IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредни срещи на Клуб Investor.bg

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от Borsalino
    Аз чух още три неща:
    1/Ще расте акцията на Инвестор.бг :-)
    .............
    Не сте го чул, а сте си го интерпретил, направил сте извод
    ...............
    Марияне, Добре де, чух Алекси да си направи същия извод от това, което си изложил, може и на ум да си го е казал, ама го чух :-).

Всъщност чух и друго: "инвеститорът трябва да може да продава и на загуба". В това отношение имам безспорни успехи :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от j1v
      Някой ще коментира ли твърдението, че растежа на икономиката сравнен с падащата борса значат едно, а именно че печелившите и/или (не помня точно) развиващите фирми просто не са на борсата ?
      Ето един малко стар вече анализ, който показва че доста от 100-те най-ликвидни компании не бият инфлацията.

http://www.investor.bg/?id=58730
      Анализът е публикуван на 03.01.2008 08:03 ч.

Коментар

• Някой ще коментира ли твърдението, че растежа на икономиката сравнен с падащата борса значат едно, а именно че печелившите и/или (не помня точно) развиващите фирми просто не са на борсата ?

За мен лично това беше едно от интересните неща, както и уклончивия му отговор на въпроса ми за задлъжнялостта, че не го притеснява размера на дълга ами това за какво е изхарчен

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino
          Аз чух още три неща:
          .............
          Не сте го чул, а сте си го интерпретил, направил сте извод
          Защото беше казано коренно различно нещо
          Беше дадена базова информация, за интернет рекламата в България в лв. и в Унгария в лв.

Доколкото си спомням казаното в България през 2003 г. е бил 1 млн. лв., колкото е бил в Унгария през 1997 или 1999 г., не помня точно

Тази година в Унгария щял да бъде около 150 млн. лв., а в България около 18 млн. лв.

Ако България е 5-7 г. след Унгария може да се очакват 150 млн. лв. приходи от реклама в интенет у нас след толкова време, ако нещата се повторят.
          Ако както се знае е голяма дума.

Алекси уточни, че не се знае кой компании какъв дял в този пазар ще имат след време (между впрочем интернет сектора е доста динамичен и виждаме лидери от преди 5 г. вече са доста назад)

Наистина ръстовете в интернет рекламата бяха огромни, дали и в бъдеще ще са такива ще видим
          от 51 хил. лв. приходи за 2003 г., Инвестор.БГ АД има 1,446 млн. лв. приходи за 2007 г. или 28 пъти за 4 години

НООООООООООО ииииии благодарение на инвестирането на средствата от IPO-то през юли 2004 г. - Първото IPO в България
          ииии разбира се от ниска база лесно се расте
          Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
          Притежавам книжа на Инвестор.бг от вече много години (колкото никоя друга ценна книга не съм държал)

Така че Алекси не е казвал че акцията ще расте, а че сектора ще има евентуално, ако се развие унгарския растеж, в пъти по-голям обем в лв., пък кои компании ще си го разпределят този обем, бъдещето ще покаже.

Междувпрочем интернета за разлика от другите медии отскоро е с единно измерване (почти всички участват) и то не само като брои посетители, но и като заплащане, възраст, населено място, социален статус, и т.н.

Справка анализите на Нилсен и Гимнюс.

Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
          Притежавам книжа на Инвестор.бг
          Не ме интересува много текущата цена, защото планирам тези акции да ги продават внуците да се оправят, живот и здраве
          както казах държа ги от години и може би ще ги имам още години
          колкото и да са те

между другото когато беше IPO-то през юли 2004 г., данните за 2003 г. бяха 51 хил. лв. продажби
          а капитализацията при IPO-то беше 2 млн. лв.
          тоест 39,2 P/S (цена/продажби)
          не помня друго IPO в България да е било при талкова високо P/S, тоест толкова много вложени очаквания за бъдещето
          дали са се оправдали очакванията е субективно решение на всеки

Коментар

• Даа, за акциите на Инвестор.БГ е ясно, че ще растат. Чух също и за пътностроителна компания в Унгария, която била любима на спекулантите и фалирала

Коментар

• Аз чух още три неща:
              2/Бъдещият "балон" е в алтернативните източници на енергия.
              3/В момента Алекси Андонов не би си купил "широк портфейл български акции"

Коментар

• Mariane, videoto ot stre6tata s Alexi za utre li go ostavihte?

Коментар

• Първоначално изпратено от investor1
                  Въпрос към Мариян за "машината на времето":

Колко са IPO-тата в Унгария за последните 4 години? Колко са тези в България и колко в Полша?

Определено унгарците са по-напред от нас. Но не мисля, че могат да се похвалат с фондовата си борса или макроиконическите политики през последните години. Това, че сме след тях в някои неща само ше ни помогне да не допускаме грешките им.
                  В Унгария доколкото знам са много зле с IPO-тата, както и в Словения и т.н. Полша и ние сме лидери в IPO, но това нищо не значи. Лесно се правят IPO по време на балон и свръхизлишък на пари и хора, които не знаят загубата, а в Гърция и Унгария вече не са такива, защото техните балони гръмнаха 1999 г.. Има видео с Христос Кацанис тук http://video.investor.bg/ който казва че сега основно чужденци са останали на пазара им, защото гърците са фалирали на борсата и вече не я гледат.

