Ето я темата: http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=12712&r=7. Иначе визирам следния коментар
Може да има конспирация на военните Може и да има леко променяне на данните с цел стъкмистика. Тълкуванието зависи от личното доверие в институцията НСИ. Аз лично нещо е мога да кажа, че знаят какво и как трябва да вършат. А относно това какви данни им идват от фирмите съм бая добре запознат, та числата на статистиката не ги смятам изобщо за близки до реалността. Ако пада внос, то е само декларираният виден, ако средна заплата се води 500лв, то тя може да е 1000, ако деклариран оборот е 100 единици, то недекларираният може да е 200 и т.н.[/quote]
Не знам дали само аз забелязвам какво се случва в сайта на НСИ. Заради бизнес плана и разни други отчети и разчети ми се налага да ползвам данните за месечната инфлация. Всеки месец чинно си ги вадя, използвам и прилагам където е нужно. До края на четвъртото тримесечие нищо необичайно.Изведнъж излизат годишните данни по месеци и какво да видя !?! Великите БГ статистици понамалили данните за летните месеци и нагласили цифрите. Няма лъжа, няма измама. По този повод имахме и спешна оперативка... Какви финанси, какви пет лева, какви бизнес прогнози.... Тази година се чудя какво ли ще им дойде на ум. Може и сайт да нямат.
Коментар