IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фалит на Украйна,след 6 месеца фалит и на България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPEKO
    Първоначално изпратено от Гари
    E не, този Петър Димитров е наистина идиота на идиотите и даже на фона на това некадърно правителство "блести". Всеки ден нови идеи, от ден на ден по глупави и глупави.

Страната ни може да изкупи външния си дълг, каза вчера по време на международен бизнес форум в София икономическият министър Петър Димитров. Дългът не бил голям и това можело да стане с наличния фискален резерв и щало да ни излезе изгодно...
    http://www.24chasa.bg/Default.asp?st...&id=06&iy=2009

Цялата икономика и финансова система се задъхва от липса на ликвидност, хората се чудят как да вземат нови кредити от МВФ и къде ли не - той ще похарчи фискалния резерв да ни погасява борчовете и да остави държавата без един лев. Как ги измисля тия неща този кретен, каква икономика е учил и има ли мозък в главата въобще.
    Лондонската брокерска бригада да не е закъсала за пари?
    ХАХАХААХХ
    По скоро Позитанската шайка не знае какво да прави и решава да действа най-лесно.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
      E не, този Петър Димитров е наистина идиота на идиотите и даже на фона на това некадърно правителство "блести". Всеки ден нови идеи, от ден на ден по глупави и глупави.

Страната ни може да изкупи външния си дълг, каза вчера по време на международен бизнес форум в София икономическият министър Петър Димитров. Дългът не бил голям и това можело да стане с наличния фискален резерв и щало да ни излезе изгодно...
      http://www.24chasa.bg/Default.asp?st...&id=06&iy=2009

Цялата икономика и финансова система се задъхва от липса на ликвидност, хората се чудят как да вземат нови кредити от МВФ и къде ли не - той ще похарчи фискалния резерв да ни погасява борчовете и да остави държавата без един лев. Как ги измисля тия неща този кретен, каква икономика е учил и има ли мозък в главата въобще.
      Лондонската брокерска бригада да не е закъсала за пари?
      ХАХАХААХХ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
        В БГ сме обременени от кризата 97 година. Промяна на курса при нас ще е равно на Хиперинфлация и тотално обедняване на масата.
        Това не отговаря на въпроса - от къде вземаме пари да закърпим баланса. Всички разсъждения на тази база са просто пожелателни. Когато обаче започнат да играят числата, никакви пожелания няма да ни помогнат.
        Та в този дух - обедняването не е нещо, което си избираме да ни се случи или не.

Коментар

• В БГ сме обременени от кризата 97 година. Промяна на курса при нас ще е равно на Хиперинфлация и тотално обедняване на масата.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Глупости говорите!
            Работя в сферата на ИТ и в бранша почти всичко е сметнато през долар и евро. Ако има смяна на курса - ние и колегите моментално ще забием едни еврови цени за всички стоки и услуги. Заплатите поне на хората от моята фирма моментално ще ги мина и тях в евро. Други браншове ще направят същото, защото повечето суровини и стоки са внос и няма къде да ходят.
            Сигурно си прав, че говорим глупости. Всъщност само си теоритизираме. Та като забиеш цените в еврова равностойност кой, според теб, ще купува? Защото има разни мръсни изрази като: свито потребление, намален бюджет и др.

В такава ситуация нещата не опират до това - кой на какво му се иска, а кой какво може да си позволи.

Тоест, парите, които влизат са краен брой и намаляват - с тях трябва да намалеят и заплатите, защото потреблението е ограничено до този краен брой пари. И както вече казах - намалянето на заплатите е тягав и неприятен процес.

При една работеща нормално икономика, освобождаването на курса на лева към еврото не би трябвало да е проблем. При нас, обаче, нещата не са толкова прости...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
              Може ли апокалиспецовете да кажат от кога се броят тия 6 месеца, та да знаеме кога да се избесиме.
              Life won't wait for you.

Коментар

Глупости говорите!
                Работя в сферата на ИТ и в бранша почти всичко е сметнато през долар и евро. Ако има смяна на курса - ние и колегите моментално ще забием едни еврови цени за всички стоки и услуги. Заплатите поне на хората от моята фирма моментално ще ги мина и тях в евро. Други браншове ще направят същото, защото повечето суровини и стоки са внос и няма къде да ходят.

Ще бъдат прецакани държавни служители и хората работещи за така наречени едри бизнесмени и чужди 'инвеститори' (предимно гърци и италиянци) който търсят бананови държави за да пестят от заплати.

