IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли някой покана за Зип.бг?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес ми писа един редактор в Start.bg (където съм админ), който се оказа от моя роден град Самоков и то от същото училище

Здравей. Много се радвам, че позволихте да стана и аз редактор и сам ви благодарен за това. Разбрах от профила ти, че си учил в същите училища в които и аз засега ( последна година сам в СОУ "Отец Паисий" и после ще кандидатствам на неколко места, пък "каквото сабя покаже" )
    И ми хрумна идея

всички в нашето училище имаха часове по информатика още преди 10 г. (включително борците, скиорите и футболистите)

Затова ми хрумна, чрез този младеж да намеря учителката по информатика, г-жа Гелова, която не съм виждал сигурно от 6 г., като на нея ще й е приятно да намери тук десетина нейни ученици завършили преди 8,5 години и още десетки нови, като ще може да проследи какво сме направили

е как върви времето....

съответно Гелова ще покани и другите учители с е-мейли в зип.бг
    особено класната Бонева, която с огромна вероятност ползва интернет

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
      ... Например: "ей с тази мацка какъв групов сек правихме в Поморие". И да има възможност да се прикачат снимки от съответното събитие, разбира се.
      Боби, много хубава идея. Може би трябва да се оформи специална ХХХ секция в zip.bg, за да може всеки да види кой негов познат от къде е минал :-) Или направо да спретнат един нов сайт - примерно badjanak.bg :-)

Коментар

• mersi Aleksi

Коментар

Драги служители на зип.бг
          Имам едно желание за изпълнеие, което, за да бъде подходящо прието, ще ви го представя като по-широка маркетингова стратегия

Проблемът е, че например имам познат, но той се е регистрирал с истинското си име. Аз, обаче искам да му прикача прякора му от инвестор.бг, защото така ще ми е много по-удобно в комуникацията с него.

Защо да не направим таак, че всеки да може да слага атрибути на познатите си. Най-малкото пракор или бележки за напомняне. Например: "ей с тази мацка какъв групов сек правихме в Поморие". И да има възможност да се прикачат снимки от съответното събитие, разбира се.

Да мога да си слагам бележки за всеки познат така, че или да се виждат от всички, или само от общите познати.

Освен това в таблото за обяви ще е хубаво, ако могат да се слагат картинки.

Защо искам подобна функционалност.
          Всичко се забравя. А има моменти, които всеки би искал вечно да помни
          Зип.бг е все още бета версия и много неща липсват. Още в оригиналното задание на проекта имаше задание за подобни бележки, но поради определени съображения тази опция не бе пусната в бета версия.

Има още 15-20 неща, които ще бъда осъществени през следващите месеци! Моля, само за още малко търпение!

Ще се радвам и на други подобни предложение, защото със сигурност имаме още доста пропуски!

Коментар

• Слава богу няма да се окаже, че съм Пламен от Германия. Не познавам никой от там. Даже и от Герман не познавам никой. От Варна съм )

Коментар

• Пламене, благодаря за предложените варианти. Няма защо да се изчервяваш .

Ще ти пиша ЛС, само да не се окаже че си Пламен от Германия .

Коментар

• Понеже се изчервих от благодарности ти предлагам други варианти. Даваш ми имената, порверявам ги и ти казвам. Ако не искаш така ти давам втора опция. Пращам ти покана, оглеждаш каквото искаш и си премахваш акаунта.

Коментар

• Пламене, благодаря отново. Just a trader, благодаря и на теб за обяснението.

Ако наистина няма такава функционалност (да може да се търси определено име, не става въпрос за случайни запознанства), може би тези които са разработили сайта (надявам се и те да коментират) искат по този начин да накарат повече хора да се регистрират. Бизнес модела за такива сайтове е ясен... Според мен това наистина в краткосрочен хоризонт би докарало повече хора до сайта, но след евентуалното насищане, в по-дълъг план би могло да се окаже осакатяващо ограничение, поне от гледна точка на бройки хитове. Нямам експертиза по въпроса, може и да греша, но все пак може би не е случайно че всички други подобни сайтове позволяват такова търсене.

Коментар

• Първоначално изпратено от SuperNova
                    Доколкото разбирам концепцията на зип.бг е много подобна на linkedin.com. Погледах заглавната страница на сайта, но ударих на камък! Не видях начин да проверя дали даден човек е регистриран, без аз самата да съм регистрирана и логната. В други подобни сайтове това може да се прави. Как става това в зип?
                    trqbva da se registrirash... qvno tozi site e neshto kato za zatvoren krug abonati i ne celi da se zapoznavash s tozi i s onzi kato po date site-ovete.
                    makar 4e tuka vleznesh li vednuj, mojesh pak da stanesh obekt na podobni deistvia.
                    v tova otnoshenie linkedin.com i openbc.com(Xing.com) sa dosta po-dobri. no ina4e na4aloto e dobro. bazata danni i linkovete kum vuzmojni organizacii za 4lenuvane e preporu4itelno da se dorazvie

Коментар

• Ами не зная, как става това, защото бях поканен и си влизам директно всеки път. Сега заради твоето питане разгледах по-обстойно, но мисля, че не става това което искаш да направиш. Съжалявам

Коментар

• Пламене, благодаря, но аз не искам да се регистрирам.

