IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся инвеститор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
    Писах му и на двете , мерси за информацията.
    - Eй ся веки банан шъ падни.
    Мдааа

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
      Намерих решение по твоя въпрос.Тук има само един крупен индивидуален инвеститор който ще ти помогне.Пиши му на някой от следните никове Polki,2012 и си изложи идеята.
      Писах му и на двете , мерси за информацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
        Искам,искам,искам.Пиши ми лс моля.
        Вие двамцата сте си лика-прилика. Са да видим, каква ще я забъркате.

Прочее, Дохтуре, темичката за Тесла ти е много готина. Хареса ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
          1. Приятелю, прави си донякъде. Разбира се че нищо не е тайна, просто не е мястото във форума да се дискутират подробности. Търся само контакт, подробностите на лична среща. Патент имам, мога да си извадя и още при нужда.
          2. Доколкото съм запознат, но може и да греша, европейско съфинансиране се дава при наличен прототип, за увеличаване на пазарния дял и т.н. Никой не дава пари за една голя идея. Стартъп акселератори успях да намеря само за IT - повечето от тях финансират поредните мобилни приложения с неясен пазарен успех. Доколкото съм запознат, в Бг има мрежа на бизнес ангели, които биха свършили работа, но също съм мяркал коментари из нета че е това е само формална мрежа, без реална дейност.
          Малко отнякъде наникъде но, посъщество: "Мрежата" на ангелите в БГ е наистина само на думи. 5 години, откак съм пуснал там два проекта, по единия вече завършвам европроект, започнат година след публикацията /по ОПК, въпреки досадната бюроклатия/, а от "мрежата"-дори един тъп въпрос няма. Нито по него, нито по първия, по който вече има и защитен документ, и "тиквен медал", и още от началото, именно той би тотално ВСИЧКИ рекорди по посещаемост с пъти. По него-също нито въпрос, нито контакт, нито нищо-нищичко.
          Българските инвеститори - да не говорим. След публикация в кпд.бг, все пак, се престрашиха 9 души да се свържат с мен, от тях, само двама реално дойдоха, харесаха обекта и...ни вест, ни кост. Потопиха се като подводницата "Курск". Пълна нелегалност. Не съм им съдник, ама можеше да рекат, ако нещо не им харесва, примерно. Е, нА: грешил съм.
          По програмите - защото, от това, което прочетох и доколкото също чувам нещо от инженерии /вярно, не точно технологични но, все пак!/ нещото ти ще дойде доста перспективно - опитай, стига да не те мързи, по "Хоризонт 2020". Обещанията им са големи та, 20% да са верни, определено, си заслужава. Или и ти пусни /ако не си го правил още/ и ти в кпд-то. Но, на родни инвеститори не разчитай: Рядкост са, голяма рядкост, хората с дух, възможности, разбиране и желание да свършат работата. КЪСМЕТ ще е да попаднеш на такъв в рамките на 1-2 години.
          Last edited by Pyramid; 06.06.2015, 00:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
            ЗДРАВЕЙ МЛАДЕЖ!!!!!!
            ИСКАШ ЛИ ДА ПРАВИШ БИЗНЕС В НАШАТА КОРПОРАЦИЯ?
            Искам,искам,искам.Пиши ми лс моля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
              Аз пък, си търся ментор. Човек с когото мога да си говоря, да обменям опит и знания и евентуално по някое време да инвестираме заедно...
              Има европейски програми за менторство....
              Намираш си човек с отлично европейско образование, прочитате как се кандидатства и по какви направления, пишете проект и двамата получавате по минимална работна заплата....( ако не се лъжа...)

Коментар

• Аз пък, си търся ментор. Човек с когото мога да си говоря, да обменям опит и знания и евентуално по някое време да инвестираме заедно...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
                  Вкарал си се в голяма беля с тази идея. Бил съм на твоето място и знам как е. Нека ти обясня възможните сценарии. Имаш гениална идея и искаш да я осъществиш, но не искаш да вкараш/нямаш свои пари. Търсиш инвеститор, но не му казваш идеята, да не ти я открадне. Ще потърсиш, ще помислиш и идва момента на разцеплението - или зарязваш гениалната идея и оставаш с 0 лв в джоба и 100% гениална тайна, или ставаш реалист. Ако започнеш да обясняваш идеята си на ляво и дясно и някой ти я открадне - пак ще си с 0лв, но гениалната тайна не е тайна. Не искам да коментирам вероятността някой да ти открадне идеята. Несериозно е. Така, да се върнем на реализма - представи си никой не ти краде идеята за известно време и си намериш инвеститор. Даваш му сериозен процент, недоволстваш, НО имаш 50% от един прототип и пари да направиш продукт за клиент. Тук вероятността в джоба да има >0 лв е доста голяма. Да му се не надяваш! И все пак, може ли да се защитиш някак си? А и инвеститора много те дере значи. Дал ти там некви стинки в началото, а после милионите на половина и всичко благодарение на твоята гениална идея! Ами може, но няма да стане без пари. Помисли кое е специалното - може ли да имаш например някакво ноухау (формулата за солта например), не може ли да се вземе 1-20 патентчета. Ако имаш нещо подобно кражбата на идеята става по-сложна, или поне не толкова ефективна. Освен това инвеститора ще се бръкне повече или ще вземе 30% вместо 50% понеже си си подковал кобилката. И така - действай, но не забравяй "По-добре птичка в ръката, отколкото орел в небето".
                  Относно евро-програмите не мисля, че ти трябва фирма с история. Направи си твоя фирма и кандидатствай с нея. Там пак ще трябва да опишеш проекта та защита ... няма. Дори сам да си извадиш парите и да направиш тайното у-во нали все пак ще трябва да го продадеш ако искаш >0 лв за целия тоя труд. А си го сложил на пазара и някой го е купил, а до няколко месеца имаш копия (ама много).
                  1. Приятелю, прави си донякъде. Разбира се че нищо не е тайна, просто не е мястото във форума да се дискутират подробности. Търся само контакт, подробностите на лична среща. Патент имам, мога да си извадя и още при нужда.
                  2. Доколкото съм запознат, но може и да греша, европейско съфинансиране се дава при наличен прототип, за увеличаване на пазарния дял и т.н. Никой не дава пари за една голя идея. Стартъп акселератори успях да намеря само за IT - повечето от тях финансират поредните мобилни приложения с неясен пазарен успех. Доколкото съм запознат, в Бг има мрежа на бизнес ангели, които биха свършили работа, но също съм мяркал коментари из нета че е това е само формална мрежа, без реална дейност.

