Първоначално изпратено от 22
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Социолози: Балотаж Първанов - Сидеров
Collapse
X
-
Още един пример, че сме бананова република и губерния на САЩ. Американският посланик се намесва и дава акъл за съдебната ни система, а сега някакви техни военни затварят движението в София...
.......
Променя се движението заради бал на морските пехотинци на САЩ
Dnenvik.bg | 03 ноември, 17:56
Заради годишния бал на отряда на морските пехотинци в София по случай 231-та годишнина на Морската пехота на САЩ утре в хотел "Кемпински Зографски", се въвеждат промени в организацията на движение на превозните средства, съобщиха от пресцентъра на Софийска община, цитирани от БТА.
От 17.00 часа на 4 ноември до 02.00 часа на 5 ноември се забраняват влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "Джеймс Баучър" между ул. "Златен рог" и ул. "Петър Станчев", по ул. "Петър Станчев" между бул. "Джеймс Баучър" и ул. "Червена стена" и ул. "Червена стена" между бул. "Джеймс Баучър" и ул. "Петър Станчев".
Коментар
-
Докато почти всички в БГ се ориентирват къде са вляво, вдясно и пр.... Забравят че са в България.. и гласуват БЕЗ да мислят за по-важното - за България. Затова ще има единствен печеливш ...познайте кой - с неговите националистически идеи. Докато има бетонни глави нешата ще са такива каквито са......Ето нещо от бъдещето http://www.bgsever.info/br-44_2005/stranici/str-10.htm[/url] /четете в долната част на страницата/
Коментар
-
НП - ако този пример за теб оправдава веднъж завинаги, че НДСВ е дясна и либерална партия, оставям те. Вече описах долу кои за мен са "сериозните" постижения на измислената НДСВ.
Ако се върнем по-назад, БФБ беше създадено доста преди НДСВ. Други също така направиха масовата приватизация, благодарение на коята години наред се захранваше същия този пазар. След 2001 година просто трендът стана възходящ. Но това няма никакво значение.
Коментар
-
samo deto,priyatelyu,samiqt fakt 4e si na BFB i turguwa6 bez da pla6ta6 danuk pe4alba e blagodarenie na NDSV i nqma koi da me ubedi 4e ne e taka!Zamisli se,kakwo be6e BFB predi 2001 i kakwo e sega.Zabluden si ti,za6toto dokato takia kato tebe glasuwat za partii ot roda na DSB dqsnoto prostranstwo nqma da se konsolidira.Kostov e nai-golqmata utrepka w politi4eskata ni realnost i predi broeni dni towa si proli4aСилата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
Първоначално изпратено от N.PAz li4no smqtam 4e sum takuw,no poradi nali4ieto na sega6nite desni lideri glasuwam za NDSV i 6te produljawam,dokato samo te mi predlagat maximalno liberalna ikonomi4eska politika
Да напомня, че "максимално либералната икономически" НДСВ е в коалиция с БСП, за която гласуват много от крайните комунисти в БГ. Също така, подкрепя властта на друга "либерална" партия, която в най-добрите традиции на либерализма крепи обръчи от фирми с монополни държавни поръчки в цели сектори на икономиката.
По време на самостоятелното пък управление на НДСВ, "максимално либерално икономически" бяха върнати единствено милионните спорни имоти на т.нар. Цар и "максимално либерално икономически" бе превъртян външния дълг на страната в полза на бившите работодатели на Милен Велчев. Същият, който заедно с друг "максимално либерално икономически" депутат играеше карти с наскоро убит престъпник на една яхта до Монако.
Нито данъчното бреме намаля по време на самостоятелното управление на НДСВ, нито пък корупцията в администрацията. Либерално, дясно.
Но аз съм спокоен. НДСВ е на изчезване. На последните избори никой не разбра къде са. На следващите избори ако не се явят в коалиция с лявата БСП, хич няма да минат 4-те %.
Коментар
-
AAAA,tuka,kolega Bobi75 si mnogo prav!
I az mislq taka - istinski kapitalisti w Bg nqma! - takiwa 6te se poqwqt s wremeto i 6te sa ot mladite pokoleniq.Tuka stawa wupros ne za bogatstwo i pari,za6toto i w momenta ima w Bg mnogo bogati hora,no nito edin ot tqh ne moje da bude nare4en "kapitalist',dokolkoto mnozinstwoto ot tqh sa natrupali sustoqnieto si po wreme na prehoda po dosta neqsni i 4esto,otkrowenno nezakonni, na4ini.
W dqsnoto prostranstwo trqbwa da se konsolidirat imenno tazi poroda hora,koqto mojem da opredelim kato "kapitalisti4eska" ot gledna to4ka na obrazowanie,intelektualni wuzmojnosti i li4na cennostna sistema w nasoka na tozi wid durjawno uprawlenie.
