Много добре даже.Всички срещи трябва да се записват и пускат по същия начин.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредни срещи на Клуб Investor.bg
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от proletсъс сигурност има много надценени предприятия на борсата.най вече тези които (самите те) вдигат най много шум по форумите и медиите и хвърлят прах в очите.примерно за мен критерий за производителите е дали имат пазар в Западна Европа или продължават да си работят на бившия соц.пазар вече 18 години след Варшавския договор....но има и такива които успешно вече трайно са в старата Европа-те ще се развиват съис сигурност.
Коментар
-
със сигурност има много надценени предприятия на борсата.най вече тези които (самите те) вдигат най много шум по форумите и медиите и хвърлят прах в очите.примерно за мен критерий за производителите е дали имат пазар в Западна Европа или продължават да си работят на бившия соц.пазар вече 18 години след Варшавския договор....но има и такива които успешно вече трайно са в старата Европа-те ще се развиват съис сигурност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VSНа калпав инвеститор, Камен Колчев му е крив.
А какво стана с обещаното видео?
ЯД МЕ Е ЧЕ ЕДНИ ТРЯБВА В ФОРУМА ДА ПИШАТ НЕ Е ПРЕПОРЪКА, ЗА ДА НЕ БЪДАТ ГЛОБЕНИ ИЛИ НЕЩО ОТ СОРТА, А ДРУГИ СЕ ВРЪТКАТ И ПЛАШАТ ПАЗАРА БЕЗ НИКОИ КОПЧЕ ДА ИМ КАЗВА. ДНЕС Е БАЛОН А УТРЕ НЕ!!! Е Б* СИ М***ТА. АЗ ЧЕ НЕ РАЗБИРАМ ОТ ПАЗАРИ И БАЛОНИ ДОБРЕ, НО ОТ МАСОВИ МАНИПУЛАЦИИ....Не е препоръка за покупко продажба!!!
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от iliooВие цяла тема повдигнахте
че и внимание му обърнахте
вземете го от*.*те
на пук му направете
от фондчето му изтеглете
в джобчето бръкнете
тогава друга песен ще запее
как борсата ще онемее
за възход е готова
ще покрие небосвода
но какво да кажа аз сега
няма правда на таз земя
някой хората манипулират
и паричките на сиромаха хитричко обират
ТОВА СИ Е ГЛОБА
НО В БЪЛГАРИЯ СМЕ, ХОРА
Нагъл е, НАЛИ?
Само какви ги надроби
Изминалите десетина дни
Дори не смята да се извини
За глупостите дет тръби
Що за инвеститор е това
Дет се врътка кат лопатата
.....
Аз сега ще спра
Не ща да Ви вредя
НО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЕЙ ТАКА
ХОРА ДА БЛЕЩЯТ БЛА БЛЯ БЛЯ БЛЯ
и в весниците статии да пускат
как едва ли не "БАЛОНА" ще изпускат
не е препоръка,
ЕЛАНА НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ
(незнам какво е ставало на пресконференцията, но от статиите по весниците от миналата седмица, и изявления на някой от служителите Ви, СЪМ ОТЧАЯН ОТ ВАС)
ИМАМ САМО ЕДИН ВЪПРОС, НА КОИТО ИСКАМ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ СПЕЦОВЕ ДА МИ ОТГОВОРИ!!! КАК ТАКА БОРСАТА БЕШЕ БАЛОН ПРЕДИ СЕДМИЦА, А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ЩЯЛА ДА ПОЛЕТИ????
ДАЛИ АЗ СЪМ "ПРОСТ" ИЛИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ЦЯЛОТО ТЕАТРО КОЕТО ИЗИГРАХТЕ
АКО НЕЩО ПРОПУСКАМ, МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕН, НО СЕ СЪМНЯВАМ!!!!!
ВСИЧКО НАПИСАНО Е КЪМ ЕЛАНА - НЯКОИ НЕЩА СВЪРШВАТ ТАМ ОТ КЪДЕТО ЗАПОЧВАТ
Коментар
-
Първоначално изпратено от VSТочно, Афтърд. Но колкото по-голям аматьор е някой, толкова повече се паникьосва и търси виновни в този форум. От безсилие.
Затова е радващо да се прочете разумен коментар като твоя.
Първоначално изпратено от afterdИндексите се смъкнаха защото им беше дошло времето.
На 29.10 имаше интервю в Дневник с мениджъра на Карол Капитал Мениджмънт, който говори за същите неща, които от Елана казаха преди това. Никой не споменава за това интервю, но няма да задълбавам в тази посока..
Фактът е, че хората си мислят, че все някой ги манипулира, когато нещата тръгнат против тях. Не е ли манипулация и говоренето за ненадцененост и внушаването на положителни настроения тогава? Това, че можеш да спечелиш от нещо, прави ли го по-малко лошо или неприемливо?..
Малък цитат от въпросното интервю - става дума за представяне на Адванс Инвест пред чуждестранни инвеститори:
"Изключително важно място се отделя на risk return профила, т.е. с цената на какъв риск е реализирана тази доходност. Ако един разговор започне с реализираната доходност, никой от тези инвеститори няма да се впечатли. Даже напротив, ако не можеш да обясниш с какъв риск е реализирана тази доходност, това означава край на разговора.
Това обаче контрастира все още с реалността в България и начина, по който се продават тук фондовете."