Коментар

• хм

Вкарал си се в голяма беля с тази идея. Бил съм на твоето място и знам как е. Нека ти обясня възможните сценарии. Имаш гениална идея и искаш да я осъществиш, но не искаш да вкараш/нямаш свои пари. Търсиш инвеститор, но не му казваш идеята, да не ти я открадне. Ще потърсиш, ще помислиш и идва момента на разцеплението - или зарязваш гениалната идея и оставаш с 0 лв в джоба и 100% гениална тайна, или ставаш реалист. Ако започнеш да обясняваш идеята си на ляво и дясно и някой ти я открадне - пак ще си с 0лв, но гениалната тайна не е тайна. Не искам да коментирам вероятността някой да ти открадне идеята. Несериозно е. Така, да се върнем на реализма - представи си никой не ти краде идеята за известно време и си намериш инвеститор. Даваш му сериозен процент, недоволстваш, НО имаш 50% от един прототип и пари да направиш продукт за клиент. Тук вероятността в джоба да има >0 лв е доста голяма. Да му се не надяваш! И все пак, може ли да се защитиш някак си? А и инвеститора много те дере значи. Дал ти там некви стинки в началото, а после милионите на половина и всичко благодарение на твоята гениална идея! Ами може, но няма да стане без пари. Помисли кое е специалното - може ли да имаш например някакво ноухау (формулата за солта например), не може ли да се вземе 1-20 патентчета. Ако имаш нещо подобно кражбата на идеята става по-сложна, или поне не толкова ефективна. Освен това инвеститора ще се бръкне повече или ще вземе 30% вместо 50% понеже си си подковал кобилката. И така - действай, но не забравяй "По-добре птичка в ръката, отколкото орел в небето".
                    Относно евро-програмите не мисля, че ти трябва фирма с история. Направи си твоя фирма и кандидатствай с нея. Там пак ще трябва да опишеш проекта та защита ... няма. Дори сам да си извадиш парите и да направиш тайното у-во нали все пак ще трябва да го продадеш ако искаш >0 лв за целия тоя труд. А си го сложил на пазара и някой го е купил, а до няколко месеца имаш копия (ама много).

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Ми като гледам ти търсиш инвеститор. Успех в начинанието.
                      Не само инвеститор а и фирма с подобна дейност и история, за евентулано кандидатсване по ЕС програми (има такива, а не бг оперативни).

Коментар

Сериозно, нали не очакваш да напиша тук неща дето съм ги мислил години и съм чел n - на брой книги (по образование съм инж - технолог с доста практика в индустрията и докторска степен от Германия)???
                        Ми като гледам ти търсиш инвеститор. Успех в начинанието.

Коментар

Дообре - отново общи приказки. Пак да питам с какво твоя вариант е по-добър, колко ще ти излезе електроенергията от него.
                          Сериозно, нали не очакваш да напиша тук неща дето съм ги мислил години и съм чел n - на брой книги (по образование съм инж - технолог с доста практика в индустрията и докторска степен от Германия)???

Коментар

това е друга бира - солта е само преносител на топлината, и е желателно да не замръзва. НО - течната сол може да се ползва за акумолатор на топлина, в затворен съд, която отдава през нощта, а на другия ден пак се стапя.
                            Дообре - отново общи приказки. Пак да питам с какво твоя вариант е по-добър, колко ще ти излезе електроенергията от него.

Коментар

Солта се нагрява на едно място - там където се фокусира слънчевата енергия от там разтопената сол трябва да стигне до място където да отдаде тази енергия. Има различни варианти за това и с кули които събират на едно място и с параболични огледала където солта е разпределена и какво ли още не, но при всички тях солта трябва да стигне до друго място. И ако температурата и в даден момент някъде падне под не знам си там колко стотин градуса всичко се спича. Сигурен съм че това може да се поправя, ама като сложиш ремонтите и така нататък и цената на тока ти едва ли ще стане конкурентна на стандартните соларни панели.
                              това е друга бира - солта е само преносител на топлината, и е желателно да не замръзва. НО - течната сол може да се ползва за акумолатор на топлина, в затворен съд, която отдава през нощта, а на другия ден пак се стапя.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                В щатите има такава централа, не знам разтвора какъв е, но е ефективна. Мисля че работи от около поне 20г. Имаше филмче за нея по дискавъри
                                Има и в Испания ако не се лъжа - но не са разпространени - а тов аозначава че не са ефективни. Де да ги знаеш на какви субсидии и грантове оцеляват. Ако нещо е ефективно и е измислено преди десетелитие поне то вече да е разпространено навсякъде.

Коментар

Working...
                                X