Така че това, че имало много IPO у нас в последните 2 г. даже говори лошо, защото след IPO-тата в Гърция пазара пада като круша. Така че отново сме 7 г. след Унгария, Гърция и т.н.

Коментар

Въпрос към Мариян за "машината на времето":

Колко са IPO-тата в Унгария за последните 4 години? Колко са тези в България и колко в Полша?

Определено унгарците са по-напред от нас. Но не мисля, че могат да се похвалат с фондовата си борса или макроиконическите политики през последните години. Това, че сме след тях в някои неща само ше ни помогне да не допускаме грешките им.
                    +1 dano ne varvim po patia na Hungary che maika ni jalna

kolko blizo biaha do bankrut Huhgary ne e istina i vse oshte ne sa se otdalechili mnogo
                    Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

Тъй като положителните коментари станаха много и е добре да има баланс - едно не толкова положително мнение. Презентацията на Алекси Анодонов беше интересна, но прекалено дълга. Съветите които даде за вътрешна информация, продажби при загуби от позиции и т. н. са хубави за начинаещи инвеститори. Но да отделиш час и половина за няколко съвета е доста. Все пак не всички могат да си позволят лукса да чакат толкова време, за да зададат въпрос.
                      Всички не, но по-голямата част можахме , а лекцията беше прекалено дълга, защото на хората им бе интересно. В крайна сметка половината не издържаха до края

Коментар

• Въпрос към Мариян за "машината на времето":

Коментар

• Тъй като положителните коментари станаха много и е добре да има баланс - едно не толкова положително мнение. Презентацията на Алекси Анодонов беше интересна, но прекалено дълга. Съветите които даде за вътрешна информация, продажби при загуби от позиции и т. н. са хубави за начинаещи инвеститори. Но да отделиш час и половина за няколко съвета е доста. Все пак не всички могат да си позволят лукса да чакат толкова време, за да зададат въпрос.

Коментар

Първоначално изпратено от plus
                            Марияне,

ще има ли срещата записана на някакъв носител срещу заплащане ?

Хора като мен, живеещи далече и същевременно ангажирани, сигурно ще проявят интерес.
                            Разходите за да създадем платена услуга са високи, приходите от такса вчера са 0,3% от месечните приходи, което е нищо.

Затова аз ще пледирам записа да се пусне безплатно, само този път, защото вчера беше "празникът на инвестиционната мисъл на годината".
                            Проявявам интерес. Заинтригуван съм от дискусията преди и след срещата. Радвам се, че има начетени хора, които не са забравили откъде са тръгнали, че даже и правят бизнес с България.
                            Толкова много позитивни отзиви, че направо не е за вярване.
                            Ще очаквам да излезе електронен или друг вид материал от срещата с нетърпение и любопитство.

Коментар

Материалът е готов, в админ панела е, чакам Алекси да излезе от среща и да го види, както и редакторите да преценят кога да излезе.

Ако мога да обобощя какво разбрах от срещата е, че Алекси прави нещо което мога да нарека машина на времето

Понеже Унгария е 5-7 г. пред нас, същото население и същата площ, по-рано с реформите, по-рано в НАТО, по-рано в ЕС и за него е късмет, че е там и вижда какво ще стане.

Всичко се вижда, навлизането на чуждите хипермаркети, навлизането на франчайзите за недвижими имоти (едва сега идват в БГ), навлизането на кредитните брокери.

Така че .....

Елементарно Уотсън, добро утро на машината на времето
                              С което не искам да подценявам аналитичните способности на Алекси. Без тях машината на времето нямаше да я има, защото историята никога не се повтаря и той трябва да предвиди разликите
                              Tova sujdenie e leko vqrno, no ne e napulno korektno, zastoto tozi lag ot 7 godini savpada s razlichno nivo na cikula v EU i US. Ot tova kakva likvidnost ima tam zavisi kolko pari ste vlqzat v EM i kakuv risk aversion ste imame. Za da imame pulna mashina na vremeto, tq trqbva da vrushta vremeto i na drugite pazari i v drugite strani i taka da ne se razvalq relativnia efekt. Imam diploma po fizika i sum malko chuvstvitelen na takava tematika

Коментар

Първоначално изпратено от plus
                                Марияне,

ще има ли срещата записана на някакъв носител срещу заплащане ?

Хора като мен, живеещи далече и същевременно ангажирани, сигурно ще проявят интерес.
                                Разходите за да създадем платена услуга са високи, приходите от такса вчера са 0,3% от месечните приходи, което е нищо.

Затова аз ще пледирам записа да се пусне безплатно, само този път, защото вчера беше "празникът на инвестиционната мисъл на годината".
                                Всички, които не успяхме да присъстваме на срещата можем само да ви благодарим ако го направите това!
                                На мен лично ще ми е много интересно, за което ви благодаря предварително!
                                Всички коментари,които правя не са препоръка за покупко-продажба на финансови инструменти!

Коментар

Working...
                                X