Първоначално изпратено от fearlessss8
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся инвеститор
Collapse
X
-
брей
Econlav, съжалявам че не успях да ти отговоря на поста, но много бързо триеш. Добре че са колегите да те цитират да видя какво как.
За някои неща съм съгласен с теб, за други не съвсем. Ресурса така или иначе намалява, по-важното е как си го използвал. Не смятам, че е загуба на време - някой, който има възможност, се опитва да помогне на друг. Е, в един момент всичко става една безвъзвратна загуба. Все пак е важно, че всичко остава написано и може да помогне на някой друг в бъдеще.
Не ми хареса определението "типичен прост Българин". Защо е нужно да слагаш Българин в цялото словосъчетание? С такива образи е пълно навсякъде.
За младите келеши не знам кой го е написал, може и да съм аз, но определено това е доста ширещо се мнение сред преживелите десетина лета и повече от вас. Естествено винаги има изключения, но масовото ниво, не само в България, е отвратително ниско. Ще се въздържа от по-нататъшни коментари по въпроса. Да минем към твоята история - не учиш в България. Добре. Част от ученето ми е извън България и имам поглед в различни образователни системи. Съгласен съм, че нивото ни не е най-високото (строго зависи от областта естествено), но като изядеш още пет-десет хиляди паунда (по 3 на ден) ще разбереш, че университета далеч не е само образование. В този ред на мисли смятам, че получих много от БГ университета. За това и твърдя, че е добре келеша отдолу да запише нещо, каквото и да е, защото с това ограничено мислене в момента верно и за продавач не става. Не ме интересува финансовото ти състояние. Чест ти правя заради пестеливия начин на живот и активното трупане на опит чрез инвестиции било то малки или големи. Продължавай в същия дух.
За инвестициите над милион смятам че грешиш много. Има много инвестиции на минимални суми в стартъпи преди да се стигне до акселератори. Говорим за 2-10000$. В някои бизнеси подобна инвестиция дори обезсмисля нуждата от акселератор и допълнителна загуба на дялове. Предполагам, че визираш други форми на инвестиция (Форекс, акции, и т.н.), но те едва ли са част от тази тема...
Коментар
-
хахаха
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеайде сега друг се пръкна
Коментар
-
...
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеАма аз наистина търся инвеститор, да правиме бизнес заедно, той да даде парите и двамата да печелим от този бизнес .
Коментар
-
Първоначално изпратено от EconlavПичове, има един ресурс, който винаги ще ви липсва и вие си го губите по смешен начин. Пирамид или илюминат ли си, не знам как може човек на твоята възраст да се занимава с това леке при положение, че няма дори капка потенциал, а само по постовете му можеш да разбереш, че няма акъл и желание за нищо друго освен да си режисира филми сам на себе си. Типичен прост Българин.
Това от долу го пиша, защото имаше хора които коментираха,че младите са келеши, е аз не се смятам за келеш, тъй като имам по различно виждане за нещата. Представям ви моята малка история, за да се запознаете с мен ,тъй като доста често чета форума и от тук насетне ще участвам в дискусиите ви. Надявам се да се поуча от вас.
Аз, защото съм на 20 години, се спуквам от учене и то не в България, защото не си струва, имам повече пари от повечето хора в тоя скапан форум, но карам с по 3 паунда на ден, за да мога да си инвестирам не колкото успешно, а колкото за опита и знанието. Макар, че вече се старая да уча пазарите от 5 години и имам успешни сделки на Форекс Пазарите, макар че напоследък страня от тях и гледам за дългосрочни инвестиции с някаква стойност.
Ако тоя келеш. щот е келеш без грам акъл и отношение към хората, желае толкова много да си върти бизнес, отива в банката тъй като лихвите са ниски, тегли един заем и като си вярва да си прави бизнес. Макар, че ще му е трудно управлението на сергия в МОЛ Илиянци.
П.С - Инвеститор за по-малко от 1 милион е смешно
Коментар
-
Първоначално изпратено от EconlavПичове, има един ресурс, който винаги ще ви липсва и вие си го губите по смешен начин. Пирамид или илюминат ли си, не знам как може човек на твоята възраст да се занимава с това леке при положение, че няма дори капка потенциал, а само по постовете му можеш да разбереш, че няма акъл и желание за нищо друго освен да си режисира филми сам на себе си. Типичен прост Българин.
Това от долу го пиша, защото имаше хора които коментираха,че младите са келеши, е аз не се смятам за келеш, тъй като имам по различно виждане за нещата. Представям ви моята малка история, за да се запознаете с мен ,тъй като доста често чета форума и от тук насетне ще участвам в дискусиите ви. Надявам се да се поуча от вас.
Аз, защото съм на 20 години, се спуквам от учене и то не в България, защото не си струва, имам повече пари от повечето хора в тоя скапан форум, но карам с по 3 паунда на ден, за да мога да си инвестирам не колкото успешно, а колкото за опита и знанието. Макар, че вече се старая да уча пазарите от 5 години и имам успешни сделки на Форекс Пазарите, макар че напоследък страня от тях и гледам за дългосрочни инвестиции с някаква стойност.
