Пичове, според мен момчето си прави пишки с вас, а вие се връзвате и отговаряте с постове-есета ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся инвеститор
Collapse
X
-
браво ареша ми
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеhttp://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...42565277093853 Перфектна инвестиция! Аз продавам този имот и мястото е подходящо за хотел,цената му е малко висока, но може да водим преговори с продавача за смъкване на цената в ползата на купувача!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеМного е просто, запомни от феарлесосем . Като нещо не ти е ясно питаш или викаш хора, да ти помогнат, за нещата , които не са ти ясни . Ти сигурно за това си фалирал, защото на тебе всичко ти е ясно ахахахахахаахха . С питане и до Цариград се стига .“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от allwecanberich Разгледай мнениеЧастно лице съм и финансирам проекти до 15000 лева. За връзка: Иван Иванов тел. 090063070 с вътрешен 128 Споделете идеята си с мен!
- За всеки случай.
Защото,
Той не иска да работи как-да-е, иска непременно от брокерска къща /своя но, с чужди пари/. Или, да прави по - ...колко бяха, половин милион? - сокчета, правени със соковарка. И от тях, да прави 500000*0,3=150000,00 лв. ПЕЧАЛБА. Идея за потребности, разпределение, насищане на пазара, конкуренция, осигуровки и т.н. - точно никаква но, правел "Х пари".
- Естествено, без да има свои. Циганките-врачки и те не са чак толкова нагли и лепкави, ако и да им се вържеш от любопитство на улицата.
Дай му. И ни информирай, когато и ако изобщо успее да ти се издължи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеМного е просто, запомни от феарлесосем . Като нещо не ти е ясно питаш или викаш хора, да ти помогнат, за нещата , които не са ти ясни . Ти сигурно за това си фалирал, защото на тебе всичко ти е ясно ахахахахахаахха . С питане и до Цариград се стига .
Радвам се, че на теб всичко ти е ясно
Коментар
-
Първоначално изпратено от allwecanberich Разгледай мнениеЧастно лице съм и финансирам проекти до 15000 лева. За връзка: Иван Иванов тел. 090063070 с вътрешен 128 Споделете идеята си с мен!
http://0900.bg/?request=prices
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНека пробва бе. Нека пробва. Само да внимава че, неподготвен, такива изненади го чакат
Коментар
-
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеАз сега ще пробвам с пари от Европа. Дано да станат нещата . Ще запазя в тайна това, как и вие да пробвате.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеАз сега ще пробвам с пари от Европа. Дано да станат нещата . Ще запазя в тайна това, как и вие да пробвате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнениеЩе обобщя нещата така както ги разбирам аз и ще се опитам да ти дам някои идеи.
1. Нормално един инвеститор се интересува само от работещ бизнес и на база на
неговата история и сфера на действие преценява дали да участва в него. По тази точка не можеш да участваш.
2. Има инвеститори, които заделят 5-10% от капитала си за рискови начинания.
Има фондове и банки, работещи с високо-рисков капитал. Това е добър вариант за теб защото подобни пари са за стартиращи проекти.
3. Това, което в момента търсиш, ако съм те разбрал правилно, е някой с пари,
който иска да направи бизнес и ти да му станеш партньор. Но ако аз стартирам бизнес с мои пари, на мен ми трябва управител- работник. Съгласен съм да му давам бонуси според приходите на фирмата, но не и % от собствеността. Ще си пусна една обява за работа, ще направя интервюта и вероятността ти да си назначен е нищожна.
Предполагам вече си се ориентирал, че единствения вариант да направиш нещо ново с чужд капитал е точка 2. (изключвам 3-те ф-та).
Има няколко решаващи критерия обаче. Първо - иновативен продукт. Ако отидеш и кажеш искам агенция за НИ или фирма за сок ще те питат първо това – с какво си различен. Например, моя сок е от директно изцедени плодове, без захар и консерванти и.т.н. Второ, изключително важно е какъв проблем решаваш (каква нужда създаваш/удовлетворяваш). Защо искаш да правиш този сок или тази агенция? Ако отговора е „да си оправя положението“ едва ли ще си довършил изречението преди да излетиш през вратата. От голямо значение е да убедиш хората отсреща, че искаш да правиш нещо по някакви приемливи причини, че вярваш в него и че си много ентусиазиран. Един вид- това е мечтата на живота ти. Като ти кажат не на сока, ако започнеш със смартфон или агенция, ще излетиш още по-бързо и едва ли някога ще те приемат отново изобщо. Дори идеята ти да е добра, под лупа ще те гледат дали ще работиш сериозно по проекта. Никой няма да заложи пари на кон, който дори на старта се отклонява от пистата да пасе.
