Първоначално изпратено от milla.G
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бих желал да Ви помоля за съвет
Collapse
X
-
-
Друга опция за теб, ако наистина имаш интереси в областта на счетоводството и финансите - можеш да работиш като технически съпорт (technical support) към фирма, която разработва и продава счетоводен софтуер.
За да станеш експерт в този случай не са нужни години, а може би няколко месеца.
Обикновено работата се състои в това да инсталираш софтуер, консултираш потребителите на софтуера, когато имат въпрос или проблем с дадената счетоводна програма, да премахваш бъгове и т.н.
TaxFinance.bg - счетоводно обслужване
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
а като компа осчетоводява, пак ли компа ще подписва отчетитеVanitas vanitatum...
Коментар
-
а като компа осчетоводява, пак ли компа ще подписва отчетите
П.П. Като се замисля преди 20 години имаше ли форекс на секундна графика. Каква е пречката данъците да се отчитат в реално време?Last edited by sevdo2000; 17.04.2018, 17:10.
Коментар
-
личи си че хабер си нямаш от счетоводство
Коментар
-
Първоначално изпратено от sevdo2000 Разгледай мнение
И как точно ще я направи тази каса? Как ще скрие? То ако няма кеш, или просто %-та от бизнеса мине критичния минимум над сивото, ОК ще скрие някаква печалба. Но после как ще харчи тия пари. Колите ще се следят с ГПС, навсякъде ще може да се каже каква кола, чия и коя е. Купена е над сивото, контролира се. Дори и номера може да нямат - просто предавател. Ще се знае дори и майчиното и мляко - ако е в нарушение - и двигателя и (независимо какъв е), да го спрат. Големия брат дебне . Козметична операция на любовницата - минават по банков път, Енчев е над сивото да кажем, как ще ги скрие. Ще си кара някъде някоя скришна яхта в сомалийско заливче, иначе няма къде да излезе на светло да се похвали. Във всяка секунда ще му се актуализират пасиви активи, дебит-кредит. данък уикенд толкова лесно ще може да се проследи, ако досега беше проблем. Назначаване на човек - стаж, квалификация, заболявания ТЕЛК, нововъзникващи събития - бременност, раждане, смърт - всичко ще се контролира с електронна здравна карта, досие. За чий ми е счетоводител - най много да се сбърка нещо. Програма с 3 колонки - име, какъв договор (трудов, граждански, временен) и каква заплата. Всичко автоматично в системата. Болничен - от компа на личния лекар - директно в системата. Купуваш две крушки за офиса - разход в системата директно. Плащания - директно...
Кредитен инспектор в банка - ми компа ако не може да ти проследи назад 15 години, какви авоари и имущества имаш, всички приходи, разходи, месечни битови сметки, навици, заболявания. Ще ти предложи с прецизност на риска до стотна точност лихвен % и застраховка. Ще сравнява не офертни, а направо на база крайна цена на сключени сделки на апартаменти в района на апартамента, за който кандидатсваш за кредит. Ще ти отпуснат точната сума.
Коментар
-
Ами аз това казах в по - долните ми постое, ще са единици, не масовки. А в странство, накъдето се е запътил O.P. надали ще се намери чак толкова работа. След 2-3 години учене, практика - това са над 10 години до експерт. А тогава ще дойде нещо, което и ние не знаем какво ще е ...
Само като се сетя, някога, като влизах в счетоводния отдел на Търговията в града ни, ми то предприятие, все едно влизаш в шивашка фабрика. Сега е един счетоводител. Моята работа, която върша с един комп за 2500 лв, са я вършили една бригада народ в 4 етажна сграда, работа за една седмица, която ми отнема, тогава е отнемало над месец и то над 15-20 човека ... това се развива само за 15 години, представяте ли си след 15 години какво ще е ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Sevdo,
софтуера и автоматизацията намаляват 'хамалския' и нискоквалифициран труд във всички сектори и да оперативни счетита ще отпадат, защото много от операциите се автоматизират, НО счетоводители с акъл ще са все по-нужни със затягането на данъчните. В момента куцо и сакато води счетоводство и мене като инженер ме е срам някои колеги завършили унсс какви глупости правят с данните на клиентите НО ФАКТ... Колкото по-затегнат контрола данъчните толкова ще станат по-актуални читавите счетоводители, защото в момента масово се прави дъмпинг от разни полу-счетита, но като дойдат дебелите актове от НАП става ясно, че който се е хванал с некадърници рано или късно плаща солено. Та в този ред на мисли ако човека се занимава сериозно, педантично и отговорно - в счетоводството хляб има.