Търся начин да се свържа с мои приятели с които загубих връзка, но в същото време не искам да давам възможност на ... хммм... нежелани елементи да могат да се свързват с мен .

Живей живота до макса, но без навлеци и сталкери, тенкюверимъч! (Разбира се не става въпрос за хора от форума с които общувам с удоволствие, а за хора заради които се наложи да се релокирам на другия край на света!)

Тааа ... има ли начин да се проверява дали някой е регистриран, без да съм регистрирана аз, както може в атол, линкдин и разни други сайтове за контакти.

Коментар

• Първоначално изпратено от SuperNova
                          Доколкото разбирам концепцията на зип.бг е много подобна на linkedin.com. Погледах заглавната страница на сайта, но ударих на камък! Не видях начин да проверя дали даден човек е регистриран, без аз самата да съм регистрирана и логната. В други подобни сайтове това може да се прави. Как става това в зип?
                          Дай мейл, за да ти пратя покана

Коментар

• Доколкото разбирам концепцията на зип.бг е много подобна на linkedin.com. Погледах заглавната страница на сайта, но ударих на камък! Не видях начин да проверя дали даден човек е регистриран, без аз самата да съм регистрирана и логната. В други подобни сайтове това може да се прави. Как става това в зип?

Коментар

• аз съм от Инвестор.бг - зип.бг служителите

- аз също исках поле за бележки към всеки познат, но после започнах да използвам групите, създадох групи "от срещите на форума" и "от форума" и слагам познатите по групи
                              засега имам общо към 15 създадени от мен групи освен стандартните
                              няма проблем един познат да е в повече от 1-на група, така че проблема за мен е решен, ще се радвам обаче Алекси да отговори на въпроса, защото той е идеолог на сайта зип.бг

- от друга страна това е сайт за познати и би трябвало да ги познавате, затова не е нужно да си водите бележки, например аз до името на брат ми да пиша "брат ми"

- в същото време форума и продължението му Зип.бг са удобни за запознаване. Както си направихме клуб от срещите например.
                              Аз имам 4 познати от форума, на които съм гостувал в последните години и сме добри приятели, един от Бургас, двама от Варна и един от София, даже в петък със софианеца бяхме не театър, със годениците, съпругите си
                              ТОЕСТ НЕ ИЗКЛЮЧВАМ ВАРИАНТА да има непознати в процес на опознаване, които може да продължи месеци или години

- Има и друго решение на обозначаването освен групирането. Това е решение е като се пише на съответния човек да се обозначи сам
                              Аз, обаче искам да му прикача прякора му от инвестор.бг, защото така ще ми е много по-удобно в комуникацията с него.
                              просто му се пише, "моля те сложи си псевдонима" и тъй като има специално поле в профила за псевдоним, той го слага
                              както и в полето "други населени места" може да сложи "форума на Инвестор.бг", въпреки че това не е населено място, както не е населено място Гюлечица (местност между Говедарци и Мальовица), където е имало бизнес семинар с около 30 души, които са се регистрирали в зип.бг наведнъж

- за да бъде Зип.бг максимално полезен в него трябва да са не само познати покраи инвестирането, не само покраи форума, не само приятели, не само колеги, не само роднини, не само приятели на брат, съпруга и т.н., а абсолютно всички, тогава сайта оживява

Първоначално изпратено от boshko
                              Първоначално изпратено от Bobi75
                              Имам едно желание за изпълнеие, което, за да бъде подходящо прието, ще ви го представя като по-широка маркетингова стратегия

Проблемът е, че например имам познат, но той се е регистрирал с истинското си име. Аз, обаче искам да му прикача прякора му от инвестор.бг, защото така ще ми е много по-удобно в комуникацията с него.

Защо да не направим таак, че всеки да може да слага атрибути на познатите си. Най-малкото пракор или бележки за напомняне. Например: "ей с тази мацка какъв групов сек правихме в Поморие". И да има възможност да се прикачат снимки от съответното събитие, разбира се.

Да мога да си слагам бележки за всеки познат така, че или да се виждат от всички, или само от общите познати.

С абсолютно същия проблем се сблъсквам и аз (както предполагам и повечето потребители на ЗИП от инвестора) и напълно подкрепям идеята на Боби

Коментар

С абсолютно същия проблем се сблъсквам и аз (както предполагам и повечето потребители на ЗИП от инвестора) и напълно подкрепям идеята на Боби

Коментар

Working...
                                X