IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся инвеститор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
    Мой бизнес нямам съжалявам.
    Значи, ако внимаваш какво ти казват старите кучета и не се държиш като последния навлек, може и да ти провърви. Предлагам следните няколко стъпки:
    1. Вече ти бяха посочени някои ... основополагащи книжки за финансовото ограмотяване. Инвестираш в тях. Струват теглото си в злато. Иначе, в левчета, я стигнат, я - не 20-тачката. Та, не просто ги купуваш, ами внимателно, с химикал и бележник, четеш и си водиш записки. Помага.
    2. Вземаш, записваш си ..абе, всичките "хениални" идеи на хартия, и им правиш безжалостен разрез. Която си заслужава, ще премине на второ ниво.
    3. Започваш ДА ПЛАНИРАШ. С думи прости, за начало. И питай. Питай, кое как да подредиш, къде да прочетеш, кого да питаш. Ако си възпитан и уважаваш този, дето му ангажираш вниманието /вместо да го навиваш/ - може да се учудиш но, ще срещнеш подкрепа.
    Така, в един момент, може да узрееш и за собствен бизнес. Какво ще правиш-воля твоя но, малко смирение /приеми, че нямаш опит и не нахалствай/ само ще ти е от помощ. Наличното до момента под капака ти е напълно достатъчно, разбира се...ако целиш да се издъниш.
    И, ЗАПОМНИ:
    СТЪПКА ПО СТЪПКА, малкия. СТЪПКА ПО СТЪПКА! Не прескачай стъпала. Че, спънеш ли се финансово, иде Зор.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
      1. Май четеш по диагонал. Под правя х пари имах предвид колко пари прави бизнесът ти - показваш ми баланси за няколко месеца/години назад и преценявам нещата. Мога да купя част от или целия бизнес. НЕ МОГА да купя нищо от теб. Не ме интересува колко пари правиш лично. Мога да инвестирам в теб (в твоето обучение) само ако си ми работник и ще спечеля от това. Това, което търсиш може да стане само от 3-те ф, не от инвеститор.
      2. Парите са ти малко за каквото и да било... написах един пост кое колко би излязло. Нямаш 200лв за регистрация на фирма и 200лв на месец (може и доста по-малко) за поддръжката и ли? Нямаш пари за сайт? Сядаш си на мекото и си го правиш сам. Пари=време. С пари сайта става веднага и професионално. Без пари става за някой месец (година) според желанието ти да се учиш докато си го направиш сам.
      3. За подаването на ръка....пак 3-те ф. Ако не- навъртай се около някоя църква и нападай набожни добре облечени господа и може да ти се отвори парашута. И все пак бих ти препоръчал ПЪРВО да си избереш едно конкретно нещо. Да пресметнеш всички възможни приходи и разходи. Ако ти се струва възможно с оглед на евентуални продажби - действаш. ВТОРО - започваш да мислиш как ще го направиш - какво можеш да се научиш да правиш сам, какво можеш да помолиш приятели/семейство да ти помогне. А не да се чудиш от къде да вземеш пари без никаква идея (е не може да не го кажа - "на гол тумбак чифте пищови"). ТРЕТО - събираш си парите сам и започваш от "0". Очевидно нямаш никаква финансова култура. Ако не можеш да отделиш 200лв на месец на 19г (предполагам живееш със семейството си, но и да не е така пак е възможно) и се оплакваш от 1000лв на месец с антените НИКОЙ НИКОГА няма да ти обърне внимание. Много хора хранят семейства с подобни пари. Ти дори не можеш да се сравняваш с тях. Наистина ли очакваш някой да повери каквато и да е сума, дори и 100лв при подобни условия (изключвам 3-те ф...)???
      Тоя имот дето си го изтипосал одеве... не виждам никаква връзка с писаниците досега. Ти инвеститор ли търсиш или в бързината реши да пробваш да продадеш някое имотче току виж си изкарал комисионна, която пак няма да иде в бизнес (поне така ми се струва). Нима очакваш дори някой да купи имота да каже "евала бе младеж, що не делнеме 50/50 и ти да си управител на хотела, че не ми се занимава"? Самия обект не искам да коментирам. Цената ми се вижда в пъти завишена предвид опциите за подобна сума извън България.
      Силно те съветвам да обмислиш едно висше. Няма да научиш кой знае какво, но малко ще ти се отвори мисленето, ще се запознаеш с хора, а ако се изнесеш от вас и започнеш да правиш всичко сам ще научиш още ценни уроци. Ако не, поне някой друг курс по финанси нещо. Евала ти правя, че на тези години се опитваш да мислиш в посока бизнес, но нещата не стават точно както си ги представяш ти. Трябва си учене и много работа. В момента дори да имаш пари вероятно само ще ги прахосаш. Поне почети малко литература. Има бая книги по въпроса. Има ги безплатно в интернет дори.
      Мой бизнес нямам съжалявам.

