IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредни срещи на Клуб Investor.bg

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от plus
    Марияне,

ще има ли срещата записана на някакъв носител срещу заплащане ?

Хора като мен, живеещи далече и същевременно ангажирани, сигурно ще проявят интерес.
    Разходите за да създадем платена услуга са високи, приходите от такса вчера са 0,3% от месечните приходи, което е нищо.

Затова аз ще пледирам записа да се пусне безплатно, само този път, защото вчера беше "празникът на инвестиционната мисъл на годината".
    Благодаря !

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
      Марияне,

Хора като мен, живеещи далече и същевременно ангажирани, сигурно ще проявят интерес.
      Разходите за да създадем платена услуга са високи, приходите от такса вчера са 0,3% от месечните приходи, което е нищо.

Затова аз ще пледирам записа да се пусне безплатно, само този път, защото вчера беше "празникът на инвестиционната мисъл на годината".

Коментар

• Материалът е готов, в админ панела е, чакам Алекси да излезе от среща и да го види, както и редакторите да преценят кога да излезе.

Ако мога да обобощя какво разбрах от срещата е, че Алекси прави нещо което мога да нарека машина на времето

Понеже Унгария е 5-7 г. пред нас, същото население и същата площ, по-рано с реформите, по-рано в НАТО, по-рано в ЕС и за него е късмет, че е там и вижда какво ще стане.

Всичко се вижда, навлизането на чуждите хипермаркети, навлизането на франчайзите за недвижими имоти (едва сега идват в БГ), навлизането на кредитните брокери.

Така че .....

Елементарно Уотсън, добро утро на машината на времето
        С което не искам да подценявам аналитичните способности на Алекси. Без тях машината на времето нямаше да я има, защото историята никога не се повтаря и той трябва да предвиди разликите

Коментар

• Марияне,

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
            Разказа за случай с негов колега-спекулант в Унгария, който е направил за отрицателно време 1,5 млн. долара, а е тръгнал от нищото, но впоследствие по време на руската криза от 98 година не е преценил риска и заради репа е завършил на минус 300 хил. долара (брокерите не са му закрили позициите моментално) и сега бачка за заплата, за да си изплати дълговете.
            Не бяха 1,5 млн. долара а няколко милиона долара
            той ми е разказвал отдавна, че негови познати с по 10 млн. е са отишли на минус 200-300 хил. долара и вече не са на пазара, а той все още е

освен това инвестирането няма пределна възраст и Костолани на 98 г. е инвестирал, докато повечето други професии след пенсия, има опасност от склероза, защото мозъкът не получава импусли

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
              Разказа за случай с негов колега-спекулант в Унгария, който е направил за отрицателно време 1,5 млн. долара, а е тръгнал от нищото, но впоследствие по време на руската криза от 98 година не е преценил риска и заради репа е завършил на минус 300 хил. долара (брокерите не са му закрили позициите моментално) и сега бачка за заплата, за да си изплати дълговете.
              Интерестни примери...Особено за репата...

Коментар

• Разказа за случай с негов колега-спекулант в Унгария, който е направил за отрицателно време 1,5 млн. долара, а е тръгнал от нищото, но впоследствие по време на руската криза от 98 година не е преценил риска и заради репа е завършил на минус 300 хил. долара (брокерите не са му закрили позициите моментално) и сега бачка за заплата, за да си изплати дълговете.

Коментар

Благодаря !
                  Разказа за един случай с компания с добър фундамент в Унгария, която заради слабия долар и лош мениджмънт, който не е управлявал риска добре, е фалирала.

Разказа за инфраструктурните дружества в Унгария как правителството не е дало поръчките за строеж на магистрала на най-добрата компания, а всички са очаквали това и впоседствие тя е била принудена да фалира и да продаде активите си на конкурентите, които са спечелили търга, въпреки че не са имали достатъчно капацитет да строят..

Срещал се е с Костолани и той му е разказвал за кризата от 1929 година и за ударът му с руските имераторски облигации след падането на комуниститте в Русия..

Коментар

• Благодаря !

Коментар

Няма ли да споделите нещо повече . Нямаше как да пропътувам 500км.
                      Хаджиянков в рамките на 15 мин. анонсира Железопътна инфраструктура. Въпросите бяха два и то от Инвестора във връзка с кадрите, цените на петрола. Никой нищо не пита и си замина човека.
                      След това се включи Алекси Андонов.

Коментар

Няма ли да споделите нещо повече . Нямаше как да пропътувам 500км.
                        Андонов говори за унгарската борса и каза, че там кризата от 98 е била по-сурова оттук. Спомена, че е имало доста различно представяне на отделните акции след кризата. Купували се само такива с по-добър фундамент. Много хора фалирали, щото там имало много повече репа.

Каза, че преди 7-8 години или повече, наште банки не искали да дават заеми за покупка на акции, въпреки че п/е-тата били 2-3. А миналата година като станали 30-40-50 се надпреварвали да го правят

Коментар

• Добре де ще има ли видео или не, аз съм съгласен дори да си платя, за да видя тази среща.

Коментар

• Няма ли да споделите нещо повече . Нямаше как да пропътувам 500км.

Коментар

• Доста добра среща беше, хората седяха до 22,30, а залата беше тъпкана

Трябват повече такива срещи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
                                Аз за милион неща щях да го питам ама имам мяра. Йената си е едно от тях.

Питай мен за инвестициите. Още съм pro bono
                                Добре,като имам въпроси ще се обръщам към теб

Коментар

Working...
                                X