IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Асоциацията на малките и средните инвеститори на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПОСЛЕДНИ ПРОМЕНИ:
    (Колеги ако добавяте, отхвърляте или критикувате нещо, моля цитирайте ме за да е виден поста за всички колеги най отгоре, благодаря Ви)
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Ето синтезирано какво мисля аз и моето най-най съкратено виждане за Асоциацията или Сдружението, някои неща съм добавил, пействам наново тука за да го видят рано сутринта колегите да се произнесат и да действаме, евентуално.

ПП>>Имайте предвид че аз съм твърдо против да има нещо комерсиално в Асоциацията или независимо как се развие тя, да се прави АД или ИП на нейна база. Прекалено сме умни и алчни и ще осерем Асоциацията ако го направим.
    Може и ИП и АД и т.н да правим, но нека да си бъдат коренно различни структури и инициативи.
    Нека Асоциацията бъде публично и некомерсиално дружество

ПП2>>> Някои от моите идеи няма да се афишират публично и няма да се пишат никъде, по разбираеми причини, само ние ще си ги знаем ( ако се възприемат).

Името може да бъде и както се е утвърдило, а именно:
    Асоциация на инвеститорите на БФБ, с име "КОБОС". Т.е да се казваме Асоциация "Кобос" , те и без това така ни викат -кобоси, или АМСИ или Сдружение на инвеститорите на БФБ - СЕБ. По принцип съм против думите малки и средни защото 1 лев си е 1 лев, нека има уважение към парите, а и може да имаме членове ю.л с по над 100 милиона, знае ли се.

Вижте аз как виждам целите на Асоциацията:

1. Да се срещнем с ИП,КФН и БФБ - знаете защо.
    2. Да договорим с ИП-тата за всички членове на асоциацията по-ниски комисионни и такси.
    3. Да се договорим с БФБ и КФН и МФ, всички нормативни промени и документи , задължително да се съгласуват с нас.
    4. Да осигури безплатни консултации, обучения и литература за всеки който желае да инвестира на БФБ. ( целта е да привлечем хората)
    5. Специални условия при участието в ИПО-та за нашите членове, със всеки ИП договаряме поотделно.
    6. Да се разработват специални безплатни софтуерни продукти с отворен код направени от инвеститори за инвеститори с цел помощ при търговията. ( вопиющо липсват подобни неща)
    7. Да договорим постоянен представител в борсата, който да наблюдава дейността и.
    8. Да договорим директно качване на отчетите извънборсово и в реално време на нашия сайт паралелно със сайта на БФБ, за да има 2-ен контрол и се елиминира спекулата.
    9. Да публикуваме много ясна,точна и конкретна информация, без да спестяваме истината за цени по кредити, репа, ГПР и т.н
    10. Да издаваме наш "Рейтинг за прозрачност" -( това е дълго за обяснение, ще го кажа по късно)

....и много други неща които има да пиша цяла вечер тука затова спирам до тук.

Вижте техническите моменти и членския внос:

1. Да имаме собствен сайт, със ал инклузив, офис и т.н.
    2. Членския внос да бъде 1 или 2 лева на месец, платими чрез смс.
    3. Да могат да членуват всякакви ч.л и ю.л вкл. работещите в ИП без самите ИП, банки и др.подобни.
    4. Работещите в ИП наши членове да не могат да заемат ръководни постове в асоциацията.
    5. Управлението да се състои от председател, секретар и 3-ма делегата.
    6. Да се избират всяка финансова година или 2г. или 4г.
    7. Всички решения за избор да севзимат с обикновенно мнозинство.
    8. По всяко време да може да се маха член от ръководството, независимо от мандата по искане на 3-ма члена от ръководството и свикване на събрание, или по искане на 30% от членовете на Асоциацията и свикване на събрание.

Вижте как виждам финансирането:

1. Чрез доброволни дарения на компаниите листнати на борсата( защото ние ще привличаме клиенти за тях в края на краищата )
    2. Чрез рекламни банери на сайта ни.
    3. Членски внос.
    4. Помощ от Държавата под различни форми, а също и ЕС.
    5. Разни дарения.

Вижте как виждам изискванията към ръководството:

1. Всеки един който няма пряка , родствена или конф. на интереси с ръководство или собственик на ИП или Компания листната на борсата.
    2. Икономическо образование, за секретаря може и юридическо.
    3. Над 30г.
    4. Женени с поне 3г. брак, поне 1 дете и хетеросексуални. ( все пак ръководството трябва да е от улегнали хора, създали семейство и със стабилна психика, тука имам сериозни съображения )
    5. Непритежаващи повече от 5 милиона лични авоари. ( все пак трябва да защитават интереси на хора със 1000 лева портфейли, а не само на магнати)
    6. С Българско гражданство или ако е смесено с кръв по женска линия до 3-то поколение българска, майка-баба-прабаба. (..абе имам съображения, но нема да ги кажа)
    7. Да не е бил министър, зам.министър, кмет, областен управител в нито едно правителство или депутат. ( аиде по-далечко от политиката)
    8. Да няма кредити над 501 к към банки или ИП или репа или особени кредитни отношения с банки и ИП. ( имам силни съображения тук)
    9. Да не е член на сдужения от затворен тип ( ложи и т.н), да бъде атеист , или без изявена религиозна принадлежност. ( и тука имам съображения)
    10. Ръководството да подпише декларация че е съгласно всеки ден ИП-то му да им публикуват портфейлите, като вложения в сектор подобно на фондовете, без цифри по сделки и цени. ( ние да им сложим прангите на врата, да няма залитания и заигравания)
    11. Да не са държавни чиновници ( за да не ги натискат "отгоре")

