IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Социолози: Балотаж Първанов - Сидеров

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да твърдя нещо по-различно? Като дойде американец в БГ, едва ли ще се хване на заплата в някое "наше" предприятие! В най-лошия случай ще е на хонорар съответстващ на американските му доходи. Но на него ще му трябва редовно данъчно досие, кредитно досие там, в Америка. И една от каузите на договора му ще бъде хонорара да се превежда в еди коя си банка в САЩ!!! Където той си има договор със съответна социална институция, фонд или каквото и да е. А задълженията му тук естествено ще са за сметка на този дето го е наел!! Не си мислете че има толкоз глупав народ! Колкото до етническата партия, съгласен съм. Проблема си е чисто наш, вътрешен. Дори Ахмет Доган прави всичко възможно за да привлече българи в йерархията на партията. И по този начин да излезе от етническите измерения. Но ние българите сме калпави, и бягаме като дявол от тамян! Ние го правим етническа партия!!
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
      Peter(Petar), когато дойде време да се пенсионираш, кой би предпочел да ти изплаща пенсията?? Има си хас, да имам американско гражданство, и да плащам осигуровки и данъци някъде другаде по света! Че по-добре да живея на социални в САЩ!!! И някога да дойда да си харча социалната пенсия в БГ.
      Георги,
      Никой няма да те пита. Представи си следния случай:

1. Американски гражданин заминава примерно на 17-годишна възраст с родителите си за Турция.
      2. Да приемем, че нашето момче цял живот бачка в Турция, където си плаща всякакви задължения и остава до края на живота си в Турция, без да е сменял гражданството си.
      3. Приеми чисто хипотетично, че САЩ са сключили с Турция Споразумение за избягване на Двойно данъчно облагане, по силата на което важи примерно lex domicilii
      4. Един ден се пенсионира.

Въпрос:
      Коя държава ти плаща пенсията? САЩ най-много да ти платят някаква минимална пенсия в този случай.

Коментар

• Георги, има един принцип, че доходът се облага там, където е получен, при положение че липсват посочените СИДДО и както е случая между Б-я и САЩ, в определени случаи се плащат и на двете места

Разбирам, че основният проблем е с гласуващите в Турция и екскурзиантските автобуси...и това че голяма част от българските турци са лесно манипулируеми.Но тук решението не е заради една рана да се отреже целия крак.
        Това, че имаме една етническа партия е вътрешен проблем и тук трябва да се реши....../и без гласовете на тези,които са в Турция, Първанов щеше да е президент/

Коментар

• Peter(Petar), когато дойде време да се пенсионираш, кой би предпочел да ти изплаща пенсията?? Има си хас, да имам американско гражданство, и да плащам осигуровки и данъци някъде другаде по света! Че по-добре да живея на социални в САЩ!!! И някога да дойда да си харча социалната пенсия в БГ.

Коментар

• Направо ми е писнало от хора който само се оплакват този не му харесвал онзи не бил го припознал парите му били малко .Само искат ,искат .Всички се чудим как да избегнем плащането на данъци и да живеем в рая ..............и господ да слезе да се кандидатира няма да го изберем .Тук имаме двама кандидати 1 и 2 няма ама не ми харесват, аз като харесвам само себе си какво да правя
            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
              Първоначално изпратено от съни(тя)
              Браво, дайте в 21 век да си затворим пак границите, а тия дето са отишли в чужбина да ги забравим
              Само не забравяйте, че немалка част от валутните приходи идват от емигрантите и благодарение на тях, много техни роднини, все пак успяват да оцелеят...
              А самите емигранти са заминали, за да потърсят повече шанс и голяма част от тях наистина се интересуват какво се случва в България, защото тук са любимите им хора, а и много се връщат...
              За студентите ни в чужбина- слава Богу...и дано и те намират смисъл да се връщат

Георги, и в Америка гласуват около 50% и техните граждани имат право да го правят от всяка точка по света, в която се намират.
              Има имигранти и имигранти! Моите уважения! Американските граждани плащат данъци на Америка, а не на Турция или България! А колкото до това че и зад океана 50% не гласуват, не е оправдание за "нашите" негласували! Демек все тая дали ще ме управлява диктатор, демократ, консерватор, монарх или неграмотен. Ще кажеш: "Какво ме интересува? Решил съм си всички проблеми и заминавам да изкарам зимата на Карибите! Да му мислят тези дето остават тук и ще прескачат между локвите от кал, сняг и боклуци!" Сигурно 60% от населението на БГ си е решило проблемите, и сега ще изкарат "една приятна зима". Тогава какво плачем че сме били зле?
              Георги,
              Извинявай, ама пак се налага да те прецизирам. Какво означава : "Американските граждани плащат данъци на Америка, а не на Турция или България!"

Това разбира се не е така. Ако един американски гражданин има постоянно местожителство в друга държава, с която примерно САЩ е сключила Споразумение за избягване на двойно данъчно облагане, в което примерно е предвидено, че данъчното задължение се плаща в страната, където е постоянното местожителство на лицето, тогава какво казваме?!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                Браво, дайте в 21 век да си затворим пак границите, а тия дето са отишли в чужбина да ги забравим
                Само не забравяйте, че немалка част от валутните приходи идват от емигрантите и благодарение на тях, много техни роднини, все пак успяват да оцелеят...
                А самите емигранти са заминали, за да потърсят повече шанс и голяма част от тях наистина се интересуват какво се случва в България, защото тук са любимите им хора, а и много се връщат...
                За студентите ни в чужбина- слава Богу...и дано и те намират смисъл да се връщат

Георги, и в Америка гласуват около 50% и техните граждани имат право да го правят от всяка точка по света, в която се намират.
                Има имигранти и имигранти! Моите уважения! Американските граждани плащат данъци на Америка, а не на Турция или България! А колкото до това че и зад океана 50% не гласуват, не е оправдание за "нашите" негласували! Демек все тая дали ще ме управлява диктатор, демократ, консерватор, монарх или неграмотен. Ще кажеш: "Какво ме интересува? Решил съм си всички проблеми и заминавам да изкарам зимата на Карибите! Да му мислят тези дето остават тук и ще прескачат между локвите от кал, сняг и боклуци!" Сигурно 60% от населението на БГ си е решило проблемите, и сега ще изкарат "една приятна зима". Тогава какво плачем че сме били зле?