Ако тоя келеш. щот е келеш без грам акъл и отношение към хората, желае толкова много да си върти бизнес, отива в банката тъй като лихвите са ниски, тегли един заем и като си вярва да си прави бизнес. Макар, че ще му е трудно управлението на сергия в МОЛ Илиянци.
П.С - Инвеститор за по-малко от 1 милион е смешно
Коментар
-
Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнениеАма аз наистина търся инвеститор, да правиме бизнес заедно, той да даде парите и двамата да печелим от този бизнес .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнениеДа успееш? В какво?!? Тръгна от търсене на инвеститор за бизнес...стреля напосоки дано стане нещо, ма накрая нищо не станА. После мина на фазата заем срещу 1/6 идеална част... нека позная, вашите дори нямат и бегла представа, че обмисляш подобни неща. Да не говорим, че едва ли имаш какъвто и да е документ за собственост. И стигаме до върха на сладоледа - тираджия в САЩ! Ама ако може камиона да е Мерцедес... Всъщност, близо до нас има една автомивка...вероятно като започнеш работа там ще се водиш успял...
Сега, малко анализ на твоята интересна особа. Отдавна спрях да си губя времето с теб, но забелязвам 300+ коментара! Смаян съм! Има два варианта - или се правиш на гламав и по някаква причина подклаждаш темата (300 коментара не са малко), или наистина си такъв палячо. Ако не се преструваш, значи си един ..., който гледа около него връстниците с колите и гаджетата и му се иска и на него. Иска, ама няма! Само така си обяснявам непреодолимото ти желание да правиш каквото и да е за некой лев. Крайната цел е Мерцедес или изречението "аз си имам бизнес", с което разчиташ на малко по-голяма популярност сред връстниците раздавайки го "тежко". За съжаление нещата не стават точно така. Никой няма да ти помогне щото на теб ти се иска. Никой няма да ти издаде и виза за САЩ защото си изключително потенциален емигрант, а такива не ги обичат. Ще поревеш, ще поревеш, и ако не започнеш да слушаш другите ще си седиш агент с 1800лв комисионна за 2-3 месеца, или на автомивката или подобно място с 600-800лв заплатка и тва е. Над 1000лв за такъв като теб би било невероятен успех в момента.
И докато се мъчиш да успееш с твърдото намерение да не се отказваш...що не пробваш да се мъчиш другаде. Темата е "Търся инвеститор", а не "търся работа в САЩ" или "Търся заем", нито е "Клуб на анонимните оптимисти" или "топ 100 бизнес идеи". Направо се чудя защо модераторите не са изтрили цялата плява да отворят място за някой, който наистина търси инвестиции. Лично аз ако видя подобна боза в темата никога не бих публикувал сериозна оферта...
Коментар
-
хахаха
Първоначално изпратено от fearlessss8Не знам за вас, ама аз докато не успея, няма да се откажа никога!
Сега, малко анализ на твоята интересна особа. Отдавна спрях да си губя времето с теб, но забелязвам 300+ коментара! Смаян съм! Има два варианта - или се правиш на гламав и по някаква причина подклаждаш темата (300 коментара не са малко), или наистина си такъв палячо. Ако не се преструваш, значи си един ..., който гледа около него връстниците с колите и гаджетата и му се иска и на него. Иска, ама няма! Само така си обяснявам непреодолимото ти желание да правиш каквото и да е за некой лев. Крайната цел е Мерцедес или изречението "аз си имам бизнес", с което разчиташ на малко по-голяма популярност сред връстниците раздавайки го "тежко". За съжаление нещата не стават точно така. Никой няма да ти помогне щото на теб ти се иска. Никой няма да ти издаде и виза за САЩ защото си изключително потенциален емигрант, а такива не ги обичат. Ще поревеш, ще поревеш, и ако не започнеш да слушаш другите ще си седиш агент с 1800лв комисионна за 2-3 месеца, или на автомивката или подобно място с 600-800лв заплатка и тва е. Над 1000лв за такъв като теб би било невероятен успех в момента.
И докато се мъчиш да успееш с твърдото намерение да не се отказваш...що не пробваш да се мъчиш другаде. Темата е "Търся инвеститор", а не "търся работа в САЩ" или "Търся заем", нито е "Клуб на анонимните оптимисти" или "топ 100 бизнес идеи". Направо се чудя защо модераторите не са изтрили цялата плява да отворят място за някой, който наистина търси инвестиции. Лично аз ако видя подобна боза в темата никога не бих публикувал сериозна оферта...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеПроблема е не колко плащат на миля а дали ще има дупе за тая работа.Ако кара здраво днес може 300-350 $ да изкара ама се иска каране а там се кара яко всеки ден по 1000-1100 км.Last edited by fearlessss8; 28.04.2015, 02:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТам бързо се вади книжка за шофьор, това ти е най малкия проблем. Големия ти проблем ще е - колко плащат на миля, защото за тези пари се навъртат съответните мили по едни магистрали на които крайната лента е назъбена за да се събудиш като заспиш и влезеш в нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнението май вече било проблем намиране на шофьори в америка. поне в икономист така пишеха що не почнеш да внасяш шофьори от България и да ги даваш под наем на други компании ако това е вярно
Коментар
Коментар