Ето какво мисля аз за оперативното стартиране:

Избираме 2-3 души, правят и регистрират всичко те, като надлежно и подробно ни информират, а после членовете на Асоциацията на 1-то събрание ще им върнат парите, или постепенно ще ги съберат чрез ч.внос. Не би следвало цялата организация да отнеме повече от 500 лева.

Коментар

• Re: Обобщавам:

Първоначално изпратено от dalcom
      Ето синтезирано какво мисля аз и моето най-най съкратено виждане за Асоциацията, някои неща съм добавил, пействам наново тука за да го видят рано сутринта колегите да се произнесат и да действаме, евентуално.

ПП>>Имайте предвид че аз съм твърдо против да има нещо комерсиално в Асоциацията или независимо как се развие тя, да се прави АД или ИП на нейна база. Прекалено сме умни и алчни и ще осерем Асоциацията ако го направим.
      Може и ИП и АД и т.н да правим, но нека да си бъдат коренно различни структури и инициативи.
      Нека асосиацията бъде публично и некомерсиално дружество

ПП2>>> Някои от моите идеи няма да се афишират публично и няма да се пишат никъде, по разбираеми причини, само ние ще си ги знаем ( ако се възприемат).

Може да бъде и както се е утвърдило, а именно:
      Асосиация на инвеститорите на БФБ, с име "КОБОС". Т.е да се казваме Асосиация "Кобос" , те и без това така ни викат -кобоси, или АМСИ

2. Да договорим с ИП-тата за всички членове на асоциацията по-ниски комисионни и такси.
      3. Да се договорим с БФБ и КФН и МФ, всички нормативни промени и документи , задължително да се съгласуват с нас.
      4. Да осигури безплатни консултации, обучения и литература за всеки който желае да инвестира на БФБ. ( целта е да привлечем хората)
      5. Специални условия при участието в ИПО-та за нашите членове, със всеки ИП договаряме поотделно.
      6. Да се разработват специални безплатни софтуерни продукти с отворен код направени от инвеститори за инвеститори с цел помощ при търговията. ( вопиющо липсват подобни неща)
      7.Да договорим постоянен представител в борсата, който да наблюдава дейността и.
      8. Да договорим директно качване на отчетите извънборсово и в реално време на нашия сайт паралелно със сайта на БФБ, за да има 2-ен контрол и се елиминира спекулата.
      9. Да публикуваме много ясна,точна и конкретна информация, без да спестяваме истината за цени по кредити, репа, ГПР и т.н

3. Да могат да членуват всякакви ч.л и ю.л вкл. работещите в ИП без самите ИП.
      4. Работещите в ИП наши членове да не могат да заемат ръководни постове в асоциацията.
      8. По всяко време да може да се маха член от ръководството, независимо от мандата по искане на 3-ма члена от ръководството и свикване на събрание, или по искане на 30% от членовете на асосиацията и свикване на събрание.

1. Чрез спонсорство доброволно на компаниите листнати на борсата, защото ние ще привличаме клиенти за тях в края на краищата.
      3. Членски внос.
      5. Разни дарения.

1. Всеки един който няма пряка , родствена или конф. на интереси с ръководство или собственик на ИП или Компания листната на борсата.
      3. Над 30г.
      4. Женени с поне 3г. брак, поне 1 дете и хетеросексуални. ( все пак ръководството трябва да е от улегнали хора, създали семейство и със стабилна психика, тука имам сериозни съображения )
      5. Непритежаващи повече от 5 милиона лични авоари. ( все пак трябва да защитават интереси на хора със 1000 лева портфейли, а не само на магнати)
      6. С Българско гражданство или ако е смесено с кръв по женска линия до 3-то поколение българска, майка-баба-прабаба. (..абе имам съображения, но нема да ги кажа)
      7. Да не е бил министър, зам.министър, кмет, областен управител в нито едно правителство или депутат. ( аиде по-далечко от политиката)
      8. Да няма кредити над 501 к към банки или ИП или репа или особени кредитни отношения с банки и ИП. ( имам силни съображения тук)
      9. Да не е член на сдужения от затворен тип ( ложи и т.н), да бъде атеист , или без изявена религиозна принадлежност. ( и тука имам съображения)
      10. Ръководството да подпише декларация че е съгласно всеки ден ИП-то му да им публикуват портфейлите, като вложения в сектор подобно на фондовете, без цифри по сделки и цени. ( ние да им сложим прангите на врата, да няма залитания и заигравания)

-Избираме 2-3 души, правят и регистрират всичко те, като надлежно и подробно ни информират, а после членовете на асосиацията на 1-то събрание ще им върнат парите, или постепенно ще ги съберат чрез ч.внос. Не би следвало цялата организация да отнеме повече от 500 лева.
      FREEDOM IS NOT FREE!!!

