аз очаквах,че той,като възпитаник в сащ,знае много добре,че в пресата икономика и финанси на една държава не се управляват........
            и вместо да каже за реалността-че бг банковата система страда от абсурдна НЕликвидност и високите лихви ще съсипят икономиката.......наш дянков твърди,че лихвите били ниски и банките в бг били най добрите в света
            ми че то при мултиплаяйър от 10,15% адекватност се води свръх ликвидност-че банката има много пари,които не знае кво да ги прави.....и в цивилизациоята веднага с тези пари се купуват трежърис........
            обаче в бг нямаш мултиплайър,върху който централната банка да те фианнсира чрез дискаун уиндоу-в такъв случай 17% адекватност и 5% минимални задължителни резерви означава само едно-колабираща банкова система.
            в ЕС банките в момента се финансират от ЕЦБ на 1%,в бг банките се фианнсират от депозити на 6-10% и дянков има наглостта да каже,че в бг банковата система е най стабилната в цяла европа????????????
            орешарски бе демагого по душа,виждаш до къде я откара бгетовицата за това време.......тоя е същия-лицемерничи в преста.......
            или е изключително недъгав във финансово отношениое и не разбира елементарни неща във финансите,или е демагог..........
            което и да е от двете няма да доведе до нищо хубаво,защото в първия случай гаменчето няма да знае как да се справи с рецесията,а във втория случай,лицемерничието е нищо повече от "криене" на проблемите,което също до нйикъде няма да доведе......
            просто трябва да се вземат мерки-а тоя нищо не праи в тази насока,което ще доведе до много по тежки последствия..........

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
              Петре,като пишеш за гуруто дянков,може да споменеш и че НЕ Е един от 100 най добри икономисти в света........нищо,че на този въпрос на журналист,той отговори с :"БЛАГОДАРЯ"
              просто в някакъв пиклив университетски сайт го водят "цитиран".......от 15 000 мембъри,той е в първите 100
              тва е се едно да кажеш,че be_google е един от най добрите икономисти в света,защото е един от най-цитираните в сайта на инвестор.бг
              че не бих се учудил дори,ако инвестор.бг е по посещаван от пикливия сайт на унивърсити ъф кънектикът.

дянков е едно обикновено държавно чиновниче,със заплата далеч по ниска от средната за този сектор-икономист с пиейчди,и е дошъл в бгетовицата да се прави на "майстор" и да твърди,че е един от най добрите икономисти в света.....
              Лошо, много лошо Асене,

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
                Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Аз Дянков го разбирам - гони си интереса и целите човека.Прави това което може и знае ("Толкова си може човека" - любима фраза на един професор).
                По-тъжното и страшното е че БГ журналистика и пропагандната машина се опитват да вменят на масата,че това е Месията в света на финансите.Ама ... и те толкова си знаят и могат.......
                Какво предлагаш?! (попитах те в другата тема) На площадите ли да излизаме?!
                Асен и Петър е добре да разберат, че между професионалист (добър или лош) и политик има ОГРОМНА разлика. Професионалистът може да говори почти всичко, което не засяга работодателя и интересите му, политикЪТ може да се изразява с доста ограничен речник и да борави с доста ограничени лостове!!!!!! (не се шегувам) Не защитавам когото и да било, а нападам хора (Асен и Петър), които нямат и 2 минути политически опит. Когато някой от тях стане политик, а не политикан, ще разбере за какво става дума.
                Аноне,политиканстването в икономиката е най големия бич за една държава.....навсякъде се опитват да разгранич1ат финансовия сектор и икономическия от политиката...........
                в сащ,както знаеш централната банка е частна......и въпреки,че ще прочетеш навсякъде колко са лоши фед,реалността е,че от как сащ имат частна централна банка,сащ от никаква държава,са се превърнали в световен доминант.....
                аз не бъркам политиката с икономиката,както ти си мислиш.......точно в това е проблема-че в момента финансовия министър на бг Я БЪРКА!!!!!!!!!!!!
                демагогия там само лоши последствия ще има........
                икономист,управляващ финанси с политически "инструменти"........

Коментар

Първоначално изпратено от prodigal
                  acen1975, ти от де изпълзя, не се ли осра достатъчно с прогнозите?! Трябваше да сме фалирали по твои сметки преди година някъде То пък взехме да се оправяме докато чакаш.

Активността на кредитния пазар у нас се засилва, като запитванията отбелязват ръст от 15% за месец, а реализираните обеми нарастват не само заради по-големия брой, но и поради нарастващия размер на исканото финансиране.
                  Основната новина дойде от банките, които влязоха в промоции, валидни до края на годината и предложиха на клиентите както по-ниски лихви, така и отстъпки при застраховането на имотите, 0% такса при погасяване със собствени средства и други ползи за клиентите. Спадът на лихвите в рамките на преференциалните оферти средно е между 0,2% и 0,8% при евровите и 0,5 и 1 % при левовите вземания.

