IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся инвеститор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Търся инвеститор

Здравейте, реших да пиша в тази тема за да не отварям нова за същото. Имам три декара отгоре голф игрището "Тракийски скали", Земята граничи с комплекс "Калиакрия"в землището на село Божурец. Също така предлагам и 6 дка в центъра на самото село. И двете места са подходящи за вилно селище или за хотел. Също така предлагам и 60 дка точно на пътя между с. Божурец и гр. Каварна които според мен са идеални за соларни системи и ветрогенератори. Ако има някой строителен предприемач или инвеститор може да се свърже с мен и да обсъдим идеите.

С. Стоянов. и-майл: mirku@abv.bg
    Колкото повече опознавам хората,толкова повече се привързвам към компютъра си...

Коментар

• Дали е обърнал внимание, какво му обяснихте, как мислите? На мен два дни ми досажда с това "ние" та "ние", като КАТЕГОРИЧНО му заявих на няколко пъти, че имам и други грижи, и други цели, и други приоритети. По-скоро, ще скочи отнякъде надолу с главата, отколкото да разбере същината на едно партньорство. Жал ми е само за плочките, чак такъв удар може и да не устискат - все пак, са просто бетон.

Коментар

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
        Идеи имам доста, само инвеститори да има .
        Браво пич. И инвеститори така - пари като шума, с лопата да ги ринеш.
        Ей заради такива като тебе, нас, младото поколение ни премат на ебавка. Имам идеи, идеи, идеи и един гол гъз - инвеститорите да слагат пачки и да надуят Лепа Брена.
        Както казах - ако нямаш нищо друго освен идея - не си за никъде. Секи дебил може да избухне с идея - баничарница, фабрика за ризи (перфектна бизнес идея - висок % manual labor, ниско равнище на заплатите - идеален бизнез за БГ), дистрибуторски център за някъф алкохол, дюнерджииница на морето и т.н. и т.н. Цаката е да имаш нещо повече от идея и гол гъз...
        Айде, малко grow-the-f-up и се вземи в ръце
        #dagoduhatbednite