Истината е,че просто в България няма производителност на труда и ефективно изплолзване на технологии и енергия. Германия е най-големият износител в ЕС - вижте им заплатите,данъците,цените на земя техника и тн. и тогава говорете за стимулиране на износа чрез намаляването на доходите.

на някой хора им отърва да се равняваме по банановите републики, защото в дръгия случай за тях хляб НЯМА.

не мисля , че трябва да се конкурираме с Пакистан в шивашкия бранш, защото така сме обречени да сме бедняците на Европа.

поздрави
                +1
                Още от преди 7-8 години доста фирми почнаха да упоменават заплатите на служителите си И в евро , примерно - но не по малко от еди колко си евро !
                А колкото за стимулирането на износа с изкуствено поддържан висок курс на лева... ами то е смешно бе

Коментар

• Глупости говорите!

Ще бъдат прецакани държавни служители и хората работещи за така наречени едри бизнесмени и чужди 'инвеститори' (предимно гърци и италиянци) който търсят бананови държави за да пестят от заплати.

Истината е,че просто в България няма производителност на труда и ефективно изплолзване на технологии и енергия. Германия е най-големият износител в ЕС - вижте им заплатите,данъците,цените на земя техника и тн. и тогава говорете за стимулиране на износа чрез намаляването на доходите.

на някой хора им отърва да се равняваме по банановите републики, защото в другия случай за тях хляб НЯМА.

не мисля , че трябва да се конкурираме с Пакистан в шивашкия бранш, защото така сме обречени да сме бедняците на Европа.

поздрави
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                    Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
                    аз съм малък на 20 и не помня 97 ако стане 4 лева за 1 евро цените в магазина ще си останат същите в лева така ли ако е така излиза ,че ще е 2 пъти по евтино защото спестяванията са ми в евро
                    За да стане 4 лева еврото трябва да падне борда а падне ли борда твоите спеставяния ........ ще ти докарат втора депресия, след тази на Анита.
                    Уф, и тогава пак ще ореве форума...
                    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
                      аз съм малък на 20 и не помня 97 ако стане 4 лева за 1 евро цените в магазина ще си останат същите в лева така ли ако е така излиза ,че ще е 2 пъти по евтино защото спестяванията са ми в евро
                      За да стане 4 лева еврото трябва да падне борда а падне ли борда твоите спеставяния ........ ще ти докарат втора депресия, след тази на Анита.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
                        Първоначално изпратено от MarginCall
                        Първоначално изпратено от boogie
                        Хи хи ако намалят заплатите реалните пак хората обидени напускат :-)
                        Не мисля така. Ако си мениджър на 1000 лв. заплата в София и при девалвация на лева, примерно 4 лв. за 1 евро, заплатата ти ще остане 1000 лв, но с двойно намалена покупвателна способност за вносни стоки. И всички менаджерски позиции в бранша ще бъдат за 1000 лв. Тоест - няма да има къде да отидеш, защото заплатите никъде няма да се вдигнат. Ще си останеш на текущата позиция, изчаквайки едни по-добри времена.
                        Аре аман от тия глупости бе !!!
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Марджине, принципно се бъзиках.
                          Но да ти кажа - при девалвация на лева, по-добрите времена ще отидат бая напред във времето.
                          А аз да те питам - ако бяхме въвели еврото какво щяхме да девалвираме? ;-)

Първоначално изпратено от MarginCall
                          Първоначално изпратено от boogie
                          Хи хи ако намалят заплатите реалните пак хората обидени напускат :-)
                          Не мисля така. Ако си мениджър на 1000 лв. заплата в София и при девалвация на лева, примерно 4 лв. за 1 евро, заплатата ти ще остане 1000 лв, но с двойно намалена покупвателна способност за вносни стоки. И всички менаджерски позиции в бранша ще бъдат за 1000 лв. Тоест - няма да има къде да отидеш, защото заплатите никъде няма да се вдигнат. Ще си останеш на текущата позиция, изчаквайки едни по-добри времена.

Коментар

• ........

Коментар

• Първоначално изпратено от Lamer777
                              Питаш човек който пише потрАгне и усеЩТане ...100 пАти !
                              Баци правя големи усилия за да пиша на кирилица за да ви бъде удобно четенето. Освен в този форум никъде другаде не ми се налага да пиша на кирилица.

И то май 100 пАти се казваше тук, че когато някой няма какво да каже се хваща за правописа. ок?

Коментар

• Нищо не му тежи, опитва се да печели време

за босовете си и да ви хързулне

И медиите го тиражират защото те са гъзолизници

платени от престъпниците

Инвестор БГ

Коментар

Working...
                                X