Az li4no smqtam 4e sum takuw,no poradi nali4ieto na sega6nite desni lideri glasuwam za NDSV i 6te produljawam,dokato samo te mi predlagat maximalno liberalna ikonomi4eska politikaСилата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
Bobi75
споредм в България все още я няма културата на дясното. все още я няма културата на истинския капиталист
Коментар
-
Е, чак толкова тънки аритметики ибягвам да правя. Да ги правят социолоците. Все пак суверена в тази държава сме АЗ и ТИ/22/. И не аз да съм им верен до фанатизам, а те на мене!!! По принцип съм десен. Имам фирма и работници. Но когато някой от моите работници приплаче - аман-заман, жената безработна, дъщерята студентка, сина в казармата. Не можеш да му кажеш - оправяй се как можеш!! А му даваш за една година напред заплатата като заем. И сам знаеш, че да ти се разплати някога е някакъв мираж. Ами ако нямам обекти, и не мога да му осигуря заетост? Ако обявя фалит? Някой ангажира ли се с моите проблеми? Къде са ДЕСНИТЕ?? 0:3 за Вердер! Мамка му!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Георги, аз говоря за проста аритметика. Съгласен съм, че новите лица биха помогнали доста на СДС и ДСБ. Но дори и при настоящите си лидери, те спокойно могат да напълнят до 10% на едни избори - говоря от гласувалите, а не от имащите глас избиратели изобщо в БГ. Т.е., до 10%, а това са общо-взето твърдите ядра плюс 2-3 процента от колебаещите се фенове. И така - имаме до 20%.
БСП + ДПС не могат да вземат повече от 30% (отново, от гласувалите). НДСВ ги смятам за вече съвсем размити, те ако минат 4-те % бариера следващия път да са щастливи. Избирателите им съвсем вече се объркаха и преляха към други партии. И така, разликата между СДС + ДСБ и БСП + ДПС може да е около или дори под 10%.
И тук вече може да се намеси трети и дори четвърти играч, който да състави управляващата след 2-3 години дясна коалиция. Това може да е бате Мухобойко и/или гледам сега Георги Марков много се изсилва. И може още някой, който още не се е появил.
Това е. Няма нищо страшно, че нямаме една силна дясна партия, както преди. Никъде в Централна Европа вече няма такива.
(В горните сметки нарочно не слагам Атака - те ще вземат в най-добрия им случай 25%, но никой няма да се коалира с тях)
Коментар
-
"Ако междувременно поукрепнат 2-3 партии вдясно и център, всяка с минимум 10 %, ето новата управляваща коалиция!... Не е невъзможно, говорим за след 2 години и нещо... Т.е. СДС и ДСБ ако си съберат по 10% гласове, ще е достатъчно. Забравяме за времето, когато милиони гласуваха само за партията СДС. " Интересно 22. Но всички тези партии се олицетворяват с техните лидери. Това са лицата на партиите. А на президентските избори те показаха че са само едни политически трупове. Единствената им надежда е сега Червената, стогодишна бабичка, да допусне груби грешки в управлението. Но дори и да ги допусне, това ще е пак на моя и твоя задник!! Е, имам достатъчно причини, за да не споделям надеждите на десните! Трябват им НОВИ ЛИЦА!! И колкото по-рано ги намерят, толкова по-добре за всички ни.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Пропуснал съм интересните дискусии напоследък тук.
Съвсем в друга посока сега се отплесвам... Нещо пак се разфилософсттвам за бъдещето на "дясното" в БГ. Някакви конференции по въпроса текат в София.
Та наистина, толкова ли е страшно, че има няколко десни партии? Не е ли в Централна Европа същото?
БСП сега управлява благодарение на подкрепата на ДПС и на НДСВ (тук отново да се извиня на всички, които миналото лято мислеха че гласуват за "дясната" партия НДСВ). Добре, но на следващите избори НДСВ съвсем ще изчезне. Тогава какво мнозинство ще събере БСП за коалиция?
Ако междувременно поукрепнат 2-3 партии вдясно и център, всяка с минимум 10 %, ето новата управляваща коалиция!... Не е невъзможно, говорим за след 2 години и нещо... Т.е. СДС и ДСБ ако си съберат по 10% гласове, ще е достатъчно. Забравяме за времето, когато милиони гласуваха само за партията СДС.
Замечтах се. Какво мислите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от GeorgiДа твърдя нещо по-различно? Като дойде американец в БГ, едва ли ще се хване на заплата в някое "наше" предприятие! В най-лошия случай ще е на хонорар съответстващ на американските му доходи. Но на него ще му трябва редовно данъчно досие, кредитно досие там, в Америка. И една от каузите на договора му ще бъде хонорара да се превежда в еди коя си банка в САЩ!!! Където той си има договор със съответна социална институция, фонд или каквото и да е. А задълженията му тук естествено ще са за сметка на този дето го е наел!! Не си мислете че има толкоз глупав народ! Колкото до етническата партия, съгласен съм. Проблема си е чисто наш, вътрешен. Дори Ахмет Доган прави всичко възможно за да привлече българи в йерархията на партията. И по този начин да излезе от етническите измерения. Но ние българите сме калпави, и бягаме като дявол от тамян! Ние го правим етническа партия!!"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Коментар
Коментар