Първоначално изпратено от VSВнимателно изчетох тези два цитата. Все едно аз съм Камен Колчев! Мислите ни съвпадат едно към едно
Съжалявам, че във форума е пълно с аматьори, които не могат да различат собствение си краткосрочен интерес от това, което е добро за бъдещето на пазара (т.е. за всички нас) по принцип.
За пореден път се убеждавам, че К.К. е човек с визия.
А както писах в темата за паниката - аз съм доволен от тази корекция. От самото начало споделях това и в този смисъл никого не съм подвел Само съжалявам, че корекцията може да не се окаже нито толкова дълбока, нито толкова продължителна, колкото пазарът ни заслужаваше. Дано в близко бъдеще това не ни излезе през носа.... Мисля, че някои от четящите ме разбират прекрасно.
Първоначално изпратено от bate GoikoО. Донев каза ,че техните изказвания(писмото),че пазара е много надценен точно по време на някои други събития са повлияли за корекцията.На което вместо Колчев отговори Цачев ,че били казали така защото не
искали това което пазара ТРЯБВАЛО да постигне за следващите 3 години да стане за 6 месеца,на което О. Донев се засмя и каза ,че това му прилича на планова икономика през социализма,а сбирката на ОФ събраниеПървоначално изпратено от InvestorrrСпоред Колчев, пазарът ни не е надценен, даже е много перспективен и след тази корекция 10-20% вече атрактивен, но има и не малко позиции, които са силно надценени и направо балони - които застрашават целия пазар, за което е много прав )))))
Коментар
-
Точно, Афтърд. Но колкото по-голям аматьор е някой, толкова повече се паникьосва и търси виновни в този форум. От безсилие.
Затова е радващо да се прочете разумен коментар като твоя.
Първоначално изпратено от afterdИндексите се смъкнаха защото им беше дошло времето.
На 29.10 имаше интервю в Дневник с мениджъра на Карол Капитал Мениджмънт, който говори за същите неща, които от Елана казаха преди това. Никой не споменава за това интервю, но няма да задълбавам в тази посока..
Фактът е, че хората си мислят, че все някой ги манипулира, когато нещата тръгнат против тях. Не е ли манипулация и говоренето за ненадцененост и внушаването на положителни настроения тогава? Това, че можеш да спечелиш от нещо, прави ли го по-малко лошо или неприемливо?..
Малък цитат от въпросното интервю - става дума за представяне на Адванс Инвест пред чуждестранни инвеститори:
"Изключително важно място се отделя на risk return профила, т.е. с цената на какъв риск е реализирана тази доходност. Ако един разговор започне с реализираната доходност, никой от тези инвеститори няма да се впечатли. Даже напротив, ако не можеш да обясниш с какъв риск е реализирана тази доходност, това означава край на разговора.
Това обаче контрастира все още с реалността в България и начина, по който се продават тук фондовете."
Първоначално изпратено от VSВнимателно изчетох тези два цитата. Все едно аз съм Камен Колчев! Мислите ни съвпадат едно към едно
Съжалявам, че във форума е пълно с аматьори, които не могат да различат собствение си краткосрочен интерес от това, което е добро за бъдещето на пазара (т.е. за всички нас) по принцип.
За пореден път се убеждавам, че К.К. е човек с визия.
А както писах в темата за паниката - аз съм доволен от тази корекция. От самото начало споделях това и в този смисъл никого не съм подвел Само съжалявам, че корекцията може да не се окаже нито толкова дълбока, нито толкова продължителна, колкото пазарът ни заслужаваше. Дано в близко бъдеще това не ни излезе през носа.... Мисля, че някои от четящите ме разбират прекрасно.
Първоначално изпратено от bate GoikoО. Донев каза ,че техните изказвания(писмото),че пазара е много надценен точно по време на някои други събития са повлияли за корекцията.На което вместо Колчев отговори Цачев ,че били казали така защото не
искали това което пазара ТРЯБВАЛО да постигне за следващите 3 години да стане за 6 месеца,на което О. Донев се засмя и каза ,че това му прилича на планова икономика през социализма,а сбирката на ОФ събраниеПървоначално изпратено от InvestorrrСпоред Колчев, пазарът ни не е надценен, даже е много перспективен и след тази корекция 10-20% вече атрактивен, но има и не малко позиции, които са силно надценени и направо балони - които застрашават целия пазар, за което е много прав )))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от mashinaПървоначално изпратено от smallАЛОУУУ,не бяха локуми господа ИНВЕСТИТОРИ.
колкото и да ни е вътрешно на някои от нас ,било то заради глупостите на Елана или затова,че си държим на акциите които сме купили и не продаваме на тези нива,а само допълваме,срещата за мен имаше полза определено,а колкото до това дали си разбира от работата К.К.за мен ДА.сравнете си само своя портфейл с негововия и престанете да пишете глупости.
както и да е,нали въпроса е да изкараме възможно повече парички,а това как става,с ЧЕТЕНЕ,СЛУШАНЕ,ЗДРАВИ НЕРВИ И УИСКИ разбира се))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersАЛОУУУ,не бяха локуми господа ИНВЕСТИТОРИ.
колкото и да ни е вътрешно на някои от нас ,било то заради глупостите на Елана или затова,че си държим на акциите които сме купили и не продаваме на тези нива,а само допълваме,срещата за мен имаше полза определено,а колкото до това дали си разбира от работата К.К.за мен ДА.сравнете си само своя портфейл с негововия и престанете да пишете глупости.
Коментар
Коментар