Или нямаш грам идея за каво говориш,или се правиш на
                  http://www.econ.bg/analysis/article1...ptemvri_2009_g
                  тошо тошев,собственика на кредит център(дето цитираш) за мен е човек,който трябва в момента да е в затова........няма друг,който да обявява по "гласени" данни за бг финансовото състояние в последните 2 години.да не говориме колко народ ще страда от "консултантските" им услуги..........за бъгави комисионни от банките,тия изпързаляха хиляди клиенти в последните години.....

лихва да падне с 0,1-0.8% пункта,когато е балонирана с 400 реани процента е меко казано смешно.......не мислиш ли?
                  бг за мен е фалирала държава отдавна.......на цифри фалита го имаш-резерви от 11 милярда,срещу дълг от 34 милиярда????????
                  и БВП който се срива......ми че само погасяванията по лихвите няма да могат да се правят......дълга ще продължава да расте като % от БВП......
                  за всяко 1 евро в наличност имаш 3 евро дълг........
                  как ще поддържаш този дисбаланс,когато този натрупан дълг е в тухли и бетон.......от къде ще дойде производнство за износ,което да изплаща дълга?
                  целия дълг е натрупан от матрьошките в последните 5 години.....
                  по времето на царя,дълга е бил минимален,в сравнение със резервите.и отделно икономиката е била по сила от сега........от тогава имаш намаляне на индустрия и увеличаване на дълг..........увеличението на БВП е в следствие на транфер на дълг в тухли и бетон........и това свърши-сега имаш презастрояване и задлъжняване........за мен това си е фалит.........макар и само на цифри,те ще се материялизират,ВЕРВАЙ МИ.......
                  я кажи ти кво става с твоите "Прогнози",че бг тепърва ще се развива ??????
                  нещо БВП пада,а?
                  Кой е фалирал ?! Извинявай, но България има резерви по-големи от външния си дълг. На практика един от най-ниските в ЕС. Ти ако имаш някакви заеми това нас не ни касае! Проблема, ако има такъв е между теб и заемодателя ти. България също така слабо се интересува дали ще можеш да платиш

БГ тепърва ще се развива, разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Аз Дянков го разбирам - гони си интереса и целите човека.Прави това което може и знае ("Толкова си може човека" - любима фраза на един професор).
                    По-тъжното и страшното е че БГ журналистика и пропагандната машина се опитват да вменят на масата,че това е Месията в света на финансите.Ама ... и те толкова си знаят и могат.......
                    Какво предлагаш?! (попитах те в другата тема) На площадите ли да излизаме?!
                    Асен и Петър е добре да разберат, че между професионалист (добър или лош) и политик има ОГРОМНА разлика. Професионалистът може да говори почти всичко, което не засяга работодателя и интересите му, политикЪТ може да се изразява с доста ограничен речник и да борави с доста ограничени лостове!!!!!! (не се шегувам) Не защитавам когото и да било, а нападам хора (Асен и Петър), които нямат и 2 минути политически опит. Когато някой от тях стане политик, а не политикан, ще разбере за какво става дума.

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                      Знаеш че тук нямаме възможност да налеем пари, тип stimulus plan.
                      Изходът е в повишаване на ефективността на разходите и ограничаване на кражбите от държавните поръчки.

Според някой изследвания в БГ се прахосва до 45% от държавните разходи - за подкупи и от глупост.

целия проблем е в НЕликвидността-дянков с нея трябва да се пребори и да смъкне лихвите........в момента восиките лихви само акселарират дефлация,обезценка на активи и лоши креидти........
                      а да ми говори,че бг банковата система е в "отлично" състояние,при лихви ,които са 4 пъти по високи от европейските е не само демагогия,но и подигравка.
                      мен мисълта ми бе друга-не дали можем,или не можем,а това,че дянков е демагог.
                      дудня,че бг банковата система е най стабилната в цяла европа,защото има най голяма адекватност,без да споменава ЗАЩО Е ТАКА!
                      никък не понасям лицемерието,а демагогия във финансово управление води до МНОГО НЕГАТИВНИ последствия.......
                      аз очаквах,че той,като възпитаник в сащ,знае много добре,че в пресата икономика и финанси на една държава не се управляват........
                      и вместо да каже за реалността-че бг банковата система страда от абсурдна НЕликвидност и високите лихви ще съсипят икономиката.......наш дянков твърди,че лихвите били ниски и банките в бг били най добрите в света
                      ми че то при мултиплаяйър от 10,15% адекватност се води свръх ликвидност-че банката има много пари,които не знае кво да ги прави.....и в цивилизациоята веднага с тези пари се купуват трежърис........
                      обаче в бг нямаш мултиплайър,върху който централната банка да те фианнсира чрез дискаун уиндоу-в такъв случай 17% адекватност и 5% минимални задължителни резерви означава само едно-колабираща банкова система.
                      в ЕС банките в момента се финансират от ЕЦБ на 1%,в бг банките се фианнсират от депозити на 6-10% и дянков има наглостта да каже,че в бг банковата система е най стабилната в цяла европа????????????
                      орешарски бе демагого по душа,виждаш до къде я откара бгетовицата за това време.......тоя е същия-лицемерничи в преста.......
                      или е изключително недъгав във финансово отношениое и не разбира елементарни неща във финансите,или е демагог..........
                      което и да е от двете няма да доведе до нищо хубаво,защото в първия случай гаменчето няма да знае как да се справи с рецесията,а във втория случай,лицемерничието е нищо повече от "криене" на проблемите,което също до нйикъде няма да доведе......
                      просто трябва да се вземат мерки-а тоя нищо не праи в тази насока,което ще доведе до много по тежки последствия..........