Коментар

• ...

Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
        В момента правя х пари, които са малкоо за каквото и да било.Нали за да стартирам от някъде някой трябва да ми подаде ръка, а не да вика: ти си на 19 г само,млад , неук, за какво да се занимавам с тебе, само да ми потънат парите...
        1. Май четеш по диагонал. Под правя х пари имах предвид колко пари прави бизнесът ти - показваш ми баланси за няколко месеца/години назад и преценявам нещата. Мога да купя част от или целия бизнес. НЕ МОГА да купя нищо от теб. Не ме интересува колко пари правиш лично. Мога да инвестирам в теб (в твоето обучение) само ако си ми работник и ще спечеля от това. Това, което търсиш може да стане само от 3-те ф, не от инвеститор.
        2. Парите са ти малко за каквото и да било... написах един пост кое колко би излязло. Нямаш 200лв за регистрация на фирма и 200лв на месец (може и доста по-малко) за поддръжката и ли? Нямаш пари за сайт? Сядаш си на мекото и си го правиш сам. Пари=време. С пари сайта става веднага и професионално. Без пари става за някой месец (година) според желанието ти да се учиш докато си го направиш сам.
        3. За подаването на ръка....пак 3-те ф. Ако не- навъртай се около някоя църква и нападай набожни добре облечени господа и може да ти се отвори парашута. И все пак бих ти препоръчал ПЪРВО да си избереш едно конкретно нещо. Да пресметнеш всички възможни приходи и разходи. Ако ти се струва възможно с оглед на евентуални продажби - действаш. ВТОРО - започваш да мислиш как ще го направиш - какво можеш да се научиш да правиш сам, какво можеш да помолиш приятели/семейство да ти помогне. А не да се чудиш от къде да вземеш пари без никаква идея (е не може да не го кажа - "на гол тумбак чифте пищови"). ТРЕТО - събираш си парите сам и започваш от "0". Очевидно нямаш никаква финансова култура. Ако не можеш да отделиш 200лв на месец на 19г (предполагам живееш със семейството си, но и да не е така пак е възможно) и се оплакваш от 1000лв на месец с антените НИКОЙ НИКОГА няма да ти обърне внимание. Много хора хранят семейства с подобни пари. Ти дори не можеш да се сравняваш с тях. Наистина ли очакваш някой да повери каквато и да е сума, дори и 100лв при подобни условия (изключвам 3-те ф...)???
        Тоя имот дето си го изтипосал одеве... не виждам никаква връзка с писаниците досега. Ти инвеститор ли търсиш или в бързината реши да пробваш да продадеш някое имотче току виж си изкарал комисионна, която пак няма да иде в бизнес (поне така ми се струва). Нима очакваш дори някой да купи имота да каже "евала бе младеж, що не делнеме 50/50 и ти да си управител на хотела, че не ми се занимава"? Самия обект не искам да коментирам. Цената ми се вижда в пъти завишена предвид опциите за подобна сума извън България.
        Силно те съветвам да обмислиш едно висше. Няма да научиш кой знае какво, но малко ще ти се отвори мисленето, ще се запознаеш с хора, а ако се изнесеш от вас и започнеш да правиш всичко сам ще научиш още ценни уроци. Ако не, поне някой друг курс по финанси нещо. Евала ти правя, че на тези години се опитваш да мислиш в посока бизнес, но нещата не стават точно както си ги представяш ти. Трябва си учене и много работа. В момента дори да имаш пари вероятно само ще ги прахосаш. Поне почети малко литература. Има бая книги по въпроса. Има ги безплатно в интернет дори.