поздрави
Само като се сетя, някога, като влизах в счетоводния отдел на Търговията в града ни, ми то предприятие, все едно влизаш в шивашка фабрика. Сега е един счетоводител. Моята работа, която върша с един комп за 2500 лв, са я вършили една бригада народ в 4 етажна сграда, работа за една седмица, която ми отнема, тогава е отнемало над месец и то над 15-20 човека ... това се развива само за 15 години, представяте ли си след 15 години какво ще е ?Last edited by sevdo2000; 17.04.2018, 15:59.
Коментар
-
Берт, чудя ти се как точно ти, дето ги правиш безработни счетитата, (ето сега споменаваш и за съкращения в одита (не случайно вдигат праговете, понеже изчистват дребните, защото се автоматизира)), съветваш че имат хляб. Ти най - добре знаеш как стоят нещата, но все пак - аз разчитам доста на твоята компетенция и за други съвети и може да си прав!
Поздрави от мен.
софтуера и автоматизацията намаляват 'хамалския' и нискоквалифициран труд във всички сектори и да оперативни счетита ще отпадат, защото много от операциите се автоматизират, НО счетоводители с акъл ще са все по-нужни със затягането на данъчните. В момента куцо и сакато води счетоводство и мене като инженер ме е срам някои колеги завършили унсс какви глупости правят с данните на клиентите НО ФАКТ... Колкото по-затегнат контрола данъчните толкова ще станат по-актуални читавите счетоводители, защото в момента масово се прави дъмпинг от разни полу-счетита, но като дойдат дебелите актове от НАП става ясно, че който се е хванал с некадърници рано или късно плаща солено. Та в този ред на мисли ако човека се занимава сериозно, педантично и отговорно - в счетоводството хляб има.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеПесимиста казва: "..няма начин..", оптимиста казва: "няма начин да няма начин". Е, ако искаш да правиш някакво дребно счетоводство за две крушки и една кола, то наистина няма нужда от счетоводител(почти). Но поне 90% от големите фирми винаги очакват счетоводителя да оправи/замаже положението. Дали е правилно или не, не е това въпроса, Там счетоводителя е като адвоката. Ако имаш добър адвокат може да прескочиш почти всеки закон.Това е живота...
П.П. Адвокатите също са част от застрашените професии.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sevdo2000 Разгледай мнениеИ как точно ще я направи тази каса? Как ще скрие? То ако няма кеш, или просто %-та от бизнеса мине критичния минимум над сивото, ОК ще скрие някаква печалба. Но после как ще харчи тия пари....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеНе знам защо толкова отхвърляте счетоводителите. Да, вярно е че всичко ще се автоматизира, но един наистина добър счетоводител винаги ще бъде търсен, Под "Добър" да се разбира човек който знае как така да събере и извади, че да успее да нагласи отчета както го иска големия бос, че и черна каса да скрие, и там да се заделят някакви суми за каквото е нужно.
Нали знаете разликата между счетоводителя и добрия счетоводител: единия казва "2+2 = 4", другия пита "шефе, кажи колко ти трябва? Аз ще го наглася."
Кредитен инспектор в банка - ми компа ако не може да ти проследи назад 15 години, какви авоари и имущества имаш, всички приходи, разходи, месечни битови сметки, навици, заболявания. Ще ти предложи с прецизност на риска до стотна точност лихвен % и застраховка. Ще сравнява не офертни, а направо на база крайна цена на сключени сделки на апартаменти в района на апартамента, за който кандидатсваш за кредит. Ще ти отпуснат точната сума.Last edited by sevdo2000; 17.04.2018, 14:31.
Коментар
-
Не знам защо толкова отхвърляте счетоводителите. Да, вярно е че всичко ще се автоматизира, но един наистина добър счетоводител винаги ще бъде търсен, Под "Добър" да се разбира човек който знае как така да събере и извади, че да успее да нагласи отчета както го иска големия бос, че и черна каса да скрие, и там да се заделят някакви суми за каквото е нужно.
Нали знаете разликата между счетоводителя и добрия счетоводител: единия казва "2+2 = 4", другия пита "шефе, кажи колко ти трябва? Аз ще го наглася."
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Големо чудене,големо нещо!
Нима наистина 30 - годишен може да задава подобни (публично, при това)въпроси ?! И съвсем не е чудно,че толкова много форумци досега са му отговорили!
Ако ли не,направо се махай и върви да трупаш капитал навън без да се връщаш....Премиера борисоф преди години каза,че материала е лош и има работа за овчари,а не за търтеи финансисти,юристи и пр,измет!
30 г. е добра възраст човек да заeебе вмирисаните прехвалени учебни заведения и да се заеме с нещо рисково и да се учи от реалния живот... няма по-добър университет от реалността, случваща се тук и сега...
Institution: FBI Correctional Facility
Jurisdiction: Unknown
Коментар
Коментар