Коментар

• ех

Още малко материал за мислене. Регистрация на фирма излиза около 150-300лв. Ако я регистрираш на пенсионер месечните ти осигуровки са 35лв. Ако ти трябва офис - помещения за 100-150лв на месец бол. Счетоводство през познати или някоя евтина фирма може да стане за под 100лв на месец. Реално със стартов капитал от 250лв за регистрация и 250лв на месец можеш да имаш работеща фирма. При заплата от 1000лв е елементарно. При НИ - действаш само по телефон, няколко хилядарки за сайт. С мерак можеш да си го направиш и сам и да спестиш разхода за няколко седмици-месеца работа. Огледи и.т.н ги действаш вечер и уикендите. И без това повечето ти клиенти ще са работници и подобен часови интервал ги устройва. Така съчетаваш 1000 лв работа със собствен бизнес. Няма почивка, няма забавления. Когато имаш добра база данни с апартаменти и решиш, че тие 800лв от фирмата ти стигат, спираш с антените и наблягаш на фирмата и през деня. Естествено, ако си кеширал по още 100-200лв на месец от заплатката + дохода от фирмата над 250лв може да набиеш вече за добър сайт и реклама. Така се започва... Ако прецениш, че нямаш пари за реклама/сайт или че искаш да вземеш работници и нямаш пари. Ела тук и питай пак за 20к с бизнес на няколко месеца и някакъв приличен приход ще е далеч по-лесно. Тогава може би ще е възможно да се ориентираш към банка и да пропуснеш делбата на печалбата с друг. Но всичко зависи. Без да вкараш дори това минимално време и пари никой няма да те вземе на сериозно. Ако до година нещата не са добре и/или решиш да се отказваш - по същия начин започваш със сока... Ако ти трябват хора през деня - студенти на по 20-30 лв на ден доколкото ти позволява бюджета. Това е - няма лесно. Когато започваш си сам + 3ф. После банки и инвеститори се редят при теб да търсят хляб.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
            Не смятах да пиша по отношение на fearlessss8, но плявата вече става нетърпима и ще се намеся. Явно има доста сериозно неразбиране по отношение на правене на бизнес и връзки с инвеститори та ще се опитам да дам моята скромна представа по въпроса. Инвеститора е човек, който търси възможности за инвестиция с цел печалба. В повечето случаи става дума само за парично участие, понякога за връзки и ноу-хау. Най-важното за един инвеститор е каква част от бизнеса получава и какво слага на масата човека отсреща срещу останалия процент. С други думи аз мога да дам пари, но ме интересува какъв е бизнеса и ти с какво допринасяш за него. Идеята не е бизнес. Тя няма никаква стойност. Идеи с лопата да ги ринеш. Важно е изпълнението. Имаш ли действаш бизнес с някакви резултати и възможност за растеж при една стабилна финансова инжекция? Ако да- интересувам се. Имаш ли опит, връзки, ноу-хау? Имаш ли ентусиазъм да работиш по този проект в бъдеще? Това е много важно. Все пак нямам намерение да вкарам пари в печеливш бизнес ако управителя (т.е. ти) ще му мине мерака след месец и аз ще остана с блокирани/изгубени пари да си троша главата. Аз искам само да дам пари и да взимам дивиденти. Ако искам/мога да помогна за тяхното увеличение бих влязъл с връзки и умения, но това е по мой избор и преценка. В тази връзка искам да разгледам първите ти няколко поста: „имам доста идеи за бизнес, трябва да ги коментирам с инвеситора”... а? Какво? Идеите не струват нищо. Факта, че са много съвсем ме притеснява, защото очевидно би зарязал работата в момента в който ти дойде друго на ума. Аз не търся това! Но пак идва пост: „Търся инвеститор , да стана финансово независим или поне да си оправя живота, тъй като положението не ми е розово!” Моля?!? Нима мислиш, че ми дреме за теб, че искаш да си оправиш живота и положението ти? Сбъркал си думата- не търсиш инвеститор а нещо друго. Да не говорим за очебийната ти нужда от пари, но не за бизнес, а някакви лични нужди. Интересно ми е какво би предложил в един съвместен бизнес на 19 години. Нямаш работещ бизнес, едва ли имаш знания и връзки, не виждам да говориш за свои пари вътре. Кой ще инвестира 20-30к в теб ако реално ти нямаш нищо заложено вътре и утре решиш да си тръгнеш? Аз ще ти кажа кой – никой...
            „Не може да отида на нормална работа и да се ебават с мене, да им работя 8 часа , 5 дена в седмицата, да се катеря да монтирам някакви сателитни чинии по цял ден за 1000лв ..”. Чакай малко...един предприемач в началото работи по 16 часа на ден, включително и уикендите. БЕЗПЛАТНО! Това знаеш ли го? Или очакваш някой да ти даде 20-30к, да си определиш заплата 2-3к месечно за първата година и каквото стане, пък после ще търсим нов „инвеститор”. НИ и сок в едно изречение... дообре. От тук си затвърдих мнението за какво става дума. При реална среща нещата биха протекли точно както си представям сценария с Pyramid. Здрасти, искам да направим фирма за НИ... когато кажа, че не ме интересува – ама можем да продаваме сок..., НЕ – е тогава фланелки? Смартфони? Футболен отбор? Не разбирам някаква ключова думичка за провокиране на интерес в събеседника ли търсиш или какво? Сега във форума за злато бълнуваш... С други думи- млад си още и си далече от нещата. Поработи за 1000лв. Научи какво е работа и как се управлява фирма ако можеш от там. Спести си 10-20к за 1-2 години и си направи фирмата. На 21 с фирма за НИ не е никак зле. Ако си добър след някоя година ела пак тук, пък кажи „искам да развия дейността на фирмата от София в цялата страна и ми трябват пари. Сега правя Х лева, очаквам да станат У лева. Търся толкова пари за офиси/ агенти. Предлагам такъв процент от сегашния бизнес.” Тогава всеки ще си направи сметката какъв е риска- дали тоя дял от сегашния бизнес и възможното развитие в бъдеще го интересуват и вероятно ще имаш опашка от инвеститори и ще избираш най-добрите условия. Може да пробваш и със соковете. Събери малко пари, намери фирма, която да ти ги произвежда, но да слага твой етикет и започни продажби. Като стигнеш до една солидна бройка и разпозната марка, пак ела тук и кажи: „Правя сокове „ХХХ”, имам месечни продажби У лева. Търся инвеститор за да взема вода на концесия и да построя собствена бутилираща фабрика с цел намаляване на разходите и увеличаване на производството. Предлагам такъв процент.” И пак – опашка от инвеститори. Всичко друго в момента са празни приказки. Подобен стартиращ високо-рисков проект може да се финансира само с лични средства или трите F (family, friends, fools). Не предлагаш нищо интересно за един истински инвеститор. Няма нищо ново/специално, твоето участие в компанията е абсолютно излишно, нямаш умения, които да се оценят. Надявам се да си ме разбрал и да си научил нещо ново. Желая ти успех в бъдещите начинания.
            +1
            може би търси 3 ф
            мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• ех

