If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Георги, не знаех че в страна от ЕС още живеят в комуналки. Както и да е.
Иначе наистина съм скептичен към онези, които можеха да пътуват на Запад преди 1989. Неслучайно БСП след промените се оказа с доста банкери, учени и т.н. Които бяха в час.
Което не им попречи да забатачат страната през 1995-6. Но отделни индивиди, в които навремето е било инвестирано от Партията, и днес са начело на икономиката и финансите ни. Всички там са до един свързани с БКП, Комсомола или ДС от преди 1989 г.
Продигал - да, отделният човек може за 10 години да постигне много. Тук говорех общо за мизерията в БГ.
да така е наивно или не ако не вярваш, че е за целокупния народ е постижимо то за тези които знаят и могат би трябвало да е ! каква Ирландия ние поставяме стандартите... толкова !
Точно седемдесетте години, ректор на Колумбийският университет в Ню Йорк е българин. Той организира обмен на студенти. Съвместни конференций, симпозиуми и пр. Благовест Сендов е в час, и математическия ф-т са все тамошни възпитаници. Но аз имах впредвид американски професори в БГ в предния си постинг.
22, Естония и сега ни диша във врата. Те все още живеят на комуналки. Полша мечтаеше да е на нашия стандарт! Щурците бяха източноевропейският Бийтълс!! Това го казваха поляци и унгарци. А източногерманците бяха най-задръстени. Така че десет години ни се струваха прекалено много!! Все пак и преди десети бяхме пътували на запад. Но тогава виждахме само хубавото при тях, и лошото при нас! Може би бяхме идеалисти, и не така обременени с корпоративни интереси. Знам ли??
Георги, тъжно е, да.
Но е било и доста наивно за 10 години да се очаква изравняване със Запада. Съгласи се. Дори в една Естония това не е факт, а там комунистите и бившата ДС със сигурност по-малко е пречела.
Нови лица още няма. Да. Още. Но това не значи, че никога ама абсолютно никога няма да има... Търпение му е майката. Избирателите на БСП също са проявали търпение когато се е налагало.
П.С. Тези професори по комунистическо време ли са ги пуснали да учат в САЩ? Странно.
В политиката, както и в природата, празно място няма
...има, има, викат му пропадане в черна дупка
Теорията за черните дупки е още спорна. При липса на възможности за "контролиран експеримент", пропадането в черните дупки не е физичен закон. От чисто научно-методологична гледна точка.
Но дори една партия да изчезне (примерно в черна дупка), избирателите няма да анихилират в същото време. Т.е. политическо представителство на десните е неизбежно.
Аз все повече си мисля, че отсега нататък "дясното" ще ферментира и оздравителните процеси са просто неизбежни. В политиката, както и в природата, празно място няма - а аз съм убеден, че в БГ има достатъчно дясно мислещи, които ще престанат да мрънкат и негласуват, а ще формират нова, достатъчно силна партия, която може да ги представлява. Последната може да бъде на базата на (останалото от) ДСБ и/или СДС. Или нещо съвсем друго. Виж и ти интервюто, което цитирах преди малко.
Единствената краткосрочна заплаха, която може да отложи сериозно новия десен проект на България, е ако "десните" се подлъжат от новата партия на бате Мухобойко.
Желая го, искам го, мечтая за това време!! Но вече трябваше да има ЛИЦА!!! Млади, енергични, чисти!! Със идей! Посочи ти на кого от старите можем да разчитаме? Точно на 10 ноември 1989 год. бях на един симпозиум в Биологическия факултет на СУ. Имаше 12 професори от САЩ университети. Някъде през 30те год. на миналия век факултета е строен от фондацията ФОРД!! И през цялото соц. време са си провеждали юбилейни симпозиуми. Сега не знам дали все още се провеждат!! Но тогава много умело се флиртуваше със запада и САЩ. Но да се върна на темата - цялата академична общност тогава бе категорична: 10 год. са ни необходими за да изравним стандарта със запада!!! Ах колко дълго продължиха тези 10 години!
БСП няма да е вечно на власт. Не се повлиявай от текущите емоции на избори-2006.
СДС също изживя огромна криза в периода 1992-96, а после излезе в супер форма. БСП пък наскоро имаше своята криза и 8 години бе извън властта. Всичко се мени.