Реално погледнато, можеш да се надяваш само на рисков капитал, а от първия си пост вървиш в разрез с всички норми за него. Това трябва да го промениш. Трябва да се спреш на една идея, да я проучиш из основи и да си сигурен, че има смисъл да се занимаваш с нея. Например, макар и да съм далече от хотелския бизнес и имотите в България, да разгледаме имота „перфектна инвестиция”. Офертата толкова е омацана, че не разбирам кое е за централния парцел и кое за Панчарево. Тук започват въпросите – нужно ли е да пазим фасадата (понякога изисквано в центъра на София), все пак колко е голям парцела, % озеленяване, кинт. От тук ще видим какво РЗП имаме и ще сметнем грубо стаите. Да речем 20 стаи по 15 квадрата + общи части (ресторант, фоайе, фитнес, спа, сервизни помещения) около 500 квадрата както е и сега. Зависи от звездите, но в района има хотели по 20-50$ на вечер. Да речем, че очакваш 50лв. Това са 360к на година при 100% заетост. Естествено такъв филм няма, ще имаш и пакетни услуги на по-ниски цени и какво ли не. Да речем 300к на година бруто. Разходи за персонал – 24 часа рецепция, охрана, чистачки, готвач, барман. Поне десетина човека, по 1000лв с осигуровките са ти 120к на година. Ток, вода, застраховки, данък 10%, 10% непредвидени разходи, реклама. 100к нетно годишно по много груби сметки. Сега, колко пари ми трябват в началото – 3.65кк за имота, 500квадрата застроена площ по 1000лв квадрата – 500к за новата сграда (поне). Събаряне на старата и извозване на боклука. Значи с уговорки за смъкване на цената - 4кк лева. В крайна сметка 2.5% (40 години за възвръщане на инвестицията). За сравнение, последния апартамент, от който се отказах беше със 7.5% нетна годишна доходност.
По подобен начин трябва да си пресметнеш всичко около идеята ти за фирма. Препоръчвам ти https://www.udacity.com/course/ep245. безплатен, за няколко часа го свършваш, но дава добри основи. Естествено, трябва си английски. Сваляш си един business model canvas и попълваш всичко в него. Добре е ако можеш да се хванеш някъде на работа в същата сфера да понаучиш кое как става, пък може и някоя връзка да стане. Няколко месеца стигат.
Да обобщим, първо си избери идеята и я проучи. Ще имаш яснота колко пари и какви умения ти трябват. После направи план как ще действаш. В началото с малко пари сам или с приятел/и. После може да пробваш с кикстартер или рискови инвестиции, защо не и европейски проект. Колкото повече свършиш сам в началото, толкова по-лесно ще ти обърнат внимание и шанса за пари ти се увеличава. Имай предвид, че това е основно при преговорите с инвеститора. На ниво идея инвеститора ще ти даде не повече от 20-30% собственост, но освен ако не предлагаш разходки до Марс изобщо няма да видиш кеш. С някакъв продукт и 1-2 дори потенциални клиента нещата се обръщат и инвеститора получава 10-30% срещу същата сума ако не и по-голяма.Last edited by fearlessss8; 24.03.2015, 22:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗначи, ако внимаваш какво ти казват старите кучета и не се държиш като последния навлек, може и да ти провърви. Предлагам следните няколко стъпки:
1. Вече ти бяха посочени някои ... основополагащи книжки за финансовото ограмотяване. Инвестираш в тях. Струват теглото си в злато. Иначе, в левчета, я стигнат, я - не 20-тачката. Та, не просто ги купуваш, ами внимателно, с химикал и бележник, четеш и си водиш записки. Помага.
2. Вземаш, записваш си ..абе, всичките "хениални" идеи на хартия, и им правиш безжалостен разрез. Която си заслужава, ще премине на второ ниво.
3. Започваш ДА ПЛАНИРАШ. С думи прости, за начало. И питай. Питай, кое как да подредиш, къде да прочетеш, кого да питаш. Ако си възпитан и уважаваш този, дето му ангажираш вниманието /вместо да го навиваш/ - може да се учудиш но, ще срещнеш подкрепа.
Така, в един момент, може да узрееш и за собствен бизнес. Какво ще правиш-воля твоя но, малко смирение /приеми, че нямаш опит и не нахалствай/ само ще ти е от помощ. Наличното до момента под капака ти е напълно достатъчно, разбира се...ако целиш да се издъниш.
И, ЗАПОМНИ:
СТЪПКА ПО СТЪПКА, малкия. СТЪПКА ПО СТЪПКА! Не прескачай стъпала. Че, спънеш ли се финансово, иде Зор.
Коментар
-
...
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеМой бизнес нямам съжалявам.
1. Нормално един инвеститор се интересува само от работещ бизнес и на база на
неговата история и сфера на действие преценява дали да участва в него. По тази точка не можеш да участваш.
2. Има инвеститори, които заделят 5-10% от капитала си за рискови начинания.
