Първоначално изпратено от mvr0306
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся инвеститор
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИскам да ти кажа че тези работа със солта за съхранение на енергия се въртят от години, проучват ги, правят прототипи, може и някъде да ги използват дори - и никъде не се е оказало ефективно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи да, проучвал съм различни видове батерии - за собствено удоволствие така д асе каже. И това със солта също ми влезе в полезрението. Само дето доколкото си спомням като ти замръзне солта и цялата ти инсталация отива на бунището.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение1. Не съм твърдял че откривам топлата вода.
2. Ако солта замръзне просто се стапя, то това е и целта, да се ползва топлината на фазовия преход твърдо- течно, това е "акумулатора". Явно не ми разбираш мислите... видял си някъде нещо и повтаряш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГовориш общи приказки, за неща които се правят от почти десет години ако не ме лъже паметта. И както казах никъде не са се оказали ефективни.
С какво точно твоето решение е по-различно че да ги направи ефективни. И пак да питам кво правиш ако или по-скоро когато се случи солта да замръзне.
2. Ако солта замръзне просто се стапя, то това е и целта, да се ползва топлината на фазовия преход твърдо- течно, това е "акумулатора". Явно не ми разбираш мислите... видял си някъде нещо и повтаряш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеСолта сама по себе си може да съхранява топлина, а хватката е да правиш ток понеже е по-скъп!
Айде помисли не може ли да комбинираш сол + френелови лещи (concentrated solar power) + Ранкин цикъл? Солта ще ти задържа топлината за да може нещото да работи и през нощта! И пак казвам, говоря общи приказки, с цел да ви покажа че според условията (цена на тока, цена за прокарване на кабели в отдалечени места) може да се окаже по-евтино да ползваш някакви такива комбинации. Но последно, не искам темата да се разводнява с подобни приказки; ако някой има конкретен интерес да пише!
С какво точно твоето решение е по-различно че да ги направи ефективни. И пак да питам кво правиш ако или по-скоро когато се случи солта да замръзне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИскам да ти кажа че тези работа със солта за съхранение на енергия се въртят от години, проучват ги, правят прототипи, може и някъде да ги използват дори - и никъде не се е оказало ефективно.
Айде помисли не може ли да комбинираш сол + френелови лещи (concentrated solar power) + Ранкин цикъл? Солта ще ти задържа топлината за да може нещото да работи и през нощта! И пак казвам, говоря общи приказки, с цел да ви покажа че според условията (цена на тока, цена за прокарване на кабели в отдалечени места) може да се окаже по-евтино да ползваш някакви такива комбинации. Но последно, не искам темата да се разводнява с подобни приказки; ако някой има конкретен интерес да пише!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеАбе хора, искам да ви кажа че ВЕИ не означава само вятър и фотоволтаик, а съхранение на енергия не означава само акумулатор. Дадох ви пример как с налични технологии човек може да реализира някаква идея. Който има сериозен интерес нека сподели на лична бележка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо тези неща са бАЯЯЯ по големички от акумулатор - и кво правим ако солта замръзне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеВъзможности има много ако разбираш принципите на хората по света.
http://www.exergy-orc.com/orc-technology
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБрех мама му и мечка, някаква подсказка за това нещо, едни искаха да топлят вода в бидон с изолация за зимата, направиха го в испания, нищо не излезе, някакъв варненски боцман беше разработил машина за ток с маховик, но я унищожил защото гадните евреи щели да му я вземат и да не му платят нищо. Твоето като какво ще бъде- комбинация от тези двете ли
http://www.exergy-orc.com/orc-technology
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеОпределено ще е по-голямо от акумолатор, т.к. енергията не се съхранява на електрохимичен принцип. На практика това е компилация от известни технологии аранжирани в правилния ред....
Теоретично живота му е безкраен, с изключение на стандартна профилактика или замяна на повредена част с нова такава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеОпределено ще е по-голямо от акумолатор, т.к. енергията не се съхранява на електрохимичен принцип. На практика това е компилация от известни технологии аранжирани в правилния ред....
Теоретично живота му е безкраен, с изключение на стандартна профилактика или замяна на повредена част с нова такава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеЕдин въпрос имам.... Нещото, което съхранява енергия колко процента като обем повече или по-малко е, в сравнение с акумулатор, който би съхранил същото количество енергия?
Коментар
Коментар