IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фалит на Украйна,след 6 месеца фалит и на България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от boogie
    Хи хи ако намалят заплатите реалните пак хората обидени напускат :-)
    Не мисля така. Ако си мениджър на 1000 лв. заплата в София и при девалвация на лева, примерно 4 лв. за 1 евро, заплатата ти ще остане 1000 лв, но с двойно намалена покупвателна способност за вносни стоки. И всички менаджерски позиции в бранша ще бъдат за 1000 лв. Тоест - няма да има къде да отидеш, защото заплатите никъде няма да се вдигнат. Ще си останеш на текущата позиция, изчаквайки едни по-добри времена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
      E не, този Петър Димитров е наистина идиота на идиотите и даже на фона на това некадърно правителство "блести". Всеки ден нови идеи, от ден на ден по глупави и глупави.

Страната ни може да изкупи външния си дълг, каза вчера по време на международен бизнес форум в София икономическият министър Петър Димитров. Дългът не бил голям и това можело да стане с наличния фискален резерв и щало да ни излезе изгодно...
      http://www.24chasa.bg/Default.asp?st...&id=06&iy=2009

Цялата икономика и финансова система се задъхва от липса на ликвидност, хората се чудят как да вземат нови кредити от МВФ и къде ли не - той ще похарчи фискалния резерв да ни погасява борчовете и да остави държавата без един лев. Как ги измисля тия неща този кретен, каква икономика е учил и има ли мозък в главата въобще.
      мндааа...
      тоа верно нещо му тежи...
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall
        Първоначално изпратено от GotTTi
        Ако някой си мисли че ако се девалвира лева с 10-20-50% и от там вси4ко ще потрагне по мед и масло много греши. Едно такова девалвиране ще изгони вси4ки инвеститори от бг и ще създаде усещтане за несигурност че това може да се повтори и потрети. Би създало 100 пати повече негатови едно такова политическо решение отлкото позитиви.Дори и на тъпите политици им е ясно това.
        Ако се девалвира лева и заплатите останат непроменени, това не значи ли, че чуждите инвеститори ще имат много по-малки разходи за персонал? Защото проблемът, както ми изглежда за момента, е че при свиване на оборота и печалбите, трябва да се намалят заплати. А това е доста трудна процедура, понеже по закон работодателя няма право на това. Трябва да се правят преназначения, хората обидени напускат, бумащинна и преизчисления.
        Реално девалвацият решава всичко това.

Не изказвам мнение - просто питам.
        Питаш човек който пише потрАгне и усеЩТане ...100 пАти !

Коментар

• E не, този Петър Димитров е наистина идиота на идиотите и даже на фона на това некадърно правителство "блести". Всеки ден нови идеи, от ден на ден по глупави и глупави.

Страната ни може да изкупи външния си дълг, каза вчера по време на международен бизнес форум в София икономическият министър Петър Димитров. Дългът не бил голям и това можело да стане с наличния фискален резерв и щало да ни излезе изгодно...

Цялата икономика и финансова система се задъхва от липса на ликвидност, хората се чудят как да вземат нови кредити от МВФ и къде ли не - той ще похарчи фискалния резерв да ни погасява борчовете и да остави държавата без един лев. Как ги измисля тия неща този кретен, каква икономика е учил и има ли мозък в главата въобще.

Коментар

• Хи хи ако намалят заплатите реалните пак хората обидени напускат :-)

Първоначално изпратено от MarginCall
            Първоначално изпратено от GotTTi
            Ако някой си мисли че ако се девалвира лева с 10-20-50% и от там вси4ко ще потрагне по мед и масло много греши. Едно такова девалвиране ще изгони вси4ки инвеститори от бг и ще създаде усещтане за несигурност че това може да се повтори и потрети. Би създало 100 пати повече негатови едно такова политическо решение отлкото позитиви.Дори и на тъпите политици им е ясно това.
            Ако се девалвира лева и заплатите останат непроменени, това не значи ли, че чуждите инвеститори ще имат много по-малки разходи за персонал? Защото проблемът, както ми изглежда за момента, е че при свиване на оборота и печалбите, трябва да се намалят заплати. А това е доста трудна процедура, понеже по закон работодателя няма право на това. Трябва да се правят преназначения, хората обидени напускат, бумащинна и преизчисления.

Коментар

• E не, този Петър Димитров е наистина идиота на идиотите и даже на фона на това некадърно правителство "блести". Всеки ден нови идеи, от ден на ден по глупави и глупави.

Коментар

• Първоначално изпратено от GotTTi

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                  Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                  Първоначално изпратено от B.Graham
                  Абе who the fuck is Анита Нанева?
                  ху керс ?
                  Ми момата стана толкова известна, че ми е любопитна.
                  да не е Ненка

Коментар

• .........

Коментар

• Въпросния момък преди месец-два се появи под ника "залагания". Почна да се обяснява, че много печелил на залагания, имал мерцедес, не пиел, не пушел, по дискотеки не ходил :-) И след два дена през ноща се беше появил с тоя ник и обясняваше за несподелената си любов.

Класическа комплексарщина. Ама момчето е младо и дано се оправи.

Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                      ху керс ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                        ху керс ?
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                          ху керс ?
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Абе who the fuck is Анита Нанева?
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
                              ще стане ли товва

Абе финансовия експерт , кви депозити кви , пет лева бе .След 1 месец , като излезат финансовите резултати за първото тримесечие с катастрофалния спад на инвестиции , ДДС , данък печалба и външнотърговски дефицит и т.н. и банките измрат като мухи в порой друга песен ще запееш за изгодни депозити.Заради лакомията по някъква нереална лихва по депозитите , която банката трябва да се избие чрез още по нерална лихва по кредитите , които вече масово не се плащат само след няколко месеца всичко ще изгърми защото в момента ние вече нямаме банкова система , а чисто пирамидални структури наричащи се банки.Ако някой в тая държава си мисли , че левовете в обръщение са обезпечени с евро заради борда при положение , че няма почти никакви инвестиции и износ явно е силно напушен.Истината много скоро ще лъсне и хорицата с "изгодните" депозити пак ще гризнат дръвцето срещу което поради липса на пари в гаранционния фонд ще им дадат държавни ценни книжа с които да се снимат за спомен.
                              Няма да е лошо тогава г-н Искров да се гръмне като всеки средностатистически японски банков чиновник когато излъже , но за съжаление България , не е Япония и гръмнатите ще бъдат тия с депозитите , а най-вече тия с кредитите в евро.
                              тва червеното от де го зе ?

Коментар

• .....

Коментар

Working...
                                X