Аз все повече си мисля, че отсега нататък "дясното" ще ферментира и оздравителните процеси са просто неизбежни. В политиката, както и в природата, празно място няма - а аз съм убеден, че в БГ има достатъчно дясно мислещи, които ще престанат да мрънкат и негласуват, а ще формират нова, достатъчно силна партия, която може да ги представлява. Последната може да бъде на базата на (останалото от) ДСБ и/или СДС. Или нещо съвсем друго. Виж и ти интервюто, което цитирах преди малко.
Единствената краткосрочна заплаха, която може да отложи сериозно новия десен проект на България, е ако "десните" се подлъжат от новата партия на бате Мухобойко.
...
Но не може 17 години след нежната революция СДС и ДСБ да продължават да търсят БКП, да гонят червените призраци и агенти (макар и в техните редици да има не-малко такива) и т.н. и т.н.
Вече не е модерно и актуално.
Трябват нови идеи и цели (след свалянето на БКП, НАТО и ЕС), а поне според мен горепосочените господа нямат такива идеи и са тотално изчерпани.
Съгласна, като изключа свалянето на БКП-нито са го свалили, нито
направиха необходимото за отварянето на досиетата-поне да бяха ги изгорили и да се пресече непрекъснатата манипулация.
И днес като се замислям за управлението им под въпрос е ясно изразената дясна политика...например работническо-менаджерската приватизация
СДС и ДСБ са партии от миналото. Не може да загубиш всички избори (последните 4 ако не ме лъже паметта) и да имаш претенции. Просто Костов и Стоянов трябва да си ходят, защото иначе горко ни (на дясно-центриско ориентираните избиратели).
Значи това са партийте от миналото, а сто годишната бабичка ще е партията от съвремието и бъдещето. Е, всичко друго съм очаквал преди 15 год. в палатковия лагер пред НС, но не и това. И аз съм мръзнал тогава! Защо стана така че личностите, конкретните лица станаха определящи? Защо БСПто се оказаха по-гъвкави, по-маневрени, с една дузина лица и идеи? А в дясно продължават да размахват юмруци срещу една химера от 6Оте години на миналия век. И се чудят кой им е виновен че юмруците се връщат като бумеранг върху собствените им глави. Ама чакайте бе! Вече сме в 21 век!! Да престанем първосигнално, само с гръбначния мозък да мислим!!! Докога ще почваме от нулата??
Първо да повторя от последния си постинг - казах, че "дясно" и "антиБСП" се отъждествяваха съвсем правилно в годините на прехода.... Но сега този преход общо-взето поприключи (това е друга тема) и наистина съм съгласен, че трябва да се търсят модерни решения вдясно. (Както и вляво, макар че за там не ми пука)
Виж впрочем интересно интервю с Николай Младенов в последния "Капитал" (и това, преди резултатите от изборите, макар и да бяха очаквани). Става дума как да се развие дясното у нас, за младите и т.н.
Целта на писанията ми тук е да обясня, че без партии не можем. Съответно, гласуването няма алтернатива в уславията на либерална демокрация. Останалото е интелектуалстване и липса на реализъм. Навсякъде по света е така.
22, не съм съгласен с теб относно дясното и анти-БСП. Първо да кажа, че съм дясно-център ориентиран, за да не ме захапете веднага.
СДС и ДСБ са партии от миналото. Не може да загубиш всички избори (последните 4 ако не ме лъже паметта) и да имаш претенции. Просто Костов и Стоянов трябва да си ходят, защото иначе горко ни (на дясно-центриско ориентираните избиратели).
Ако си гледал пресконференциите ще разбереш за какво говоря.
Ако не си ще ти кажа основното, което на мен не ми хареса:
1. България вече е демократична държава;
2. България вече е в НАТО и предстои да бъде в ЕС от 01.01.2007;
До тук добре. Целите са постигнати.
Но не може 17 години след нежната революция СДС и ДСБ да продължават да търсят БКП, да гонят червените призраци и агенти (макар и в техните редици да има не-малко такива) и т.н. и т.н.
Вече не е модерно и актуално.
Трябват нови идеи и цели (след свалянето на БКП, НАТО и ЕС), а поне според мен горепосочените господа нямат такива идеи и са тотално изчерпани.
Аз лично ако загубя толкова позорно всички избори бих си подал оставката, но за съжаление тези хора нямат срам.
Коментар