IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Асоциацията на малките и средните инвеститори на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nide
    Искам ясна позиция от финансовия надзор

читателски писма – в.Дневник

от Венелин Кисьов
    10X

Относно: dalcom

4. Женени с поне 3г. брак и хетеросексуални. ( все пак ръководството трябва да е от улегнали хора, създали семейство и със стабилна психика )

Това изискване е просто смешно дори да се коментира.
    Точка трета би трябвало пък да е хора с опит не е важно колко си стар а колко опит имаш ))

Иначе доста от идеите ти са добри пък и щом ще сме на членски внос от 1 лев мисля, че все някак ще се справим ))

Успех за сега
    Не е препоръка.

Коментар

• от писмото на БАЛИП:

"Средните коефициенти цена/възвращаемост при основните индекси на БФБ към края на октомври 2007 г. варират от 30 при SOFIX до над 185 при BG40"
      в момента на страницата на БФБ:

кой лъже в случая?
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Искам ясна позиция от финансовия надзор

читателски писма – в.Дневник

от Венелин Кисьов

Коментар

• Димчо ние не сме полиция да проверяваме,
          Просто човека който е кандидат ще си каже а и България е малка, не можем да се лъжем дълго.
          Аз знам много добре че една от точките противоречи на закона, няма да я пишем, но! ние негласно ще си знаем че за педали и несемейни няма да гласуваме.
          Това което съм написал е обобщено какво аз виждам,..а стигнем ли до устави и прочие естествено че ще го напишем така че да не е атакуемо. Ще го барнем юридически по калъп както си требе.

Коментар

• Първоначално изпратено от dalcom
            Може да бъде и както се е утвърдило, а именно:
            Асисиация на инвеститорите на БФБ, с име "КОБОС". Т.е да се казваме Асоциация "Кобос" , те и без това така ни викат -кобоси.

[
            Вижте как виждам изискванията към ръководството:[/b]
            1. Всеки един който няма пряка , родствена или конф. на интереси с ръководство или собственик на ИП или Компания листната на борсата.
            2. Икономическо образование, за секретаря може и юридическо.
            3. Над 30 г.
            4. Женени с поне 3г. брак и хетеросексуални. ( все пак ръководството трябва да е от улегнали хора, създали семейство и със стабилна психика )
            5. Непритежаващи повече от 5 милиона лични авоари. ( все пак трябва да защитават интереси на хора със 1000 лева портфейли, а не само на магнати)

Ами...има и още , но засега така виждам нещата. Кажете какво мислите.
            По тези точки не виждам как могат да се изпълнят или по точно как ще се провери изпълнението на изискванията. Освен това някои от тях противоречат на закона за дискриминацията, не че съм против да е така, но няма да мине законово.

Коментар

• Може да бъде и както се е утвърдило, а именно:
              Асисиация на инвеститорите на БФБ, с име "КОБОС". Т.е да се казваме Асоциация "Кобос" , те и без това така ни викат -кобоси.

Вижте аз как виждам целите на Асоциацията:
              1. Да се срещнем с ИП,КФН и БФБ - знаете защо.
              2. Да договорим с ИП-тата за всички членове на асоциацията по-ниски комисионни и такси.
              3. Да се договорим с БФБ и КФН и МФ, всички нормативни промени и документи , задължително да се съгласуват с нас.
              4. Да осигури безплатни консултации, обучения и литература за всеки който желае да инвестира на БФБ. ( целта е да привлечем хората)
              5. Специални условия при участието в ИПО-та за нашите членове, със всеки ИП договаряме поотделно.

....и много други неща които има да пиша цяла вечер тука затова спрам до тук.

Вижте техническите моменти и членския внос:
              1. Да имаме собствен сайт, със ал инклузив.
              2. Членския внос да бъде 1 или 2 лева на месец, платими чрез смс.
              3. Да могат да членуват всякакви ч.л и ю.л вкл. работещите в ИП без самите ИП.
              4. Работещите в ИП наши членове да не могат да заемат ръководни постове в асоциацията.
              5. Управлението да се състои от председател, секретар и 3-ма делегата.
              6. Да се избират всяка финансова година.

Вижте как виждам финансирането:
              1. Чрез спонсорство доброволно на компаниите листнати на борсата, защото ние ще привличаме клиенти за тях в края на краищата.
              2. Чрез рекламни банери на сайта ни.
              3. Членски внос.
              4. Помощ от Държавата под различни форми, а също и ЕС.
              5. Разни дарения.

Вижте как виждам изискванията към ръководството:

1. Всеки един който няма пряка , родствена или конф. на интереси с ръководство или собственик на ИП или Компания листната на борсата.
              2. Икономическо образование, за секретаря може и юридическо.
              3. Над 30 г.
              5. Непритежаващи повече от 5 милиона лични авоари. ( все пак трябва да защитават интереси на хора със 1000 лева портфейли, а не само на магнати)

Ами...има и още , но засега така виждам нещата. Кажете какво мислите.

Коментар

• Първоначално изпратено от vladivanov
                Предлагам наименование Българска асоциация на индивидуалните инвеститори – БАИИ.
                Това име ми харесва

Коментар

• ето ги и тримата:
                  1. Пепи Кънев- като адвокат
                  2. dalcom - най-точно и ясно формулира целите
                  3. ..........

