If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Но да си преставим чувам някъде за зип.бг отварям си сайта и какво да видя искат покана, а аз незнам от къде мога да я получа ( забравяме за форума). И така се получава че може да се ограничи достапа на човек, който е сериозен и може да помоген на други.
В чужбина има доста сайтове, които се разпространяват само с покани, българина едва ли ще възприеме зле тази идея, особено при малките размери на страната.
А какво точно може да направи, този който чуе за www.Zip.bg , но няма покана?
- зависи от човека, но който иска ще намери познат или друг начин, за да се сдобие с покана и да вкуси от ползите на сайта
Коментар
Bobi75
Скъпи приятели и познати,
Моля за извинение, ако ви питам за името/псевдонима от тук (или другаде), когато ме добавяте в зип-а.
Просто истинските ви имена, макар и красиви, са ми непознати
Коментар
Десислава
Първоначално изпратено от speaker
покана за speaker@abv.bg? Мерси предварително и най сърдечно :-)
Искренно благодаря за напълно пълните отговори. Чак ми е хубаво, че заради мойте въпросчета се изнесе толкова много информация. Отново БЛАГОДАРЯ. Но да си преставим чувам някъде за зип.бг отварям си сайта и какво да видя искат покана, а аз незнам от къде мога да я получа ( забравяме за форума). И така се получава че може да се ограничи достапа на човек, който е сериозен и може да помоген на други.
Това си е мое лично мнение не се заяждам с никой. Просто се мъча да разсъждавам, колкото и да е труд
Така е и сега - Atol.bg и Zip.bg преследват различна аудитория
Нека всеки се регистрира и в двата сайта и започне да ги ползва и ще разбере за какво става дума
В момента Алекси казва, че Zip.bg е подобрена версия на Atol.bg и аз знам че ще стане каквото казва, защото имам 500 познати в зип.бг и виждам какво се случва (няколко постигна по-надолу съм дал няколко примера)
[quote="thehun"]Само вижте колко покани се раздадаха на тази тема, а тези като пратят на други и стана същата работа която щеше да стене и без покани [quote]
Аз лично съм поканил и изтрил 72 души поискали покани през форума
Постоянно получавам искания за покани на лични съобщения, които реално само аз зная колко са.
В Zip.bg върви един постоянен процес на чистене от непознати
Например мен ме изтри човек, много близък на един приятел, но реално с мен е само на "Здрасти, Здрасти" и ме изтри
А модулчето за кирилицата е много готино. Пиша си на латиница, а то излиза на кирилица )) Възможно ли е да се приложи и за този форум, или технологията му е твърде различна?
Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Нещото което не ми се вързваше беше с поканите. Въпреки поканите спамери пак ще има, но не ми вярва хора които са се регнали в сайтове като Atol.bg, Elmaz.bg и други ще тръгнат да правят "калабалък" в зип.бг. Само вижте колко покани се раздадаха на тази тема, а тези като пратят на други и стана същата работа която щеше да стене и без покани
Това си е мое лично мнение не се заяждам с никой. Просто се мъча да разсъждавам, колкото и да е трудно това за мен
Явно ще трябва да обясня по подробно смисъла на поканите! :-) Ако някой спами потребителите и ние го изтрием няма да може да се регистрира автоматично, защото ще му трябва пакана! Ако някой постоянно кани спамери може да изтрием и него или да му отнемем правото да кани и т.н. Ако се наложи може да отненем поканате или да изтрием цял клон в Зип! В сайта има специален модул за мониторинг и борба със злонамерените потребители!
Елмаз изобщо не е конкуренция на Зип, защото това е тотално различен сегмент!!!! Реалната конкуренция е Атол, но Зип има няколко значителни конкурентни предимства пред АТОЛ:
1. Комуникацията в сайта е безплатна и не искаме да пращаш смс-и и други подобни за да се свъжеш с някой съученик.
2. Зип е изцяло на кирилица, което значително улеснява търсенето на човек по име! Няма нужда да се опитваш със Снежана, Snejana и т.н.
3. Зип помага намирането не само на бивши съученици, но и на колеги от различни работни места и на познати от клубове и т.н.
4. Чрез функцията вероятни познати можеш да разглеждаш познатите на познатите и да се свържеш с хора за които не се сещаш по име или друг признак.
5. Може да комуникираш с познатите си безплатно и бeз спам от вътрешна поща с размер от 1 GB!
Коментар