Коментар

• Браво, дайте в 21 век да си затворим пак границите, а тия дето са отишли в чужбина да ги забравим

Коментар

• Петре,що мразиж Америка бе.Щото по принцип мразиш първите ли?

Коментар

• Re: Избори

Първоначално изпратено от Борса
                      Аз също подкрепям Георги. Както и друг път съм писал тук, българи - емигрирали от България не трябва да гласуват. Не може мои приятели, които са вече US-граждани (но са и с БГ-гражданство) да гласуват за еди-кой-си, защото щяло да стане сеир ако го изберат. Да ама те след като гласуват се прибират с новия си Jeep за 30 000$ в новата си къща за 120 000$ (примерно), които са заработили съвестно сервирайки в хотели и ресторанти (това им е работата наистина) и не им пука, че този човек ще е лицето на България. Те когато е удобно не са българи - те са американци, австрийци, немци, турци и т.н. (в зависимост от гражданството). За тях изборите са поредният сеир, с който да си разтушат изтерзаната емигрантска душа. Не може хора, които са се отказали доброволно от България по една или друга причина, и които вече нямата абсолютно никакво отношение към живота тук, да ми определят кой да ме управлява или представлява. Само българи, които са отишли да работят в чужбина по силата на служебни правоотношения (и то са изпратени от България) или учат, трябва да имат право на глас. Всеко друг, който не е резидент - сори. Гласувай в страната, чиито гражданин си вече.
                      Борса, Импе, Георги,

Позицията ви се нуждае от определено прецизиране, т.к. след 1.1.2007 тя ще бъде в пряко противоречие с Европейското право. Метнете едно око на ДЕС (Договора за ЕС) и ще разберете защо. Това що се отнася до българите, които живеят в рамките на ЕС.

Но що се отнася до изселниците в Турция - или където и да е другаде по света(извън ЕС) - съм склонен да приема вашата позиция и аргументация.

Европа не е САЩ и ако трябва да бъда честен и "слава Богу", че не е такава.

Коментар

• Избори

Аз също подкрепям Георги. Както и друг път съм писал тук, българи - емигрирали от България не трябва да гласуват. Не може мои приятели, които са вече US-граждани (но са и с БГ-гражданство) да гласуват за еди-кой-си, защото щяло да стане сеир ако го изберат. Да ама те след като гласуват се прибират с новия си Jeep за 30 000$ в новата си къща за 120 000$ (примерно), които са заработили съвестно сервирайки в хотели и ресторанти (това им е работата наистина) и не им пука, че този човек ще е лицето на България. Те когато е удобно не са българи - те са американци, австрийци, немци, турци и т.н. (в зависимост от гражданството). За тях изборите са поредният сеир, с който да си разтушат изтерзаната емигрантска душа. Не може хора, които са се отказали доброволно от България по една или друга причина, и които вече нямата абсолютно никакво отношение към живота тук, да ми определят кой да ме управлява или представлява. Само българи, които са отишли да работят в чужбина по силата на служебни правоотношения (и то са изпратени от България) или учат, трябва да имат право на глас. Всеко друг, който не е резидент - сори. Гласувай в страната, чиито гражданин си вече.

Коментар

• Така е Георги - само у нас може такава идиотщина.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Съни(тя), не викай дявола за Иракли, там ако тези наистина не успеят да построят, ще построят други. Нашто море се удави в бетон. Не само Иракли, и Варвара, и Синеморец, и Резово. А за Силистар да не говорим.
                            Има мисли, които и най-чистият блус, не може да изгони от главата ми!

Извинявам се, че пренебрегвам оптимизма в постинга ти!
                            Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Съни права си. Мини към кръчмата да черпя по едно.

Коментар

• ...малко от разстояние на времето
                                Приключиха едни избори, които бяха с предизвестен край от самото им начало, по неприятното е че избягаха от същността на процеса на изборност.
                                Направо да се чудиш кой нагласи така умело избора, че такъв да липсва.
                                За туширане на недоволството имаше екстра, но се знаеше, че няма как да е достатъчна, че да разбърка картите.Поне не и днес, когато повечето хора сме с далеч по-глобалистично мислене, отколкото националистично....А и сериозните изговорени проблеми, искат и сериозни мерки за решаването им...

Та тъй, свършиха изборите и сега започва нашата работа.
                                Ако ще бъдем демокрация, нека и гражданите потърсят начините на натиск върху тези, които ги управляват......за да има следващия път Избори.Иракли, май ще стане емблематичен пример, че нещата могат и да се случват
                                И това касае всички- гласували и отказалите това право.
                                Абсолютно всички, защото всички ние правим нацията и от нашите действия се определя бъдещето, не от управляващите елити самостоятелно.
                                А позитивният поглед е само доброто начало

Коментар

Working...
                                X