Коментар

• ето

Пепи, аз писах че го виждам като публична ( т.е обществена полза), естественно че трябва устав и прочие бумащини и регистрации, затова казвам да изберем 3 души и да се задействат.
        Постоянно актуализирам нещо в долния пост проверявйте го периодично.
        Дрилер,завиших сумата до 500к, но , повярвай ми над 500к има голяма опасност от нерегламентирани залитания.

Коментар

• Виждам, че се натрупа доста материал. Но ощ не е достатъчен. Като адвокат регистрирал мого подобни организации трябва да има устав. В устава трябва да фигурират, наименование, седалище и адрес, целите и дейностите, с които ще ги постига. Според ЗЮЛЦ трабва да се определи в частна полза или в обществена полза ще е регистрирана. Ако е второто се прави регистрация и в Централния регистър на организациите с нестопанска цел към Министерство на правосъдието. Дали ще е сдружение или фондация. Повечето представителни организации са сдружения, но не пречи да е и фондация. Как ще се финансира? Размер на членски внос. Кой ще го събира и как? За ккво ще се харчи този членски внос? Трябва бюджет. План за 2008 г.
          Това е достатъчно за дневен ред на Учредителното събрание. Секретаря ако е избран да определи къде.
          FREEDOM IS NOT FREE!!!

Коментар

• Това с кредита над 100к ..... не съм съгласен.... ако имаш някои съображения да се завиши сумата поне.

Коментар

• Обобщавам:

Ето синтезирано какво мисля аз и моето най-най съкратено виждане за Асоциацията, някои неща съм добавил, пействам наново тука за да го видят рано сутринта колегите да се произнесат и да действаме, евентуално.

Нека асосиацията бъде публично и некомерсиално дружество

Може да бъде и както се е утвърдило, а именно:
              Асосиация на инвеститорите на БФБ, с име "КОБОС". Т.е да се казваме Асосиация "Кобос" , те и без това така ни викат -кобоси, или АМСИ

7.Да договорим постоянен представител в борсата, който да наблюдава дейността и.
              10. Да издаваме наш "Рейтинг за прозрачност" -( това е дълго за обяснение, ще го кажа по късно)

3. Да могат да членуват всякакви ч.л и ю.л вкл. работещите в ИП без самите ИП.
              8. По всяко време да може да се маха член от ръководството, независимо от мандата по искане на 3-ма члена от ръководството и свикване на събрание, или по искане на 30% от членовете на асосиацията и свикване на събрание.

1. Чрез спонсорство доброволно на компаниите листнати на борсата, защото ние ще привличаме клиенти за тях в края на краищата.
              3. Членски внос.
              5. Разни дарения.

3. Над 30г.

-Избираме 2-3 души, правят и регистрират всичко те, като надлежно и подробно ни информират, а после членовете на асосиацията на 1-то събрание ще им върнат парите, или постепенно ще ги съберат чрез ч.внос. Не би следвало цялата организация да отнеме повече от 500 лева.

Коментар

• haha a zashto ne da go krustim RAMZI che i koda e ekstra
                Shegata nastrana - qsno e, che ne e vuzmojno, a i golemite vinagi shte igraqt pomejdu si, nie sme samo drebni ribi... Pone spored men

Aide, leka nosht

Коментар

• driller, по-скоро може да излезе взаимен фонд, от инвеститори с взаимни интереси

Коментар

• Стара идея ,още от предишните атаки срещу кобосите , ми беше да се организираме и да си регистрираме един Инвестиционен посредник.Но и от такава организация имаме нужда.

Коментар

• и да направите едно ИПО

Коментар

• "АМСИ" АД звучи супер,а на БФБ ще го търгуваме като AMSI

Коментар

• Аз мисля,че трябва да го учредиме като акционерно дружество и догодина да го листнеме на БФБ.

Коментар

• По принцип има значение - отчетите, НО петък до колкото си спомням беше също в началото на Ноември, а П/Е -то беше още трицифрено, а и отчетите бяха наистина в повечето случаи добри, но чак пък 3 пъти по-добри не са
                            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Киф - "към края на октомври" и "началото на ноември" не са ли различни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                                Първоначално изпратено от nide
                                Искам ясна позиция от финансовия надзор

читателски писма – в.Дневник

от Венелин Кисьов
                                10X

Относно: dalcom

4. Женени с поне 3г. брак и хетеросексуални. ( все пак ръководството трябва да е от улегнали хора, създали семейство и със стабилна психика )

Това изискване е просто смешно дори да се коментира.
                                Точка трета би трябвало пък да е хора с опит не е важно колко си стар а колко опит имаш ))

Иначе доста от идеите ти са добри пък и щом ще сме на членски внос от 1 лев мисля, че все някак ще се справим ))

Успех за сега
                                Това изискване не е никак смешно, явно просто не трябва да се афишира.

Коментар

Working...
                                X