IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся инвеститор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
    Топенето и замръзването обикновено са обратими; не би трябвало да е проблем, освен ако не замръзне на такова място в инсталацията където трудно може да се стопи чрез нагряване.
    Солта се нагрява на едно място - там където се фокусира слънчевата енергия от там разтопената сол трябва да стигне до място където да отдаде тази енергия. Има различни варианти за това и с кули които събират на едно място и с параболични огледала където солта е разпределена и какво ли още не, но при всички тях солта трябва да стигне до друго място. И ако температурата и в даден момент някъде падне под не знам си там колко стотин градуса всичко се спича. Сигурен съм че това може да се поправя, ама като сложиш ремонтите и така нататък и цената на тока ти едва ли ще стане конкурентна на стандартните соларни панели.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Искам да ти кажа че тези работа със солта за съхранение на енергия се въртят от години, проучват ги, правят прототипи, може и някъде да ги използват дори - и никъде не се е оказало ефективно.
      В щатите има такава централа, не знам разтвора какъв е, но е ефективна. Мисля че работи от около поне 20г. Имаше филмче за нея по дискавъри

Коментар

Ми да, проучвал съм различни видове батерии - за собствено удоволствие така д асе каже. И това със солта също ми влезе в полезрението. Само дето доколкото си спомням като ти замръзне солта и цялата ти инсталация отива на бунището.
        Топенето и замръзването обикновено са обратими; не би трябвало да е проблем, освен ако не замръзне на такова място в инсталацията където трудно може да се стопи чрез нагряване.

Коментар

1. Не съм твърдял че откривам топлата вода.
          2. Ако солта замръзне просто се стапя, то това е и целта, да се ползва топлината на фазовия преход твърдо- течно, това е "акумулатора". Явно не ми разбираш мислите... видял си някъде нещо и повтаряш....
          Ми да, проучвал съм различни видове батерии - за собствено удоволствие така д асе каже. И това със солта също ми влезе в полезрението. Само дето доколкото си спомням като ти замръзне солта и цялата ти инсталация отива на бунището.

Коментар

Говориш общи приказки, за неща които се правят от почти десет години ако не ме лъже паметта. И както казах никъде не са се оказали ефективни.

С какво точно твоето решение е по-различно че да ги направи ефективни. И пак да питам кво правиш ако или по-скоро когато се случи солта да замръзне.
            1. Не съм твърдял че откривам топлата вода.
            2. Ако солта замръзне просто се стапя, то това е и целта, да се ползва топлината на фазовия преход твърдо- течно, това е "акумулатора". Явно не ми разбираш мислите... видял си някъде нещо и повтаряш....

Коментар

Солта сама по себе си може да съхранява топлина, а хватката е да правиш ток понеже е по-скъп!
              Айде помисли не може ли да комбинираш сол + френелови лещи (concentrated solar power) + Ранкин цикъл? Солта ще ти задържа топлината за да може нещото да работи и през нощта! И пак казвам, говоря общи приказки, с цел да ви покажа че според условията (цена на тока, цена за прокарване на кабели в отдалечени места) може да се окаже по-евтино да ползваш някакви такива комбинации. Но последно, не искам темата да се разводнява с подобни приказки; ако някой има конкретен интерес да пише!
              Говориш общи приказки, за неща които се правят от почти десет години ако не ме лъже паметта. И както казах никъде не са се оказали ефективни.

С какво точно твоето решение е по-различно че да ги направи ефективни. И пак да питам кво правиш ако или по-скоро когато се случи солта да замръзне.

Коментар

Искам да ти кажа че тези работа със солта за съхранение на енергия се въртят от години, проучват ги, правят прототипи, може и някъде да ги използват дори - и никъде не се е оказало ефективно.
                Солта сама по себе си може да съхранява топлина, а хватката е да правиш ток понеже е по-скъп!
                Айде помисли не може ли да комбинираш сол + френелови лещи (concentrated solar power) + Ранкин цикъл? Солта ще ти задържа топлината за да може нещото да работи и през нощта! И пак казвам, говоря общи приказки, с цел да ви покажа че според условията (цена на тока, цена за прокарване на кабели в отдалечени места) може да се окаже по-евтино да ползваш някакви такива комбинации. Но последно, не искам темата да се разводнява с подобни приказки; ако някой има конкретен интерес да пише!

Коментар

Абе хора, искам да ви кажа че ВЕИ не означава само вятър и фотоволтаик, а съхранение на енергия не означава само акумулатор. Дадох ви пример как с налични технологии човек може да реализира някаква идея. Който има сериозен интерес нека сподели на лична бележка.

Коментар

То тези неща са бАЯЯЯ по големички от акумулатор - и кво правим ако солта замръзне.
                    Абе хора, искам да ви кажа че ВЕИ не означава само вятър и фотоволтаик, а съхранение на енергия не означава само акумулатор. Дадох ви пример как с налични технологии човек може да реализира някаква идея. Който има сериозен интерес нека сподели на лична бележка.

Коментар

Възможности има много ако разбираш принципите на хората по света.
                      http://www.exergy-orc.com/orc-technology
                      Принципа е ясен да влезе инвеститора. С оглед на цялата истерия около ВЕИ как смяташ да построиш нещо такова или като централата в щатите

Коментар

• То тези неща са бАЯЯЯ по големички от акумулатор - и кво правим ако солта замръзне.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          Брех мама му и мечка, някаква подсказка за това нещо, едни искаха да топлят вода в бидон с изолация за зимата, направиха го в испания, нищо не излезе, някакъв варненски боцман беше разработил машина за ток с маховик, но я унищожил защото гадните евреи щели да му я вземат и да не му платят нищо. Твоето като какво ще бъде- комбинация от тези двете ли
                          Възможности има много ако разбираш принципите на работа на топлинните машини и циклите в термодинамиката. Ето, давам ти безплатен пример от мен: Вземаш вещество което се топи примерно при 200 градуса, стапяш го с концентрирана слънчева енергия от огледала. През нощта пускаш да работи т.н. цикъл на Ранкин - топлината от въпросното вещество изпарява фреон или алкохол, върти турбина и произвежда ток. При охлаждането си това вещество отново замръзва, на др ден пак го стапяш и така...ето ти готови доказани технологии които навързваш подходящо. Е, мойта идея е малко по-друга, но ти говоря принципно какво правят хората по света.
                          http://www.exergy-orc.com/orc-technology

Коментар

Определено ще е по-голямо от акумолатор, т.к. енергията не се съхранява на електрохимичен принцип. На практика това е компилация от известни технологии аранжирани в правилния ред....
                            Теоретично живота му е безкраен, с изключение на стандартна профилактика или замяна на повредена част с нова такава.
                            Акумулатор....

Коментар

Определено ще е по-голямо от акумолатор, т.к. енергията не се съхранява на електрохимичен принцип. На практика това е компилация от известни технологии аранжирани в правилния ред....
                              Теоретично живота му е безкраен, с изключение на стандартна профилактика или замяна на повредена част с нова такава.
                              Брех мама му и мечка, някаква подсказка за това нещо, едни искаха да топлят вода в бидон с изолация за зимата, направиха го в испания, нищо не излезе, някакъв варненски боцман беше разработил машина за ток с маховик, но я унищожил защото гадните евреи щели да му я вземат и да не му платят нищо. Твоето като какво ще бъде- комбинация от тези двете ли

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                                Един въпрос имам.... Нещото, което съхранява енергия колко процента като обем повече или по-малко е, в сравнение с акумулатор, който би съхранил същото количество енергия?

Коментар

Working...
                                X