IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr_crash
    Първоначално изпратено от patricia
    Според мен, Дянков действа разумно.
    Ако пусне в обръщение част от парите, първо ще побутне баМките в по-изгодна позиция, защото те нямат повече ходове, второ ще понижи лихвите и ще спре веригата от фалити, трето - справка Унгария, лева няма как да поскъпне, щото сме в борд.
    Един път и ние да сме на далавера от прецакването, и на мен ми е трудно да повярвам.
    МОЛЯ от червените редици да не ми отговарят по -никакъв повод.
    не съм от червените редици, ама ако я стори тая глупост, аз си тегля левчетата
    от банката, купувам $ и дебело мезе, после ще гледам филма по телевизията
    Те и "тъпите" американци вкараха пари!!!Ама като не ви питат,ще грешат,така е!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
      Първоначално изпратено от patricia
      Ако пусне в обръщение част от парите, първо ще побутне баМките в по-изгодна позиция, защото те нямат повече ходове, второ ще понижи лихвите и ще спре веригата от фалити, трето - справка Унгария, лева няма как да поскъпне, щото сме в борд.
      Един път и ние да сме на далавера от прецакването, и на мен ми е трудно да повярвам.
      а забравих да добавя, лева наистина няма да поскъпне..

Коментар

• Първоначално изпратено от patricia

Коментар

• ако дава пари само в БГ банки, които няма да ги пуснат да спасяват майките си..

пиб и цкб
          ...
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• а така отвори им очите,на комунелите...къде да съботират... хахах нищо друго немогат..

Коментар

• Според мен, Дянков действа разумно.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                :-)
                Дянков засега само говори, приказки милиони наговори, ефектите заесега са нулеви освен един който адмирирам, именно свиването на дефицита, което е успех, като се има предвид Станишев и ко къде ни насадиха в блатото...

Но не ми харесва как плюе срещу политиката и то толкова самоуверенно, липсва му дипломатичност, благодарение на новото правителство, България ще върви най-успешно напред! Ще го видим г-н Дянков!

Да не говорим че с приказките за фискалния резерв, показа, че не разбира или не иска да респектира валутния борд като паричен режим.

Истината е че в момента има едно лице, които ако Герб са умни, ще трябва да послушат, ако искат да са успешни! Лично мнение.

Коментар

• гоогале...що не се кефиш....С идването на ББ на власт...Дойде все едно Бай Тошо на власт...и нищо повече...Въпреки,че съм фен ...но си личи...няма как ....кои да доиде на власт в България....Ако успее да ви разкара комунистите(социалисти) тогава оставам фен и ще гласувам...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                    Симеон Дянков: Досега е липсвала политическа воля, за да бъде България на средно европейско ниво
                    това добре го знаем, но дали настоящите управници освен с голямата уста разполгат с нещо друго предстои да виидм
                    за да останат хора в България

Коментар

• :-)

Коментар

• Симеон Дянков: Досега е липсвала политическа воля, за да бъде България на средно европейско ниво

19 октомври 2009 | 11:40 | Агенция "Фокус"

София. Това, което досега е липсвало на България, е политическа воля, ние не само да влезем в ЕС, а да кажем, че след като сме влезли в ЕС, имаме определени задължения. България досега е страдала от липса на добри политици, но това сега е променено. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на дискусия на тема: „Новият дневен ред за реформи на новите страни членки на ЕС”, организирана от институт „Отворено общество”, предаде репортер на Агенция „Фокус” .

Според Симеон Дянков политиците са били част от проблема, свързани с мафиотски структури и лобизъм и затова страната ни не е на нивото на една средно европейска държава. „Така са владеели реформата, че нещата да отиват от лошо, по-лошо”, каза още Дянков.

Като сектори, в които не е проведена никаква реформа, и проблемите са се затлачили с години, Дянков открои Митниците, където връзката с престъпния свят се е наслагвала с години. По думите му - това е сектор, който е пропаднал.

Друг сектор е енергетиката, където политици властват като бизнесмени. По думите му - там се развиват проекти, които нямат икономически и финансов анализ. Дянков посочи, че те са направени, за да се краде, не с малко, а със стотици милиони.

Друг сектор е здравеопазването. Дянков коментира, че реформите там са се спирали от самата система на здравеопазването, като целта е била, колкото може да се източи.
                        „Източвало се е от част от лекарското съсловие, от част от хората в болничната система”, посочи Дянков, което е довело и до 350 млн. лв. дефицит в здравеопазването. „Едното от нещата, които аз започвам да разбирам е, че за да се реформира една закостеняла система, реформата трябва да дойде отвън. Реформата не може да дойде отвътре, защото хората, които са в системата – една част от тях са заинтересовани да няма реформа”, обясни Дянков.

Коментар

• то май му стана навик. Както се спомена преди това във форума, ако Дянков каже нещо може със 100% вероятност да заложиш веднага на обратното!

Първоначално изпратено от Billy
                          http://www.investor.bg/?cat=85&id=88432

Утре ще се оправдаваме пак...усещам

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=85&id=88432

Утре ще се оправдаваме пак...усещам

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                              Първоначално изпратено от Forex Master
                              Първоначално изпратено от Opiten1
                              В момента чистото пласиране на резерва при търговските банки може да бъде заменено чрез суапови сделки срещу ДЦК. Ефектът ще бъде двоен.
                              Мдаммм, един от ефектите е че след "пласиране" на резерва при търговските банки той вече спира да бъде резерв! Той вече ше е един употребен фискален резерв!!!
                              Другият ефект ще е заобикаляне на валутния борд и фактическо създаване на пари.
                              Нямам нищо против новаторските идеи, но, по логиката на министъра, би било още по-добре фискалния резерв да се инвестира в договорните фондове. Като сметнем колко е пропуснала държавата за последните десет години от БФБ, резерва можеше да е петорно по-голям и сега да кредитираме САЩ и UK.
                              Както казах вече да отидат Бойко и Симеон в Лас Вегас. Залогът на число дава 35 ПЪТИ доходност (3500 %). И после отпускаме нисколихвен кредит на Евросъюза, който по тази причина веднага и бързо излиза от кризата, а от там и ние
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                                Първоначално изпратено от Opiten1
                                В момента чистото пласиране на резерва при търговските банки може да бъде заменено чрез суапови сделки срещу ДЦК. Ефектът ще бъде двоен.
                                Мдаммм, един от ефектите е че след "пласиране" на резерва при търговските банки той вече спира да бъде резерв! Той вече ше е един употребен фискален резерв!!!
                                Другият ефект ще е заобикаляне на валутния борд и фактическо създаване на пари.
                                Нямам нищо против новаторските идеи, но, по логиката на министъра, би било още по-добре фискалния резерв да се инвестира в договорните фондове. Като сметнем колко е пропуснала държавата за последните десет години от БФБ, резерва можеше да е петорно по-голям и сега да кредитираме САЩ и UK.

Коментар

Working...
                                X