Коментар

• Вижте го как ще отговори по същество, тоз паяк. И тогава. Дайте пак да проявим великодушие. А на пазара, като конкурент...Що за конкурент може да е Хений от такъв порядък?
          Прочее, лек анализ тук
          http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...42565277093853 Перфектна инвестиция! Аз продавам този имот и мястото е подходящо за хотел,цената му е малко висока, но може да водим преговори с продавача за смъкване на цената в ползата на купувача!
          показва следното:
          Имотът, все пак, го продава СОБСТВЕНИКЪТ. Този, дето е накачулил толкова много и безсмислени "екстри", за да го пробута /някак/, по-скоро, пречи сделката да се осъществи. Събитие ще е, ако сделка изобщо се състои.
          ...А да се запита "Продавачът", като толкова продавачи има, що се продава ограничено количество от всичко, нещо не личи.
          Но, момчето е Хениално, да почакаме.
          Last edited by Pyramid; 23.03.2015, 11:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Божеееееееее

Коментар

Нали за да стартирам от някъде някой трябва да ми подаде ръка
              Божеееееееее

Коментар

• Добре де, пак да опита човек да ти помогне:
                1.Структурирай предложението си. Не просто идеята, а
                1.а. Какво
                1.а.1. му предоставяш
                1.а.2. какво се иска от теб, ПРЕДИ да тръгнеш към клиента - машини, инструменти, труд, енергия, и други
                1.б Как
                1.б.1 правиш
                1.б.2.стигаш до клиента
                1.б.3 го задържаш при теб и т.н.
                1.в Колко
                1.в.1. Разходи
                1.в.2. Приходи
                1.в.3. Печалба
                2.Обясни, какво се търси и какво се предлага от ТВОЯ страна до този, който би се хванал с теб.
                И т.н. от вида, без да е нито всичко, нито изчерпателно. Ама ТИ трябва да бъдеш. Не да ръсиш и на потенциалния си инвеститор голи глупости, дето ми ги сипеше на мен. Щото ще има да отговаряш на маса и маса въпроси.
                Основният ще е с какво ТИ си по-добър от останалите търсещи инвестицията. Щото инвеститорът ще инвестира не в твоята идея, а в теб. Рисков си ТИ малкия. ТИ СИ РИСКЪТ.
                И, ако им излезеш с подобни хвърчащи приказки, както и на мен, гаранция: Няма никой да вложи.
                Заеми се първо, със следното:
                ГрадИ:
                1. Солидност /не е в костюма/,
                2. Достоверност /НЕ Е в клетвите/
                3. И репутация. /НЕ Е в саморекламата/.
                До момента, си сринал всичко до нулата.
                Правилно казаха по-долу какво ти трябва, ама да не те унищожаваме още от тук. Сам се справяш къде по-добре от всички "недоброжелатели".
                Last edited by Pyramid; 23.03.2015, 14:22.