Коментар

• Бойко Борисов: Не пипаме ракията
                        автор: Труд, прочитания: 11, коментари: 0 До последно вчера министрите уточняваха сметките на държавата за следващата година. Снимка Петър Чолаков “Правителството ще повиши акциза на цигарите, но няма да пипа налога върху алкохола и горивата. За данък сгради ще решава всяка община.” Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов след 5-часов изтощителен дебат по бюджета за следващата година.
                        “Събрах всички министри заедно, за да видят каква огромна дупка зее в хазната, каза премиерът и цитира своя финансов министър. Представете си една пица, която става все по-малка, а трябва да я разделим на всички, казал Дянков, за да успокои желанието на своите колеги за повече средства.
                        Според Борисов най-много ще получи социалното министерство. 7,4 млрд. лв. са предвидени за пенсии през 2010 г., което е с 1,4 млрд. лв. повече от тази година. Средствата за образование за 2010 г. няма да се съкратят. Другата добра вест е, че субсидиите за училищата, университетите и БАН няма да бъдат съкращавани, каза министърът на образованието Йорданка Фандъкова.

Финансовият министър Симеон Дянков обаче отказа да каже какво ще вземе всяко едно ведомство поотделно. Диалогът ще върви поне още 10 дни, за да достигнем до един балансиран бюджет, допълни той.

Не стана ясно и с колко ще се увеличи акцизът на цигарите - дали със 76 евро на 1000 къса, каквато бе идеята на МФ, или с 64 евро на 1000 къса, както предложи икономическият министър Трайчо Трайков.

Като цяло министрите се въздържаха от конкретика. Изключение направи Маргарита Попова, която заяви, че ако трябва да се побере в средствата, които са предвидени за правосъдието, ще трябва да съкрати 1000 служители. Проблемът бил, че в централното ведомство работели само 272 души.Симеон Дянков посочи ясно само две цифри. Спадът на икономиката ще бъде 2% през 2010 г., а брутният вътрешен продукт (БВП) - 63,518 млрд. лв. Това е почти 10 млрд. лв. по-малко от заложеното за 2009 г. (прогнозата бе за 73,485 млрд. лв.). Ако този БВП се потвърди, реално България ще се върне в 2008 г. по развитие на икономиката.

Приходната част на бюджета ще бъде много по-малка от предвидената за тази година - с 6,5 млрд. лв., обясни Дянков. Бюджет 2009 беше направен с изключително нереална рамка. За първите 6 месеца, докато разходите са се увеличавали с 25%, приходите са намалели с 11%. Това е довело до дефицита за тази година във всички министерства и агенции.

Премиерът Бойко Борисов предложи в петък в парламента да се проведе дебат между министрите от сегашния и предишния кабинет. Борисов призова да бъдат поканени и министрите, които не са депутати сега. Идеята е настоящите и бившите министри да говорят по финансовото състояние и проблемите във всяко едно от ведомствата.

Коментар

Коментар

Лошо, много лошо Асене,

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                              Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                              Асен и Петър, хубави имена обаче почти всяко едно Ваше мнение от преди година спокойно може да се пусне в Бисери и вицове сега, дано не си изкарвате хляба в сферата на финансите.
                              Ами аз лично нямам нищо против да ми бъдеш хроникьор.Само не дей да вадиш случайни цитати от контекста.Бъди обективен,стани истински хроникьор ;-)
                              Ти не очакваше ли 20-30% инфлация към момента Ако държиш мога да си направя труда да извадя избрани твои прогнози (автентични 1 към 1).

Подразних се, че защитаваш човек, който от години (слава богу неуспешно) работи против страната си. Бил в Америка и разнасял пици. Глупости, пици носи на шефовете си, ама в БГ!

Да спра до тук за сега!
                              А....ааа...... не спирай
                              Давай,ама пействай и датите на постовете.Ако не си усетил,август-октомври 2008г. беше преломен период за сентимента на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Асен и Петър, хубави имена обаче почти всяко едно Ваше мнение от преди година спокойно може да се пусне в Бисери и вицове сега, дано не си изкарвате хляба в сферата на финансите.
                                Ами аз лично нямам нищо против да ми бъдеш хроникьор.Само не дей да вадиш случайни цитати от контекста.Бъди обективен,стани истински хроникьор ;-)
                                Ти не очакваше ли 20-30% инфлация към момента Ако държиш мога да си направя труда да извадя избрани твои прогнози (автентични 1 към 1).

Подразних се, че защитаваш човек, който от години (слава богу неуспешно) работи против страната си. Бил в Америка и разнасял пици. Глупости, пици носи на шефовете си, ама в БГ!

Да спра до тук за сега!

Коментар

Working...
                                X