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                    Асоциация на Индивидуалните Инвеститори на БФБ
                    или
                    АИИБ

Това наименование, като че най-добре би стояло поне първоначално.
                    Бих членувал с удоволствие, тъй като дейността ми като индивидуален инвеститор ще продължи до моята дълбока старост , а организирането ни под някаква форма трябва в най-скоро време да се състои.
                    Само с изявления във форум като този , няма да ни обърнат сериозно внимание която и да е държавна или частна институция. За тях е необходимо формален вид на всяко едно искане, намерение или предупреждение.

Подкрепям напълно идеята. Успех!
                    Аз също !

Коментар

• Първоначално изпратено от Kavon
                      Предлагам наименование Българска асоциация на безименните инвеститори – БАБИ.
                      10X за това вече ще гласувам ))

Не ми е проблем да подкрепя подобно начинание, все пак ние инвеститорите не сме толкова слаби но трябва свестно име

Между другото името ме кефи От БАБИ отричат обвиненията ))

Успех
                      Не е препоръка.

Коментар

• Предлагам наименование Българска асоциация на безименните инвеститори – БАБИ.

Коментар

• !

Дайте да определим 2-3 души които да се захванат с рганизацията на тази асоциация, защото така се прави. И после да докладват тука, какво са създали как са го създали и т.н
                          Аз предлагам и тези 3-ма души ако разходите са малки, да си платят парите от джоба а после като се проведе 1-то събрание, ще съберем парите да им ги върнем.( на самото събрание,примерно).
                          Ако не ме лъже паметта за асоциация се изискваше:
                          1. Име, печат, седалище.
                          2. МОЛ и секретар. ( за учредяване председател не е нужен, може и със секретар да мине)
                          3. Може да има изискване за минимален брой членове, имаше нещо такова за някои асоциации. ( Ако е нужно, ще се сложи един човек на центъра на София, ще кажем къде е и за няколко дни ще събере подписка за учредяване)
                          ..А може и друг вариант.
                          Определяме си едно събрание някъде там се събираме и вземаме решение за учредяване и органи и т.н.
                          В този случай ни трябва зала и място.
                          Има и други юридически подробности като устави и т.н, но те са преодолими.

Коментар

• Напълно подкрепям идеята за създаване на организационна структура на индивидуалните инвеститори. От професионалния си опит мога да ви уверя, че администрацията е много по-склонна да работи с подобна организация най-малко, защото отчита, че взима мнението на бизнеса и на второ място подобни организации предлагат много по добри решения на проблеми от колкото самите чиновници биха предложили. Създаването на подобна организация е минимума, за да се направи опит същата да заработи, да започне да се търси мнението и след време да може в действителност да указва влияние при налагането на правилата на този пазар.
                            По отношение на името бих предложил да не се ограничава единствено до БФБ, аз самия като индивидуален инвеститор участвам и на валутния пазар, а предполагам, че има хора, които играят и на други борси. Колкото по-малко ограничения, толкова повече ще са участниците, колкото повече участници, толкова по-бързо асоциацията би могла да привлече вниманието към себе си и следователно да указва някакво влияние.
                            Предлагам наименование Българска асоциация на индивидуалните инвеститори – БАИИ.

Коментар

• Асоциация на Индивидуалните Инвеститори на БФБ
                              или
                              АИИБ

Това наименование, като че най-добре би стояло поне първоначално.
                              Бих членувал с удоволствие, тъй като дейността ми като индивидуален инвеститор ще продължи до моята дълбока старост , а организирането ни под някаква форма трябва в най-скоро време да се състои.
                              Само с изявления във форум като този , няма да ни обърнат сериозно внимание която и да е държавна или частна институция. За тях е необходимо формален вид на всяко едно искане, намерение или предупреждение.

Подкрепям напълно идеята. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                                Първоначално изпратено от Valuator
                                Или че от тях нищо не зависи Шегувам се добронамерено, разбира се

Първоначално изпратено от Investorrr
                                Под независими се разбира естествено .... че са независими от интересите на другите инвеститори

Не зависи ли?? Нали вече сме в ЕС, едно писмо до ЕК, и да видим кое зависи и кое не ))))) Все пак вече унифицираме всичко като законодателство и практики от ЕС, отделно идват и чужди индивидуални инвеститори в БГ, съответно действащи независимо от институционалните инвеститори на БФБ )
                                Тази асоцияция е необходима, независимо че идеята се роди малко спонтанно, но ако идеята се беше заформила при бичи пазар тогава пак щяха да се намерят доброжелатели които да казват, че "Що се занимавате с глупости, правете си кинтите и това е". Съгласна съм с
                                netware5, че Инвестирането е занимание самотно....,всеки сам взима решения и си натиска клавиатурата,един печели, друг печели по-малко, трети нищо не печели - такава е играта. Целия живот е такъв.
                                Но я си спомнете за VAMO, колко от вас имаха акции там и не бяха съгласни с цената на търговото предложение. Успяха ли нещо да направят - нищо.
                                И нека доайените във форума да се замислят, да не дава господ на никой да изгори /особенно с голям пакет акции/ и да тръгне да си търси правата сам.

Този ред на мисли който изложих, е не да бъде коментиран, а всеки сам да си прави изводите.
                                Ако имаше една такава организация нещата щяха да доста по-лесни.

Коментар

Working...
                                X