Не смятах да пиша по отношение на fearlessss8, но плявата вече става нетърпима и ще се намеся. Явно има доста сериозно неразбиране по отношение на правене на бизнес и връзки с инвеститори та ще се опитам да дам моята скромна представа по въпроса. Инвеститора е човек, който търси възможности за инвестиция с цел печалба. В повечето случаи става дума само за парично участие, понякога за връзки и ноу-хау. Най-важното за един инвеститор е каква част от бизнеса получава и какво слага на масата човека отсреща срещу останалия процент. С други думи аз мога да дам пари, но ме интересува какъв е бизнеса и ти с какво допринасяш за него. Идеята не е бизнес. Тя няма никаква стойност. Идеи с лопата да ги ринеш. Важно е изпълнението. Имаш ли действаш бизнес с някакви резултати и възможност за растеж при една стабилна финансова инжекция? Ако да- интересувам се. Имаш ли опит, връзки, ноу-хау? Имаш ли ентусиазъм да работиш по този проект в бъдеще? Това е много важно. Все пак нямам намерение да вкарам пари в печеливш бизнес ако управителя (т.е. ти) ще му мине мерака след месец и аз ще остана с блокирани/изгубени пари да си троша главата. Аз искам само да дам пари и да взимам дивиденти. Ако искам/мога да помогна за тяхното увеличение бих влязъл с връзки и умения, но това е по мой избор и преценка. В тази връзка искам да разгледам първите ти няколко поста: „имам доста идеи за бизнес, трябва да ги коментирам с инвеситора”... а? Какво? Идеите не струват нищо. Факта, че са много съвсем ме притеснява, защото очевидно би зарязал работата в момента в който ти дойде друго на ума. Аз не търся това! Но пак идва пост: „Търся инвеститор , да стана финансово независим или поне да си оправя живота, тъй като положението не ми е розово!” Моля?!? Нима мислиш, че ми дреме за теб, че искаш да си оправиш живота и положението ти? Сбъркал си думата- не търсиш инвеститор а нещо друго. Да не говорим за очебийната ти нужда от пари, но не за бизнес, а някакви лични нужди. Интересно ми е какво би предложил в един съвместен бизнес на 19 години. Нямаш работещ бизнес, едва ли имаш знания и връзки, не виждам да говориш за свои пари вътре. Кой ще инвестира 20-30к в теб ако реално ти нямаш нищо заложено вътре и утре решиш да си тръгнеш? Аз ще ти кажа кой – никой...
              „Не може да отида на нормална работа и да се ебават с мене, да им работя 8 часа , 5 дена в седмицата, да се катеря да монтирам някакви сателитни чинии по цял ден за 1000лв ..”. Чакай малко...един предприемач в началото работи по 16 часа на ден, включително и уикендите. БЕЗПЛАТНО! Това знаеш ли го? Или очакваш някой да ти даде 20-30к, да си определиш заплата 2-3к месечно за първата година и каквото стане, пък после ще търсим нов „инвеститор”. НИ и сок в едно изречение... дообре. От тук си затвърдих мнението за какво става дума. При реална среща нещата биха протекли точно както си представям сценария с Pyramid. Здрасти, искам да направим фирма за НИ... когато кажа, че не ме интересува – ама можем да продаваме сок..., НЕ – е тогава фланелки? Смартфони? Футболен отбор? Не разбирам някаква ключова думичка за провокиране на интерес в събеседника ли търсиш или какво? Сега във форума за злато бълнуваш... С други думи- млад си още и си далече от нещата. Поработи за 1000лв. Научи какво е работа и как се управлява фирма ако можеш от там. Спести си 10-20к за 1-2 години и си направи фирмата. На 21 с фирма за НИ не е никак зле. Ако си добър след някоя година ела пак тук, пък кажи „искам да развия дейността на фирмата от София в цялата страна и ми трябват пари. Сега правя Х лева, очаквам да станат У лева. Търся толкова пари за офиси/ агенти. Предлагам такъв процент от сегашния бизнес.” Тогава всеки ще си направи сметката какъв е риска- дали тоя дял от сегашния бизнес и възможното развитие в бъдеще го интересуват и вероятно ще имаш опашка от инвеститори и ще избираш най-добрите условия. Може да пробваш и със соковете. Събери малко пари, намери фирма, която да ти ги произвежда, но да слага твой етикет и започни продажби. Като стигнеш до една солидна бройка и разпозната марка, пак ела тук и кажи: „Правя сокове „ХХХ”, имам месечни продажби У лева. Търся инвеститор за да взема вода на концесия и да построя собствена бутилираща фабрика с цел намаляване на разходите и увеличаване на производството. Предлагам такъв процент.” И пак – опашка от инвеститори. Всичко друго в момента са празни приказки. Подобен стартиращ високо-рисков проект може да се финансира само с лични средства или трите F (family, friends, fools). Не предлагаш нищо интересно за един истински инвеститор. Няма нищо ново/специално, твоето участие в компанията е абсолютно излишно, нямаш умения, които да се оценят. Надявам се да си ме разбрал и да си научил нещо ново. Желая ти успех в бъдещите начинания.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                То риска е хубаво нещо - голям риск - голяма награда, малък риск - малка награда. Въпроса е - имаме ли какво да рискуваме

Ако нямаш никакви капитали - с гола идея си за никъде.... Освен ако не си в IT балона...ама там - дай му жега, че балона ще каже ПУК скоро
                Идеи имам доста, само инвеститори да има .

