Първоначално изпратено от SPEKO
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фалит на Украйна,след 6 месеца фалит и на България!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ГариE не, този Петър Димитров е наистина идиота на идиотите и даже на фона на това некадърно правителство "блести". Всеки ден нови идеи, от ден на ден по глупави и глупави.
Страната ни може да изкупи външния си дълг, каза вчера по време на международен бизнес форум в София икономическият министър Петър Димитров. Дългът не бил голям и това можело да стане с наличния фискален резерв и щало да ни излезе изгодно...
http://www.24chasa.bg/Default.asp?st...&id=06&iy=2009
Цялата икономика и финансова система се задъхва от липса на ликвидност, хората се чудят как да вземат нови кредити от МВФ и къде ли не - той ще похарчи фискалния резерв да ни погасява борчовете и да остави държавата без един лев. Как ги измисля тия неща този кретен, каква икономика е учил и има ли мозък в главата въобще.
ХАХАХААХХ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramВ БГ сме обременени от кризата 97 година. Промяна на курса при нас ще е равно на Хиперинфлация и тотално обедняване на масата.
Та в този дух - обедняването не е нещо, което си избираме да ни се случи или не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramГлупости говорите!
Работя в сферата на ИТ и в бранша почти всичко е сметнато през долар и евро. Ако има смяна на курса - ние и колегите моментално ще забием едни еврови цени за всички стоки и услуги. Заплатите поне на хората от моята фирма моментално ще ги мина и тях в евро. Други браншове ще направят същото, защото повечето суровини и стоки са внос и няма къде да ходят.
В такава ситуация нещата не опират до това - кой на какво му се иска, а кой какво може да си позволи.
Тоест, парите, които влизат са краен брой и намаляват - с тях трябва да намалеят и заплатите, защото потреблението е ограничено до този краен брой пари. И както вече казах - намалянето на заплатите е тягав и неприятен процес.
При една работеща нормално икономика, освобождаването на курса на лева към еврото не би трябвало да е проблем. При нас, обаче, нещата не са толкова прости...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramГлупости говорите!
Работя в сферата на ИТ и в бранша почти всичко е сметнато през долар и евро. Ако има смяна на курса - ние и колегите моментално ще забием едни еврови цени за всички стоки и услуги. Заплатите поне на хората от моята фирма моментално ще ги мина и тях в евро. Други браншове ще направят същото, защото повечето суровини и стоки са внос и няма къде да ходят.
Ще бъдат прецакани държавни служители и хората работещи за така наречени едри бизнесмени и чужди 'инвеститори' (предимно гърци и италиянци) който търсят бананови държави за да пестят от заплати.
Истината е,че просто в България няма производителност на труда и ефективно изплолзване на технологии и енергия. Германия е най-големият износител в ЕС - вижте им заплатите,данъците,цените на земя техника и тн. и тогава говорете за стимулиране на износа чрез намаляването на доходите.
на някой хора им отърва да се равняваме по банановите републики, защото в дръгия случай за тях хляб НЯМА.
не мисля , че трябва да се конкурираме с Пакистан в шивашкия бранш, защото така сме обречени да сме бедняците на Европа.
поздрави
Още от преди 7-8 години доста фирми почнаха да упоменават заплатите на служителите си И в евро , примерно - но не по малко от еди колко си евро !
А колкото за стимулирането на износа с изкуствено поддържан висок курс на лева... ами то е смешно бе
Коментар
-
Глупости говорите!
Ще бъдат прецакани държавни служители и хората работещи за така наречени едри бизнесмени и чужди 'инвеститори' (предимно гърци и италиянци) който търсят бананови държави за да пестят от заплати.
Истината е,че просто в България няма производителност на труда и ефективно изплолзване на технологии и енергия. Германия е най-големият износител в ЕС - вижте им заплатите,данъците,цените на земя техника и тн. и тогава говорете за стимулиране на износа чрез намаляването на доходите.
на някой хора им отърва да се равняваме по банановите републики, защото в другия случай за тях хляб НЯМА.
не мисля , че трябва да се конкурираме с Пакистан в шивашкия бранш, защото така сме обречени да сме бедняците на Европа.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от obi4am anita nanevaаз съм малък на 20 и не помня 97 ако стане 4 лева за 1 евро цените в магазина ще си останат същите в лева така ли ако е така излиза ,че ще е 2 пъти по евтино защото спестяванията са ми в евро"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от obi4am anita nanevaаз съм малък на 20 и не помня 97 ако стане 4 лева за 1 евро цените в магазина ще си останат същите в лева така ли ако е така излиза ,че ще е 2 пъти по евтино защото спестяванията са ми в евроLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obi4am anita nanevaПървоначално изпратено от MarginCallПървоначално изпратено от boogieХи хи ако намалят заплатите реалните пак хората обидени напускат :-)Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Марджине, принципно се бъзиках.
Но да ти кажа - при девалвация на лева, по-добрите времена ще отидат бая напред във времето.
А аз да те питам - ако бяхме въвели еврото какво щяхме да девалвираме? ;-)
Първоначално изпратено от MarginCallПървоначално изпратено от boogieХи хи ако намалят заплатите реалните пак хората обидени напускат :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lamer777Питаш човек който пише потрАгне и усеЩТане ...100 пАти !
И то май 100 пАти се казваше тук, че когато някой няма какво да каже се хваща за правописа. ок?
Коментар
Коментар