Има фондове и банки, работещи с високо-рисков капитал. Това е добър вариант за теб защото подобни пари са за стартиращи проекти.
3. Това, което в момента търсиш, ако съм те разбрал правилно, е някой с пари,
който иска да направи бизнес и ти да му станеш партньор. Но ако аз стартирам бизнес с мои пари, на мен ми трябва управител- работник. Съгласен съм да му давам бонуси според приходите на фирмата, но не и % от собствеността. Ще си пусна една обява за работа, ще направя интервюта и вероятността ти да си назначен е нищожна.
Предполагам вече си се ориентирал, че единствения вариант да направиш нещо ново с чужд капитал е точка 2. (изключвам 3-те ф-та).
Има няколко решаващи критерия обаче. Първо - иновативен продукт. Ако отидеш и кажеш искам агенция за НИ или фирма за сок ще те питат първо това – с какво си различен. Например, моя сок е от директно изцедени плодове, без захар и консерванти и.т.н. Второ, изключително важно е какъв проблем решаваш (каква нужда създаваш/удовлетворяваш). Защо искаш да правиш този сок или тази агенция? Ако отговора е „да си оправя положението“ едва ли ще си довършил изречението преди да излетиш през вратата. От голямо значение е да убедиш хората отсреща, че искаш да правиш нещо по някакви приемливи причини, че вярваш в него и че си много ентусиазиран. Един вид- това е мечтата на живота ти. Като ти кажат не на сока, ако започнеш със смартфон или агенция, ще излетиш още по-бързо и едва ли някога ще те приемат отново изобщо. Дори идеята ти да е добра, под лупа ще те гледат дали ще работиш сериозно по проекта. Никой няма да заложи пари на кон, който дори на старта се отклонява от пистата да пасе.
Реално погледнато, можеш да се надяваш само на рисков капитал, а от първия си пост вървиш в разрез с всички норми за него. Това трябва да го промениш. Трябва да се спреш на една идея, да я проучиш из основи и да си сигурен, че има смисъл да се занимаваш с нея. Например, макар и да съм далече от хотелския бизнес и имотите в България, да разгледаме имота „перфектна инвестиция”. Офертата толкова е омацана, че не разбирам кое е за централния парцел и кое за Панчарево. Тук започват въпросите – нужно ли е да пазим фасадата (понякога изисквано в центъра на София), все пак колко е голям парцела, % озеленяване, кинт. От тук ще видим какво РЗП имаме и ще сметнем грубо стаите. Да речем 20 стаи по 15 квадрата + общи части (ресторант, фоайе, фитнес, спа, сервизни помещения) около 500 квадрата както е и сега. Зависи от звездите, но в района има хотели по 20-50$ на вечер. Да речем, че очакваш 50лв. Това са 360к на година при 100% заетост. Естествено такъв филм няма, ще имаш и пакетни услуги на по-ниски цени и какво ли не. Да речем 300к на година бруто. Разходи за персонал – 24 часа рецепция, охрана, чистачки, готвач, барман. Поне десетина човека, по 1000лв с осигуровките са ти 120к на година. Ток, вода, застраховки, данък 10%, 10% непредвидени разходи, реклама. 100к нетно годишно по много груби сметки. Сега, колко пари ми трябват в началото – 3.65кк за имота, 500квадрата застроена площ по 1000лв квадрата – 500к за новата сграда (поне). Събаряне на старата и извозване на боклука. Значи с уговорки за смъкване на цената - 4кк лева. В крайна сметка 2.5% (40 години за възвръщане на инвестицията). За сравнение, последния апартамент, от който се отказах беше със 7.5% нетна годишна доходност.
По подобен начин трябва да си пресметнеш всичко около идеята ти за фирма. Препоръчвам ти https://www.udacity.com/course/ep245. безплатен, за няколко часа го свършваш, но дава добри основи. Естествено, трябва си английски. Сваляш си един business model canvas и попълваш всичко в него. Добре е ако можеш да се хванеш някъде на работа в същата сфера да понаучиш кое как става, пък може и някоя връзка да стане. Няколко месеца стигат.
Да обобщим, първо си избери идеята и я проучи. Ще имаш яснота колко пари и какви умения ти трябват. После направи план как ще действаш. В началото с малко пари сам или с приятел/и. После може да пробваш с кикстартер или рискови инвестиции, защо не и европейски проект. Колкото повече свършиш сам в началото, толкова по-лесно ще ти обърнат внимание и шанса за пари ти се увеличава. Имай предвид, че това е основно при преговорите с инвеститора. На ниво идея инвеститора ще ти даде не повече от 20-30% собственост, но освен ако не предлагаш разходки до Марс изобщо няма да видиш кеш. С някакъв продукт и 1-2 дори потенциални клиента нещата се обръщат и инвеститора получава 10-30% срещу същата сума ако не и по-голяма.
Коментар
Коментар