Коментар

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...42565277093853 Перфектна инвестиция! Аз продавам този имот и мястото е подходящо за хотел,цената му е малко висока, но може да водим преговори с продавача за смъкване на цената в ползата на купувача!
                  Момче на теб ти трябва лечение не пари.Млад си все още има шанс,тия тука с многото постове ги остави,за тях шанса отдавана е отминал

Коментар

• http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...42565277093853 Перфектна инвестиция! Аз продавам този имот и мястото е подходящо за хотел,цената му е малко висока, но може да водим преговори с продавача за смъкване на цената в ползата на купувача!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
                      Не смятах да пиша по отношение на fearlessss8, но плявата вече става нетърпима и ще се намеся. Явно има доста сериозно неразбиране по отношение на правене на бизнес и връзки с инвеститори та ще се опитам да дам моята скромна представа по въпроса. Инвеститора е човек, който търси възможности за инвестиция с цел печалба. В повечето случаи става дума само за парично участие, понякога за връзки и ноу-хау. Най-важното за един инвеститор е каква част от бизнеса получава и какво слага на масата човека отсреща срещу останалия процент. С други думи аз мога да дам пари, но ме интересува какъв е бизнеса и ти с какво допринасяш за него. Идеята не е бизнес. Тя няма никаква стойност. Идеи с лопата да ги ринеш. Важно е изпълнението. Имаш ли действаш бизнес с някакви резултати и възможност за растеж при една стабилна финансова инжекция? Ако да- интересувам се. Имаш ли опит, връзки, ноу-хау? Имаш ли ентусиазъм да работиш по този проект в бъдеще? Това е много важно. Все пак нямам намерение да вкарам пари в печеливш бизнес ако управителя (т.е. ти) ще му мине мерака след месец и аз ще остана с блокирани/изгубени пари да си троша главата. Аз искам само да дам пари и да взимам дивиденти. Ако искам/мога да помогна за тяхното увеличение бих влязъл с връзки и умения, но това е по мой избор и преценка. В тази връзка искам да разгледам първите ти няколко поста: „имам доста идеи за бизнес, трябва да ги коментирам с инвеситора”... а? Какво? Идеите не струват нищо. Факта, че са много съвсем ме притеснява, защото очевидно би зарязал работата в момента в който ти дойде друго на ума. Аз не търся това! Но пак идва пост: „Търся инвеститор , да стана финансово независим или поне да си оправя живота, тъй като положението не ми е розово!” Моля?!? Нима мислиш, че ми дреме за теб, че искаш да си оправиш живота и положението ти? Сбъркал си думата- не търсиш инвеститор а нещо друго. Да не говорим за очебийната ти нужда от пари, но не за бизнес, а някакви лични нужди. Интересно ми е какво би предложил в един съвместен бизнес на 19 години. Нямаш работещ бизнес, едва ли имаш знания и връзки, не виждам да говориш за свои пари вътре. Кой ще инвестира 20-30к в теб ако реално ти нямаш нищо заложено вътре и утре решиш да си тръгнеш? Аз ще ти кажа кой – никой...
                      „Не може да отида на нормална работа и да се ебават с мене, да им работя 8 часа , 5 дена в седмицата, да се катеря да монтирам някакви сателитни чинии по цял ден за 1000лв ..”. Чакай малко...един предприемач в началото работи по 16 часа на ден, включително и уикендите. БЕЗПЛАТНО! Това знаеш ли го? Или очакваш някой да ти даде 20-30к, да си определиш заплата 2-3к месечно за първата година и каквото стане, пък после ще търсим нов „инвеститор”. НИ и сок в едно изречение... дообре. От тук си затвърдих мнението за какво става дума. При реална среща нещата биха протекли точно както си представям сценария с Pyramid. Здрасти, искам да направим фирма за НИ... когато кажа, че не ме интересува – ама можем да продаваме сок..., НЕ – е тогава фланелки? Смартфони? Футболен отбор? Не разбирам някаква ключова думичка за провокиране на интерес в събеседника ли търсиш или какво? Сега във форума за злато бълнуваш... С други думи- млад си още и си далече от нещата. Поработи за 1000лв. Научи какво е работа и как се управлява фирма ако можеш от там. Спести си 10-20к за 1-2 години и си направи фирмата. На 21 с фирма за НИ не е никак зле. Ако си добър след някоя година ела пак тук, пък кажи „искам да развия дейността на фирмата от София в цялата страна и ми трябват пари. Сега правя Х лева, очаквам да станат У лева. Търся толкова пари за офиси/ агенти. Предлагам такъв процент от сегашния бизнес.” Тогава всеки ще си направи сметката какъв е риска- дали тоя дял от сегашния бизнес и възможното развитие в бъдеще го интересуват и вероятно ще имаш опашка от инвеститори и ще избираш най-добрите условия. Може да пробваш и със соковете. Събери малко пари, намери фирма, която да ти ги произвежда, но да слага твой етикет и започни продажби. Като стигнеш до една солидна бройка и разпозната марка, пак ела тук и кажи: „Правя сокове „ХХХ”, имам месечни продажби У лева. Търся инвеститор за да взема вода на концесия и да построя собствена бутилираща фабрика с цел намаляване на разходите и увеличаване на производството. Предлагам такъв процент.” И пак – опашка от инвеститори. Всичко друго в момента са празни приказки. Подобен стартиращ високо-рисков проект може да се финансира само с лични средства или трите F (family, friends, fools). Не предлагаш нищо интересно за един истински инвеститор. Няма нищо ново/специално, твоето участие в компанията е абсолютно излишно, нямаш умения, които да се оценят. Надявам се да си ме разбрал и да си научил нещо ново. Желая ти успех в бъдещите начинания.
                      В момента правя х пари, които са малкоо за каквото и да било.Нали за да стартирам от някъде някой трябва да ми подаде ръка, а не да вика: ти си на 19 г само,млад , неук, за какво да се занимавам с тебе, само да ми потънат парите...