Коментар

Ахахахах не, не мога... Припадам от смях .От злато може да се забогатее, имам идеи, но там се рискува доста.
                  То риска е хубаво нещо - голям риск - голяма награда, малък риск - малка награда. Въпроса е - имаме ли какво да рискуваме

Ако нямаш никакви капитали - с гола идея си за никъде.... Освен ако не си в IT балона...ама там - дай му жега, че балона ще каже ПУК скоро
                  Last edited by vankata23; 22.03.2015, 02:44.
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Ахахахах не, не мога... Припадам от смях .От злато може да се забогатее, имам идеи, но там се рискува доста.

Коментар

• Първоначално изпратено от agronoma Разгледай мнение
                      гн. Пирамид не е малоумник но наистина човек не следва да се занимава с него защото си е жива загуба на време.Не съм се срещал лично .Обяснявах му за една инвестиция обяснявах.....обяснявах а тои взе че повярва накрая на един истински мало*мник .....равновесния.
                      Забележи, абаче, Агрономец: Обясних му на малкия, че НА МЕН не ми се занимава и му пожелах късмет /поне пет пъти/ но, лепката си е лепка, иска "ние" да сме правели каквото той нареди. Да ги разправя на баща си, с него да "правят смартфони" и т.н. пък за твоята мина в африка, ще продължа да съм скептичен. И в нея също няма да наливам но, и ти си дерзай там, с този ... "безстрашния". Дай му пари, той ще ти ги умножи.

Коментар

• Ако ми разрешите, мога тук да ви поместя цялата си "преписка" с този юнак, пък там, дали агронома, дали Достурът, дали Емос да видите, какъв ярък мераклия за инвестиции имате, а? И после да давате оценки. Става ли? Щото аз, да реша да му помогна на този малкия, се вкарах в капана да Великта Досада. Чак такава, нещо не бях изпитвал последните години. Искате или не искате да ви запълня една тема с лапешки истории?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Един + от мен за безстрашния
                          Келеш, келеш, ама щом на 19 години е буден в 7 часа има добра глина в него
                          Дерзай момче! Но имай малко уважение към по-възрастните от теб.
                          Чакай да се замисля.... На 19 какво правех аз???? Бях у казармата Сега 19 годишните нямат това време за губене.

п.п. Трябват ми 6 милиона еврака. Някой нещо?
                          Tе и на други трябват ама едва ли точно тук ще ги намерят.Не,че ги няма де
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Не се занимавайте с Pyramid, изброих му сумати идеи, които могат да доведат до печалба ,а той малоумно вика, с това не ми се занимава, с онова, това няма да стане, онова няма да стане ... Ще фалира ако така продължава...Всичко става, стига да има желание, а парите и печалбата могат да дойдат от европроекти ,от спонсори-да им рекламираме продуктите , и т.н.Има ли желание, има и начин, но уви, у Pyramid желание няма!...
                            гн. Пирамид не е малоумник но наистина човек не следва да се занимава с него защото си е жива загуба на време.Не съм се срещал лично .Обяснявах му за една инвестиция обяснявах.....обяснявах а тои взе че повярва накрая на един истински мало*мник .....равновесния.
                            ➊обединени хумусно-минерални права➋платена! данъчна амнистия
                            ᴏᴚ☠

Коментар

• Един + от мен за безстрашния
                              Келеш, келеш, ама щом на 19 години е буден в 7 часа има добра глина в него
                              Дерзай момче! Но имай малко уважение към по-възрастните от теб.
                              Чакай да се замисля.... На 19 какво правех аз???? Бях у казармата Сега 19 годишните нямат това време за губене.

п.п. Трябват ми 6 милиона еврака. Някой нещо?

Коментар

• Е не мога да разбера,това тема за луди ли е или аз съм лудия вече?До вчера Пирамид кълнеше всички дето не искат да инвестират в супер проект за извън земни а днес се изживява като инвеститор?В същото време дофтура е крайно възмутен,че пирамид се бори да му отнеме първенството.Ни мое вече се ориентирам
                                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Working...
                                X