Коментар

• Първоначално изпратено от mirku Разгледай мнение
                        Според някой фирми за недвижими имоти в момента цената на имота която мога да търся за 3дка е около 30-35 евро на квадрат. Все пак са на около 500м. от тракийски скали. И за 6 дка толкова защото са идеален квадрат в центъра на селото и на около 1км от голфа и морето.
                        Правил съм оценки на имоти около "Калиакрия" с оптимистичните 15 евро на квадрат.
                        По-скоро 10, ако изобщо се намери купувач! Ха дано...
                        "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                          Благодаря , разбрах! Не си ли полиглот, дори и да си милионер, стой си в къщи, за да не умреш от скука някъде по света.
                          Шегувам се, не се обиждай.
                          хаха, това беше забавно
                          Идеята ми беше, че окей - има хора дето ще тръгнат, но са малко. Без да говорят никакъв език - малко са хората дето ще излязат от България на почивка /изключвам Гърция и Турция/, говоря за по-екзотични дестинации.
                          Примерно сравнение:
                          Седмица на бг море в 5-звезди е същата цена като седмица на океан, на остров в някой тропически рай.
                          #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                            Ако е нещо организирано с група - достатъчно е, ама повечето групови такива са мизерии пълни.
                            Пък и човек не може да извлече максимума, ако не може да комуникира с хората...Затова, най-вероятно няма да се навие..
                            Благодаря , разбрах! Не си ли полиглот, дори и да си милионер, стой си в къщи, за да не умреш от скука някъде по света.
                            Шегувам се, не се обиждай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                              A защо ако искаме да почиваме в Тайланд или някъде другаде по света, трябва да говорим чужди езици? Не е ли достатъчно да си платим екскурзията и да заминем?
                              Ако е нещо организирано с група - достатъчно е, ама повечето групови такива са мизерии пълни.
                              Пък и човек не може да извлече максимума, ако не може да комуникира с хората...Затова, най-вероятно няма да се навие..
                              #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                                Просто е- защото такъв ти е манталитета, толкова ти е акъла и не говориш друг език освен български -> няма как да знаеш, че има 1 месец all-inclusive почивки в Тайланд за 1200€ (без билета).
                                Пък и да знаеш - няма как да идеш, защото не говориш никакъв език освен български, и то на диалект..
                                A защо ако искаме да почиваме в Тайланд или някъде другаде по света, трябва да говорим чужди езици? Не е ли достатъчно да си платим екскурзията и да заминем?

Коментар

Working...
                                X